Direct naar artikelinhoud
inreisverbod VS

Trump: "Ik kan niet geloven dat een rechter ons land zo in gevaar brengt"

Trump: "Ik kan niet geloven dat een rechter ons land zo in gevaar brengt"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft deze avond, Belgische tijd, opnieuw uitgehaald naar de rechterlijke macht voor het blokkeren van zijn inreisverbod voor mensen uit zeven moslimlanden. Zoals gewoonlijk deed hij dat via Twitter.

"Ik kan niet geloven dat een rechter ons land zo in gevaar brengt. Als er iets gebeurt, geef ik hem en ons rechtssysteem de schuld. Mensen blijven binnenstromen. Slecht!'', schreef Trump in zijn geliefde 140 tekens.

"Ik heb het departement van Binnenlandse Veiligheid de opdracht gegeven om mensen die ons land binnenkomen heel nauwgezet te controleren. De rechtbanken maken de job heel moeilijk", zo vervolgde Trump.

Een Amerikaans federaal hof wees dit weekend het verzoek af van het Amerikaanse ministerie van Justitie om het omstreden inreisverbod te handhaven. Het ministerie probeerde met het verzoek een eerdere uitspraak van een rechter in Seattle over het verbod teniet te doen.

Trump vaardigde afgelopen week een decreet uit waarin mensen uit zeven moslimlanden - Jemen, Syrië, Somalië, Iran, Irak, Libië en Soedan - een verbod kregen om de VS in te reizen. Het is niet de eerste uithaal van Trump naar de rechters die zijn inreisverbod tegenwerken. "De beslissing van deze zogezegde rechter... Belachelijk en ze zal ongedaan gemaakt worden", zo zei Trump onder meer over de federale rechter die het verbod vrijdag blokkeerde.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...