Helft Israeli’s steunt Israelische soevereiniteit op Westoever (cidi.nl)


. Vooral Joodse Israeli’s zijn voorstander van de annexatieplannen: onder Arabische inwoners van de Joodse staat kunnen de plannen desondanks op steun rekenen van 16,6 procent. ...

door Hendrianus in Buitenland  ·  78 Reacties

  • 1
  • 488x gelezen
Reageer met een Emoji
3
1
6

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50 Weer een rechtse oelewapper die denkt de wijsheid in pacht te hebben.

3
51 jantje van leiden

@51
Racisme heeft met ras te maken en de superioriteit van de een boven de ander.
Vandaar het woord Racisme.
Dat de laatste tijd er allerlei andere betekenissen aan worden toegekend is het orwelliaanse er aan en degenen die dat doen komen van de linkerkant van het politieke spectrum.
En dan komt de sukkel ook nog met racisme waar het enkel over ras ging.
Ga lekker met hem, achterop de bagagedrager, mee een stukje fietsen.

3
52 SBD

* Verwijderd door de redactie *

53 De vrijende rechter

* Verwijderd door de redactie *

54 De vrijende rechter

* Verwijderd door de redactie *

55 SBD

* Verwijderd door de redactie *

56 De vrijende rechter

@12 Ik heb je al 100 keer verteld dat ik geen jodenhater ben en een gewaardeerd lid van JVP. Maar het is lekker gemakkelijk om de antisemitismekaart te trekken.
In 1947 woonden er nog een miljoen Palestijnen in Palestina. Weet jij waar die allemaal gebleven zijn?Gevlucht of vermoord voor een ongeregelde bende moordzuchtige zionisten. Google eens op Deir Yassin.

5
57 samcash

Het waren altijd al Palestijnen, lang voor Arafat ten tonele kwam. Arafat was zelf trouwens ook een Palestijn. De Palestijnen hebben eeuwenlang in het gebied gewoond, lang genoeg om ze Palestijnen te noemen. Dat kun je van de zionisten niet zeggen. Als je op gestolen land woont ben je een dief en word je ook zo genoemd.

5
58 samcash

* Verwijderd door de redactie *

59 De vrijende rechter

@58
Arafat was een Egyptenaar, hoor. En "Palestina" was de -opzettelijk beledigende- naam die de Romeinen aan het gebied gaven. Het was er vol met 'palestijnen': Joden, christenen, en na de uitvinding van de islam: ook moslims die de boel snel kwamen overheersen.

Je geleuter over 'gestolen land' laat zien dat je niet helemaal in orde bent; er werd via een VN-resolutie een stuk van het Britse mandaat aan de Joden gegeven. Wat de arabieren niet wilden, de racisten. Dus brak er in 1948 een oorlog uit, en die verloren die sufferds. Hun haat is namelijk net zo groot als hun domheid.
Over je vriend Arafat:

"Jeugd
Over zijn geboorteplaats en -datum bestond lange tijd geen zekerheid. Caïro in Egypte, 24 augustus 1929, wordt vaak als zijn geboorteplaats genoemd door mensen die hem van jongs af aan kenden. Ook zijn duidelijke Egyptisch-Caïroese accent kan hier op duiden, maar Arafat stelde steevast te zijn geboren in Jeruzalem (op 4 augustus 1923) 'zoals een Palestijns leider past'. Ook werd de stad Gaza weleens genoemd als zijn geboorteplaats. Een latere vondst van zijn geboortebewijs maakte een einde aan die onduidelijkheid, hoewel Arafat aanvankelijk volhield dat dit een vervalsing betrof. Arafat bleek toch in Caïro te zijn geboren.[3]"
BRON: https://nl.wikipedia.org/wiki/Yasser_Arafat

De Joden wonen al duizenden jaren in hetzelfde gebied. Dat kun je van de moslims niet zeggen. Joden en arabieren deelden het gebied al vele, vele eeuwen. De VN-resolutie maakte een terugkeer naar de streek mogelijk. Er is niets gestolen, alleen Jodenhaters blijven die leugen eindeloos herhalen.

2
60 weerman

@24
Mee eens. Antisemitisme is gericht tegen Joden, punt.

4
61 Hendrianus

@57 En desnoods ga je het 200 keer proberen, je blijft wat je bent: een antisemiet. Dat komt ondermeer omdat je vanuit je onderbuik gaat raaskallen over ‘genocidale plannen’ waar het verder bij blijft. Die 1 miljoen Palestijnen zijn er ondertussen minimaal 3 miljoen geworden en Gaza raakt overbevolkt vanwege de genocide op de Palestijnen of zo? Je bent knap van het padje hoor, net als die hele JVP van je.

1
62 JackKropotkin

@60

' er werd via een VN-resolutie een stuk van het Britse mandaat aan de Joden gegeven. Wat de arabieren niet wilden, de racisten. Dus brak er in 1948 een oorlog uit, en die verloren die sufferds. Hun haat is namelijk net zo groot als hun domheid.'

Niet kompleet, na de afwijzing van het VN verdeelplan brak er in 1947 in Palestina een burgeroorlog uit die na het uitroepen van de Israëlische staat overging in de eerste oorlog tussen Israël en een Arabische coalitie. Wat er racistisch is aan de afwijzing van een plan ontgaat mij. En de verdere aantijgingen van 'haat' en 'domheid' laat ik maar even onbeantwoord.

5
63 Hendrianus

@60

"Je geleuter over 'gestolen land' laat zien dat je niet helemaal in orde bent; er werd via een VN-resolutie een stuk van het Britse mandaat aan de Joden gegeven. "

Yep, en daar hoorde bijv. de Westbank niet bij. Die werd toegewezen aan de Arabieren. Met de annexatie van Oost-Jeruzalem werd er dus wel degelijk een stuk land gestolen.

5
64 Hendrianus

@60
' De Joden wonen al duizenden jaren in hetzelfde gebied. Dat kun je van de moslims niet zeggen. Joden en arabieren deelden het gebied al vele, vele eeuwen. De VN-resolutie maakte een terugkeer naar de streek mogelijk. Er is niets gestolen, alleen Jodenhaters blijven die leugen eindeloos herhalen.'

Er is geen VN resolutie die de terugkeer van Joden naar Palestia mogelijk maakte. De VN werd pas in 1945 opgericht.

5
65 Hendrianus

@61 Ik begrijp best dat men vanwege gebrek aan kennis denkt dat ‘antisemitisch’ gelijk staat aan ‘anti semieten’ dus ook anti Palestijnen’ (hoewel?) maar als men na uitleg, links naar de betekenis etc stug een eigen inhoud er aan wil blijven geven dan is de red flag niet ver.

1
66 JackKropotkin

@66

Misschien is het ook een generatie kwestie. Ik ben 65 jaar en bij mij roept antisemitisme Jodenhaat op en niets anders. Het is m.i. ook niets anders maar mogelijk is dat voor jongere generaties niet vanzelfsprekend. Daar ligt een taak bij de opvoeding/scholing lijkt mij.

Als het echter gehanteerd wordt om Jodenhaat af te zwakken dan vind ik dat kwalijk. En natuurlijk bestaat er ook Palestijnen haat. Persoonlijk haat ik de drilpudding van vroeger die in een vormpje, vis of zo, werd gegoten. In mijn jeugd werd ik ermee geterroriseerd question

4
67 Hendrianus

@22 Palestijnen zijn semieten. Als joodse mensen de enige semieten zouden zijn geweest zou de term 'joods' inhoudloos zijn dan zouden ze zich gewoon semiet kunnen noemen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Semieten

"In de oudheid beriepen vele stammen in het Midden-Oosten zich op afstamming van Sem.[bron?] Het wetenschappelijke gebruik van de term heeft echter betrekking op de taalgroep, en bij uitbreiding op culturele en etnische groepen. Naar hedendaagse inzichten, die vanuit een sterke interdependentie tussen taalgebruik en cultuur vertrekken, wordt de term Semieten ook wel gebruikt bij etnische en culturele beschrijvingen. Die kan dus verwijzen naar de oude bevolkingsgroepen in het Midden-Oosten, zoals Arameeërs, Akkadiërs, Feniciërs, Hebreeën en Arabieren en hun afstammelingen."

"Ben je aanhanger van de Neturei Karta?"
Ik ben het achterkleinkind van een joodse vrouw en de staat Israel pleegt misdaden waar velen zich voor schamen. Dat maakt mij nog geen anti-judaist. Joodse mensen leven over de hele wereld en niet alleen in israel.

Het is wel zo dat joodse stammen net als andere semitische stammen over de historie expansie- en annexatiedrift hebben vertoond en hebben geprobeerd om zich andermans gebieden toe te eigenen. Wanneer je dat doet maak je je niet geliefd als volk met een superioriteitsideologie ('Uitverkoren Volk') en roep je weerstand op. De afkeer van joden berust net als bij die van hun semitische oorspronggenoten moslims dus op die expansiedrift waarbij gruwelen niet werden geschuwd. Heb je je echt nooit bedacht dat de vervolgingen in noord afrika wel eens dezelfde reden zouden kunnen hebben als de pogroms in rusland en de uitsluiting van beroepsgroepen hier in het westen in de historie? Die afkeer komt toch ergens vandaan?

En daarom schamen velen zich over de herhaling van zetten nu in Israel een gebied waar diep in de historie al alle soorten semieten woonden en dat is verklaard tot een gebied waar joodse mensen meer rechten hebben dan de anderen inclusief de stammen die daar al duizenden jaren wonen. Want waar is die 'aanspraak' op gebaseerd? Op veroveringsdrang of op een sprookjesboek met een superioriteitsideologie?

5
68 Hollander1967

@67 “ Persoonlijk haat ik de drilpudding van vroeger ”

Ik ben wat minder oud maar de gelatinedrilpuddinghaat is vergelijkbaar.

0
69 JackKropotkin

@68 Nog maar even een korte reactie dan. Het gaat *niet* over wat semieten zijn maar over wat antisemitisme is.

1
70 JackKropotkin

@69
question

4
71 Hendrianus

Antisemitisme is verworden tot een vlag waarmee sommigen proberen om de kritiek op de misdaden van de staat Israel te smoren?

5
72 Hollander1967

#72 = @70

4
73 Hollander1967

@60 ook voor jou @68

De joodse stammen waren nomaden. Hoe verklaar je anders hun trektochten vanuit Assyrie naar Egypte en daarna naar Israel?

5
74 Hollander1967

@60 Arafat was een Palestijn. Door toeval is hij in Egypte geboren. Zijn vader kwam uit Gaza stad en ging met het gezin naar Egypte om daar een erfenis op te eisen. Nadat zijn moeder overleed werd hij ondergebracht bij haar familieleden in Jeruzalem, waar hij zijn jeugdjaren doorbracht. Het blijkt dus weer dat je overal over liegt.
De Palestijnen hadden 91% van het land in eigendom. Het was niet aan de VN om andermans land weg te geven aan Joden. Daar was geen mandaat voor. Hoe haal je het in je botte hersens?
De joden zijn rond het begin van onze jaartelling de wijde wereld ingetrokken. Rond het jaar 0 waren er Joodse nederzettingen om heel de Middellandse Zee, tot in Frankrijk toe. Joden waren handelaren en zwervers. Sinds hun ontstaan hebben ze het hele MO rondgezworven en tegenwoordig wonen ze verspreid over heel de wereld. Er is vrijwel geen land op aarde waar geen joden wonen.
Ze zijn helemaal niet verjaagd uit Palestina en ze hebben er ook geen duizenden jaren gewoond. Feit is dat ze er 1850 jaar niet naar omgekeken hebben. Je vertelt alleen maar leugens en halve waarheden.

5
75 samcash

@59 En wat wil je daarmee zeggen?
Heb je Deir Yassin opgezocht? Daar kun je lezen waarom dat ze gevlucht zijn.

5
76 samcash

Goh, 14 domme minnetjes op mijn reactie en geen enkel tegenargument. Dat kan ook niet want wat ik daar schrijf is gewoon te staven.

Net als dat Halsema in de hoek wordt gezet door dezelfde idioten terwijl ze een verstandige beslissing heeft genomen.

Stakkers.

2
77 Hollander1967

@77

Je moet er de 11 die automatisch gegenereerd worden van aftrekken, question

3
78 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

22 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

26 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

1 uur geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Simran Khan PornJangal Sex MovieShinchan Cartoon XxxAlly CooperLift And FuckBest Indian Mms WebsiteBbw Bbc AnalCerdasxxxPetite Blondei PornStripchat MatureRachel StartBollywood Sex Video ComXxxallChinese Actress NudeLela Star PornstarMomsex MomsexBollywood Celebrity Porn VideosPorn RedboneNickiminaj SextapeAmazon Position SexualSis And Bro Porn VideosVouyer Nude BeachNaked Women ExercisingQdultworksXevbellringerpornHindi Sexy Bf Full HdSakxiNude Teen BoysDani Daniels Hd SexXxx SaniliyanIvy Valentine Bed FightMysweetsppleFfm BlojobFishing NudeFree Porn GalleriesBrattysis Full VideosAmanda Cernu Only FansRedheadwinter LeaksJules Ari OnlyfansStrangle PornHd African SexLesbian Scorring PornSpicydrea NudeVideo Porn JapangAlyri OnlyfansLaura SaenezXxx59थाईलैंड सेक्सFnaff PornBkack Porn StarsFree Prone VedioLunar Liv PornMariah SantinoBest Sex DollBig Tits PoolsideMya Lane PornAmateus PornAbella DenjerSmoking BjFree Pron VideoBig Fat Sex VideoPorn Latest VideosMia Khalifa TwerkingSexy Com FilmTajiaMelanie Marie CreampieFree Xxx MuviesSucking SisAya MiyazakiDearoscaTransangels Full VideosVoyeur Houde.tvTik Tok 18 SiteHomemade Pirnسكس مصارعهGreen Eyed Girlfriend Gets FuckedSex Wap HdX Vidios HdAshleyxrosee OnlyfansKelly Kay.pornSara WillisSexmalayAdult Korean VideosSexy EscortsXmovieAv 女優Indian Women Sex VideoFree Fucking VideoPorn Video Download IndianVillage Aunty Bathing VideoIndian Nude FuckBrazsers3xEnf CfnfKarely Ruiz SexoVi DeosxxxTeen Amateur PornSexe.modelePorns PicsHuge Tits TeenageParaíso Do SwingMelhores Filmes EróticosSavita Bhabhi Bf VideoBollywood Hot ImagesBeautiful Women With Big TitsStyxhipsPorn OnSaree Xx VideoPornô De AninePorn Mandy FloresSpanking BideosHotsexy GifSex Video Best HdYoung Couple Porn VideoFlexible PussiesKay Parker VideosLesbian Stud PornOrzqwqShoplyfter SexGive Me PinkIggy Azalea Only Fans Pics321 Aex ChatEbony Massage PornSexgirl ChinaBig Cocks Cumming GayEbony Bbw PornIncestmom PornGranny SquirtingFeet Worship VideosThick NudeAriel LilitSpy Cam GaypornChartubPronhub GayTaylor Swift's Nude PhotosSexy Hot Big Boobs VideoMaddison BlackBig Titted Asian MilfGirlscumHall Berry NakedNew Sex MmsXxx Desi Indian Sex VideoSex In Sunny LeoneJav Movie OnlineJogos Porn GrátisJaponés PornosGay Porn BarebackedAnasuya NudeXxxx LandSharing Bed XxxSex Vieos Com