Luc ‘O-Sekoer’ Descheemaeker met zijn cartoon.
Volledig scherm
Luc ‘O-Sekoer’ Descheemaeker met zijn cartoon. © Luc Descheemaeker

Trump-cartoon van Vlaamse tekenaar gaat wereld rond: “Hoe (pijnlijk) geweldig”

Een spotprent van de Vlaamse cartoonist Luc ‘O-Sekoer’ Descheemaeker uit Torhout wordt over de hele wereld gedeeld op sociale media. De tekening stelt een cover van het bekende magazine Time voor, waarop het silhouet van Adolf Hitler te zien is. Zijn snor wordt gevormd door het hoofd van de Amerikaanse president Donald Trump. “Hoe (pijnlijk) geweldig”, klinkt het onder meer.

28 reacties

  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Ik lach me dood als ik denk dat sommigen hier denken dat Trump de slechtste president ooit is. Kerel gaat met rasse schreden naar een tweede termijn en alles wat het tegendeel zegt is propaganda van links die er natuurlijk bij de iets minder intelligente medemens als zoete broodjes ingaat.
  • René Verhoeven

    4 jaar geleden
    Walter Stassen, er zijn daar dan ook veel meer armere mensen dan rijken, maar hoe komt het dan dat Trump democratisch verkozen is als de minderheid rijken zijn die zogezegd voor hem stemmen? Zouden dan toch meer mensen dan enkel de rijken vinden dat hij goed bezig is? Dat kan toch niet anders of hij raakt niet verkozen?
  • Walter Stassen

    4 jaar geleden
    Ik lach me echt dood als ik lees dat hier mensen zijn die denken dat Trump goed bezig is. Weet je wie het goed heeft? De rijken! De gewone mens komt soms met 3 jobs amper toe om rond te komen en nooit was de rassenhaat zo groot als nu. Hij zal het land, zoals reeds lang geleden door The Simpsons voorspeld, helemaal op zijn gat achterlaten. Laat 'm nog maar eens 4 jaar zichzelf verrijken..Kwestie van tijd.
  • Ken Delespierre

    4 jaar geleden
    Trekt op niet veel, inspiratieloos! niet vergeten dat zonder Amerika er vandaag niet zou gelachen worden met dat ventje met zijn snorretje.. wij Belgen kunnen goed met de ander lachen maar eigenlijk is ons land zelf een grapje op zich, wat een ironie! Iedereen anti trump, maar de Leopold2 standbeeldjes moeten blijven staan hoor!
  • Ben Adriaens

    4 jaar geleden
    Dit is echt er ver over Trump vergelijken met Hitler. Dat noemt goedkoop scoren en is ook populisme. Getuigt van 0,0 kennis van de geschiedenis. Bedroevend