RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Mainz-fan stuurt bizarre brief naar club: 'Te veel donkere spelers'

Beeld © Pro Shots / Witters

Over de hele wereld worden demonstraties gehouden tegen racisme, maar de boodschap van die demonstraties is nog niet aangekomen bij een Mainz 05-fan. De Duitse Bundesliga-club kreeg plots een brief op de mat met een klacht over het aantal donkere spelers in de selectie.

"Het is nu al enkele maanden dat ik mezelf niet meer kan identificeren met deze club”, schrijft de man naar zijn club. "Ik heb sindsdien het idee dat ik naar de Afrika Cup kijk in plaats van de Bundesliga. Ik weet wat jullie denken, maar nee ik ben op geen enkele manier een racist. Dat zou ik mezelf kwalijk nemen. Maar genoeg is genoeg."

De man legt zijn mening uit. "Als onze basisopstelling de voorbije weken negen (!!!) zwarte spelers telt terwijl Duitse talenten minder en minder kansen krijgen, dan is dit niet langer de club van mijn hart. Noveski, Bungert, Rose, Babatz, Weiland, Bell en vele anderen weten waar Mainz voor staat. Dat waren spelers die hun bloed, zweet en tranen gaven voor de club", schrijft hij.

Reactie

Mainz reageerde snel op de brief van de boze fan. Waar de club het altijd jammer vindt als een fan zijn lidmaatschap opzegt, moedigde de club deze brievenschrijver zelfs aan om zijn lidmaatschap te annuleren. "Racisme ontstaat wanneer racistische gedachten worden verspreid, niet alleen wanneer iemand zichzelf een racist noemt - iets wat zelden voorkomt", luidt het statement.

"Voor ons spelen huidskleur of andere kenmerken geen rol. Het enige dat voor ons van belang is, is dat iemand een mens is en dat hij deelt in onze waarden. Daarom verwelkomen we uw annulering graag, omdat de redenen die u heeft gegeven duidelijk bewijzen dat u die waarden waarop onze club is gebaseerd niet deelt", aldus Mainz.

'Het
Lees ook:
'Het n-woord komt harder aan dan een klap'
Bron: VTBL