RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tech

iPhone 11-gebruikers hebben last van groene schermwaas

Een foutje in de iPhone 11 lijkt ervoor te zorgen dat het scherm soms een groene waas laat zien.

Dat blijkt uit een groeiend aantal meldingen op onder andere Reddit en het MacRumors-forum. Bij het ontgrendelen van het scherm wordt alles in een groene tint getoond. Na enkele seconden lijkt het beeld zich weer te corrigeren.

De oorzaak van het probleem is nog niet bekend. Sommige gebruikers zeggen de groene waas te zien na het installeren van iOS 13.4, dat in maart werd uitgebracht. Recente updates lijken nog geen oplossing te bieden.

OLED

De kleurenbug vindt niet op iedere iPhone plaats, en gebeurt ook niet bij iedereen. Volgens sommige gebruikers lijkt het 25 procent van de tijd voor te komen op hun toestellen.

Vooral iPhone 11 Pro-bezitters klagen over het probleem met het iPhone-scherm, met ook enkele klachten van gebruikers met een iPhone X en iPhone XS. Dit zijn de toestellen met een hoogwaardig OLED-scherm dat een hoger contrast dan bij traditionele smartphonedisplays wordt geboden.

Omvang onbekend

Het is nog niet bekend hoeveel mensen er precies door het probleem zijn getroffen. Apple heeft ook nog niet bevestigd op de hoogte te zijn van de kleurenfout.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.