Belgische partijvoorzitter Socialistische Partij: “Als je alcohol kunt verbieden tot zestien jaar, waarom dan niet ook de hoofddoek op school?” (google.com)


Hij wil niets liever dan België steeds meer seculier maken, en dat bracht hem tot de gewraakte uitspraak dat hoofddoeken net zoals alcohol wellicht tot een bepaalde leeftijd verboden moet zijn. Uiteraard had niemand dit verwacht van een linkse partij, dus heel goedmens-België valt over hem heen.  ...

door Racism monitor 2020 in Buitenland  ·  28 Reacties

  • 12
  • 537x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Deze gutmensch heeft gelijk. Omdat de koran het dragen van een dramvod niet verplicht kunnen de muzelaars jammeren wat ze willen over een verbod. De uitspraak "Het moet van mijn geloof" gaat niet op !!

4
1 Strokealpha

Dit zullen velen uitleggen als haatzaaien. Vrouwen religieus discrimineren vinden ze wel allemaal heel erg goed doch zeg niets van die religieuze discriminatie want dan zijn de rapen gaar.

0
2 ThWil

Stel verplicht wat verplicht moet worden dus ook die hoofddoek af.
Gewoon om te laten zien wie de boel uitmaakt.

1
3 ongelovenloos

Kijk eens aan, zo kennen we gezond rechts weer.....

9
4 Racism monitor 2020

@1 We gaan toch niet de koran als leidraad nemen hè ?
Op zich zou ik het wel goed vinden als niet volwassenen geen uiterlijke tekenen van religie dragen en op volwassen leeftijd de keuze maken om dat wel of niet te doen.

1
5 21st Century Guy

@1 @2 @3 wat de man zeg/voorstelt is, houdt seculariteit ( dus ook geen kruisjes, keppeltjes, sikh tulbanden etc) binnen scholen tot de leeftijd van 16 aan. Iemand van 16 acht hij oud genoeg om eigen keuzes te maken. Dus een 16 jarige scholier met hoodddoek vindt hij prima.

4
6 BlackNinja

@6 Dat is toch een hele stap vooruit? Ik zie namelijk steeds vaker kinderen die amper de kleuterleeftijd voorbij zijn en al zo'n hoofddoek dragen. Mag dan wel hopen dat dat kind als ze 16 wordt ook van huis uit zelf in alle vrijheid mag bepalen of ze zoiets omdoet of niet. En niet dat de hele familie en aanhang daaromheen druk zet op dat kind. Ik neem toch aan dat jij dat toch ook zou willen?

0
7 ThWil

Ik ben voorstander van het verbieden van godsdiensten aansmeren/aanpraten bij kinderen, jonger dan 16 jaar. Pas op 16-jarige leeftijd op school eerlijke, objectieve lesstof over religies, en dat ze zelf mogen kiezen. Maar óók vertellen dat kinderen dat geloof klakkeloos van de familie en/of opvoeders overnemen, en dat dat niet goed is. Het is indoctrinatie, hersenspoeling. En dat is erg fout. Dus niets wat met religies te maken heeft: kruisjes, hoofddoeken, tulbands, keppeltjes, niets. Open en eerlijk vertellen wat religie is, en vertellen dat het NIET "De Grote en Enige Waarheid" is, maar een menselijk verzinsel, een middel om mensen emotioneel te onderdrukken, bang te maken en het geven van valse beloftes.
Ouders die hun kinderen dan toch nog die onzin wijsmaken: paar waarschuwingen en een boete. Als dat niet helpt: uit de ouderlijke macht zetten wegens geestelijke verminking van hun kinderen.
Ik werk zelf in het onderwijs en de ruzies in de klassen als we de evolutieleer uitleggen, zijn vreselijk. Schelde meiden met hoofddoeken op die spugen op de leraar, brullen dat dat "allemaal westerse leugens zijn!" Grieten van 16 jaar die nog fanatieker zijn dan de ergste imam. Het is hopeloos en gevaarlijk, die indoctrinatie. Hun vrije wil is ze dan allang ontnomen en het zijn al brave, gehoorzame fokzeugen geworden. Nog een paar jaar en ze lopen achter de kinderwagen, het volgende gehersenspoelde religieuze mensjes voortduwend. De wereld gaat kapot aan sprookjes en leugens over verzonnen 'goden'...

2
8 weerman

@7 ik ben altijd voor vrije keuze. Ben jij bereid te accepteren dat een volwassen vrouw uit eigen keuze kiest om er 1 te dragen? Heb jij daar dan respect voor.

3
9 BlackNinja

Het probleem is alleen dat er zo nooit een grens getrokken kan worden, als iemand zichzelf de macht toe-eigent wat iemand wel of niet mag dragen.

Wat komt hierna? Geen iPods waar 'duivelse' rockmuziek op staat toestaan? Geen 'kapitalistische' items van de consumentensamenleving, dus geen merkkleding toestaan? Geen schoolagenda met boerderijdieren omdat dat promoten van dierenmishandeling wordt gevonden?

Laat mensen gewoon zelf bepalen wat ze dragen. Net alsof zo'n ding verbieden op school überhaupt een verschil maakt als de ouders (zoals hier wordt aangenomen) het thuis vervolgens nog steeds verplichten.


Van alcohol kun je medisch vaststellen dat het schade oplevert. Dat dat bij religie zo zou zijn, blijft subjectief. De vergelijking is onzinnig en een tikkeltje arrogant.

6
10 progressiefliberaal

@8 ,

"Ik werk zelf in het onderwijs en de ruzies in de klassen als we de evolutieleer uitleggen, zijn vreselijk. Schelde meiden met hoofddoeken op die spugen op de leraar, brullen dat dat "allemaal westerse leugens zijn!"

Dan kun je net zo goed meteen religie gaan verbieden en kliklijnen gaan openen om ervoor te zorgen dat kinderen uit religieuze gezinnen gehaald worden en herplaatst worden bij atheïstische ouders.

Want met een hoofddoekje verbieden, ga je daar geen verandering in aanbrengen.


Oh, en als we dan toch bezig zijn, laten we dan ook meteen het socialisme verbieden. Kinderen een revolutionaire ideologie aanpraten kan immers ook schadelijk zijn voor hun verdere leven en succeskansen.
Of ben je er dan ineens niet meer voor?

3
11 progressiefliberaal

@10

"Laat mensen gewoon zelf bepalen wat ze dragen." Dat is het 'm nou net: kinderen van 10 jaar hebben geen vrije keuze. Die meisjes wordt een hoofddoek aangepraat. Het is emotionele en sociale chantage van hun ouders. Die moet je verwijderen; pas vanaf 18, als de invloed van ouders vermindert en hun hersens beter ontwikkeld zijn, de keuze laten. Niet eerder! Juist om te voorkomen dat we weer een volgende generatie krijgen die met leugens en sprookjes opgroeien, en het idee dat iedereen zonder geloof, of met een ander geloof, 'minder' is dan zij. Daar moeten we van af.

@11
Nogmaals: de discussies in het onderwijs zijn geen discussies meer. De fanatieke moslims maken ruzie en staan niet meer open voor wetenschap. Sterker: dat is hun vijand, tenzij het elektrotechniek betreft en over de wetenschap achte reen mobieltje gaat. De rest is "fout" en haram.

Socialisme is geen revolutionaire ideologie, maar een ideologie die streeft naar gelijkheid voor iedereen op velerlei terrein. Wat anders dan kapitalisme, wat er nu zo rijkelijk in wordt geramd. Jongeren die VVD stemmen, maar geen cent te makken hebben, die hebben iets niet begrepen, en zijn de geschiedenis van hun ouders en grootouders vergeten.
Daarom wordt het ze op school tijdens maatschappijleer en geschiedenis ook verteld.

1
12 weerman

Cocaine en Heroine zijn voor alle leeftijden verboden dus waarom niet die kopvodden ook gewoon als hard drugs verbieden. De islam is gevaarlijker voor de mensheid dan hard drugs. Gewoon de hele islam verbieden zou nog beter zijn. Islam is geen religie maar een duivelse fascistische ideologie die zich vermomd als religie om op die manier de wetten in landen te ontwijken.

5
13 PFL

In Denemarken volgen ze dit beleid al langer.
Er wordt op de scholen óók géén halal-eten meer verstrekt, maar eten wat de pot schaft.
Men hanteert het principe: integratie begint bij kinderen op de scholen.
En zo is het.
Zouden méér landen moeten doen..

2
14 Strongoli

@9 Ik ben bang dat in de religie iha en in de islam ihb weinig sprake is van een geheel vrije keuze, zeker voor de vrouw. Het zal jou toch ook wel zijn opgevallen dat in die religies bijna altijd de man de hoofdrol heeft en de vrouw een bijrol. Waarbij aan de vrouw van alles en nog wat aan regeltjes zijn opgesteld waar ze zich aan moet houden. En die man kan doen en laten wat ie wilt. Maar goed als ze dan tot een vrije keuze komt dan is het haar besluit en daar heb ik niets van doen. Wel stel ik die religieuze discriminatie van de vrouw (want wat anders kan ik het zijn) als het maar even kan aan de orde.
Eigenlijk zou daar ook eens een flinke wereldwijde demonstratie moeten komen tegen die geïnstitutionaliseerde religieuze discriminatie van de vrouw. Vind je ook niet?

1
15 ThWil

@12 ,

Daarom leren scholen als het goed is ook om kinderen kritisch na te leren denken. Dat is het hele idee, dat je ze tot zelfstandige en kritische volwassen burgers opleidt.

Een hoofddoekje verbieden op school is leuk als symboolpolitiek, maar als het onderwijs op die andere vlakken faalt, dan heeft het gewoon geen nut. Faalt het onderwijs op die andere vlakken niet en komen ze zelf tot de conclusie dat zo'n ding dragen nergens goed voor is en allicht een vorm van onderdrukking is, dan is een verbod zinloos want overbodig.

Een belemmerde geest bevrijd je met educatie, niet met verboden.

0
16 progressiefliberaal

@14 Helemaal mee eens , maar dan ook geen kosher, veganistisch of andere onzin maaltijden.

1
17 vantivanta

@15 mijn punt is dat niet per definitie elke vrouw die een hoofddoek draagt dat niet uit eigen overtuiging doet, dat is wat wel vaak beweerd wordt hier. Dat wel doen is namelijk precies dat wat we niet willen: voor anderen uitmaken hoe ze zich wel of niet dienen te gedragen. Heg zou mijn levenskeuze niet zijn, maar als iemand zegt ik draag m omdat ik dat wil dan respecteer ik dat en ga ik niet diegenes keuzes in twijfel trekken.

0
18 BlackNinja

@14 . Nou dat ligt iets anders. In Denemarken is halal slachten verboden voor moslims en joden. Voorheen konden zij daar een uitzondering voor vragen en dat mag dus niet meer.

1
19 mo

Ik denk dat wanneer je je wilt gaan mengen in iemands levensstijl, in dit geval religie, dat je dat dan consequent moet doen. Dus of alle geloofsuitingen verbieden en/of alle op religie gebaseerde scholen sluiten of niets.

3
20 mo

@18
Een hoofddoek dragen is nóóit uit eigen vrije wil..
Het wordt bepaald door het geloof, de familie óf de echtgenoot.
Er is geen enkele vrouw, die graag bedekt over straat wil.
Alle vrouwen die zeggen dat ze dat "willen", zeggen, dat ze dat doen om uit te stralen, dat ze "gelovig zijn aan de wil van Allah"..

1
21 Strongoli

@20 Noem je die religieuze regels voor de vrouw 'iemands levensstijl'? De vrouw die veelal aan alle kanten wordt beperkt daar waar de man blijkbaar alles mag. Natuurlijk schop je herrie bij die religieuzen ihb de mannen als je daar iets over zegt. En als de vrouw al zoveel eeuwen onderdanig moet zijn en zich aan al die regeltjes moeten houden dan ontstaat daar vanzelf een soort Stockholm syndroom en gaat de vrouw die beperktheden gebruiken om de vrijheden van de niet moslim vrouwen te schofferen door hen bijv een hoer te noemen e.d. Ik ben voor de volledige vrijheid van de man en vrouw. Maar wellicht dat jij het wel goed vindt dat de vrouw vanuit de religie wordt gediscrimineerd.

1
22 ThWil

@16 "Een belemmerde geest bevrijd je met educatie, niet met verboden." Inderdaad niet met verboden doch aan de andere kant zouden aan vrouwen opgelegde geboden wel moeten worden verboden.

1
23 ThWil

@18 "mijn punt is dat niet per definitie elke vrouw die een hoofddoek draagt dat niet uit eigen overtuiging doet, dat is wat wel vaak beweerd wordt hier." Kan je dan ook maar een valide argument bedenken waarmee een moslima een hoofddoek en/of meer zou willen dragen anders dan dat het min of meer is voorgeschreven in de Koran en andere geschriften. En wie zou die regels hebben bedacht: een man of een vrouw. Let wel ik vind het niet mogen dragen van een lange broek door meisjes in de bijbelbelt van een zelfde achterlijkheid.

1
24 ThWil

@22 . Goh en dat haal je allemaal uit mijn post? Bijzonder

3
25 mo

@25 Het ontbreekt je blijkbaar aan voldoende argumenten net als bij jouw aanname over die predikant die vrouwen wil besnijden.

1
26 ThWil

@24 iemand kan weten dat ie vanuit opvoeding en cultuur iets meekrijgt en dan voor zichzelf te besluiten daaraan vast te houden. Als iemand zegt iets uit eigen wil en besluit te doen en daartegen in te gaan dat dat niet zo is, is precies datgene wat waar je dan zo tegen bent: dat mensen voor andere mensen willen bepalen wat ze moeten denken of doen. En als die conservatieve gereformeerde vrouw dan alleen rokken wil dragen moet ze dat vooral doen.

0
27 BlackNinja

@27 Jouw antwoord is wel een antwoord doch niet op mijn vraag. Het gaat meer om wie ooit die regels voor de vrouw heeft bedacht. Ik zal wel het antwoord geven en dat is namelijk niet de vrouw doch de man. Hoe vrij ben je dan nog als vrouw zijnde. Je ziet dat bij andere religies, weliswaar met de nodige moeite, dat vrouwen zich minder serieus dan wel in het geheel niet meer aan die regels houden. Kan je dan echt niet zien dat deze regels een beperking impliceren voor de vrouw? In feite is dat discriminatie want ze gelden niet voor de man. Ik had verwacht dat je net als Mo daar tegen zou zijn.

0
28 ThWil

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

7 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

8 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@1Ze kunnen toch naar de Zuidpool gaan daar schijnt nu de hele dag de zon niet. :D...

11 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

Leve de Lol....

12 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@8Ook in het HBO werkte dat zo.De bedenkers dachten dat de scholen zich dan maximaal zouden inzetten, maar in plaats daarvan liet men het ...

15 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

RobP
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Mooi. Lekker langer licht 's avonds....

20 minuten geleden geplaatst door RobP

Kim Jong-un
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

LOL...

33 minuten geleden geplaatst door Kim Jong-un

ABRACADABRA
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

v.d. Burg, als er 10000 opvangplekken te weinig zijn, zijn er 10000 asieltjes teveel binnen gelaten...

42 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Overdag niks eten en 's avonds volproppen. Yep, dan denk je aan je hongerige medemens........

42 minuten geleden geplaatst door RobP

NK. App
Jennifer Aniston PormXxxporm.comHentaipornSexxx AngryReal Nurses NudeSisloveme ComIndian Suhaagraat2x Sex VideoDrew Barrymore Hot SexFacesitting CartoonSsbbw CreampiedSexiest Foot PornXhamster10Telugu Sex Video ClipFree Pron SiteMost Famous Porn StarsBizaar PornWild Things SexsceneNatie NudeAntonyo SulimanHandyman Stepdaddy Gets FuckedGand Mein Landفیلم سکسی خواهر و برادرCyberpunk Rebecca HentaiCrossdresserspornSarah Arabic GangbangPornhub AlternativesMellissa DebblingRomantic Sex Videos ComHot Forced VideosDeep Throat Blowjob'sVazados XxxFree EroticmoviesTelugu Sex SareeGabbie Carter BlackedKnickers Up SkirtAmaturepornBusty Teen PornstarsJapanesewifeDaughter And Father TabooAoflixPorn.comcisCynthiapornPrsion PornAnata Dake KonbanwaSienma WestJade JaydenLexi CaylaAnal AddictionDisney PrincesspornKaede NiiyamaStepmom Affair PornStuck Sex VideoSummer-brooks OnlyfansFake Taxi ThreesomeFree Gay SexFatalmoelBallbust JapaneseNabalik SexTrailer Trash PornSexycartoon PornFree Live Sex ChatNudes GirlsXmoviesforyoiPornoamadoresPussy WhippedPwag MilfIndian Sex In SchoolCute PussyNew Family Porn VideosSmall Tits NudeNew Hollywood Xxx MovieLittles PornHoda Kotb NudeNaked Nude WomenMangas OriginesTwitter PoronoAlyssa Milano NudeNaked HirlsVicky Stark Onlyfans LeakedChut Me Land VideoCarmela ClatchLance Hart PornstarSweetmilktitsXtimevod ComGrup PornosuJapan Love Story PornBd Pour AdulteBig Boobs Cartoon SexNiksindian Full LengthPhatbuttXxx For BanglaChubby Sex HdMoms Friend Milf6annnonceAnalbbcDasha Nekrasova NudeNude Claudia ChristianXxxtaxiCzech Casting PoLesbian Porn AuntPornwebsitesPorngoesXnn PicsXxx Hd HardcoreDesi ThukaiSunny Leone Sunny Leone VideoTelugu Sex PornIndian Real Homemade PornPulsating CumshotAnima Porn EnglishPornicomStacey Saran PornBokep Jepang Sub Indo乱倫视频The Huns YelloeJabardast XxxXxx Gf And BfSexx PornMay MarmaladeMasterbaitionMommys First AnalXxx.tikP Orno AnalSeka-blackTwo Girls And One CupRebecca J NudesRobin Wroght NudeFreehd NetTamil Hidden Bathسكس ساره جايEvelyn Claire PornTegan Trex PornMemekperawanPriya Bhabhi XxxBig Aunty BfXxx Porn Indian BhabhiDirty Mom PornJapanesemomsonsexSex Punjabi AudioBollywood Nude XxxEva Notty BbcThumb ZillaMom CeampieSex At WorkGay Porn Home.adeMiyakalifa XnxSex Pron HdSex Boys TamilNatural Breast Porn