Coronavirus in cijfers: het aantal besmettingen, doden en genezen patiënten (demorgen.be)


Het nieuwe coronavirus Covid-19 houdt de wereld in zijn greep. Wat is het aantal huidige besmettingen, hoeveel mensen zijn overleden? En hoeveel patiënten zijn weer genezen verklaard? Deze cijfers en kaarten, die we voortdurend bijwerken, zetten een en ander in perspectief. ...

door Doehetlekkerzelf in Gezondheid  ·  30 Reacties

  • 1
  • 517x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het schijnt dus beter te gaan en is het wachten op de 2e Corona golf ?

2
1 Interessant

Die cijfers zeggen niet zo veel het blijft nihil op bijna 8 miljard personen op deze aarde
8 miljard ziet er dus zo uit 8000.000.000 oftewel 8000 miljoen.personen.

2
2 welofniet

Je ziet duidelijk dat Corona niet veel verschilt van andere griepvirussen. Het is alweer op z'n retour.
Alleen de farmamaffia houdt het in stand om die vaccins à 400 mld er doorheen te jagen.

6
3 Mac Benac

@3 Juist en waar is zweden in dit verhaal?

6
4 Rattocasi

@3 178.185 in europa ga je toch gillen dat daar de hele economie voor op stop gezet is!

8
5 Rattocasi

@5 "178.185 in europa ga je toch gillen dat daar de hele economie voor op stop gezet is!"

***
Zonder maatregelen hadden het er wel 1 miljoen geweest kunnen zijn.

2
6 Liz

@6 Blijkt hier niet uit:

8
7 Rattocasi

@7 Ja, de meningen zijn verdeeld. Maar persoonlijk vind ik "niets doen" geen optie. Je wilt niet weten hoe de IC's er dan hadden uit gezien.

3
8 Liz

@8 Hoeveel mensen liggen er normaal op de IC?
weet je vast ook toch?

5
9 Rattocasi

@2 Ik weet niet wat het wereldwijde gemiddelde is maar bijvoorbeeld in Nederland is 5,5% besmet geraakt , wereldwijd zou dat betekenen 440 miljoen mensen dat is niet weinig en wie weet hoe is over een jaar.

1
10 21st Century Guy

@7 Bedankt voor de link.

Ah joh, allemaal onzin. Je hebt toch wel door dat jij maar één waarheid aanvaardt en dat is die van de overheid en Bill Gates. Al het andere is complotgedoe. Begrepen? En nu gauw je vaccin halen!

3
11 Mac Benac

@11 lieve schat weet niet of je het door hebt maar het vaccin is er nog niet maar als het er is mag je die van mij ook hebben, want je hebt het hard nodig.

4
12 Rattocasi

@12 Kwam mijn ironie niet over?

2
13 Mac Benac

@13 Nee.

3
14 Rattocasi

@9 "Hoeveel mensen liggen er normaal op de IC?
weet je vast ook toch?"

***
Geen idee. Ik kom er niet dagelijks.
Maar zo overvol komt weinig voor.

3
15 Liz

@15 aardig vol met andere patiënten of denk je dat de IC er is voor niks? of alleen op covid19 patiënten zit te wachten?

4
16 Rattocasi

@16 Er werden veel patienten met een andere aandoening geweerd tijdens de piek. Ze konden het bijna niet meer aan en dat is toch wel bijzonder.

3
17 Liz

@17 komt omdat overheid de afgelopen jaren de helft van de IC weg bezuigt had ook het IC personeel, in het noorden waren nog genoeg bedden die niet gebruikt zijn.
Er is totaal geen andere patiënten op de IC gekomen dan covid19 waar zijn die gebleven, dood?

4
18 Rattocasi

@18 "komt omdat overheid de afgelopen jaren de helft van de IC weg bezuigt had ook het IC personeel, in het noorden waren nog genoeg bedden die niet gebruikt zijn.
Er is totaal geen andere patiënten op de IC gekomen dan covid19 waar zijn die gebleven, dood?"

***
Ja, daar heb je ook weer gelijk in.
Ik geloof dat de noodzakelijkste operaties nog wel zijn uitgevoerd. Dus een klein plukje op de IC's was nog wel beschikbaar voor niet-coronapatienten.
Maar op besmettingen zitten we natuurlijk helemaal niet te wachten. Terug naar 0 graag.

2
19 Liz

@19 Welke besmettingen de meeste besmettingen kwamen uit braband de rest van het land is net zoveel als met een griepvirus.

En ga je nu vertellen dat wij pas weer uit lockdown mogen als de teller op 0 staat?
Op welke grond is de lockdown dan nu nog?

4
20 Rattocasi

We moeten even afwachten tot 15 juni als er dan niks bij is gekomen kunnen we gewoon alles weer open gooien want dan heeft die vitale misser van Femke Halsema toch nog ergens goed voor geweest , hoewel ik mij niks meer aantrekt van alle regels covid-19 deed Halsema ook niet en zij moest het voorbeeld geven kolere wijf.

2
21 qubix

@20 Laten we nog even voorzichtig blijven en zorgen dat het naar 0 teruggaat en vooral geen "groepsimmuniteit" willen en dat het lekker "voort blijft kabbelen". Dat is pas erg, want dan zijn we er misschien nog 2 jaar mee bezig. Uitroeien dat kreng en back to normal. Lijkt me de snelste weg.

2
22 Liz

@22 met dat voorzichtig zijn krijgen wel veel mensen psychische klachten en vallen er veel doden buiten de covid 19 om, dat vindt je niet erg die doden zijn dan minder erg?
Het blijkt nu al dat het medicijn (lockdown) veel erger is dan de kwaal maar dat vindt je ook niet erg?

3
23 Rattocasi

@21 Als dat Dam-gebeuren geen nieuwe besmettingen oplevert is misschien nog de verklaring dat het buiten gebeurde en veel mensen ook zich nog met mondkapjes beschermden.
Had je die hele zooi binnen gehad zag het er ws. anders uit.
Maar eerst afwachten wat de gevolgen hiervan zijn. Als ze uit het hele land zijn gekomen, en er zijn daardoor toch besmettingen, is er een verspreiding over het hele land. Ook geen prettig idee.

1
24 Liz

@23 Die lockdown is er om dat virus de kop in te drukken. Ik blijf erbij dat als er eerder ingegrepen was, het aantal coronadoden al een stuk minder had kunnen zijn. Een lockdown had dan alleen gehoeven waar de brandhaard was, om te voorkomen dat het zich over het hele land ging verspreiden. Dan had het hele land ook niet plat hoeven liggen.
Ik denk dat we nu veel langer bezig zijn met maatregelen. Had, denk ik, niet gehoeven en was de schade ook beperkt gebleven.

1
25 Liz

@25 De eerste 2 weken kon ik er nog inkomen dat het gebeurde echter daarna kwamen er bericht om welke doelgroep het was en wat het inhield, toen hadden ze andere maatregelen moeten treffen, want nu hebben ze de economie om zeep geholpen door de lange lockdown terwijl er in het noorden niks aan de hand was daar had het gewoon door kunnen draaien na 2 weken.
En nog ligt het in het noorden stil en houd men vast aan die idiote maatregel van 1.5 meter + dat ze de wet gaan veranderen om die 1.5 meter in vast te leggen.

2
26 Rattocasi

@26 Precies. Ze waren te traag met hun beslissingen. Het had er nu veel anders uit kunnen zien.
Ik vind de 1,5 meter nogal verwarrend. Binnen en buiten werkt de besmetting op een andere manier en in de supermarkten is het amper te handhaven maar loopt zowat iedereen onbeschermd door die gangetjes te sloffen. Als ze er een wet van willen maken, en het niet in de supermarkt bijv. hanteren, dan slaat die wet ook nergens op.
Nu blijkt er een verschil te zijn door grote druppelverspreiding en hele fijne kleine druppeltjes. De grote zakken meteen naar de grond, de kleine druppeltjes zijn zo fijn dat die rond blijven zweven.
Dat betekent dan weer voor binnen een groter gevaar. Dus die 1,5 meter zal op sommige plekken wel effect hebben en soms ook weer niet.
Voor zover mijn conclusie tenzij ze weer wat anders ontdekken.

1
27 Liz

@27 Dus oude mensen gaan dood, nu toevallig aan corona. Hadden we het virus dan zijn gang moeten laten gaan?
‘Nee, zeker niet, maar wat we nu hebben gedaan, heeft voor sommigen de situatie waarschijnlijk veel erger gemaakt. We hebben ze geïsoleerd om te voorkomen dat ze besmet zouden raken en zouden overlijden, maar het is goed mogelijk dat ze door die gedwongen quarantaine juist eerder zijn overleden. Dat de anderhalvemetersamenleving ze fataal is geworden; dat ze niet zijn gestorven door het virus maar door eenzaamheid en verpietering.’
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/dat-hele-slachtofferschap-zit-me-dwars-je-kunt-geen-slachtoffer-zijn-van-een-virusinfectie~bda1ff67/

Als ze alle maatregelen niet per direct terug draaien zijn het in mijn ogen misdadigers, en ik hoop dat ze zich moeten verantwoorden voor het gerecht als ze nu niet per direct alle maatregelen terugdraaien.

2
28 Rattocasi

@28 Nou, alles meteen terugdraaien zou ik toch niet zo graag willen.
Stel je voor dat er op dit moment weer carnaval zou zijn en de maatregelen afgeschaft, heb je zo weer een uitbraak.
Nu weet ik niet precies met die verzorgingshuizen of de maatregelen om ze allemaal op te sluiten, goed of slecht was.
Het isoleren was om ze te beschermen, maar had dat zin inderdaad. Het verzorgingspersoneel kwam van buiten en moest onbeschermd werken. Dat is 1. Familie, ook van buiten, onbeschermd naar binnen. 2e punt.
Maar als het personeel vanaf het begin goed beschermd was, de familie (max. 1 persoon) toch op bezoek kon komen maar beschermd en de coronapatienten in dat huis in een ander gebouw met apart personeel. Hoe zou het dan gelopen zijn. En die ventilatiesystemen in die huizen? Spelen die een rol?

In Spanje(?) heeft het personeel van een verzorgingshuis zichzelf samen met de bewoners afgezonderd van de buitenwereld om zo dat virus buiten de deur te houden.
Familie zal dan ook even niet toegestaan zijn, maar het personeel en de bewoners konden in ieder geval elkaar niet besmetten.

1
29 Liz

@28 Uit jouw link van Kompanje:

"Ik heb schrijnende verhalen gehoord over ouderen die wegkwijnen en familieleden die zich wanhopig tot de directie wenden met de vraag of er niet iets op te verzinnen valt. Met als antwoord: nee, we volgen de regels. Die halsstarrigheid irriteert me. Kijk nou eens individueel wat de mogelijkheden zijn.’"

Ja, ze hadden de bewoners mee moeten laten beslissen en inderdaad niet zo halsstarrig de regels volgen. Op regels kunnen uitzonderingen gelden. Bekijk het per geval, maar ga niet beslissen over elke oudere.

1
30 Liz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Twee ongewapende Palestijnse mannen doodgeschoten door Israëlische leger, tonen door Al Jazeera uitgezonden beelden

Ondertussen roepn kolonisten op de Westoever op tot een legeroffensief in de Westbank, "Op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever i...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Israeli soldiers shoot and kill two unarmed Palestinians in Gaza: Video

Het is en blijft een trieste zooi daar in de Gaza. . . . ...

3 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Schuitje varen thee tje drinken en dan richting thuisland....

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@3 Jij dan maar....

4 minuten geleden geplaatst door Bop

ongelovenloos
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@12Ze hebben daar geen zinvolle tegenargumenten tegen .We moeten eigenlijk medelijden hebben met degene die dat maar niet willen zien .Ze...

5 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@8 Aan jou dan maar. Hoewel ik alleen maar kritiek van je lees en nooit werkzame oplossingen. ...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@7 Zeker!!!! Zijn post als Staatsecretaris overdragen aan iemand die wél verstand van zaken heeft en logisch kan nadenken!...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Bob en Bries op oorlogspad, en dat op witte donderdag voor Pasen. Wat staat ons morgen nog te wachten op goeie vrijdag en zwarte zaterdag. �...

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@6 Heb je een advies voor hem, behalve met pensioen gaan?...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

ongelovenloos
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat te kort blijft bestaan zolang er niets aan de oorzaak word gedaan....

13 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Sunny Leone Xx Video Full HdPorn Nuru MassageAnime GropeNicole Rey PornLittle People Pronقصص سكس مصورةToboo XxxComics8muses90s PornographySza PornAriana SimonKorean Movie Nude SceneGerda FeyMadison Ivy TwitterPorn Gay SitXvideos.c9mMarina Sirtis NudeSweety FoxFemale Tantric Erotic MassageMalaysia SexvideoBeautifull PornBhabhi Devar KaJasminesummerRussian Anal PornVr Porn Camпорнографии чатSocaseiraDesenhos PeladasXxxnx18Hassan SexLadies HavingsexHindi Audio ChudaiIndian Sexy Pron VideoNatalie Portman NudeGujarati Desi Bp FilmTamil Sex AntiesSex In StoreTeenpiespornVer ComicspornoHomemade Blowjob'sXxxx Old ManPennylittlekittenPorn Mature TubeGatapop PornTransgender EscortPrivate NudesLove Island PornSexy Threesome LesbiansLesbein HentiPonografia GaysKhloe KaprieArinny Celeste NudeEbonny NudeFat CockpornPakistani Girl FuckChina Wali BfX Desi HotXxxgangbangPorn From ArgentinaGitlfriend PornHindi B Grade Sex MovieNude Photoshoot Behind The ScenesCruella Morgan Onlyfans LeakedSasur And Bahu Sex VideoAsex VideosKenda LustDimond MonoreJojo Siwa NudesBelle Delphie OnlyfansCory Chase Hd PornJennifer Tilly PornVr CummingR34 RedditErotic BeatutiesMarina ViscountyBoysjerkingoffMady_gio NudeMms Sex VediosNude Nora FatehiLisa Ann Johnny SinsTamil Full SexYinyleon OnlyfansCum On My FaceKareena Kapoor Ki Xxx VideoCollegeslutsClassroom Of The ElitehentaiDraven NavarroFarahasterixxxTamil Amma SexHot Boobs Sucking VideosSex JabardastiSex Jungle VideoWww Racy Angel ComNinna19sexyHantai CartoonHong Kong Sex ComIndian Beauty Girls SexAnna Kendrick Top LessBlow Job MemesXix BfWwwxxxindiaJapanese Latest Porn MoviesHypotized PornHotwife ChatMfmf GifsSex Video Old YoungTelugu Old Man SexYunabloveBanlga ChotiHentiadudeXxxsunyShplyfter PornBaliwood PornSexo Com.cafeJoven DesnudandoseSarah Drew NudeTamil Boob SuckHindi Kamasutra SexDanni TiversReblogmeAngela White PicsBlowjob By RedheadKissingboobsGeorgie Lyall Fake Taxi7 Inch BbcHornywhoresSara J PornVouyercloudsSex Bf MarathiUpskirt No KnickersEscortbablonBestporn GifsDese XxxWww Porn Video In HindiMia Khalifa HjabFilme Pornográfico Com LésbicasDenise Austin NudeCecilia Lion BlackedrawBengali Chodachudir GolpoHot Anime NudeSky Bri Rara KnuppsDadcrush.commPelículas Pornográficas MexicanasBreazzersKatandromeo OnlyfansSex JordiFucking MachinesSexstory TeluguBeautiful Lady Porn VideoBobes