Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Sylvana Simons

06-06-2020 12:03

Bol.com Algemeen

Beste Sylvana,

Ik zag jou gisteren op een demonstratie in Utrecht.

En toen je op het eind met die verbeten blik van je je middelvinger opstak naar alle mensen die zeggen dat all lives matter, dacht ik: waar is in dit land de humor gebleven? En de zelfspot? Waarom nemen al die boze mensen zichzelf zo vréselijk serieus?

Ik kan me de tijd nog zo goed herinneren dat ik met een Surinamer in de kroeg zat en dat we elkaar gewoon in de maling konden nemen.

Dan zei ik: ken je die mop van die Surinamer die jaren na de Onafhankelijkheid alsnog naar Nederland emigreerde en die op Schiphol zijn neef in de Bijlmer opbelde?

“Winston, Winston, je had gelijk! Het geld ligt hier op straat! Ik zag net hier op het vliegveld al een briefje van 100 gulden liggen!”

Waarop Winston hem onderbrak en vroeg: “En? Heb je het opgeraapt?”

“Nee”, zegt die ander, “ik ben een beetje moe van de reis, ik begin morgen pas!”

Gezondheid

 

En dan pakte die Surinamer me later op de avond, als we samen een wedstrijd van AC Milan keken en Ruud Gullit aan de bal was, terug door een grap over de kleine leuter van kaaskoppen in vergelijking met de kinderarmpjes van mannen van Afrikaanse afkomst, die ooit door de Ashanti uit Ghana waren verhandeld en in Suriname waren beland.

Hij zei trouwens niet ‘mannen van Afrikaanse afkomst die ooit door de Ashanti uit Ghana waren verhandeld en in Suriname waren beland’.

Hij zei “negers”.

Maar als ik dat nu zou doen, heb ik straks ook nog een Black Lives Matter-demonstratie voor de deur in Eesterga en ik wil jullie en die GroenLinks-meisjes niet besmetten met corona of die andere ziekte die ik al mijn hele leven onder de leden heb.

Dat is een ziekte waaraan vooral mensen buiten de Randstad lijden en die in jouw kringen niet voorkomt.

Weet je hoe die heet?

Gezond verstand.

Dikke kus!

JanD

PS. Ik weet dat je meer van de kralen en kettinkjes bent, maar ik heb toch maar een meer nuttig cadeau voor je gezocht, met het oog op de kandidatenselectie voor de Tweede Kamer-verkiezingen.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)