U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 2
Aanvankelijk was de demonstratie verboden wegens vrees voor het coronavirus, maar uiteindelijk werd het toch goedgekeurd. 50 supervisors zijn aanwezig om de demonstratie tegen de annexaties in de Westoever te overzien. Ruim duizend mensen zijn eropaf gekomen. ...

ongeveer 1 maand geleden door progressiefliberaal

REAGEER MET EEN EMOJI
4
10

Jammer dat ik het niet kan lezen, dus ik weet niet wie er allemaal protesteren en of het volgende er in staat.
namelijk:
Veel kolonisten zijn ertegen:
Al zou Israël het bewind er voeren, het zou toch een Palestijnse staat zijn.
De echte kaarten zijn nog niet openbaar, kolonisten zijn bevreesd dat hun enclaves midden in die staat zou liggen.
https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/06/israel-us-donald-trump-jared-kushner-benjamin-netanyahu.html

1 eh    
ongeveer 1 maand geleden door eh
12
Meld

@1
De reden dat kolonistenleiders tegen de annexatie zijn is omdat zij vrezen dat die annexatie deel uitmaakt van het Trump vredesplan. Dat plan zou voor de kolonisten betekenen dat er een Palestijnse staat komt in delen van de Westbank. Dat vinden zij onacceptabel. De kolonisten zijn tegen een Palestijnse staat en willen na de aangekondigde annexatie ook andere delen van de Westbank annexeren èn de bestaande nederzettingen kunnen uitbreiden. De kolonisten zijn niet bevreesd dat hun nederzettingen omringd worden door gebied gecontroleerd door de Palestijnen. Zie, Hebron.

2 Hendrianus    
ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus
11
Meld

Goed dat er in Israël geprotesteerd word tegen deze annexatie plannen. Het is ook moedig want velen zien deze demonstranten als landverraders.

3 Hendrianus    
ongeveer 1 maand geleden door Hendrianus
11
Meld

Ik hoop dat de TS alles heeft gelezen want het waren voornamelijk Arabieren die aan het protesteren waren en zo zie je maar weer dat dit volk nooit gezag heeft voor de overheid mits met harde hand de kop wordt in gedrukt.

Dood aan Hamas en PLO.

4 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa
2
Meld

Ach hebben elf analfabeten met hersenletsel mijn reactie (1) weer gemind?

5 eh    
ongeveer 1 maand geleden door eh
1
Meld

Vervolg
@1
@5
Eerder op de dag zei Elhayani, hoofd van het overkoepelende orgaan dat de Yesha Council heette, "Trump en Kushner hadden door het voorstel laten zien dat ze geen vrienden van de staat Israël zijn en geen rekening houden met de veiligheid en de belangen van de Staat Israël. "

De opmerking weerspiegelt een escalatie in de retoriek van kolonisten ten opzichte van de regering-Trump en haar vredesplan. Verschillende leiders van de kolonisten zijn van mening dat het plan van Trump en de door Netanyahu gevoerde annexatie uiteindelijk zullen leiden tot de oprichting van een Palestijnse staat, waartegen zij bezwaar maken. Nu lijkt het erop dat sommige kolonisten, parallel aan campagne tegen het annexatieplan van Netanyahu, van plan zijn campagne te voeren tegen het Amerikaanse plan en misschien zelfs tegen Trump zelf.

Read more: https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/06/israel-us-donald-trump-jared-kushner-benjamin-netanyahu.html#ixzz6OfMT5Akb


Kolonisten beschuldigen Netanyahu van misleidend recht op annexatie
Kolonistenleiders en Yamina voeren campagne tegen het annexatieplan van premier Benjamin Netanyahu, omdat ze vermoeden dat het initiatief zal leiden tot een Palestijnse staat.

Een dag eerder hadden de leiders van de kolonisten senioren van de Yamina-partij ontmoet. Aan het einde van die vergadering werd voorzitter Naftali Bennett gehoord die Netanyahu beschuldigde van het opzettelijk verbergen van de kaarten en details van het annexatieplan. In de woorden van Bennett: 'We kennen de details van het plan en de kaart nog niet. Is het soevereiniteit of Palestina ?

Read more: https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/06/israel-benjamin-netanyahu-west-bank-annexation-trump-plan.html#ixzz6OfNENoBN

Tot ieders verbazing is er onder de leiders van de kolonisten steeds meer tegenstand tegen het annexatieplan van premier Benjamin Netanyahu.
De belangrijkste reden die deze tegenstanders geven, is dat instemming met het voorstel in principe zou betekenen dat Israël een onafhankelijke Palestijnse staat op de rest van de Westelijke Jordaanoever accepteert.
Onder de regionale leiders van de Judea- en Samaria-raad die de huidige oppositiegolf leiden, bevinden zich Yochai Damari, een inwoner van de nederzetting Othniel, die aan het hoofd staat van de Regionale Raad van Mount Hebron, en Shlomo Ne'eman van Karmei Tzur, die aan het hoofd staat van de Gush Etzion Regional Raad. De specifieke nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever waar ze wonen, voegen een persoonlijke dimensie toe aan hun verzet tegen dit annexatieplan. Het Trump-plan in zijn huidige versie zou hen als geïsoleerde enclaves achterlaten, volledig omringd door Palestijns grondgebied.

Read more: https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2020/05/israel-us-donald-trump-benjamin-netanyahu-settlements.html

6 eh    
ongeveer 1 maand geleden door eh
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Black Lives Matter-demonstratie in Weizigtpar...
In het Weizigtpark in Dordrecht vindt vanmidd...

1 dag geleden door Oeps112

Recordaantal besmettingen VS, Trump draagt vo...
De Amerikaanse president droeg het mondmasker...

1 dag geleden door NOS

OT 85
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Stone hield Trump uit de wind, Trump houdt St...
Reconstructie Stone en Trump

24 uur geleden door Crezee

Racismedebat: ‘Boycot uitzending’
‘Het huidige racismedebat drijft Nederland ui...

1 dag geleden door Racism monitor 2020


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Proemevla
Recordaantal besmettingen VS, Trump draagt vo...
Alles wat ze hebben, pruttel, pruttel.Maar ...

minder dan een minuut geleden door Proemevla

Bluth
WHO-baas waarschuwt: 'In te veel landen gaat ...
@15 Oh, dus het is meer je eigen mankementen ...

minder dan een minuut geleden door Bluth

DONKEY R
Recordaantal besmettingen VS, Trump draagt vo...
@121 Bla bla bla. ...

minder dan een minuut geleden door DONKEY R

dloops
Rechter blokkeert eerste executies door reger...
@1 @2Nou.......Mede dankzij TrumpG...

minder dan een minuut geleden door dloops

DikkeTor
Hoe gaan we om met de pensioenen tot het nieu...
En de link werkt niet :/...

1 minuut geleden door DikkeTor

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig