Direct naar artikelinhoud
LGBTQ

Ivanka Trump en echtgenoot hielden anti-holebiwetsontwerp tegen

Ivanka Trump (r.) en haar man Jared Kushner.

Ivanka Trump en haar man Jared Kushner hebben voorkomen dat president Trump een decreet ondertekende dat de huidige bescherming van holebi's op de werkvloer teniet zou doen. Dat meldt Politico.

Het wetsontwerp 'Establishing a Government-wide Initiative to Respect Religious Freedom' zou de bescherming van holebi's tegen discriminatie op de werkvloer sterk verminderen. Die bescherming werd in 2014 in het leven geroepen door president Obama.

Het voorstel lekte vorige week uit, maar dinsdag kwam het Witte Huis met de officiële mededeling: Obama's maatregelen blijven in stand. "President Donald J. Trump is vastberaden om alle Amerikanen te beschermen, ook die van de LGBT-gemeenschap. President Trump zal respectvol blijven, en een voorstander blijven van LGBTQ-rechten, net zoals hij dat was tijdens de verkiezingen", aldus de mededeling.

Ivanka Trump

Volgens Politico zijn het Trumps dochter Ivanka en haar echtgenoot die een stokje voor het decreet staken. Ze hebben in het verleden de rechten van holebi's steeds verdedigd. "Er zijn enkele leden van Trumps familie die een standpunt hebben over deze dingen. Dat is waar de beslissing uiteindelijk wordt gemaakt", zei een bron dichtbij het koppel.

"Er zijn heel wat ideeën die in het rond vliegen", minimaliseerde Sean Spicer, woordvoerder van het Witte Huis, de kritiek achteraf. "De president doet dat voortdurend, input en ideeën vragen."