Direct naar artikelinhoud
OverzichtCoronavirus

Coronavirus in cijfers: het aantal besmettingen, doden en genezen patiënten

Een coronaviruspatiënt in Rome.Beeld EPA

Het coronavirus Covid-19 houdt de wereld in zijn greep. Wat is het aantal huidige besmettingen, hoeveel mensen zijn overleden? En hoeveel patiënten zijn weer genezen verklaard? Deze cijfers en kaarten, die we voortdurend bijwerken, zetten een en ander in perspectief.

Volg de laatste ontwikkelingen

Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijke updates
Volg het laatste nieuws in onze liveblog

Alle internationale cijfers komen van de gerenommeerde Johns Hopkins-universiteit, die de wereldwijde verspreiding van Covid-19 uur per uur opvolgt en bijhoudt. De Belgische cijfers komen van het Belgisch instituut voor gezondheid Sciensano. 

Op dit moment is dit de laatste stand van zaken, waarbij het eerste cijfer het totale aantal besmettingen tot nu toe weergeeft:

Duitsland tekent nieuw record van aantal coronadoden op

België

De situatie op dit moment

Wereldwijd

Of bekijk de situatie per land. Zoek in de zoekbalk het land waar u meer informatie over wil.

Evolutie

Onderstaande grafiek toont de evolutie van het aantal doden in de tijd voor de belangrijkste landen. Elke land heeft als ‘startpunt’ op de grafiek de dag waarop de 10e dode werd gerapporteerd. Op die manier vallen de cijfers per land gemakkelijker te vergelijken. Te zien is bijvoorbeeld dat de meeste Europese landen een snellere stijging van het aantal dodelijke slachtoffers kennen dan China. Waar in eerste instantie Italië het hardst getroffen werd (en in absolute cijfers nog het meeste aantal doden kent), zit Spanje eigenlijk op een slechter traject. 

Europa

De blauwe balk toont het aantal nieuwe besmettingen per dag (dus niet het totaal), over een gemiddelde van zeven dagen.De zwarte balk toont het aantal dagelijkse doden.

Herlaad de pagina om de meest recente beschikbare cijfers te zien.

Blijf op de hoogte van het nieuwe coronavirus

Download de app van De Morgen en krijg een bericht bij belangrijk nieuws ›

Laat uw e-mailadres hieronder achter voor een e-mail bij breaking nieuws: