U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 2
Aanvankelijk was de demonstratie verboden wegens vrees voor het coronavirus, maar uiteindelijk werd het toch goedgekeurd. 50 supervisors zijn aanwezig om de demonstratie tegen de annexaties in de Westoever te overzien. Ruim duizend mensen zijn eropaf gekomen. ...

4 maanden geleden door progressiefliberaal

REAGEER MET EEN EMOJI
4
10

Jammer dat ik het niet kan lezen, dus ik weet niet wie er allemaal protesteren en of het volgende er in staat.
namelijk:
Veel kolonisten zijn ertegen:
Al zou Israël het bewind er voeren, het zou toch een Palestijnse staat zijn.
De echte kaarten zijn nog niet openbaar, kolonisten zijn bevreesd dat hun enclaves midden in die staat zou liggen.
https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/06/israel-us-donald-trump-jared-kushner-benjamin-netanyahu.html

1 eh    
4 maanden geleden door eh
12
Meld

@1
De reden dat kolonistenleiders tegen de annexatie zijn is omdat zij vrezen dat die annexatie deel uitmaakt van het Trump vredesplan. Dat plan zou voor de kolonisten betekenen dat er een Palestijnse staat komt in delen van de Westbank. Dat vinden zij onacceptabel. De kolonisten zijn tegen een Palestijnse staat en willen na de aangekondigde annexatie ook andere delen van de Westbank annexeren èn de bestaande nederzettingen kunnen uitbreiden. De kolonisten zijn niet bevreesd dat hun nederzettingen omringd worden door gebied gecontroleerd door de Palestijnen. Zie, Hebron.

2 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
11
Meld

Goed dat er in Israël geprotesteerd word tegen deze annexatie plannen. Het is ook moedig want velen zien deze demonstranten als landverraders.

3 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
11
Meld

* Verwijderd door de redactie *

4 Raffa    
4 maanden geleden door Raffa

Ach hebben elf analfabeten met hersenletsel mijn reactie (1) weer gemind?

5 eh    
4 maanden geleden door eh
1
Meld

Vervolg
@1
@5
Eerder op de dag zei Elhayani, hoofd van het overkoepelende orgaan dat de Yesha Council heette, "Trump en Kushner hadden door het voorstel laten zien dat ze geen vrienden van de staat Israël zijn en geen rekening houden met de veiligheid en de belangen van de Staat Israël. "

De opmerking weerspiegelt een escalatie in de retoriek van kolonisten ten opzichte van de regering-Trump en haar vredesplan. Verschillende leiders van de kolonisten zijn van mening dat het plan van Trump en de door Netanyahu gevoerde annexatie uiteindelijk zullen leiden tot de oprichting van een Palestijnse staat, waartegen zij bezwaar maken. Nu lijkt het erop dat sommige kolonisten, parallel aan campagne tegen het annexatieplan van Netanyahu, van plan zijn campagne te voeren tegen het Amerikaanse plan en misschien zelfs tegen Trump zelf.

Read more: https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/06/israel-us-donald-trump-jared-kushner-benjamin-netanyahu.html#ixzz6OfMT5Akb


Kolonisten beschuldigen Netanyahu van misleidend recht op annexatie
Kolonistenleiders en Yamina voeren campagne tegen het annexatieplan van premier Benjamin Netanyahu, omdat ze vermoeden dat het initiatief zal leiden tot een Palestijnse staat.

Een dag eerder hadden de leiders van de kolonisten senioren van de Yamina-partij ontmoet. Aan het einde van die vergadering werd voorzitter Naftali Bennett gehoord die Netanyahu beschuldigde van het opzettelijk verbergen van de kaarten en details van het annexatieplan. In de woorden van Bennett: 'We kennen de details van het plan en de kaart nog niet. Is het soevereiniteit of Palestina ?

Read more: https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/06/israel-benjamin-netanyahu-west-bank-annexation-trump-plan.html#ixzz6OfNENoBN

Tot ieders verbazing is er onder de leiders van de kolonisten steeds meer tegenstand tegen het annexatieplan van premier Benjamin Netanyahu.
De belangrijkste reden die deze tegenstanders geven, is dat instemming met het voorstel in principe zou betekenen dat Israël een onafhankelijke Palestijnse staat op de rest van de Westelijke Jordaanoever accepteert.
Onder de regionale leiders van de Judea- en Samaria-raad die de huidige oppositiegolf leiden, bevinden zich Yochai Damari, een inwoner van de nederzetting Othniel, die aan het hoofd staat van de Regionale Raad van Mount Hebron, en Shlomo Ne'eman van Karmei Tzur, die aan het hoofd staat van de Gush Etzion Regional Raad. De specifieke nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever waar ze wonen, voegen een persoonlijke dimensie toe aan hun verzet tegen dit annexatieplan. Het Trump-plan in zijn huidige versie zou hen als geïsoleerde enclaves achterlaten, volledig omringd door Palestijns grondgebied.

Read more: https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/05/israel-us-donald-trump-benjamin-netanyahu-settlements.html

6 eh    
4 maanden geleden door eh
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump geeft Biden een veeg uit de pan
Law and order

1 dag geleden door Vageali6888

Rutte: voor heel Nederland per direct dringen...
Voor heel Nederland geldt vanaf nu een dringe...

1 dag geleden door Fernand

Veertien burgers willen alsnog vervolging Akw...
Veertien burgers, onder aanvoering van Pieter...

1 dag geleden door Telegraaf

"Lawine aan leugens": Amerikaanse f...
“Een lawine aan leugens” volgens de ene, “een...

1 dag geleden door Crezee

Trump domineert eerste debat.
President Trump heeft zowel van Biden als van...

10 uur geleden door Proemevla


ADVERTENTIE


Laatste reacties
vandaagffniet
Ajax wellicht zonder Kudus tegen FC Groningen...
En zonder publiek....

1 minuut geleden door vandaagffniet

Smiling
'Superspreaders' verspreiden virus in zangkor...
@14 Kan, uit het artikel maak ik dat niet dir...

1 minuut geleden door Smiling

Wilmama
'Superspreaders' verspreiden virus in zangkor...
@13En jouw vooroordelen vallen niet onder o...

1 minuut geleden door Wilmama

MacGu
Chris Wallace speelt dubbel spel, vroeg trump...
@6 Niet genoeg, Trump bleef tekeergaan......

2 minuten geleden door MacGu

Chaimileh
Chris Wallace speelt dubbel spel, vroeg trump...
OK, en waarom moet hij het opnieuw zeggen?D...

2 minuten geleden door Chaimileh

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig