ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Racisme zit in ons allen, ook in mij

column Saskia NoortSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. De schrijfster was bij de uit hand gelopen demonstratie afgelopen maandag op de Dam. ‘Ik stond daar om het racisme te erkennen waarmee ik ben opgegroeid.’

  1. Kamer wil dat kabinet verstoring concert Lenny Kuhr scherper veroordeelt: ‘Slappe hap’
    Video/update

    Kamer wil dat kabinet verstoring concert Lenny Kuhr scherper veroor­deelt: ‘Slappe hap’

    De Tweede Kamer vindt dat het kabinet zich veel harder moet uitspreken tegen de recente acties van pro-Palestijnse demonstranten. De afwachtende reactie van staatssecretaris Fleur Gräper (Cultuur) op onder meer het verstoorde concert van Lenny Kuhr schiet Kamerleden van links tot rechts in het verkeerde keelgat. De voorzitters van bijna alle Tweede Kamerfracties kwamen vandaag met een verklaring waarin zij hun afschuw uitspreken over de terugkeer van Jodenhaat.
    Den Haag
  2. Marlène reageerde slecht op medicijn en belandde in ziekenhuis, nu heeft ze dna-paspoort: ‘Veilig gevoel’
    PREMIUM
    2

    Marlène reageerde slecht op medicijn en belandde in ziekenhuis, nu heeft ze dna-pas­poort: ‘Veilig gevoel’

    Op een plastic pas heeft Marlène Lingg (60) een deel van haar dna opgeslagen. Met de pas kunnen artsen en apothekers precies zien welke medicijnen bij haar niet werken. Vorig jaar kregen 20.000 patiënten zo’n dna-paspoort. Een recordaantal. Wat is dat eigenlijk voor pas en wie heeft er wat aan? Dna-paspoortbezitter Marlène Lingg, apotheker Ineke van Woerkom en afdelingshoofd Klinische Chemie van het Erasmus MC Ron van Schaik leggen het uit.