U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 1
. Vooral Joodse Israeli’s zijn voorstander van de annexatieplannen: onder Arabische inwoners van de Joodse staat kunnen de plannen desondanks op steun rekenen van 16,6 procent. ...

4 maanden geleden door Hendrianus

REAGEER MET EEN EMOJI
14
3
1
6

er was ooit een meneer met een snor
die had ook annexatieplannen

1 Jongens van de Witt    
4 maanden geleden door Jongens van de Witt
17
Meld

@1
Je kunt er elke monster en je vrienden bij roepen maar je zult de situatie niet veranderen.
Deal er mee.

2 Chaimileh    
4 maanden geleden door Chaimileh
8
Meld

Tja, als je in een land ter grootte van een veredelde landingsstrip woont is de verleiding van landjepik soms groot...

3 BlackNinja    
4 maanden geleden door BlackNinja
18
Meld

Het moge duidelijk zijn dat als Likud de annexatie als verkiezings lokkertje gebruikt er steun in de Israëlische samenleving te vinden is. Schokkend dat een groot percentage deze oorlogsmisdaad, want dat is het, steunt.

Er is wel een opmerkelijk verzet van de nederzettingen leiders. Zij zijn tegen de annexatie àls deze onderdeel uitmaakt van het VS vredesplan. Dat plan impliceert ook een Palestijnse staat waar deze leiders fel op tegen zijn èn zij willen de weg vrij laten voor het annexeren van de gehele Westbank.

4 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
17
Meld

@2
Daarom moet er ook duidelijk gemaakt worden dat de internationale wereld wel klaar is met Israël als het deze annexatie doorzet. Dat het dan niet bij woorden blijft.

5 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
19
Meld

@2 @4 Net vanavond een discussie gehad met vrienden met joodse roots. Zij refereerden aan de joodse annexaties in egypte. Joodse stammen waren nomaden, afkomstig uit de stammen van de chaldeeers. Toen zij egypte binnentrokken, eisten zij geleidelijk steeds meer grond op. De Farao reageerde daar natuurlijk verdedigend op.

Het joodse volk heeft vaak het geweld over zichzelf afgeroepen. Zo ook nu weer.

6 Hollander1967    
4 maanden geleden door Hollander1967
17
Meld

Ja ik ben altijd nog blij dat men niet België koos als thuisland voor de joden.
Want dan was er van Nederland weinig over geweest.

7 Gekste Henkie    
4 maanden geleden door Gekste Henkie
15
Meld

Tja, de Westbank heet niet voor niets Judea en Samaria. Het is historisch Joods erfgoed. En sinds de joden uit de rest van het Midden-Oosten geschopt zijn zou het niet meer dan logisch zijn dat dit gebied hen toekomt.

Of wellicht dat de Saoedisch weer een deel van Medina aan de joden willen overdragen. Well, don't hold your breath.

8 greenmango    
4 maanden geleden door greenmango
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

9 samcash    
4 maanden geleden door samcash

@2 Je perceptie is helemaal fout. We hoeven geen monsters te roepen, we vechten tegen een monster.

10 samcash    
4 maanden geleden door samcash
16
Meld

@6 Idiote antisemiet! De farao, joodse annexaties in Egypte ... en dan “Het joodse volk heeft vaak het geweld over zichzelf afgeroepen. Zo ook nu weer“

11 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

12 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin

Mensen, verspil je tijd en energie niet aan het beruchte groepje Jodenhaters hier. Dergelijk goor tuig is de aandacht niet waard. Ze komen ook niet voor een discussie, maar om via leugens en overdrijvingen hun Jodenhaat te ventileren. Negeer ze, geef hun racisme aan en hou je bij het onderwerp. En laat je niet uitlokken tot domme, racistische discussies; da's precies wat dat haattuig wil. Trap er niet in.

Het is al langer bekend dat een grote groep arabieren in die streek veel liever bij Israël hoort dan bij de fascist Abbas en zijn foute Fatah-groepering. Logisch; ze hebben nu een menswaardiger en beter bestaan dan wanneer Fatah de baas is over ze. Onder Abbas moeten ze hun kinderen afstaan aan de strijdgroepen, om Joden te leren doodschieten. Die terroristen/fascisten hebben nog nooit wat goed gebracht voor ze. Israël heeft hun voorkeur. Al jaren. Dan is er wat handel en wordt er niet geschoten.

13 weerman    
4 maanden geleden door weerman
4
Meld

Kijk Dan....!!!!!!! Jodenhaat....!!!!!!!

14 Bromsnor    
4 maanden geleden door Bromsnor
4
Meld

@13 "Mensen, verspil je tijd en energie niet aan het beruchte groepje Jodenhaters hier."

Jawel hoor, het kost nou ook niet zoveel tijd en energie en zo soms is het wel nodig. Jij gebruikt over het algemeen wat langere teksten dan ik dus meer tijd nodig question.

15 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
4
Meld

@12 Let maar op, straks gaat hij vertellen over een groep joden die matzerkoeken gemaakt met het bloed van Palestijnse kinderen eten, en onderwijl snode plannen bereiden voor de verovering van de wereld.

Dat weet hij uit hele betrouwbare bron: The Protocols of the Elders of Zion

16 greenmango    
4 maanden geleden door greenmango
4
Meld

@15
Ga je gang Jack, maar als ik die onverbloemde, smerige Jodenhaat zie van sommigen, dan vraag ik me af of ze zo zijn opgevoed, of dat ze later 'foute vriendjes' kregen. Het zal je kind maar wezen want één groepje mensen zo enorm haat. Toegeven aan haat is een laaiend vuur. Het geeft heel snel energie en kracht. Maar op termijn verteert het mensen. Ik hoop dat deze lui dus snel verteren, zoals antisemiet van Agt ook stil is, gezien zijn ziekte... Ze leren niets bij, het blijft bij haat en negativiteit. Maar; ga er lekker tegenin als je dat wilt.

@16
question

17 weerman    
4 maanden geleden door weerman
4
Meld

@13
'Mensen, verspil je tijd en energie niet aan het beruchte groepje Jodenhaters hier. Dergelijk goor tuig is de aandacht niet waard."

Daar ben ik het mee eens.

Echter ook beruchte Palestijnenhaters trekken de aandacht. Zo las ik op nieuwskoerier, '......dan bij de fascist Abbas en zijn foute Fatah-groepering. Onder Abbas moeten ze hun kinderen afstaan aan de strijdgroepen, om Joden te leren doodschieten. Die terroristen/fascisten hebben nog nooit wat goed gebracht voor ze.'

18 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

Uit het artikel,

'Israelische en Amerikaanse functionarissen werken op dit moment in een gezamenlijk comité aan het bepalen van de exacte grenzen. Het uitgangspunt is hierbij de door de Amerikaanse president Trump in januari gepresenteerde kaart.'

De VS werkt nauw samen met de Israëli om deze oorlogsmisdaad voor te bereiden. Niet zo vreemd dat beide landen het ICC niet erkennen en de VS zelfs dreigementen uit tegen rechters die bij het ICC werken.

19 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@18
Ik ben blij dat het de aandacht trok. Het kan namelijk niet vaak genoeg gezegd worden hoe de arabieren die ze sinds Arafat "palestijnen" noemen, lijden onder de smerige en onderdrukkende rol van Abbas en Fatah. Abbas die de macht niet wil opgeven, geen vrije verkiezingen, al vele jaren over tijd. Fijn dat je dat ook niet ontkent.

question

20 weerman    
4 maanden geleden door weerman
3
Meld

@11 Je weet niet wat je voor onzin je uitkraamt. Palestijnenhaters zijn antisemieten, jodenhaters zijn anti-judaisten. Zelf heb ik ook joodse roots en ben daar trots op. We schamen ons allen voor de misdaden van de stat israel.

21 Hollander1967    
4 maanden geleden door Hollander1967
12
Meld

@21 "Palestijnenhaters zijn antisemieten"

Dat verband bestaat niet, zou alleen kunnen als Palestijnen Joden zijn en dat zijn ze over het algemeen niet. Dus je schrijft onzin. Jodenhaters zijn racisten omdat ze haten vanwege afkomst en etniciteit.

"We schamen ons allen voor de misdaden van de stat israel"
Ben je aanhanger van de Neturei Karta?


22 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
6
Meld

@22
"Het begrip Semiet slaat in neutrale zin op iemand die deel uitmaakt van een van de vele klassieke en hedendaagse Semitisch sprekende volkeren die leefden/leven in het huidige Midden-Oosten, Ethiopië , Eritrea, en Noord-Somalië."

https://nl.wikipedia.org/wiki/Semieten

23 SBD    
4 maanden geleden door SBD
6
Meld

@23 We hebben het niet over semieten maar over antisemitisme.

"Antisemitisme of Jodenhaat is de discriminatie en racistische behandeling van Joden op basis van hun etniciteit of religie."

Niets met Palestijnen of andere semieten te maken.

24 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
5
Meld

En @23 , als je niet wist wat antisemitisme inhoudt dan heb ik je in ieder geval wat kunnen bijbrengen, wist je het wel maar doe je net alsof dan ben je dus ook een antisemiet. Meer smaken zijn er niet.

25 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
3
Meld

@23 Ja maar eh, dat telt niet hoor.
S/O.

26 KingOfSorrow    
4 maanden geleden door KingOfSorrow
2
Meld

@24
Het woord is gewoon verkeerd gekozen.
Anti semiet betekend tegen een semiet zijn.
Dat kan inderdaad een israelier zijn, zelfs een jood, maar ook dus een palestijn of een jordanier etc.
En Joden zijn een groep gelovigen, niet een ras.

27 SBD    
4 maanden geleden door SBD
4
Meld

Het valt me op dat mensen die anderen betichten van haat, zelf erg haten.

28 KingOfSorrow    
4 maanden geleden door KingOfSorrow
3
Meld

Israël heeft een gegeven paard in de bek gekeken terwijl ook in de Jiddische taal staat dat een gegeven paard niet in de bek gekeken mag worden.Met andere woorden wees tevreden met wat je in de schoot geworpen kreeg en wees niet inhalig.

29 jantje van leiden    
4 maanden geleden door jantje van leiden
4
Meld

@27 Niet een ras.Daar zijn diverse standpunten over.Er zijn antropologen die zeggen dat mensen met een joodse afkomst gezamenlijke uiterlijkheden hebben zoals de grootte van de neus en neusvleugels grootte van de oren en de stand van oren in het hoofd.Anderen zeggen dat als je het joodse geloof aanhangt je automatisch een jood bent. Als je als jood je geloof afzweert blijf je in mijn ogen nog steeds een jood.Maar zeker weten doe ik het niet.

30 jantje van leiden    
4 maanden geleden door jantje van leiden
6
Meld

@27 "Het woord is gewoon verkeerd gekozen."

Er zullen vast nog duizenden andere woorden verkeerd gekozen zijn maar de betekenis van antisemitisme is gewoon niet anders. Het betekent wat het betekent en dat is "discriminatie en racistische behandeling van Joden op basis van hun etniciteit of religie." en niet wat jij er van probeert te brouwen.

Jouw interpretatie is misschien populair in wat - meestal rechts- extremistische kringen maar is verder niet van toepassing. Een olifant is ook geen olienoot tenslotte hoe hard je het tegendeel ook probeert te bewijzen.

"En Joden zijn een groep gelovigen, niet een ras."

Fout. Nooit gehoord van seculiere of ongelovige Joden bijvoorbeeld?
Maar goed, je bent dus gewoon een hardcore antisemiet, is dat ook weer duidelijk.


31 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
3
Meld

@30
Je hebt de semitische jood. afkomst het midden-oosten.
Je hebt de negroide jood, ethiopische afkomst.
Je hebt de blanke jood, europese afkomst.
Dus geen ras...

32 SBD    
4 maanden geleden door SBD
6
Meld

@26 Het is gewoon wat anders. Je kan ook beweren dat het in Spanje meestal warmer is dan op de Zuidpool. Is waar maar heeft ook geen enkele f*ck met antisemitisme te maken.

33 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
3
Meld

@32 Ras is plaatsgebonden of zo? Ik ga je weer dombo noemen denk ik question

34 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
3
Meld

@21 Hoe ver gaat dat zit nogal een verschil tussen 50% of 5% om maar wat te noemen en is het vanuit de maternale of paternale lijn , dat schijnt voor sommige Joden uit te maken.

35 21st Century Guy    
4 maanden geleden door 21st Century Guy
3
Meld

@29 Zit er nog wat logica in je gebrabbel jantje of is het gewoon wat gebrabbel en meer niet?

36 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
4
Meld

@34
Ja, in eerste instantie was ras plaats gebonden maar dat weet je heus wel.
Blank en negroide zijn het zelfde ras? Nee.
Semitisch en negroide zijn het zelfde ras? Nee.
Blank en semistisch zijn het zelfde ras? Nee.
Moet ik nu jou dombo gaan noemen. question

37 SBD    
4 maanden geleden door SBD
4
Meld

@35 Hee daar is ie hoor, de ultieme betekenis_van_woorden verdraaier. Ik had je wel een beetje verwacht question,

38 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
4
Meld

@23 Dat is geen goede definitie er zijn volkeren met een geheel andere afstamming die Semitische talen spreken ( of een Semitische religie/cultuur hebben ), eigenlijk zou iemand met een minstens 50% liefst zo veel mogelijk bij de 100% afstamming als Semitisch beschouwd kunnen worden.

39 21st Century Guy    
4 maanden geleden door 21st Century Guy
3
Meld

@37

"‘Die mensen behoren tot een ander ras’. ‘Dat is puur racisme’. Het woord ‘ras’ mag in het alledaagse taalgebruik nog geregeld voorkomen, voor de wetenschap heeft het woord al lang afgedaan. "

https://dekennisvannu.nl/site/artikel/-Waarom-de-mensheid-niet-uit-verschillende-rassen-bestaat/8758

40 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
3
Meld

@32 Joden zijn inderdaad geen Han Chinezen , als je naar Israël heeft wel een flink deel de meerderheid zou ik zeggen een Midden Oosters fenotype.

41 21st Century Guy    
4 maanden geleden door 21st Century Guy
3
Meld

@39
"... er zijn volkeren met een geheel andere afstamming die Semitische talen spreken ( of een Semitische religie/cultuur hebben ),.."

Je moet Wikipedia maar petitioneren dat ze jou opvatting over Semitisme moeten overnemen en dat zij, en al diegenen die hebben bijgedragen aan die informatie, er volkomen naast zitten. question

42 SBD    
4 maanden geleden door SBD
4
Meld

@37 Semitisch wordt wel gerekend tot het blanke hoofdras uiteraard zijn er fenotyopisch gezien verschillen met andere subrassen als het Arische, West Europese, Scandinavische , Dinarische etc.

43 21st Century Guy    
4 maanden geleden door 21st Century Guy
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

44 De vrijende rechter    
4 maanden geleden door De vrijende rechter

@39
Vergeet ik te vragen welke volken je bedoelt... question

45 SBD    
4 maanden geleden door SBD
1
Meld

@39
Vergeet ik te vragen welke volkeren je bedoelt... question

46 SBD    
4 maanden geleden door SBD
2
Meld

@29 Mensen willen altijd meer kijk naar Nederlanders die van water land hebben gemaakt....

47 21st Century Guy    
4 maanden geleden door 21st Century Guy
1
Meld

Nou, ik laat verder het woord aan de Streichers en Mengeles van NK. Misschien nog tot later.

48 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
6
Meld

@38 Jack stop met je arrogante toontje als je reageert op normale reacties en om je eigen reactie lachen is heel irritant.

49 jantje van leiden    
4 maanden geleden door jantje van leiden
2
Meld

@44
Ah, de orwelliaanse, linkse misconceptie dat woorden alles kunnen betekenen wat zij willen dat het betekent...
Ga fietsen, joh. Het is even droog.

50 SBD    
4 maanden geleden door SBD
11
Meld

@50 Weer een rechtse oelewapper die denkt de wijsheid in pacht te hebben.

51 jantje van leiden    
4 maanden geleden door jantje van leiden
3
Meld

@51
Racisme heeft met ras te maken en de superioriteit van de een boven de ander.
Vandaar het woord Racisme.
Dat de laatste tijd er allerlei andere betekenissen aan worden toegekend is het orwelliaanse er aan en degenen die dat doen komen van de linkerkant van het politieke spectrum.
En dan komt de sukkel ook nog met racisme waar het enkel over ras ging.
Ga lekker met hem, achterop de bagagedrager, mee een stukje fietsen.

52 SBD    
4 maanden geleden door SBD
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

53 De vrijende rechter    
4 maanden geleden door De vrijende rechter

* Verwijderd door de redactie *

54 De vrijende rechter    
4 maanden geleden door De vrijende rechter

* Verwijderd door de redactie *

55 SBD    
4 maanden geleden door SBD

* Verwijderd door de redactie *

56 De vrijende rechter    
4 maanden geleden door De vrijende rechter

@12 Ik heb je al 100 keer verteld dat ik geen jodenhater ben en een gewaardeerd lid van JVP. Maar het is lekker gemakkelijk om de antisemitismekaart te trekken.
In 1947 woonden er nog een miljoen Palestijnen in Palestina. Weet jij waar die allemaal gebleven zijn?Gevlucht of vermoord voor een ongeregelde bende moordzuchtige zionisten. Google eens op Deir Yassin.

57 samcash    
4 maanden geleden door samcash
15
Meld

Het waren altijd al Palestijnen, lang voor Arafat ten tonele kwam. Arafat was zelf trouwens ook een Palestijn. De Palestijnen hebben eeuwenlang in het gebied gewoond, lang genoeg om ze Palestijnen te noemen. Dat kun je van de zionisten niet zeggen. Als je op gestolen land woont ben je een dief en word je ook zo genoemd.

58 samcash    
4 maanden geleden door samcash
15
Meld

* Verwijderd door de redactie *

59 De vrijende rechter    
4 maanden geleden door De vrijende rechter

@58
Arafat was een Egyptenaar, hoor. En "Palestina" was de -opzettelijk beledigende- naam die de Romeinen aan het gebied gaven. Het was er vol met 'palestijnen': Joden, christenen, en na de uitvinding van de islam: ook moslims die de boel snel kwamen overheersen.

Je geleuter over 'gestolen land' laat zien dat je niet helemaal in orde bent; er werd via een VN-resolutie een stuk van het Britse mandaat aan de Joden gegeven. Wat de arabieren niet wilden, de racisten. Dus brak er in 1948 een oorlog uit, en die verloren die sufferds. Hun haat is namelijk net zo groot als hun domheid.
Over je vriend Arafat:

"Jeugd
Over zijn geboorteplaats en -datum bestond lange tijd geen zekerheid. Caïro in Egypte, 24 augustus 1929, wordt vaak als zijn geboorteplaats genoemd door mensen die hem van jongs af aan kenden. Ook zijn duidelijke Egyptisch-Caïroese accent kan hier op duiden, maar Arafat stelde steevast te zijn geboren in Jeruzalem (op 4 augustus 1923) 'zoals een Palestijns leider past'. Ook werd de stad Gaza weleens genoemd als zijn geboorteplaats. Een latere vondst van zijn geboortebewijs maakte een einde aan die onduidelijkheid, hoewel Arafat aanvankelijk volhield dat dit een vervalsing betrof. Arafat bleek toch in Caïro te zijn geboren.[3]"
BRON: https://nl.wikipedia.org/wiki/Yasser_Arafat

De Joden wonen al duizenden jaren in hetzelfde gebied. Dat kun je van de moslims niet zeggen. Joden en arabieren deelden het gebied al vele, vele eeuwen. De VN-resolutie maakte een terugkeer naar de streek mogelijk. Er is niets gestolen, alleen Jodenhaters blijven die leugen eindeloos herhalen.

60 weerman    
4 maanden geleden door weerman
2
Meld

@24
Mee eens. Antisemitisme is gericht tegen Joden, punt.

61 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@57 En desnoods ga je het 200 keer proberen, je blijft wat je bent: een antisemiet. Dat komt ondermeer omdat je vanuit je onderbuik gaat raaskallen over ‘genocidale plannen’ waar het verder bij blijft. Die 1 miljoen Palestijnen zijn er ondertussen minimaal 3 miljoen geworden en Gaza raakt overbevolkt vanwege de genocide op de Palestijnen of zo? Je bent knap van het padje hoor, net als die hele JVP van je.

62 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
1
Meld

@60

' er werd via een VN-resolutie een stuk van het Britse mandaat aan de Joden gegeven. Wat de arabieren niet wilden, de racisten. Dus brak er in 1948 een oorlog uit, en die verloren die sufferds. Hun haat is namelijk net zo groot als hun domheid.'

Niet kompleet, na de afwijzing van het VN verdeelplan brak er in 1947 in Palestina een burgeroorlog uit die na het uitroepen van de Israëlische staat overging in de eerste oorlog tussen Israël en een Arabische coalitie. Wat er racistisch is aan de afwijzing van een plan ontgaat mij. En de verdere aantijgingen van 'haat' en 'domheid' laat ik maar even onbeantwoord.

63 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@60

"Je geleuter over 'gestolen land' laat zien dat je niet helemaal in orde bent; er werd via een VN-resolutie een stuk van het Britse mandaat aan de Joden gegeven. "

Yep, en daar hoorde bijv. de Westbank niet bij. Die werd toegewezen aan de Arabieren. Met de annexatie van Oost-Jeruzalem werd er dus wel degelijk een stuk land gestolen.

64 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@60
' De Joden wonen al duizenden jaren in hetzelfde gebied. Dat kun je van de moslims niet zeggen. Joden en arabieren deelden het gebied al vele, vele eeuwen. De VN-resolutie maakte een terugkeer naar de streek mogelijk. Er is niets gestolen, alleen Jodenhaters blijven die leugen eindeloos herhalen.'

Er is geen VN resolutie die de terugkeer van Joden naar Palestia mogelijk maakte. De VN werd pas in 1945 opgericht.

65 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
15
Meld

@61 Ik begrijp best dat men vanwege gebrek aan kennis denkt dat ‘antisemitisch’ gelijk staat aan ‘anti semieten’ dus ook anti Palestijnen’ (hoewel?) maar als men na uitleg, links naar de betekenis etc stug een eigen inhoud er aan wil blijven geven dan is de red flag niet ver.

66 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
1
Meld

@66

Misschien is het ook een generatie kwestie. Ik ben 65 jaar en bij mij roept antisemitisme Jodenhaat op en niets anders. Het is m.i. ook niets anders maar mogelijk is dat voor jongere generaties niet vanzelfsprekend. Daar ligt een taak bij de opvoeding/scholing lijkt mij.

Als het echter gehanteerd wordt om Jodenhaat af te zwakken dan vind ik dat kwalijk. En natuurlijk bestaat er ook Palestijnen haat. Persoonlijk haat ik de drilpudding van vroeger die in een vormpje, vis of zo, werd gegoten. In mijn jeugd werd ik ermee geterroriseerd question

67 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

@22 Palestijnen zijn semieten. Als joodse mensen de enige semieten zouden zijn geweest zou de term 'joods' inhoudloos zijn dan zouden ze zich gewoon semiet kunnen noemen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Semieten

"In de oudheid beriepen vele stammen in het Midden-Oosten zich op afstamming van Sem.[bron?] Het wetenschappelijke gebruik van de term heeft echter betrekking op de taalgroep, en bij uitbreiding op culturele en etnische groepen. Naar hedendaagse inzichten, die vanuit een sterke interdependentie tussen taalgebruik en cultuur vertrekken, wordt de term Semieten ook wel gebruikt bij etnische en culturele beschrijvingen. Die kan dus verwijzen naar de oude bevolkingsgroepen in het Midden-Oosten, zoals Arameeërs, Akkadiërs, Feniciërs, Hebreeën en Arabieren en hun afstammelingen."

