Politiek

GroenLinks Hoorn ziet kans schoon en legt knie in nek van standbeeld JP Coen, want Black Lives Matter

10-06-2020 22:41

Weet je wie ook een standbeeld heeft en dus kapot moet tijdens de beeldenstorm anno 2020? J.P. Coen! U kent hem wel van het in de file staan bij zijn tunnels en anders wel van zijn reeds meerdere malen door terreurgroepering De Grauwe Eeuw belaagde standbeeld in het pittoreske Hoorn.

Deze meneer Coen, zoon van Pieter, is net als Michiel de Ruyter natuurlijk een racistische fascist want hij voer op bootjes die Nederland rijk maakten. En dat mag niet. Rijk worden is verdacht en derhalve ook racisme en fascisme. Verder ook iets met massamoord op inboorlingen wegens nootmuskaat, maar hee, Amsterdam werd rijk van de nootmuskaathandel. Nu heeft Amsterdam drugshandel, massamoord op straat en wordt de stad er zelf niet eens rijk van, is dat dan wel wat we moeten willen met z’n allen?

Hoe dan ook, omdat het nu Black Lives Matter all over the place is ziet de lokale GroenLinks kennelijk een kans schoon ook eens een standbeeld om te trekken en wordt Hoorn dringend maar vriendelijk verzocht Coen in quarantaine te plaatsen in het plaatselijke museum. Wat geinig is omdat ten eerste heel Hoorn helemaal moegediscuzeurt is over dat standbeeld en ten tweede omdat echt helemaal niemand dat standbeeld weg wil hebben behalve GroenLinks. Die overigens ook zichzelf weg willen hebben dus dat sluit dan lekker aan.

Tot slot, iets volstrekt soort van gerelateerd. De nu volgende woorden zijn per heden verboden door de taalpolitie: ALLOCHTOON, ETNISCH en URBAN.

Bonus: WAT EEN ORIGINELE MENING IN TROUW!