Komende jaren ruim 500 extra borstkankersterfgevallen door impact corona (ad.nl)


Het tijdelijk stilzetten van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker vanwege de coronacrisis en de oplopende wachttijden, kost meer dan vijfhonderd vrouwen de komende jaren het leven. Dat heeft het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven berekend. ...

door Havermout in Binnenland  ·  32 Reacties

  • 1
  • 599x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ook een vorm van triage aan de voorkant..

4
1 Voorzittershamer

* Verwijderd door de redactie *

2 RubberDuck

Dat krijgen te als te roken.Te kunnen nou beter stopen met Roken.

18
3 Gunther

Da sollen alle Zorgverzekeraars waar ook CZ onder valt niet blij met zijn waar te van all de doden ook onder Coronavirus gene premie+ het eigen risico van 385 euro meer binnen krijgen. Nou weten wij waarom de zorgpremie met 250 euro stijgen voor volgend jaar.

10
4 Gunther

@1 @2
Dit is een schaamteloos reclamepraatje het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. Borstkankerscreening redt op populatieniveau géén levens. Op deze manier is het niet meer dan onnodige bangmakerij die tijdens de coronacrisis extra schandalig is.

7
5 Wilmama

@3

"Dat krijgen te als te roken.Te kunnen nou beter stopen met Roken."

Het artikel gaat over borstkanker....u bent in de war met longkanker.
En zelfs in het laatste geval is dit niet altijd toe te schrijven aan roken.

0
6 Congo

@5

Ik kan mij er wel in vinden.
Laat nou een kennis van mij als een van de laatsten getest zijn voordat de testwagen gesloten werd. En er werd bij haar borstkanker geconstateerd. Nu, in een vroeg stadium, goed behandelbaar.
Wat nu als zij voor 2 dagen laten ingeroosterd zou zijn
Het zou waarschijnlijk niet meteen tot de dood hebben geleid. Maar de risico's worden groter en de behandelingen heftiger.
Dat ze in het ziekenhuis over doden spreken snap ik wel. Dat is voor veel mensen het enige wat ze de ernst van de zaak doen inzien.
Helaas.

3
7 carpenter

@7
Lees je eerst eens in over screening in het algemeen:
https://arjennoordzij.com/2018/08/13/algemene-effecten-van-vroegdiagnostiek-screening/

(**) Tot slot

Het is niet mijn bedoeling om met dit stuk mensen die in screening geloven op andere gedachten te brengen. Ik heb geprobeerd om de haken en ogen die aan screening en vroegdiagnostiek zitten zo duidelijk mogelijk op een rij te zetten zodat het duidelijk wordt dat het allemaal niet zo eenvoudig is als het misschien lijkt. Dit is een algemeen verhaal en richt zich niet op een specifieke vorm van kanker. Het zou goed zijn als die informatie er wel is. Als alle voor- en nadelen helder op een rij worden gezet, kunnen mensen zelf een afgewogen beslissing nemen om wel of niet op een uitnodiging om mee te doen aan een screening in te gaan. Is dat makkelijk? Nee! Al is er geen ingewikkelde wiskunde of statistiek voor nodig, het blijft lastige materie. Maar, mensen niet alles vertellen, dat vind ik kwalijk. (**)

4
8 Wilmama

@8

Dat stuk heeft een wel heel hoog 'laissez faire' gehalte. Ik vraag mij dan toch af hoe het kan dat de levensverwachting zo enorm toegenomen is.

1
9 carpenter

Toch even het neven effect neergezet googlemama.
Jaja corona geeft veel meer doden dan de corona doden.

Deze is ook heel leuk van het RIVM:
RIVM-experts: 'Kans dat iemand heel vliegtuig besmet is buitengewoon klein'

Uhhhh en op terrassen en sportscholen dan RIVM ? hoe verklaar je deze leugen nu weer RIVM of is de lobby van de KLM gewoon beter?

5
10 Rattocasi

@9
[ Ik vraag mij dan toch af hoe het kan dat de levensverwachting zo enorm toegenomen is.]

Dat heeft in het geval van kanker hoofdzakelijk te maken met de sterk verbeterde behandelmogelijkheden.

3
11 Wilmama

@9
Intussen is er aanvullende berichtgeving met -m.i. zeer terechte- kritiek:
https://www.meerovermedisch.nl/article/kritiek-op-corona-berekening-borstkanker/

(**) Bangmakerij

Verschillende huisartsen, radiologen en publicisten spreken zich afkeurend uit op het internet en vinden dat het borstkankerziekenhuis vrouwen angst aanpraat’: ‘Angst voor borstkanker verkopen in coronatijd, je moet maar durven.’ De bekende huisarts Joost Zaat uit Purmerend reageert op Twitter: ,,Overdreven bangmakerij, screening beïnvloedt de overall sterfte niet. Belangen van screeners zijn enorm’. Zaat is tevens veel gelezen columnist voor De Volkskrant. Borstkankeractiviste Désirée Hairwassers, blogster voor het artsentijdschrift Medisch Contact, noemt de berichten van ‘Alexander Monro’ onkies en pure marketing: ‘Dit is een slag in de lucht’. In een bericht op Twitter zegt zij: ‘Directeur @MonroZiekenhuis bewijst wederom niets van #borstkankerscreening te snappen. Wel hysterische berichten lanceren, want de portemonnee raakt leeg. Slecht.’

Een radioloog, onder de internetnaam Netarts, zegt: .................(**)

2
12 Wilmama

@11 blijf je nu ontkennen dat het medicijn erger is dan de kwaal!

Hoeveel kanker patiënten zijn niet behandeld in covid 19 tijd
hoeveel hartpatiënten zijn er niet behandeld in covid19 tijd
hoeveel operaties zijn er niet uitgevoerd in covid 19 tijd
hoeveel verwarde mensen zijn er niet naar psychologen geweest in covid19 tijd?
En de lijst is nog veel langer.

Waar zijn de cijfers daarvan googlemama en hoeveel schade heeft dat gegeven, cijfers erover googlemama! WAAR ZIJN DIE!!!!

3
13 Rattocasi

@13
Nogmaals: de juiste uitdrukking is 'het MIDDEL is erger dan de kwaal'.

Nogmaals x tig: alle dringend noodzakelijke (kanker)behandelingen zijn nooit gestopt.

1
14 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

15 Mac Benac

@14 En hoe weet je dat zo goed dat dit niet het geval is weer op google of luister je naar mensen in de praktijk die niet behandeld worden waarvan de immuuntherapie gestopt is in die tijd!

nogmaals xtig het medicijn (lockdown) is erger dan de kwaal.

4
16 Rattocasi

@15 al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel, zie graag het RIVM op zijn bek gaan nu met al hun leugens.

5
17 Rattocasi

@16
Ik mag blijven aannemen dat jij het (stukken) beter weet dan de deskundigen van het AvL.?:
https://www.avl.nl/nieuwsberichten/2020/hoe-beschermen-wij-onze-patiënten-tegen-het-coronavirus/

1
18 Wilmama

@18 Is van leeuwenhoek het enige ziekenhuis die kanker patiënten behandeld? klopt dat van leeuwenhoek is door gegaan met behandelen mocht je ook niet met mondkapjes het ziekenhuis in werd je gesommeert die af te doen.

Andere ziekenhuizen hebben behandelingen stop gezet, ga eens met mensen praten in plaats van op google te zoeken.

3
19 Rattocasi

@16
Nog meer mensen die in de praktijk van de hoed en de rand weten wat nu met name borstkanker betreft:
https://borstkanker.nl/nl/nieuws/wat-betekent-het-coronavirus-voor-de-behandeling-van-kanker-0
woensdag, 18 maart 2020

(**) De medisch specialisten doen hun uiterste best om kankerpatiënten zo veilig mogelijk door deze periode heen te helpen én hen optimaal en naar de laatste inzichten te behandelen. Kankerspecialisten in Nederland en internationaal hebben hun kennis en inzichten gebundeld met betrekking tot de gevolgen van het coronavirus op kankerbehandelingen. Zij staan in nauw contact met elkaar om de laatste ontwikkelingen te bespreken en het beleid voor mensen die behandeld worden voor kanker, op de meest actuele inzichten af te stemmen.

Persoonlijk advies
De medisch specialisten bekijken per patiënt hoe zij de risico’s van het coronavirus zo laag mogelijk kunnen houden. Dit doen zij aan de hand van bovengenoemd beleid. Voor kankerpatiënten kan een bezoek aan of opname in het ziekenhuis op dit moment risicovol zijn. Soms kan ook de kankerbehandeling zelf maken dat je weerstand slechter is, waardoor je meer kans hebt om zieker te worden als je het coronavirus krijgt, dan iemand die gezond is. Je behandelend arts zou daarom kunnen adviseren om een chemo- of immunotherapie pas op een later moment op te starten, of om een operatie of bestraling uit te stellen. (**)

0
20 Wilmama

@18 die stukken van het RIVM zijn er juist niet waarop de 1.5 meter gebaseerd is dus laten zij er mee komen waarop het gebaseerd is!

3
21 Rattocasi

@20 leuke google tekst weer nu nog de stukken van het RIVM waarop ze die 1.5 meter gebaseerd hebben graag medische bewijzen, dubbel blind onderzoek.

4
22 Rattocasi

@19
Zie @20 met onder meer: [Kankerspecialisten in Nederland en internationaal hebben hun kennis en inzichten gebundeld met betrekking tot de gevolgen van het coronavirus op kankerbehandelingen.]

0
23 Wilmama
24 Snorrie

* Verwijderd door de redactie *

25 Mac Benac

* Verwijderd door de redactie *

26 RubberDuck

@26
Maar een garantiebewijs krijgt niemand erbij. Vroege ontdekking van borstkanker zorgt er namelijk niet altijd voor dat iemand daadwerkelijk langer leeft. Vanaf het moment dat je eerder weet dat je borstkanker hebt, geeft dit langere tijd een psychische belasting door onder meer bezoeken aan het ziekenhuis voor behandeling en controle ( lead-time bias). Er kan echter nooit van te voren worden vastgesteld of je ook echt langer leeft door de vroege ontdekking.

Meer over o.a. lead-time bias in deze samenvatting: https://arjennoordzij.com/2018/12/22/17-samenvatting-van-de-gevolgen-van-vroegdiagnostiek/

Geloof in screening & vroegdiagnostiek
Het is ons met de paplepel ingegoten: vroeger is beter. Dat geldt voor leken, maar net zo goed voor medewerkers in de zorg. Het klinkt en voelt allemaal heel logisch. Als je een afwijking – en zeker kanker – eerder vindt, is het kleiner. Daardoor is er minder kans op uitzaaiingen, is het beter te behandelen en ben je uiteindelijk beter af. (Hoofdstuk 1)

2
27 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

28 Mac Benac

Het tijdelijk stilzetten van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker heeft geen noemenswaardige gevolgen:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/677098-stilleggen-bevolkingsonderzoek-borstkanker-geen-reden-tot-paniek

(**) “Op de eerste plaats hebben we het over uitstel, geen afstel. Nu, drie maanden later, komt iedereen gewoon weer aan de beurt. Die screening is vooral gericht op vroege detectie en voorkomt geen borstkanker. Vooral de kleinere, niet palpabele tumoren worden aangetoond. Die groeien in drie maanden hooguit enkele millimeters. En zo zijn er nog wel een aantal kritische kanttekeningen te plaatsen bij dat getal van ‘500 extra doden’. Mensen worden onnodig bang gemaakt en daar is geen enkele reden toe.” (**)

1
29 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

30 RubberDuck

@30
Goed om te weten. Jij bent blijkbaar van het motto: 'Wetenschap is ook maar een mening'.

Dan kan ik net zo goed emmertjes water naar de zee gaan dragen.

0
31 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

32 RubberDuck

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@11 Hmm... Hoe komt het dan dat je liever naar ajb of wd luistert? Omdat Rob van D66 is? 🤔...

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

soapbox
Microsoft vraagt Windows 10-gebruikers in Instellingen in te loggen met account

Dacht het niet MS. Heb in mn w11 ook een lokaal account en dat ga ik zo houden....

4 minuten geleden geplaatst door soapbox

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@18 Mensen dachten dat als je ongehoorzaam was aan God, dat je dan gestraft werd door God middels de pest. Ik weet de details niet. Is Arend-Jan...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@12 Beste Rinze, wil je die 75 euro nog aan je vrouw en dochters overhandigen, die hebben ze nog tegoed het was een leuke orgie, ik vraag mijzel...

4 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Nicks R. Van
Kinderen verwekt met sperma dat Belgische student doneerde voor onderzoek

@3 Fokbelasting? Goktoeslag zul je bedoelen. ...

5 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Wedergeboren
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@13 "Jij bent niet op de hoogte dat de uitvinder van de slavenhandel en zwarte was ?" Jij bent niet op de hoogte dat de blanke Vikin...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Tussenderegels
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

Wanneer de infectieziekten dan weer de kop opsteken kiezen de mensen toch eieren voor hun geld. Blijkbaar toch better safe than sorry. @5 Wie ...

12 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

21st Century Guy
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@11" Dat dat christendom zo machtig is geworden heeft te maken met de pest epidemieën"Dat mag je eens uitleggen....

12 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Rinze
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@8Pot ketel zwart Jij als erkend Poetin pijper zou dat toch moeten begrijpen ...

12 minuten geleden geplaatst door Rinze

Tussenderegels
Microsoft vraagt Windows 10-gebruikers in Instellingen in te loggen met account

yup, stuur al je data maar naar mr microsoft. ...

17 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

NK. App
Desi49 PornStepmother Porn MoviesXxxdadBeac VoyeurHomeporno VideoHimba PornCaptain Underpants PornMia Dior AnalBailay JayGay Family PornBrazzer VidAsian White PornNew Black Porn VideosFirst Night Hindi VideoAsian Lesbian StraponChantal.danielle NudeXxx Hindi VidosTelugu Romance VideosDesi Porn XvideosDeepika PornBest Porn Videos Of AlltimeTop Nsfw RedditsWebtoon CyzTik Tok 18 XvideosXvpornNude Fucking PicsNina Elle XnxxRiley Reid CuckoldDirty RoleteLucy Liu HotMom.son Watch PornPorn HigherFellationeXvudeos3Hindi Jabardasti Sex VideoRin HachimitsuMissy DicksuckaPerv Principal PornRoussesavely Flirt4freeHugecock Gay PornDaisybloomss OnlyfansLokal Mms VideoMature TibeBest Nfsw RedditsAcompanhantes Fatal ModelJennie Kim NudePorn AmericaUnblockxnxxHot Spring HentaiPornographie Pour FemmeXbideGonzopornoAmateur Cumshot FacialsJapanese Doggy StyleHotsvopePhotoaco.panhantesGayporn CheatingChature BateVani Kapoor SexyFelix-fox PornBangla Bf Bangla BfSister PornBhabhi BrazzersLesbian Boob PressGujarati Sex BpWww Beeg Hd ComGwengwiz Onlyfans LeakSentai SquadVideos NudaBig Real TittsYoupor NXxxii Video BfBlack Porn FamilyDesenho PornosFacial CumshotAmoursnth NakedTube8.comtGay Lucario PornMms XvideoLillith MorningstarBig Nipples NudeAssamese Porn MmsAnal Pain PornAriana Grande Pornstar LookalikeXxxns PornNekopoi.careeFuegodevidaVixen XideosEnglish Chudachudi EnglishSfmdhPornfudePfree Porn HdRule 34vidAunty Romance With BoyGenderbend PornPorn GamehubAthletic NudeIndian Village Girl Xxx VideoJapanese CrepieOnlyfans RipsBeautiful Lesbian SexScsr549Gay CumgifAmateur Sex PicsSkinny PornstarsBlue Film BhejiyeCumhentaiKate Winslette NudePorn TgrilQ Desire MovieGaforitDominique Chinn NudeSmoking Xxx Video3gpking Hindi VideoPorn Star RockoGirls Kissing Each OtherBlackshemalehardcoreAmateur Sexe FranceKelly Rohrbach NudeXxxxcccKamsutra 3dTangas PornPorn MinifaldasFree Porn ClipsXxx SanyHot Granny PornTaboohome.Fre Porn XnxxHistória PornBig SaggyboobsBritish Indian Sex VideosAdult Bf BfNicole Aniston XxxBrazzer Porn AdsPanties TumblrCosplay FuckingJapanese Incest Sex VideosRussian Milf PornGoth Pegging禁 漫Fucking CuteJapan News PornhubHoney Play Box Discount CodeHitomi HentHarly Quin NudeHima MeghaAnime Porn FamesAliyah Marie PornSani Levan XxxAntonia Mollarco