U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 1
Het nieuwe coronavirus Covid-19 houdt de wereld in zijn greep. Wat is het aantal huidige besmettingen, hoeveel mensen zijn overleden? En hoeveel patiënten zijn weer genezen verklaard? Deze cijfers en kaarten, die we voortdurend bijwerken, zetten een en ander in perspectief. ...

4 maanden geleden door Doehetlekkerzelf

LEES MEER OVER

Het schijnt dus beter te gaan en is het wachten op de 2e Corona golf ?

1 Interessant    
4 maanden geleden door Interessant
2
Meld

Die cijfers zeggen niet zo veel het blijft nihil op bijna 8 miljard personen op deze aarde
8 miljard ziet er dus zo uit 8000.000.000 oftewel 8000 miljoen.personen.

2 welofniet    
4 maanden geleden door welofniet
2
Meld

Je ziet duidelijk dat Corona niet veel verschilt van andere griepvirussen. Het is alweer op z'n retour.
Alleen de farmamaffia houdt het in stand om die vaccins à 400 mld er doorheen te jagen.

3 Mac Benac    
4 maanden geleden door Mac Benac
6
Meld

@3 Juist en waar is zweden in dit verhaal?

4 Rattocasi    
4 maanden geleden door Rattocasi
6
Meld

@3 178.185 in europa ga je toch gillen dat daar de hele economie voor op stop gezet is!

5 Rattocasi    
4 maanden geleden door Rattocasi
8
Meld

@5 "178.185 in europa ga je toch gillen dat daar de hele economie voor op stop gezet is!"

***
Zonder maatregelen hadden het er wel 1 miljoen geweest kunnen zijn.

6 Liz    
4 maanden geleden door Liz
2
Meld
7 Rattocasi    
4 maanden geleden door Rattocasi
8
Meld

@7 Ja, de meningen zijn verdeeld. Maar persoonlijk vind ik "niets doen" geen optie. Je wilt niet weten hoe de IC's er dan hadden uit gezien.

8 Liz    
4 maanden geleden door Liz
3
Meld

@8 Hoeveel mensen liggen er normaal op de IC?
weet je vast ook toch?

9 Rattocasi    
4 maanden geleden door Rattocasi
5
Meld

@2 Ik weet niet wat het wereldwijde gemiddelde is maar bijvoorbeeld in Nederland is 5,5% besmet geraakt , wereldwijd zou dat betekenen 440 miljoen mensen dat is niet weinig en wie weet hoe is over een jaar.

10 21st Century Guy    
4 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@7 Bedankt voor de link.

Ah joh, allemaal onzin. Je hebt toch wel door dat jij maar één waarheid aanvaardt en dat is die van de overheid en Bill Gates. Al het andere is complotgedoe. Begrepen? En nu gauw je vaccin halen!

11 Mac Benac    
4 maanden geleden door Mac Benac
3
Meld

@11 lieve schat weet niet of je het door hebt maar het vaccin is er nog niet maar als het er is mag je die van mij ook hebben, want je hebt het hard nodig.

12 Rattocasi    
4 maanden geleden door Rattocasi
4
Meld

@12 Kwam mijn ironie niet over?

13 Mac Benac    
4 maanden geleden door Mac Benac
2
Meld

@13 Nee.

14 Rattocasi    
4 maanden geleden door Rattocasi
3
Meld

@9 "Hoeveel mensen liggen er normaal op de IC?
weet je vast ook toch?"

***
Geen idee. Ik kom er niet dagelijks.
Maar zo overvol komt weinig voor.

15 Liz    
4 maanden geleden door Liz
3
Meld

@15 aardig vol met andere patiënten of denk je dat de IC er is voor niks? of alleen op covid19 patiënten zit te wachten?

16 Rattocasi    
4 maanden geleden door Rattocasi
4
Meld

@16 Er werden veel patienten met een andere aandoening geweerd tijdens de piek. Ze konden het bijna niet meer aan en dat is toch wel bijzonder.

17 Liz    
4 maanden geleden door Liz
3
Meld

@17 komt omdat overheid de afgelopen jaren de helft van de IC weg bezuigt had ook het IC personeel, in het noorden waren nog genoeg bedden die niet gebruikt zijn.
Er is totaal geen andere patiënten op de IC gekomen dan covid19 waar zijn die gebleven, dood?

18 Rattocasi    
4 maanden geleden door Rattocasi
4
Meld

@18 "komt omdat overheid de afgelopen jaren de helft van de IC weg bezuigt had ook het IC personeel, in het noorden waren nog genoeg bedden die niet gebruikt zijn.
Er is totaal geen andere patiënten op de IC gekomen dan covid19 waar zijn die gebleven, dood?"

***
Ja, daar heb je ook weer gelijk in.
Ik geloof dat de noodzakelijkste operaties nog wel zijn uitgevoerd. Dus een klein plukje op de IC's was nog wel beschikbaar voor niet-coronapatienten.
Maar op besmettingen zitten we natuurlijk helemaal niet te wachten. Terug naar 0 graag.

19 Liz    
4 maanden geleden door Liz
2
Meld

@19 Welke besmettingen de meeste besmettingen kwamen uit braband de rest van het land is net zoveel als met een griepvirus.

En ga je nu vertellen dat wij pas weer uit lockdown mogen als de teller op 0 staat?
Op welke grond is de lockdown dan nu nog?

20 Rattocasi    
4 maanden geleden door Rattocasi
4
Meld

We moeten even afwachten tot 15 juni als er dan niks bij is gekomen kunnen we gewoon alles weer open gooien want dan heeft die vitale misser van Femke Halsema toch nog ergens goed voor geweest , hoewel ik mij niks meer aantrekt van alle regels covid-19 deed Halsema ook niet en zij moest het voorbeeld geven kolere wijf.

21 qubix    
4 maanden geleden door qubix
2
Meld

@20 Laten we nog even voorzichtig blijven en zorgen dat het naar 0 teruggaat en vooral geen "groepsimmuniteit" willen en dat het lekker "voort blijft kabbelen". Dat is pas erg, want dan zijn we er misschien nog 2 jaar mee bezig. Uitroeien dat kreng en back to normal. Lijkt me de snelste weg.

22 Liz    
4 maanden geleden door Liz
2
Meld

@22 met dat voorzichtig zijn krijgen wel veel mensen psychische klachten en vallen er veel doden buiten de covid 19 om, dat vindt je niet erg die doden zijn dan minder erg?
Het blijkt nu al dat het medicijn (lockdown) veel erger is dan de kwaal maar dat vindt je ook niet erg?

23 Rattocasi    
4 maanden geleden door Rattocasi
3
Meld

@21 Als dat Dam-gebeuren geen nieuwe besmettingen oplevert is misschien nog de verklaring dat het buiten gebeurde en veel mensen ook zich nog met mondkapjes beschermden.
Had je die hele zooi binnen gehad zag het er ws. anders uit.
Maar eerst afwachten wat de gevolgen hiervan zijn. Als ze uit het hele land zijn gekomen, en er zijn daardoor toch besmettingen, is er een verspreiding over het hele land. Ook geen prettig idee.

24 Liz    
4 maanden geleden door Liz
1
Meld

@23 Die lockdown is er om dat virus de kop in te drukken. Ik blijf erbij dat als er eerder ingegrepen was, het aantal coronadoden al een stuk minder had kunnen zijn. Een lockdown had dan alleen gehoeven waar de brandhaard was, om te voorkomen dat het zich over het hele land ging verspreiden. Dan had het hele land ook niet plat hoeven liggen.
Ik denk dat we nu veel langer bezig zijn met maatregelen. Had, denk ik, niet gehoeven en was de schade ook beperkt gebleven.

25 Liz    
4 maanden geleden door Liz
1
Meld

@25 De eerste 2 weken kon ik er nog inkomen dat het gebeurde echter daarna kwamen er bericht om welke doelgroep het was en wat het inhield, toen hadden ze andere maatregelen moeten treffen, want nu hebben ze de economie om zeep geholpen door de lange lockdown terwijl er in het noorden niks aan de hand was daar had het gewoon door kunnen draaien na 2 weken.
En nog ligt het in het noorden stil en houd men vast aan die idiote maatregel van 1.5 meter + dat ze de wet gaan veranderen om die 1.5 meter in vast te leggen.


26 Rattocasi    
4 maanden geleden door Rattocasi
2
Meld

@26 Precies. Ze waren te traag met hun beslissingen. Het had er nu veel anders uit kunnen zien.
Ik vind de 1,5 meter nogal verwarrend. Binnen en buiten werkt de besmetting op een andere manier en in de supermarkten is het amper te handhaven maar loopt zowat iedereen onbeschermd door die gangetjes te sloffen. Als ze er een wet van willen maken, en het niet in de supermarkt bijv. hanteren, dan slaat die wet ook nergens op.
Nu blijkt er een verschil te zijn door grote druppelverspreiding en hele fijne kleine druppeltjes. De grote zakken meteen naar de grond, de kleine druppeltjes zijn zo fijn dat die rond blijven zweven.
Dat betekent dan weer voor binnen een groter gevaar. Dus die 1,5 meter zal op sommige plekken wel effect hebben en soms ook weer niet.
Voor zover mijn conclusie tenzij ze weer wat anders ontdekken.

27 Liz    
4 maanden geleden door Liz
1
Meld

@27 Dus oude mensen gaan dood, nu toevallig aan corona. Hadden we het virus dan zijn gang moeten laten gaan?
‘Nee, zeker niet, maar wat we nu hebben gedaan, heeft voor sommigen de situatie waarschijnlijk veel erger gemaakt. We hebben ze geïsoleerd om te voorkomen dat ze besmet zouden raken en zouden overlijden, maar het is goed mogelijk dat ze door die gedwongen quarantaine juist eerder zijn overleden. Dat de anderhalvemetersamenleving ze fataal is geworden; dat ze niet zijn gestorven door het virus maar door eenzaamheid en verpietering.’
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/dat-hele-slachtofferschap-zit-me-dwars-je-kunt-geen-slachtoffer-zijn-van-een-virusinfectie~bda1ff67/

Als ze alle maatregelen niet per direct terug draaien zijn het in mijn ogen misdadigers, en ik hoop dat ze zich moeten verantwoorden voor het gerecht als ze nu niet per direct alle maatregelen terugdraaien.

28 Rattocasi    
4 maanden geleden door Rattocasi
2
Meld

@28 Nou, alles meteen terugdraaien zou ik toch niet zo graag willen.
Stel je voor dat er op dit moment weer carnaval zou zijn en de maatregelen afgeschaft, heb je zo weer een uitbraak.
Nu weet ik niet precies met die verzorgingshuizen of de maatregelen om ze allemaal op te sluiten, goed of slecht was.
Het isoleren was om ze te beschermen, maar had dat zin inderdaad. Het verzorgingspersoneel kwam van buiten en moest onbeschermd werken. Dat is 1. Familie, ook van buiten, onbeschermd naar binnen. 2e punt.
Maar als het personeel vanaf het begin goed beschermd was, de familie (max. 1 persoon) toch op bezoek kon komen maar beschermd en de coronapatienten in dat huis in een ander gebouw met apart personeel. Hoe zou het dan gelopen zijn. En die ventilatiesystemen in die huizen? Spelen die een rol?

In Spanje(?) heeft het personeel van een verzorgingshuis zichzelf samen met de bewoners afgezonderd van de buitenwereld om zo dat virus buiten de deur te houden.
Familie zal dan ook even niet toegestaan zijn, maar het personeel en de bewoners konden in ieder geval elkaar niet besmetten.

29 Liz    
4 maanden geleden door Liz
1
Meld

@28 Uit jouw link van Kompanje:

"Ik heb schrijnende verhalen gehoord over ouderen die wegkwijnen en familieleden die zich wanhopig tot de directie wenden met de vraag of er niet iets op te verzinnen valt. Met als antwoord: nee, we volgen de regels. Die halsstarrigheid irriteert me. Kijk nou eens individueel wat de mogelijkheden zijn.’"

Ja, ze hadden de bewoners mee moeten laten beslissen en inderdaad niet zo halsstarrig de regels volgen. Op regels kunnen uitzonderingen gelden. Bekijk het per geval, maar ga niet beslissen over elke oudere.


30 Liz    
4 maanden geleden door Liz
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Amerikaanse complottheorie QAnon in Nederland...
Het is onderdeel van de elite om kinderen te...

22 uur geleden door vanBinsbergen

Amerika staat in de brand - De Jensen show #2...
VIDEO: De Amerikaanse Presidentsverkiezingen...

20 uur geleden door Doehetlekkerzelf

Michelle en Barack Obama meest bewonderde men...
Michelle en Barack Obama zijn wereldwijd de m...

1 dag geleden door Crezee

Professor eist: moslims moeten het land verla...
“Over 45 jaar zullen de Zweden een etnische m...

1 dag geleden door Inter

Een ijzige receptie op Sardinië: de bema...
Nadat de "Alan Kurdi" door Malta en Frankrijk...

4 uur geleden door Fernand


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Pelikaan
Van der Breggen bekroont fraaie solo met zeld...
Een woord geweldig, ik heb genoten....

minder dan een minuut geleden door Pelikaan

priaap
Branders Zwemtocht stilgelegd, coronaregels n...
@17 Nah, ik ga me verder niet bemoeien met ju...

1 minuut geleden door priaap

Pelikaan
Politie Ventnor City schiet boze zwarte man d...
https://www.youtube.com/watch?v=ODFs7A9g6yg...

2 minuten geleden door Pelikaan

Nurse Ratched
Aantal besmettingen stijgt met 2713 Afgelope...
@26 Willem Engel roeptoetert en u trapt daari...

2 minuten geleden door Nurse Ratched

ObJener
Van der Breggen bekroont fraaie solo met zeld...
Daar kan Tom zich een puntje aan zuigen! Resp...

2 minuten geleden door ObJener

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig