Mark Van Ranst.
Volledig scherm
Mark Van Ranst. © VTM Nieuws

Aantal nieuwe besmettingen steeg de afgelopen dagen weer: is er een tweede golf op komst?

Net voor de cafés en restaurants maandag weer de deuren mogen openen, zien we de afgelopen dagen weer een stijging in het aantal nieuwe coronabesmettingen. Is dat slecht nieuws? Viroloog Marc Van Ranst nuanceert in VTM NIEUWS. “We maken ons daar op dit moment nog geen zorgen over.”

167 reacties

  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Meer testen is automatisch meer vaststellingen doch het aantal overlijdens blijft zakken hetgeen dus bewijst dat het een grote hoax is geweest. Welke verklaring gaan politiek en wetenschap nu verzinnen voor alle economische ellende die ze hebben aangericht.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    In België durft men mondmaskers nog steeds niet verplichten, ondanks de meeste landen wereldwijd dit reeds lang doen, omdat menig burger sommige politici en "experten" wel eens zou kunnen herinneren aan hun eigen woorden van destijds... Mondmaskers hebben geen enkel nut, remember?
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Mondmaskers ( niet die welke de regering beloofd) en afstand houden zijn samen met je handen ontsmetten de beste verdediging. Respecteer dat of blijf in je KOT. België was in deze crisis zeker geen voorbeeld.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Mr Van Ranst, ga eens nn babbel slaan met dat RoodGroen Brussel!
  • Veerle Maes

    4 jaar geleden
    Ik woon in portugal hier is het verplicht als je ergens binnen gaat van een masker Op te zetten en ook als je de afstand niet kan respecteren. Ze zouden dat beter overal verplichten .