Sommige flatbewoners weigerden zich te laten testen op het virus maar de lokale autoriteiten stonden erop dat iedereen zich vandaag, morgen of overmorgen moet laten testen op Covid-19.
Volledig scherm
Sommige flatbewoners weigerden zich te laten testen op het virus maar de lokale autoriteiten stonden erop dat iedereen zich vandaag, morgen of overmorgen moet laten testen op Covid-19. © EPA

Corona-uitbraak na Suikerfeest in Duitsland: massatest onder flatbewoners

Zo'n 700 bewoners van een flat in het Duitse Göttingen (Nedersaksen) worden vanaf vandaag getest op besmetting met het coronavirus. Dit vanwege een Covid-19-uitbraak na de viering van het einde van de ramadan door enkele families die in het gebouw wonen. Er zijn al ruim 100 besmettingsgevallen vastgesteld en ruim 200 contactpersonen zitten in quarantaine. 

  1. Rusland zet de komende dagen vast een tandje bij, maar daarna kan Oekraïne ‘wat meer terugschieten’
    PREMIUM

    Rusland zet de komende dagen vast een tandje bij, maar daarna kan Oekraïne ‘wat meer terugschie­ten’

    Delen van het Amerikaanse militaire hulppakket aan Oekraïne kunnen al binnen een week aan het front arriveren. De eerste 155-millimetergranaten voor Navo-houwitsers en munitie voor middellangeafstandsraketartillerie worden met spoed afgeleverd. Het betekent dat Oekraïne spoedig ‘iets meer gaat terugschieten’, zegt expert Frans Osinga. Noodgedwongen geldt er nu een rantsoen van tweeduizend granaten per dag.