Donald Trump en Joe Biden.
Volledig scherm
Donald Trump en Joe Biden. © AFP

Trump werpt zich op als verdediger van de arm der wet, Biden zoekt genuanceerd standpunt

In de Verenigde Staten lijkt een hervorming van het politieapparaat een steeds groter thema in de presidentscampagne van dit najaar te zullen gaan worden. Terwijl Donald Trump zichzelf profileert als de president van ‘law and order’, probeert hij zijn Democratische tegenkandidaat Joe Biden af te schilderen als een linkse softie die “de vleugels van de politie wil knippen”.

4 reacties

  • Steven Hermans

    4 jaar geleden
    Maar rechts Amerika, nog altijd de meerderheid, wil geen beteugeling van de politie. Zij willen een strenger beleid. Zeer goed zet van Trump om het met zijn eigen simpele taal te zeggen. De kiezers willen geen politiek antwoord zoals Biden geeft. Daaraan zie je dat Trump een briljant tacticus is.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Politie moet niet ontmanteld worden, maar beter opgeleid worden. De rotte appels moeten er direct uitgehaald worden. Die zijn er overal. De gemakkelijkste weg is niet de beste: law and order. De moeilijke weg: degelijk onderwijs, arbeidsperspectieven, gezondheidszorg : voor iedereen. Een zeer ondankbare opdracht ...
  • guido Bervoets

    4 jaar geleden
    Biden wil een politiemacht die meer op mensenmaat gesneden is en die de slogan van de LAPD " To Protect and to Serve" omzet in daden. Daar kan geen enkel verstandig mens iets op tegen hebben. Biden wil ook de waanzinnige wapenwet van het dragen van vuurwapens strenger maken. Beide maatregelen zouden van Amerika een beschaafd land kunnen maken. Trump heeft een hele omwenteling ten goede teweeg gebracht die niet meer te stoppen is, al was dat helemaal niet zijn bedoeling.
  • Joey Starr

    4 jaar geleden
    Als iemand zoals die fameuze Floyd aan “home jacking” doet bij jou, moet je dus niet meer de “ontmantelde” politie maar “sociale werkers” of “mentale gezondheidexperts” opbellen? Dat zal veel opbrengen. Nooit zo een krankzinnige onzin gehoord.