Een archeoloog aan het werk, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een archeoloog aan het werk, foto ter illustratie. © anp

Unieke toegang tot Romeins fort ontdekt in Heerlen

In Heerlen is bij rioleringswerkzaamheden op het Tempsplein een voor Nederland unieke archeologische vondst gedaan. Het gaat om een versterkte ingang tot een fort uit de Romeinse tijd. Zo’n versterkte ingang werd niet eerder in Nederland gevonden, laat de gemeente Heerlen woensdag weten. Het gaat om een toegang tot het fort vanuit het zuiden, op de oude Romeinse weg van Aken naar Trier.

  1. Tieners die betrokken waren bij vechtpartij worden vervolgd voor poging tot doodslag: “Dat filmpje was schokkend”
    Lommel

    Tieners die betrokken waren bij vechtpar­tij worden vervolgd voor poging tot doodslag: “Dat filmpje was schokkend”

    De tieners die in Lommel een bromfietser hardhandig hebben aangepakt worden vervolgd voor poging tot doodslag. Twee weken geleden circuleerden op sociale media beelden van een vechtpartij in het Lommelse stadscentrum. Aan de hand van de videobeelden startte de lokale politie een onderzoek, waarna drie jongemannen gearresteerd werden. De burgemeester van Lommel bevestigd nu dat de tieners vervolgd worden voor poging tot doodslag. “We willen laten voelen dat we dit soort gedragingen niet tolereren.”
  2. Maastrichtse directeur bedevaartorganisatie nog net voor pensioen pauselijk onderscheiden

    Maastricht­se directeur bedevaart­or­ga­ni­sa­tie nog net voor pensioen pauselijk onderschei­den

    Paus Franciscus heeft Maastrichtenaar Oliver Dols benoemd tot ridder in de orde van Sint-Sylvester. Dols kreeg de onderscheiding bij zijn afscheid als directeur van bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim. De hoge pauselijke onderscheiding werd hem vandaag uitgereikt tijdens een eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond, geleid door hulpbisschop Herman Woorts van het aartsbisdom Utrecht, verantwoordelijk voor bedevaarten.