U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 6
Het verhaal van hydroxychloroquine als miskend wondermiddel resoneert enorm met rechts-populisten, die graag geloven dat ‘de elite’ met opzet het volk misleidt. Nu wetenschappelijk tijdschrift The Lancet vanwege technische fouten moet terugkomen op een vernietigende studie naar het mid ...

4 maanden geleden door Wilmama

REAGEER MET EEN EMOJI
1
5
2

Populisten hebben wel meer gezamenlijke standpunten waarvan ik me afvraag hoe komen ze daarbij?

1 jantje van leiden    
4 maanden geleden door jantje van leiden
10
Meld

WETENSCHAP, dat hebben de mensen ermee.

2 Chaimileh    
4 maanden geleden door Chaimileh
14
Meld

Waarom zou wilma propaganda maken om te verbergen dat er een frauduleus onderzoek is opgezet met politieke motieven dat toen ook met veel poeha hier werd gebracht door de pharma boys en girls.

En dat nog eens herhaald werd door te komen met de BEVESTIGING daarvan door de WHO die geen onderzoek meer wilde verrichten.

Een gigantisch schandaal dus waarbij bewezen is dat het enig doel is om trumpie uit te schakelen om research (naar o.a. dit middel) te voorkomen en hun eigen rotzooi er door te drukken.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/674960-lancet-trekt-studie-in-ontworpen-voor-politieke-doeleinden

3 Proemevla    
4 maanden geleden door Proemevla
16
Meld

* Verwijderd door de redactie *

4 Proemevla    
4 maanden geleden door Proemevla

"Bij het populisme gaat het allemaal om de tegenstelling tussen het volk en de elite: het volk heeft een wil, en de elite staat dat in de weg"
Populisten die "weten" wat goed is voor het volk question

5 MacGu    
4 maanden geleden door MacGu
4
Meld

@5
Lol die weten wat goed voor zichzelf is ...

6 joostmaghetweten    
4 maanden geleden door joostmaghetweten
3
Meld

Gewoon omdat hun grote helden en onbetwistbare leiders erover zaten te ijlen. En die worden vervolgens letterlijk nagepraat. Zo simpel is het. Je hebt dan ook met een heel, héél simpele kudde te maken.

7 Biesbush    
4 maanden geleden door Biesbush
4
Meld

https://wattsupwiththat.com/2020/06/03/nevermind-maybe-hcq-not-so-bad/ Er is wetenschappelijke fraude gepleegt om dat middeltje in het verdomhoekje te krijgen. Zulke akties stinken als een uur in de wind. Dat zijn we wel gewend van Big Pharma. Die gasten gaan over lijken.

8 Ness    
4 maanden geleden door Ness
14
Meld

De BigPharma adepten zweren bij hyrdroxychloroquine.

9 kwatta    
4 maanden geleden door kwatta
10
Meld

De Nederlandse arts (Elens) schreef hydroxychloroquine + zink alleen voor in het eerste stadium van een corona besmetting, dus direct nadat de patiënt positief was getest. Om te voorkomen dat het virus zich verder kon uitbreiden in het lichaam.
Deze manier van toepassing van hydroxychloroquine is ánders, dan wanneer er wordt gewacht tot patiënten al zó ziek zijn geworden dat ze in het ziekenhuis worden opgenomen.

10 Scorpio    
4 maanden geleden door Scorpio
11
Meld

@10
Je doet precies wat ook in het artikel staat:
(**) Volk versus elite
Het relaas van hydroxychloroquine resoneert mooi met het populistische refrein, denkt politicoloog en populisme-onderzoeker Eelco Harteveld (UvA): de onbetrouwbare elite heeft de oplossing, maar houdt die weg bij het volk.

‘Bij het populisme gaat het allemaal om de tegenstelling tussen het volk en de elite: het volk heeft een wil, en de elite staat dat in de weg’, zegt Harteveld. ‘Hydroxychloroquine is weer iets dat in dat ecosysteem is ontstaan om dat stokpaardje te berijden. Als een soort reflex: wat zijn de medische en politieke elites nu weer aan het doen, nu er deze gezondheidscrisis is?’

Het is een spel waarin Raoult opeens de ideale held is: de wetenschapper die als enige wel tegen de elite durft in te gaan. In Nederland geldt zoiets voor de orthomoleculaire huisarts Rob Elens uit Meijel, die werd teruggefloten door de inspectie voor de gezondheidszorg omdat hij patiënten behandelde met hydroxychloroquine. ‘Je kunt je ermee op de kaart zetten door dit uit te roepen tot redding der mensheid’, zegt huisarts en voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij Nico Terpstra. (**)

Hoe je het ook draait of keert, Elens was fout bezig en werd terecht op de vingers getikt: https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/orthomoleculair-kwakarts-rob-elens-bruuskeert-inspectie/

11 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
5
Meld

@3
Welk gedeelte van deze tekst uit het bronartikel heb je niet begrepen dan?:

(**) De deceptie volgde daarna bij de eerste echt serieuze onderzoeken. In Brazilië moest men een studie afbreken, toen bleek dat de patiënten die meer hydroxychloroquine kregen ook vaker doodgingen. En deze week stelde een kleine studie onder ruim 100 mensen dat preventief slikken van het middel niet tegen coronabesmetting beschermt.

Niettemin was er deze week weer opwinding, nadat The Lancet een vernietigende studie over het middel schrapte. Om technische redenen weliswaar, maar onder de fans werd de correctie als overwinning binnengehaald. ‘Pure Trump-haat heeft ervoor gezorgd dat corrupte wetenschappers #hydroxychloroquine onveilig verklaarden’, zoals dat op sociale media dan al snel heet. (**)

[meerdere werkende links in het origineel]

12 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
3
Meld

Altijd mét zink!!!

13 zeikenderechter    
4 maanden geleden door zeikenderechter
1
Meld

@13 Het beste is om het rectaal in te brengen, werkt dan ook goed tegen aambeien

14 MacGu    
4 maanden geleden door MacGu
1
Meld

@13 @14
Naar verluidt kan het dan het beste naar binnen geschoven worden op een klein stukje dakgoot.

15 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
3
Meld

@14 @15

Zitten in de dakgoot, dan de billen even uit elkaar trekken, en flink schuiven.

Voor de mensen die geen toegang hebben tot Big Pharma.

16 zeikenderechter    
4 maanden geleden door zeikenderechter
3
Meld

@16
Het lijkt mij ietwat handiger om van een oude dakgoot passende stukjes te fabrieken en die voor een bedragje te verkopen als hulpmiddel. Innovatie in de 'alternatieve' zorg is nooit weg.

17 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

18 Mac Benac    
4 maanden geleden door Mac Benac

@18
[Nee natuurlijk werkt hydroxychloroquine niet..]

Dit zijn de resultaten van nieuw serieus onderzoek en ze beloven tot nu toe niet veel goeds wat deze toepassing van hydroxychloroquine betreft:
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2012410

CONCLUSIONS
In this observational study involving patients with Covid-19 who had been admitted to the hospital, hydroxychloroquine administration was not associated with either a greatly lowered or an increased risk of the composite end point of intubation or death. Randomized, controlled trials of hydroxychloroquine in patients with Covid-19 are needed. (Funded by the National Institutes of Health.)

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2016638

CONCLUSIONS
After high-risk or moderate-risk exposure to Covid-19, hydroxychloroquine did not prevent illness compatible with Covid-19 or confirmed infection when used as postexposure prophylaxis within 4 days after exposure. (Funded by David Baszucki and Jan Ellison Baszucki and others; ClinicalTrials.gov number, NCT04308668. opens in new tab.)

Ik vind het jammer, maar het is niet anders.

19 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
3
Meld

@19

"Ik vind het jammer, maar het is niet anders."

Je komt wel zelfverzekerd over. LOI-cursusje gevolgd?

20 Mac Benac    
4 maanden geleden door Mac Benac
7
Meld

* Verwijderd door de redactie *

21 dmpr2.3    
4 maanden geleden door dmpr2.3

@20
De resultaten vielen in Nederland ook al zwaar tegen. In appendix van bovenstaand bronartikel:

HYDROXYCLOROQUINE IN NEDERLAND: WEL GEBRUIKT, GEEN STERFGEVALLEN

Hoewel ook in Nederland duizenden covid-patiënten het antimalariamiddel hydroxychloroquine hebben gehad, is er voor zover valt na te gaan niemand aan overleden. Wel is bij meerdere patiënten de behandeling gestaakt vanwege de bijwerkingen van het middel. Dat schrijft het Algemeen Dagblad, dat de Nederlandse ziekenhuizen afbelde om te peilen in hoeverre het inmiddels omstreden middel in ons land is ingezet.

Ongeveer 70 tot 90 procent van de circa 12 duizend covidpatiënten die in het ziekenhuis belandde, zal met het middel zijn behandeld, aldus de krant. Sinds mei wordt het middel in Nederland ontraden door de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB),..........


22 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
2
Meld

@22 Ja, ja, de farmamaffia heeft het goed voor elkaar. En jij maakt daar onderdeel van uit.

23 Mac Benac    
4 maanden geleden door Mac Benac
10
Meld

@21
Waarom blijf jij voortdurend met hersenscheten komen en het liefst off topic ook nog?!

Dit draadje gaat over hydroxychloroquine als miskend wondermiddel tegen COVID-19 en voor de rest niets.

24 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
3
Meld

@23
Voor de rest gaat alles nog redelijk goed met je? Gelukkig dan maar.

25 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
3
Meld

@21 Wat ben je toch een loser als je trapt in die Bill Gates complotten. Is het ook Gates zijn schuld dat jij gestopt bent met school?

"Waarom blijft die vervloekte MSM maar door hameren op het vaccin, terwijl het corona virus zowat weg is."

Het virus is niet zowat weg.

26 VaY    
4 maanden geleden door VaY
4
Meld

Verder met het statement van twee Nederlandse artsen die ook niet te spreken zijn over o.a. de blunder in The Lancet en benadrukken dat betrouwbare bronnen net nu van het grootste belang zijn:
https://twitter.com/MRvanBalken/status/1268969151902728193

27 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
2
Meld

@25 Je kunt er geen genoeg van krijgen hè question

Is dit nou betaald werk? Je fascineert me gewoon. Je gedrevenheid heb ik wel respect voor, niet waar je voor staat. Anyway.

28 Mac Benac    
4 maanden geleden door Mac Benac
9
Meld

@28
[Is dit nou betaald werk?]
Naar verluidt word ik dik betaald door èn de EU èn de farmaceutische industrie èn het RIVM èn de Nederlandse en Belgische regering.

29 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
2
Meld

@29 Dat vermoedde ik al. Daar houd ik al rekening mee in mijn reacties. Maar ik vind het wel prettig dat ik het nu bevestigd krijg.

30 Mac Benac    
4 maanden geleden door Mac Benac
7
Meld

@11 : Want onze eigenaren zouden dat nooit doen? Daar zijn ze veel te betrouwbaar en altruistisch en liev voor?

31 Wendel    
4 maanden geleden door Wendel
7
Meld

* Verwijderd door de redactie *

32 Scholar007    
4 maanden geleden door Scholar007

Populisten zaaien continu wantrouwen tegen het bevoegd gezag. En de suggestie wekken dat men ons een goed werkend medicijn onthoudt is daar een methode voor.

33 Gekste Henkie    
4 maanden geleden door Gekste Henkie
1
Meld

@31
[ @11 : Want onze eigenaren zouden dat nooit doen?....]

Ik heb geen flauw idee over wie of wat je hebt en waarom. Zeker te weten dat boven mij geen bezitter te bekennen is.

(Jouw bizarre uitspraak doet mij denken aan de Mister Ed uit mijn jonge jaren: https://nl.wikipedia.org/wiki/Mister_Ed )

34 Wilmama    
4 maanden geleden door Wilmama
2
Meld

Dat je bezeten bent betekent iets anders dan het hebben van een eigenaar question

35 Gekste Henkie    
4 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

@34 Je bent alweer vroeg aan het werk.

36 Mac Benac    
4 maanden geleden door Mac Benac
3
Meld

@36
Nou je het zegt is het me al vaker opgevallen, Wilmama lijkt vaker vroeger opgestaan te zijn dan jij question

37 Gekste Henkie    
4 maanden geleden door Gekste Henkie
0
Meld

@37 Klopt, maar zij moet aan het werk. En ik niet question

38 Mac Benac    
4 maanden geleden door Mac Benac
3
Meld

Iedere partij heeft een populistische inslag. Dus waar hebben we het over.

39 ThWil    
4 maanden geleden door ThWil
2
Meld

Reactie te verwijderd worden kwamen kennelijk te dicht bij de waarheid. Zo werkt de farmamaffia.

40 Mac Benac    
4 maanden geleden door Mac Benac
3
Meld

Maakt niks de waarheid komt toch naar boven.

41 Proemevla    
4 maanden geleden door Proemevla
3
Meld

En weer een onderzoek dat niks vindt: https://www.nieuwskoerier.nl/news/675466-hydroxychloroquine-werkt-niet-tegen-covid-19-niet-blijkt-uit-nieuw-trial
Zie ook https://www.recoverytrial.net/files/hcq-recovery-statement-050620-final-002.pdf voor een eerste verklaring van de onderzoekers.

Dan zijn er momenteel dus nog ruim 200(!!) onderzoeken naar hydroxychloroquine gaande, waarvan zo'n 60 voor preventie. Geen daarvan ziet tot dusver spectaculaire resultaten, anders hadden we het wel gehoord.

42 RichardR    
4 maanden geleden door RichardR
1
Meld

@41
"Maakt niks de waarheid komt toch naar boven..."
... ondanks jouw onophoudelijke stroom leugens en andere bagger.

43 RichardR    
4 maanden geleden door RichardR
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Akwasi start ’Omroep Zwart’
Waar maandagavond nog tal van BN’ers onder he...

21 uur geleden door Dunkelheit

Derksen haalt wéér uit naar Akw...
Tijdens een discussie in Veronica Inside over...

1 dag geleden door Telegraaf

13.471 nieuwe besmettingen in week tijd, ic&#...
13.471 mensen hebben in de afgelopen week pos...

22 uur geleden door RTL Nieuws

RIVM: Fors meer ouderen positief getest (816)...
Het aantal zeventigplussers dat positief op h...

17 uur geleden door Nu.nl

Kamer snoeihard over corona-aanpak: 'Heb...
De Tweede Kamer is woedend over de corona-aan...

16 uur geleden door Nu.nl


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Bop
’Racistisch’ Uncle Ben’s uit de schappe...
@4 Lees het artikel even. Daar staat het duid...

minder dan een minuut geleden door Bop

Being there
’Racistisch’ Uncle Ben’s uit de schappe...
"Uncle tom's cabin" zal dan "tom's original h...

minder dan een minuut geleden door Being there

Nurse Ratched
Noodoproep uit de horeca ivm corona regels...
@10 Komt xtremy niet uit, dus is volgens hem ...

minder dan een minuut geleden door Nurse Ratched

Strongoli
Nederlandse coronatests gaan naar lab in Abu ...
[email protected] zijn genoeg Nederlandse bed...

minder dan een minuut geleden door Strongoli

jantje van leiden
Streng katholieke rechter staat bovenaan Trum...
Ik hoor zojuist op CNN dat ze zeer conservati...

1 minuut geleden door jantje van leiden

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig