U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 4
Een deel van Amerika loopt op zijn tenen naar een ongemakkelijk zelfonderzoek over ras. Maar president Donald Trump, gebunkerd in zijn fort achter hoge hekken die nu het Witte Huis omringen, wuift een bouwgolf van nationale reflectie op. ...

4 maanden geleden door Racism monitor 2020

REAGEER MET EEN EMOJI
1
6
LEES MEER OVER

Trump is heel verstandig, niet laten meeslepen in massa hysterie.
Links weet dat Biden geen schijn van kans maakt, dus trekt het de racistische kaart.

Jammer, Trump hapt niet.

1 plutarchus    
4 maanden geleden door plutarchus
14
Meld

Begrijpelijk want al die acties zijn volkomen onzinnig.
Vorige jaar zijn er ongeveer 1250 blanken door de politie gedood in de USA en slechts een kleine 700 zwarte mensen. Hoe het zit met aantallen die bij misdaden betrokken zijn weet ik niet maar ik zou me niet eens verbazen als die verhouding precies andersom . In ieder geval zijn blanken dus meer het slachtofdfer van poltiegeweld dan zwarte mensen. Ergo : het is aburd om te doen alsof de politie in de USA zwarte mensen discrimineert. het omgekeerde is het geval.

Daarnaast worden en opvallend veel zwarte mensen door zwarte mensen vermoord en last but not least worden er meer blanke mensen door zwarte mensen vermoord dan dat er zwarte menen door blanke mensen worden vermoord. Ergo: de hele actie tegen racisme slaat feitelijk nergens op. Ook in de USA 9 en dat weet ik uit eigen ervaring) is er in veel gevallen sprake van zogenaamde positieve discriminatie. bedrijven krijgen subsidies als ze een bepaald percentage van bepaalde bevolkingsgroepen in dienst nemen ( en dat gaat nooit over blanke mensen tenzij zwaar gehandicapt) . Het is dus gewoon een leugen ( de feiten laten dat overduidelijk zien) om te beweren dat zwarte mensen in de USA worden gediscrimineerd of dat er van rascisme sprake is. Maar ja de feiten zijn voor velen niet waar ze naar kijken, onderbuikemotie over een ten onrechte gedode crimineel vinden velen belangrijker dan de werkelijke feiten.

2 PFL    
4 maanden geleden door PFL
14
Meld

@2 Ukijkt alleen naar absolute aantallen. Dat is geen eerlijke vergelijking. 65% van de bevolking is blank, 12% is van Afrikaanse origine. De verhouding is 5:1. In die verhouding komt het aantal gedode zwarten op ruim 3500 en dat is dus bijna 3 keer zoveel als er blanken worden gedood door de politie. De acties zijn dus wel degelijk zinnig.
Voeg daaraan toe dat als een blanke wordt gedood er meestal een eerlijke rechtszaak op volgt en bij een gedode neger gaat de politie altijd vrijuit. Dat duidt dus op racisme.
Voeg daaraan nog toe dat er in 100 jaar in dat opzicht niets veranderd is en er is alle reden voor acties.

3 samcash    
4 maanden geleden door samcash
8
Meld

@1 Trump stuurt aan op een burgeroorlog. Heel verstandig.

4 samcash    
4 maanden geleden door samcash
8
Meld

@3
Die zwarten zijn wel verantwoordelijk voor 50% van alle misdrijven.
Ook worden de meeste zwarten doodgeschoten door ander zwarten
Latino's door latino's.
Blanken door blanken.
Nee die 3500 zwarten kwamen niet om door de politie


Racisme bestaat niet, het is een instrument om de bevolking tegen elkaar uit te spelen.
Er is een cultuur kloof, dit is geen racisme, dit is geen discriminatie.

Links maakt hier handig gebruik van omdat het weet dat Biden het aflegt tegen Trump.
Niets meer dan rellen om de macht.
Usefull idiots horen het woord racisme, wat een negative emotie oproept. Het is ook niets meer dan massa hysterie.

Clinton en de linkse clan liggen daar krom van het lachen hoeveel simpele zielen ze aan het rellen hebben gekregen voor hun eigen hachje.
Dit corrupte tuig gaat letterlijk over lijken om Trump aan de kant te krijgen.

Trump weet dit ook, daarom gaat hij er (nog) niet op in.

5 plutarchus    
4 maanden geleden door plutarchus
12
Meld

@3 . U negeert compleet wat ik al aangaf ( maar waarvanik de juiste cijfers niet wist) nl het feit dat de zwarte mensen in de US voor 50% van de criminaliteit verantwoordelijk is. En als je dat meeneemt dat zijn er dus toch echt meer blanke mensen die het slachtoffer waorden dan zwarte mensen. Leest u ook even de reactiei van @5 die heel goed weergeeft dat het niet gaat om huidskleur maar om een cultuurkloof. Racisme is gewoon een mode woord om linkse acties te voeren. En ook in nederland wordt er heel veel onzin uitgekraamd. Zo was er gisteren op 1 een dame die in Utrecht of zo de linkse meute had toegesproken en in die discussie werd aangevoerd dat er in het Nederlandse parlement alleen maar blanke mensen zitten. Een volstrekt onzinnig argument om dat aan te voeren als een vorm van racisme. Immers wie dat doet ziet en verdeeld mensen in groepen met verschillende huidskleuren. En dat is op zich nu juist racisme. De smaneleving bestaat uit een scvale aan verschillende groepen mensen, en je kunt een verdeling maken op grond van heel veel verscillende eigenschappen, huiskleur is er daar maar 1 van. En als je de mensen in dit land in al die groepen bestudeerd dan is op te merken dat de meeste (!) groepen van mensen GEEN afvaardiging in ons parlement hebben. Dus wie dan alleen inzoomt om het verschil in huidskleur is nu juist puur racistisch bezig. Hoeveel dove mensen ziten er in de 2e kamer, hoeveel blinde mensen zitten er in de 2e kamer, hoeveel mensen uit achterstandswijken zitten in de 2e kamer, hoeveel mensen met 12 jaar lagere school zitten er in de 2e kamer, hoeveel miljonairs zitten er in de 2e kamer, enz. ????? VErschillen in cultuur zijn veel significanter dan verschillen in huidskleur. En zeker ook in de USA waar een zwarte man President was, waar zwarte rechters in alle soorten van rechtbanken zitten, waar veel zwarte artsen en advocaten rondlopen en ga zo maar door. Al die mensen laten zien dat hun huids kleur helemaal geen belemmering voor ze is, dat ze helemaal niet worden gediscrimineerd om hun huidskluer en dat ze in alle beroepen van het land aan het werk kunnen maar dan wel gebaseerd en kennis en kunde en hard werk en juist NIET op basis van hun huidskleur. En zo hoort dat ook te zijn. Wie hard werkt in de USA kan ALLES bereiken inclusief het ambt van president. Dat velen te lui of te beroerd zijn en liever in de criminaliteit gaan kun je moeilijk andere amerikanen verwijten. Dat heeft nu juist meer met eigen cultuur en beschaving te maken.

6 PFL    
4 maanden geleden door PFL
10
Meld

@6
Prima, niets meer aan doen.

Top.

7 plutarchus    
4 maanden geleden door plutarchus
9
Meld

@7 . Ik baal altijd dat er toch weer typefoutjes insluipen maar de crux van mijn betoog komt in ieder geval over. Thanks.

8 PFL    
4 maanden geleden door PFL
9
Meld

@8
Heb ik ook, vorm van dyslexie, verder geen enkel probleem.

9 plutarchus    
4 maanden geleden door plutarchus
7
Meld

Trump is een hele verstandige man. Hij weet precies alles werkt.

10 DONKEY R    
4 maanden geleden door DONKEY R
8
Meld

https://twitter.com/i/status/1269140898887069698

@9
Opvallend genoeg hebben vele racisten, nationalisten en xenofoben op NK last van dyslexie. Heb jij daar een verklaring voor?

@10
Vandaar dat hij inmiddels ook door zijn eigen legertop en 'mederepublikeinen' wordt uitgekotst.
Kun je wellicht 1 voorbeeld noemen van waar de ORK rust heeft weten te creëren tijdens de demonstraties? Of zie je héél misschien ergens in een hoekje dat hij onrust faciliteert? Probeer hierbij eens níet te wijzen op 'hullie' maar kijk eens naar de acties (?) en statements van de ORK, zoals het leger willen inzetten, zijn bijbelhouderfotomomentje, etc.

11 Lidpver    
4 maanden geleden door Lidpver
1
Meld

Heel goed, laat het brabbelen over "diversiteit" en "white privilege" maar over aan de Dems. 80% van de bevolking moet immers niets hebben van de SJW'ers en hun political correctness terreur. Maar dat kwartje lijkt maar niet te willen vallen bij onze progressieve vrienden, vandaar dat ze verkiezingsnederlaag op verkiezingsnederlaag stapelen.

12 greenmango    
4 maanden geleden door greenmango
7
Meld

@11 Kun je wellicht 1 voorbeeld noemen van waar de ORK rust heeft weten te creëren tijdens de demonstraties?

Dat je dit nog demonstraties durft te noemen. Ik noem dit de boel terroriseren, vernielen, slopen, roven stelen.

Dit is het resultaat van wat jij noemt een demonstratie.
https://www.youtube.com/watch?v=Et4WJ_MSLnU

Je bent nog hersenlozer dan ik dacht.

Trump laat figuren als jullie communisten/anarchisten jullie gang gaan en kijk wat er wordt aangericht. Ik zou na een paar dagen ook het leger op jullie hebben losgelaten om de orde te herstellen, maar Trump is toch zo slim om dit niet te doen en jullie alleen maar bang te maken. Trump is een strateeg en jullie gooien je eigen glazen in.

13 DONKEY R    
4 maanden geleden door DONKEY R
7
Meld

@11
Hier zijn wel wat onderzoeken naar gedaan.
Een mogelijke verklaring is dat het brein sneller werkt.
Dyslectie gaat vaak ook gepaard met een hoger analytisch vermogen.

Staat verder los van een politieke voorkeur, wellicht dat een helder denken leidt een wat rechtsere resultaten. Die is voor mijn rekening.

14 plutarchus    
4 maanden geleden door plutarchus
7
Meld

Links heeft het altijd over 'onderbuikgevoelens'......BLM is één gigantische onderbuik die in geen verhouding staat met de oorzaak.....de reden dat Trump er zich ook niet mee bemoeit....net zoals hij zich niet verdedigde tegen het impeachment dat ook nergens over ging...!

15 CoolMemories    
4 maanden geleden door CoolMemories
4
Meld

@5 Ik vraag mij daarbij af waarom deze mensen zoveel crimineel gedrag vertonen. Kansarme mensen worden vaak asociaal genoemd omdat dat de enige manier van overleven is voor ze. Ik ben vaak in de VS geweest, ik heb het van dichtbij gezien en ik zou er niet willen wonen. Die hele cultuur daar ademt racisme uit.

16 samcash    
4 maanden geleden door samcash
6
Meld

@5 Ik vraag mij daarbij af waarom deze mensen zoveel crimineel gedrag vertonen. Kansarme mensen worden vaak asociaal genoemd omdat dat de enige manier van overleven is voor ze. Ik ben vaak in de VS geweest, ik heb het van dichtbij gezien en ik zou er niet willen wonen. Die hele cultuur daar ademt racisme uit.

17 samcash    
4 maanden geleden door samcash
6
Meld

Grote onzin.

18 Proemevla    
4 maanden geleden door Proemevla
6
Meld

@5 De Lunkse Kerk MOET een revolutie veroorzaken in de machtsverhoudingen! -er hangt namelijk een guillotine boven het hoofd: OBAMAGATE....dat de top van de Linkse Kerk in paniek heeft gebracht....alleen door een gewelddadige geforceerde afzetting van Trump door een 'spontane' volkswoede (Femke heeft haar steentje al bijgedragen) kan dit worden voorkomen

19 CoolMemories    
4 maanden geleden door CoolMemories
4
Meld

@1 Trump is geniaal of heeft de beste adviseurs ter wereld....!!

20 CoolMemories    
4 maanden geleden door CoolMemories
3
Meld

@17
Er zijn inderdaad grote verschillen.
Wat je zag was een enorme cultuur kloof.
Wat resulteert in andere keuzes.

Racisme is een links modewoord.

21 plutarchus    
4 maanden geleden door plutarchus
4
Meld

@11 "...Kun je wellicht 1 voorbeeld noemen van waar de ORK rust heeft weten te creëren tijdens de demonstraties?...."

Vraag dat aan de vijanden van Trump die op vele plaatsen pallets met stenen hebben laten plaatsen op plaatsen waar demonstraties verwacht werden.....!

22 CoolMemories    
4 maanden geleden door CoolMemories
2
Meld

@21 Inderdaad, cultuurkloof in combinatie met segregatie is wel een goede omschrijving

23 CoolMemories    
4 maanden geleden door CoolMemories
2
Meld

@22
Kortom:
"Nee Lidpver, ik kan geen 1 voorbeeld noemen van Trump die rust heeft weten te creëren tijdens deze demonstraties."

Wat is er nodig om jou te laten begrijpen dat jouw wederkerend 'argument' dat je intikt - "Ja maar hullie . . ."- niemand overtuigt?

24 Lidpver    
4 maanden geleden door Lidpver
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
’Racistisch’ Uncle Ben’s ui...
Het merk Uncle Ben’s, bekend van onder meer r...

12 uur geleden door Telegraaf

#IKDOENIETMEERMEE Domme gans Famke Louise ste...
#IKDOENIETMEERMEE De onder jongeren uiterst p...

14 uur geleden door rotti29640

Australië: Als dokters hydroxychloroquin...
Sky news Australië: Were doctors free to pres...

5 uur geleden door Eric

Schietpartij bij supermarkt in Arnhem, trauma...
Bij een supermarktfiliaal van Jumbo op de Oos...

6 uur geleden door Telegraaf

Angela Groothuizen vindt Akwasi-omroep topide...
Angela heeft besloten om Akwasi te steunen me...

8 uur geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
CoolMemories
Geen enkele zichzelf respecterende partij kan...
Wilders had al lang premier van Nederland moe...

1 minuut geleden door CoolMemories

oculus amet
BN'ERS MET BALLEN - DE JENSEN SHOW #224...
misschien kan die jenssen nog een t shirtje a...

1 minuut geleden door oculus amet

Graaier1000
BN'ERS MET BALLEN - DE JENSEN SHOW #224...
Er is een dag geleden al een topic over Jense...

2 minuten geleden door Graaier1000

Nurse Ratched
Verzorgingshuis bedreigd na oproep viruswaanz...
Instelling moet gewoon aangifte doen, Willem ...

2 minuten geleden door Nurse Ratched

Strongoli
Mark Rutte zwijgt wanneer Thierry Baudet vraa...
Rutte zwijgt, omdat hij zich schuldig voelt e...

2 minuten geleden door Strongoli

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig