U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 1
Studenten van de Universiteit van Amsterdam gaan zich buigen over de historische figuren die in de hoofdstad een straat, plein of brug naar zich vernoemd hebben gekregen. Het onderzoek richt zich op de rol die de mannen en vrouwen in de koloniale tijd hebben gespeeld. ...

4 maanden geleden door Doehetlekkerzelf

REAGEER MET EEN EMOJI
1
3
3

De beeldenstorm is begonnen.
- de geschiedenisboeken worden herschreven
- de standbeelden worden verwijderd
- de straatnamen worden aangepast
- de historische tempels van macht worden neergehaald
- de schilderijen worden vernield.

En de regering, Rutte, keek er naar en knikte. Zo is het goed.

1 rlw    
4 maanden geleden door rlw
4
Meld

@1 Klopt
De Nederlanders zijn verkwanselt door de linkse zolen en alle bijstands en subsidie-slurpers hebben het voor het zeggen!

2 Zie Hier    
4 maanden geleden door Zie Hier
5
Meld

Ik had niet anders verwacht. UvA is volledig links bolwerk waar ze al menig jaar de weg kwijt zijn.

3 Pluten1    
4 maanden geleden door Pluten1
3
Meld

Je kon erop wachten, deze oikofobe krankzinnigheid heeft nu ook definitief hier toegeslagen. Wordt Sylvana Simons straks in maart definitief tot premier van Nederland gekroond, of krijgen de burgers daar ook nog wat over te zeggen?

4 greenmango    
4 maanden geleden door greenmango
3
Meld

BLM-beïnvloedt? Dat je een huidige cultuur wil beïnvloeden vind ik prima, maar om iets uit het verleden te toetsen aan de hand van de huidige inzichten en normen is natuurlijk onmogelijk omdat het leven en de cultuur in die tijd totaal anders waren. Beetje als mosterd na de maaltijd...

5 uahoera    
4 maanden geleden door uahoera
1
Meld

Alles ligt al onder het vergrootglas, onvoorstelbaar. Ach, Mandela is de grootste terrorist van Afika, gaat die ook vervangen worden dan?

6 caso    
4 maanden geleden door caso
3
Meld

Ik hoop dat vooral die mensen die dachten dat met het verdwijnen van Zwarte Piet het gezeur wel over zou zijn nu een wake-up call krijgen. Dit gaat nog veel rigoreuzer en krankzinniger worden. Straatnamen worden veranderd, standbeelden gaan verdwijnen, al onze nationale feestdagen gaan op de schop, de hele geschiedenis wordt herschreven, en uw kinderen worden straks op school gehersenspoeld met door Akwasi en Gloria Wekker ontworpen lesmateriaal.

7 greenmango    
4 maanden geleden door greenmango
1
Meld

@7 wees blij dat, daar waar jij woont, niet aan die onzin wordt gedaan. Alhoewel je daar ook wel dingetjes hebt....

8 Dignes    
4 maanden geleden door Dignes
3
Meld

Waag het eens om Nelson Mandela te vernoemen, die stond verlekkerd mee te zingen met "Kill the Boer", het strijdlied van zijn partij!

9 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
3
Meld

Vergeet ook niet de straatnamen van de romeinse en egyptische slavenhouders...

10 icnivad    
4 maanden geleden door icnivad
1
Meld

Het doelgericht vernietigen van een cultuur is een onderdeel van genocide, kijk maar in de Europese Rechten van de Mens.

11 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
3
Meld

https://www.niod.nl/sites/niod.nl/files/Genocide%20en%20internationaal%20recht.pdf

In het boek Axis Rule in Occupied Europe definieerde Lemkin genocide als ‘de vernietiging van een volk of een etnische groep [...] een gecoördineerd plan met diverse acties die zijn gericht op de vernietiging van de essentiële fundamenten van het leven van nationale groepen, met als doel het uitroeien van deze groepen. Zo’n plan beoogt het doen verdwij-nen van de politieke en sociale instituten, cultuur, taal, nationale gevoelens, godsdienst en het economische bestaansrecht van bevolkingsgroepen en de verwoesting van persoon-lijke veiligheid, vrijheid, gezondheid, waardigheid en zelfs de levens van de individuen die tot de groep behoren. Genocide richt zich tegen bevolkingsgroepen als geheel en de be-treffende acties richten zich tegen individuen; niet in hun individuele hoedanigheid, maar als lid van de bevolkingsgroep.

12 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
2
Meld

Miljarden en miljarden worden er ieder jaar opnieuw naar Afrikaanse landen gestuurd. Bijna een eeuw en misschien wel langer stuurd de Nederlandse overheid belasting geld van de hardwerkende Nederlanders daar naar toe. De mensen die hun land hebben ontvlucht om wat voor reden dan ook en de nazaten ervan die hier geboren zijn noemen ons racisten. Jullie land van oorsprong willen jullie niet terug als inwoner dat is ook discriminatie. En hier in in Nederland hebben bepaalde groepen de boel zo lopen te verkloten dat ze ook hier uitgekotst worden en nu zijn ze ineens zielig. Je oogst wat je zaait. Het is alleen jammer dat de andere die wel willen hinder ondervinden door jullie gedrag. Neem een voorbeeld aan Aboutaleb de burgermeester van Rotterdam kijk en leer van hem. Respect voor deze burgermeester en dat zeg ik als witte man.

13 Bleu lagoon    
4 maanden geleden door Bleu lagoon
1
Meld

UVA is een links clubje wat probeert met allerlei zogenaamde onderzoek en enquêtes van alles wijs te maken!
Word tijd dat ze daar iets gaan doen wat zinvol is voor de toekomstige maatschappij!
kijk naar Delft, Twente, e.d.
Daar produceren ze niet loze onzin zoals in Amsterdam!

14 Zie Hier    
4 maanden geleden door Zie Hier
1
Meld

Als die bolsjewisten zo'n moeite hebben met historische standbeelden, straatnamen en kinderfeestjes.....waarom hoepelen ze dan niet op naar China of Afrika....?!

15 CoolMemories    
4 maanden geleden door CoolMemories
3
Meld

@1 "....De beeldenstorm is begonnen. En de regering, Rutte, keek er naar en knikte. Zo is het goed....."

Rutte is een agent van Brussel en Brussel wordt stiekem en feitelijk geregeerd door Soros die met zijn oorlogen in Libië en Syrië MOEDWILLIG en OPZETTELIJK de stromen vluchtelingen en immigranten naar Europa heeft aangewakkerd.....deze nieuwe populatie gaat (net zoals Stalin het proletariaat, deportatie en Goelags gbruikte) de basis vormen van de te stichten EUSSR! Het oude Europa wordt uit haat helemaal gesloopt!

Nogmaals: alle ontevreden iconoclasten kunnen een enkele reis naar China, Afrika of Azië krijgen!

16 CoolMemories    
4 maanden geleden door CoolMemories
2
Meld

Ik zie weer veel verontwaardiging boven me. Zou iemand me kunnen uitleggen wat er mis is met een onderzoek naar de rol van mensen waar straten naar vernoemd zijn? Het gaat, staat luid en duidelijk in het artikel, niet om het hernoemen van straten, maar om het toevoegen van informatie. Wat is daarvan het grote probleem?

17 Smiling    
4 maanden geleden door Smiling
4
Meld

Zouden ze in Suriname ook het standbeeld van Bouterse slopen?

18 sockknitter    
4 maanden geleden door sockknitter
1
Meld

@17 Meer is het niet. Maar dan moeten ze hun onderzoek wel uitbreiden, vind ik, want er zijn meer straatnamen die een toevoeging kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld prins Maurits van Oranje, zoon van de vader des vaderlands, liet Johan van Oldenbarnevelt vermoorden. Naar deze foute oranje zijn ook straten en pleinen vernoemd.

19 Myth63    
4 maanden geleden door Myth63
3
Meld

@17 Informatie is nooit verkeerd maar die focus op ‘koloniale straatnamen’ - die term alleen al - is absurd. Ik zie dat Bij1 en GL zich er sterk voor gemaakt hebben met achter-de-ellebogen figuur Rutger GW als helper uitvoerder. Typisch trouwens dat de UVA zich laat gebruiken als politiek hulpmiddel..

Ik zag ook nog een link naar “Advies: stel quota voor diverse straatnamen in” question. En dan zeuren dat je geld te weinig hebt.

20 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
1
Meld

@18 Nu zou dat mogelijk zijn, over 200 jaar zijn het jengelende jammeraars die zoiets voorstellen.

21 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
2
Meld

Nee, meen je niet. Corona is uit. Dat zogenaamde racisme is in. En zo wordt het alleen maar erger. Kut volk.

22 Bram brabant    
4 maanden geleden door Bram brabant
1
Meld

Tsja, als we het gaan vergeten dan is het immers ook niet gebeurd.

23 B55    
4 maanden geleden door B55
1
Meld

Ik heb al wat voorstellen:

Antifa terroristen straatje.
Links extremistisch straatje.
Fake news straatje.
Weg met de politie straatje.

Breek alles af straatje (jaren later ontdekt onder een dikke laag bomen en struiken omdat ut niet bleek te werken in de praktijk), net zoals al die socialistische experimenten onder het mom van bijv. racisme bestrijden.

Toevallig net voor belangrijke verkiezingen: https://twitter.com/JuliansRum/status/1270750822939402246

24 Proemevla    
4 maanden geleden door Proemevla
1
Meld

@20 Van mij mogen onderzoek en informatievoorziening ook worden uitgebreid naar alle straatnamen.

Dat zotte 'koloniale straatnamen' is volgens mij gewoon iets van de koppenmaker van de krant, in het artikel zelf staat het wat genuanceerder.

25 Smiling    
4 maanden geleden door Smiling
3
Meld

@17 : Misschien wel omdat de laatste tijd constant met modder wordt gegooid naar alles dat ons saamhorigheid en een culturele identiteit verstrekt, met name m.b.t. het koloniale tijdperk? Door cherry-picking van alles dat, in onze huidige ogen, fout was en alles dat goed was te verzwijgen, door de rol van derden te verzwijgen? Dus met duidelijk het doel, ons de basis van onze culturele identiteit af te pakken door alles, waar wij trots op zijn, te veranderen in een bron van schaamte?

Wat heeft dat voor zin als je racisme wilt bestrijden? Kent u de uitdrukking: "je vangt meer vliegen met stroop dan met azijn"? Omgekeerd is het ook zo, blijf je katten, dan krijg je uiteindelijk iedereen tegen je, ook diegenen die eerst wel wilden meedenken.

26 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
1
Meld

@26 Ik weet niet hoe J.P. Coen ons saamhorigheid verstrekt. Als-ie dat al doet, dan is het een saamhorigheid van uitsluiting - alleen tussen degenen die aan de ene kant van de geschiedenis staan -, dus die saamhorigheid mag wat mij betreft wel door het putje.

Ook die trots is een nationalistische, waar ik totaal niet achter sta.

Wat mij betreft gaan we snel naar een samenleving waarin we géén muren zetten tussen 'ons' en 'de ander'. Informatie waar de geschiedenis van meerdere kanten wordt belicht, dus niet alleen het narratief van de overwinnaar, kan daar een bescheiden bijdrage aan leveren.

27 Smiling    
4 maanden geleden door Smiling
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump geeft Biden een veeg uit de pan
Law and order

19 uur geleden door Vageali6888

Rutte: voor heel Nederland per direct dringen...
Voor heel Nederland geldt vanaf nu een dringe...

13 uur geleden door Fernand

Trump verklaart zichzelf tot winnaar van het...
Na het tv-duel met zijn uitdager Joe Biden, h...

7 uur geleden door Febee

OT 105
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Spijt, berouw, excuses, schei eens uit Femke...
In mijn opinie kunnen we beter het slavernijh...

14 uur geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
smurf
'Automobilist gaat voor duurdere E5-benzine, ...
@2 Ze zeggen weleens dat de politiek begint w...

3 minuten geleden door smurf

smurf
Aanmeldpunt COA kan verhoogde instroom asielz...
@7 Van mij hoeft dat ook niet hoor. Het is vo...

4 minuten geleden door smurf

Seconda
Aan de vertegenwoordigers van het Nederlandse...
https://www.xandernieuws.net/algemeen/denemar...

12 minuten geleden door Seconda

Seconda
'Automobilist gaat voor duurdere E5-benzine, ...
Apart dat men, terwijl de schade aan motoren ...

17 minuten geleden door Seconda

Seconda
Aan de vertegenwoordigers van het Nederlandse...
@8: heb je wat te doen als we straks in een f...

20 minuten geleden door Seconda

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig