Wat heeft het populisme toch met de ‘wonderpil’ hydroxychloroquine? (volkskrant.nl)


Het verhaal van hydroxychloroquine als miskend wondermiddel resoneert enorm met rechts-populisten, die graag geloven dat ‘de elite’ met opzet het volk misleidt. Nu wetenschappelijk tijdschrift The Lancet vanwege technische fouten moet terugkomen op een vernietigende studie naar het mid ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  43 Reacties

  • 6
  • 496x gelezen
Reageer met een Emoji
5
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Populisten hebben wel meer gezamenlijke standpunten waarvan ik me afvraag hoe komen ze daarbij?

10
1 jantje van leiden

WETENSCHAP, dat hebben de mensen ermee.

14
2 Chaimileh

Waarom zou wilma propaganda maken om te verbergen dat er een frauduleus onderzoek is opgezet met politieke motieven dat toen ook met veel poeha hier werd gebracht door de pharma boys en girls.

En dat nog eens herhaald werd door te komen met de BEVESTIGING daarvan door de WHO die geen onderzoek meer wilde verrichten.

Een gigantisch schandaal dus waarbij bewezen is dat het enig doel is om trumpie uit te schakelen om research (naar o.a. dit middel) te voorkomen en hun eigen rotzooi er door te drukken.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/674960-lancet-trekt-studie-in-ontworpen-voor-politieke-doeleinden

16
3 Proemevla

* Verwijderd door de redactie *

4 Proemevla

"Bij het populisme gaat het allemaal om de tegenstelling tussen het volk en de elite: het volk heeft een wil, en de elite staat dat in de weg"
Populisten die "weten" wat goed is voor het volk question

4
5 MacGu

@5
Lol die weten wat goed voor zichzelf is ...

3
6 joostmaghetweten

Gewoon omdat hun grote helden en onbetwistbare leiders erover zaten te ijlen. En die worden vervolgens letterlijk nagepraat. Zo simpel is het. Je hebt dan ook met een heel, héél simpele kudde te maken.

4
7 Biesbush

https://wattsupwiththat.com/2020/06/03/nevermind-maybe-hcq-not-so-bad/ Er is wetenschappelijke fraude gepleegt om dat middeltje in het verdomhoekje te krijgen. Zulke akties stinken als een uur in de wind. Dat zijn we wel gewend van Big Pharma. Die gasten gaan over lijken.

14
8 Ness

De BigPharma adepten zweren bij hyrdroxychloroquine.

10
9 kwatta

De Nederlandse arts (Elens) schreef hydroxychloroquine + zink alleen voor in het eerste stadium van een corona besmetting, dus direct nadat de patiënt positief was getest. Om te voorkomen dat het virus zich verder kon uitbreiden in het lichaam.
Deze manier van toepassing van hydroxychloroquine is ánders, dan wanneer er wordt gewacht tot patiënten al zó ziek zijn geworden dat ze in het ziekenhuis worden opgenomen.

11
10 Scorpio

@10
Je doet precies wat ook in het artikel staat:
(**) Volk versus elite
Het relaas van hydroxychloroquine resoneert mooi met het populistische refrein, denkt politicoloog en populisme-onderzoeker Eelco Harteveld (UvA): de onbetrouwbare elite heeft de oplossing, maar houdt die weg bij het volk.

‘Bij het populisme gaat het allemaal om de tegenstelling tussen het volk en de elite: het volk heeft een wil, en de elite staat dat in de weg’, zegt Harteveld. ‘Hydroxychloroquine is weer iets dat in dat ecosysteem is ontstaan om dat stokpaardje te berijden. Als een soort reflex: wat zijn de medische en politieke elites nu weer aan het doen, nu er deze gezondheidscrisis is?’

Het is een spel waarin Raoult opeens de ideale held is: de wetenschapper die als enige wel tegen de elite durft in te gaan. In Nederland geldt zoiets voor de orthomoleculaire huisarts Rob Elens uit Meijel, die werd teruggefloten door de inspectie voor de gezondheidszorg omdat hij patiënten behandelde met hydroxychloroquine. ‘Je kunt je ermee op de kaart zetten door dit uit te roepen tot redding der mensheid’, zegt huisarts en voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij Nico Terpstra. (**)

Hoe je het ook draait of keert, Elens was fout bezig en werd terecht op de vingers getikt: https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/orthomoleculair-kwakarts-rob-elens-bruuskeert-inspectie/

5
11 Wilmama

@3
Welk gedeelte van deze tekst uit het bronartikel heb je niet begrepen dan?:

(**) De deceptie volgde daarna bij de eerste echt serieuze onderzoeken. In Brazilië moest men een studie afbreken, toen bleek dat de patiënten die meer hydroxychloroquine kregen ook vaker doodgingen. En deze week stelde een kleine studie onder ruim 100 mensen dat preventief slikken van het middel niet tegen coronabesmetting beschermt.

Niettemin was er deze week weer opwinding, nadat The Lancet een vernietigende studie over het middel schrapte. Om technische redenen weliswaar, maar onder de fans werd de correctie als overwinning binnengehaald. ‘Pure Trump-haat heeft ervoor gezorgd dat corrupte wetenschappers #hydroxychloroquine onveilig verklaarden’, zoals dat op sociale media dan al snel heet. (**)

[meerdere werkende links in het origineel]

3
12 Wilmama

Altijd mét zink!!!

1
13 zeikenderechter

@13 Het beste is om het rectaal in te brengen, werkt dan ook goed tegen aambeien

1
14 MacGu

@13 @14
Naar verluidt kan het dan het beste naar binnen geschoven worden op een klein stukje dakgoot.

3
15 Wilmama

@14 @15

Zitten in de dakgoot, dan de billen even uit elkaar trekken, en flink schuiven.

Voor de mensen die geen toegang hebben tot Big Pharma.

3
16 zeikenderechter

@16
Het lijkt mij ietwat handiger om van een oude dakgoot passende stukjes te fabrieken en die voor een bedragje te verkopen als hulpmiddel. Innovatie in de 'alternatieve' zorg is nooit weg.

2
17 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

18 Mac Benac

@18
[Nee natuurlijk werkt hydroxychloroquine niet..]

Dit zijn de resultaten van nieuw serieus onderzoek en ze beloven tot nu toe niet veel goeds wat deze toepassing van hydroxychloroquine betreft:
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2012410

CONCLUSIONS
In this observational study involving patients with Covid-19 who had been admitted to the hospital, hydroxychloroquine administration was not associated with either a greatly lowered or an increased risk of the composite end point of intubation or death. Randomized, controlled trials of hydroxychloroquine in patients with Covid-19 are needed. (Funded by the National Institutes of Health.)

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2016638

CONCLUSIONS
After high-risk or moderate-risk exposure to Covid-19, hydroxychloroquine did not prevent illness compatible with Covid-19 or confirmed infection when used as postexposure prophylaxis within 4 days after exposure. (Funded by David Baszucki and Jan Ellison Baszucki and others; ClinicalTrials.gov number, NCT04308668. opens in new tab.)

Ik vind het jammer, maar het is niet anders.

3
19 Wilmama

@19

"Ik vind het jammer, maar het is niet anders."

Je komt wel zelfverzekerd over. LOI-cursusje gevolgd?

7
20 Mac Benac

* Verwijderd door de redactie *

21 dmpr2.3

@20
De resultaten vielen in Nederland ook al zwaar tegen. In appendix van bovenstaand bronartikel:

HYDROXYCLOROQUINE IN NEDERLAND: WEL GEBRUIKT, GEEN STERFGEVALLEN

Hoewel ook in Nederland duizenden covid-patiënten het antimalariamiddel hydroxychloroquine hebben gehad, is er voor zover valt na te gaan niemand aan overleden. Wel is bij meerdere patiënten de behandeling gestaakt vanwege de bijwerkingen van het middel. Dat schrijft het Algemeen Dagblad, dat de Nederlandse ziekenhuizen afbelde om te peilen in hoeverre het inmiddels omstreden middel in ons land is ingezet.

Ongeveer 70 tot 90 procent van de circa 12 duizend covidpatiënten die in het ziekenhuis belandde, zal met het middel zijn behandeld, aldus de krant. Sinds mei wordt het middel in Nederland ontraden door de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB),..........

2
22 Wilmama

@22 Ja, ja, de farmamaffia heeft het goed voor elkaar. En jij maakt daar onderdeel van uit.

10
23 Mac Benac

@21
Waarom blijf jij voortdurend met hersenscheten komen en het liefst off topic ook nog?!

Dit draadje gaat over hydroxychloroquine als miskend wondermiddel tegen COVID-19 en voor de rest niets.

3
24 Wilmama

@23
Voor de rest gaat alles nog redelijk goed met je? Gelukkig dan maar.

3
25 Wilmama

@21 Wat ben je toch een loser als je trapt in die Bill Gates complotten. Is het ook Gates zijn schuld dat jij gestopt bent met school?

"Waarom blijft die vervloekte MSM maar door hameren op het vaccin, terwijl het corona virus zowat weg is."

Het virus is niet zowat weg.

4
26 VaY

Verder met het statement van twee Nederlandse artsen die ook niet te spreken zijn over o.a. de blunder in The Lancet en benadrukken dat betrouwbare bronnen net nu van het grootste belang zijn:

2
27 Wilmama

@25 Je kunt er geen genoeg van krijgen hè question

Is dit nou betaald werk? Je fascineert me gewoon. Je gedrevenheid heb ik wel respect voor, niet waar je voor staat. Anyway.

9
28 Mac Benac

@28
[Is dit nou betaald werk?]
Naar verluidt word ik dik betaald door èn de EU èn de farmaceutische industrie èn het RIVM èn de Nederlandse en Belgische regering.

2
29 Wilmama

@29 Dat vermoedde ik al. Daar houd ik al rekening mee in mijn reacties. Maar ik vind het wel prettig dat ik het nu bevestigd krijg.

7
30 Mac Benac

@11 : Want onze eigenaren zouden dat nooit doen? Daar zijn ze veel te betrouwbaar en altruistisch en liev voor?

7
31 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

32 Scholar007

Populisten zaaien continu wantrouwen tegen het bevoegd gezag. En de suggestie wekken dat men ons een goed werkend medicijn onthoudt is daar een methode voor.

1
33 Gekste Henkie

@31
[ @11 : Want onze eigenaren zouden dat nooit doen?....]

Ik heb geen flauw idee over wie of wat je hebt en waarom. Zeker te weten dat boven mij geen bezitter te bekennen is.

(Jouw bizarre uitspraak doet mij denken aan de Mister Ed uit mijn jonge jaren: https://nl.wikipedia.org/wiki/Mister_Ed )

2
34 Wilmama

Dat je bezeten bent betekent iets anders dan het hebben van een eigenaar question

0
35 Gekste Henkie

@34 Je bent alweer vroeg aan het werk.

3
36 Mac Benac

@36
Nou je het zegt is het me al vaker opgevallen, Wilmama lijkt vaker vroeger opgestaan te zijn dan jij question

0
37 Gekste Henkie

@37 Klopt, maar zij moet aan het werk. En ik niet question

3
38 Mac Benac

Iedere partij heeft een populistische inslag. Dus waar hebben we het over.

2
39 ThWil

Reactie te verwijderd worden kwamen kennelijk te dicht bij de waarheid. Zo werkt de farmamaffia.

3
40 Mac Benac

Maakt niks de waarheid komt toch naar boven.

3
41 Proemevla

En weer een onderzoek dat niks vindt: https://www.nieuwskoerier.nl/news/675466-hydroxychloroquine-werkt-niet-tegen-covid-19-niet-blijkt-uit-nieuw-trial
Zie ook https://www.recoverytrial.net/files/hcq-recovery-statement-050620-final-002.pdf voor een eerste verklaring van de onderzoekers.

Dan zijn er momenteel dus nog ruim 200(!!) onderzoeken naar hydroxychloroquine gaande, waarvan zo'n 60 voor preventie. Geen daarvan ziet tot dusver spectaculaire resultaten, anders hadden we het wel gehoord.

1
42 RichardR

@41
"Maakt niks de waarheid komt toch naar boven..."
... ondanks jouw onophoudelijke stroom leugens en andere bagger.

1
43 RichardR

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

1 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

2 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

NK. App
Cali SkyeNakedswoOrgy LesboBipasha Basu HotPorn IsabelleHot DeepthroatPamela Rios NewSexy VaginaGirldopornRedhead JoiBridgette B 2023Por Nh UbMultoirnVintage AnalpornHandjobpicturesBeard Gay SexSandra Bullock In PornMother's Big TitsMaturtubePornos GrannysBridget Fonda NudeAnalbeegNude Women With Big TittiesCharity BangsXx Video HdNina Agdal TitsSoogsx LeakNatalia Andreeva Pornالسكس صينيFree Hd Gay PornPorn Videos LesHot Xxx Videos NewVungtromMickey VioletBen 10xxxScared PornMassage Gaysex VideoShe.alepornHottest Blonde NudesLana Rhoades TwerkAmerica PornostarTwitter PornografiSouthindiansexvideosRichard Mann PornstarPorn MeamXxx Oil SexGangbangcougarBrainna Beach PornSummer Lynn Hart NakedSelena Gomez Leaked Nude PicsShannon Ford NudeInfluencers Hone WildX Videos SelfieMilf EroticaBokep Indonesia PrankEkasiwapStreet Hooker PornXnxx محجبهAparna Sharma SexXxxsexyXxx Videos Indian BhabhiHorny BoobsDesi Boudi ChudaNew Ebony PornstarsFilme Pornografia BrasileiraApk PornoMira Sorvino NudeXvideos CarSexin HomeLil D AgeAmatuer ThreesomesBlack Strapon Lesbian PornSmall Waist PornSheena Ryder Porn VideoBokep Jepang XnxxCzechstreet PornLiterot MatureAnimated Porn GifsKichan Xxx VideoGirl And Girl SexyAll Sexy Video HdBlack Clover Hentai MangaXxx CdTamil New Xxx VideoMallu Aunty SexxTeens At A Nude BeachPlyboyplusLindsey Pelas PlayboyGod Of War Freya HentaiJjgirlImdian PornSummerntaeChinese Women NudeAtomic Heart Robot PornRayn Conner XxxHomemade CougarJj GirlsReddit TiktoknsfwBlackedraw.colmAnya Taylor-joy PornAnime Bog TitsArgentine PornstarsKarrine SteffansReal Bhabhi Sex VideoNstabuEva ElifBdsm Comic PornBolloywood PornEve Torres NudeSunny Leone Ka Sexy Video HdNancy SexUrsula Suarez PornDoublelustNet échangHindi English BfFree Porn Movies ComPorn BlqckMegaoersonalAlyssa Griffith NudeMorning X VideoPussy Leaking VideosForumsocialgirlsDani Daniels Full Video DownloadMadiso Ivy AnalBest Xxx MoviesToon Comic PornXxx ToonHollywood Hollywood SexLizbeth Rodríguez XxxZromeSexo Entre TravestisJav HardcoreAdele Exarchopoulos SexGranny Zone.comFree PornositeOdia Sec StoriesStepsister Caught PornWild Things Sex SceneXxx Mia VideosAshley Anderson Porn VideoYouporno GayCouple First Night SexMia Khalifa Lesbian PornAngela White Gets Emotional And Cries After CreampieSankaku ConpBillie Ellish NudesIleana Sex ImagesAstridwettXnxxpicsMolly Bennet Porn