RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Nikkie de Jager gebruikt platform om BLM-protesten te steunen

Beeld © ANP

NikkieTutorials (26) heeft haar miljoenenpubliek gebruikt om de aandacht voor de #BlackLivesMatter-beweging wereldwijd nog groter te maken. In een nieuwe video gebruikt Nikkie namelijk enkel make-upmerken waarvan mensen van kleur de eigenaar zijn. Ondertussen praat Nikkie over hoe belangrijk de demonstraties zijn.

"Ik heb mijn platform voor meerdere goede doelen gebruikt"

In haar video vertelt Nikkie waarom ze deze video met boodschap heeft gemaakt. "Ik heb mijn platform voor meerdere goede doelen gebruikt", vertelt ze. "Daarmee heb ik meer bewustheid willen creëren. Nu wil ik dat mensen zich bewuster worden van het institutioneel racisme dat wereldwijd diepgeworteld zit."

"Ik vraag jullie om jezelf te onderwijzen op dit gebied. Het racisme en de discriminatie dat nog steeds een plaats heeft in deze wereld, moet veranderen."

Nikkie
lees meer:
Nikkie de Jager staat stil bij overleden broertje Mikai

Sterren wereldwijd zijn woedend vanwege de moord op George Floyd, die wereldwijde Black Lives Matter protesten op gang bracht. De zwarte man werd door racistisch politiegeweld om het leven gebracht. In de video hieronder zie je er alles over.

Sterren woedend door moord George Floyd en voeren actie

03:43