REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Joe Biden richt zich in videoboodschap op begrafenis tot dochter van George Floyd: “Je vader zal de wereld veranderd hebben”

Presidentskandidaat Joe Biden heeft in een videoboodschap die getoond werd op de begrafenis van George Floyd opgeroepen tot gerechtigheid. Floyd, een 46-jarige Afro-Amerikaan, stierf op 25 mei in Minneapolis nadat een blanke politieagent zijn knie bijna negen minuten lang op zijn nek had gedrukt. Honderdduizenden mensen manifesteerden daarop over de hele wereld tegen politiegeweld en racisme. 

3 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Neen die mannen kunnen de wereld niet veranderen. Dit is enkel verkiezingspraat. Daarna heeft enkel het groot kapitaal het nog voor het zeggen. Als er iets kan veranderen zijn wij het die moeten veranderen, en die dikke nekken het nakijken geven. En Ku Klux Klan kan hier niets aan veranderen. enkel een Gandhi of Martin Luther King. Of gewone mensen zoals wij. Door verdraaglijk te zijn. En die mensen ook iets te gunnen.
  • freddy cardoen

    4 jaar geleden
    De verkiezingen zijn weer in aantocht en dan laten politiekers zich horen . Er zijn al zoveel mensen door geweld omgekomen en nu door corona zoveel overlijdens maar dan hoor je niemand . Het enige wat Biden wil.is stemmen ronselen bij de zwarte bevolking
  • james Verlinden

    4 jaar geleden
    Sorry dat ik ballon even doorprik. Zolang er geld en geloof is, zal er niks veranderen.