"Ben je aanhanger van de Neturei Karta?"
Ik ben het achterkleinkind van een joodse vrouw en de staat Israel pleegt misdaden waar velen zich voor schamen. Dat maakt mij nog geen anti-judaist. Joodse mensen leven over de hele wereld en niet alleen in israel.

Het is wel zo dat joodse stammen net als andere semitische stammen over de historie expansie- en annexatiedrift hebben vertoond en hebben geprobeerd om zich andermans gebieden toe te eigenen. Wanneer je dat doet maak je je niet geliefd als volk met een superioriteitsideologie ('Uitverkoren Volk') en roep je weerstand op. De afkeer van joden berust net als bij die van hun semitische oorspronggenoten moslims dus op die expansiedrift waarbij gruwelen niet werden geschuwd. Heb je je echt nooit bedacht dat de vervolgingen in noord afrika wel eens dezelfde reden zouden kunnen hebben als de pogroms in rusland en de uitsluiting van beroepsgroepen hier in het westen in de historie? Die afkeer komt toch ergens vandaan?

En daarom schamen velen zich over de herhaling van zetten nu in Israel een gebied waar diep in de historie al alle soorten semieten woonden en dat is verklaard tot een gebied waar joodse mensen meer rechten hebben dan de anderen inclusief de stammen die daar al duizenden jaren wonen. Want waar is die 'aanspraak' op gebaseerd? Op veroveringsdrang of op een sprookjesboek met een superioriteitsideologie?

68 Hollander1967    
4 maanden geleden door Hollander1967
15
Meld

@67 “ Persoonlijk haat ik de drilpudding van vroeger ”

Ik ben wat minder oud maar de gelatinedrilpuddinghaat is vergelijkbaar.

69 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
0
Meld

@68 Nog maar even een korte reactie dan. Het gaat *niet* over wat semieten zijn maar over wat antisemitisme is.

70 JackKropotkin    
4 maanden geleden door JackKropotkin
1
Meld
71 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
14
Meld

Antisemitisme is verworden tot een vlag waarmee sommigen proberen om de kritiek op de misdaden van de staat Israel te smoren?

72 Hollander1967    
4 maanden geleden door Hollander1967
15
Meld

#72 = @70

73 Hollander1967    
4 maanden geleden door Hollander1967
14
Meld

@60 ook voor jou @68

De joodse stammen waren nomaden. Hoe verklaar je anders hun trektochten vanuit Assyrie naar Egypte en daarna naar Israel?

74 Hollander1967    
4 maanden geleden door Hollander1967
15
Meld

@60 Arafat was een Palestijn. Door toeval is hij in Egypte geboren. Zijn vader kwam uit Gaza stad en ging met het gezin naar Egypte om daar een erfenis op te eisen. Nadat zijn moeder overleed werd hij ondergebracht bij haar familieleden in Jeruzalem, waar hij zijn jeugdjaren doorbracht. Het blijkt dus weer dat je overal over liegt.
De Palestijnen hadden 91% van het land in eigendom. Het was niet aan de VN om andermans land weg te geven aan Joden. Daar was geen mandaat voor. Hoe haal je het in je botte hersens?
De joden zijn rond het begin van onze jaartelling de wijde wereld ingetrokken. Rond het jaar 0 waren er Joodse nederzettingen om heel de Middellandse Zee, tot in Frankrijk toe. Joden waren handelaren en zwervers. Sinds hun ontstaan hebben ze het hele MO rondgezworven en tegenwoordig wonen ze verspreid over heel de wereld. Er is vrijwel geen land op aarde waar geen joden wonen.
Ze zijn helemaal niet verjaagd uit Palestina en ze hebben er ook geen duizenden jaren gewoond. Feit is dat ze er 1850 jaar niet naar omgekeken hebben. Je vertelt alleen maar leugens en halve waarheden.

75 samcash    
4 maanden geleden door samcash
15
Meld

@59 En wat wil je daarmee zeggen?
Heb je Deir Yassin opgezocht? Daar kun je lezen waarom dat ze gevlucht zijn.

76 samcash    
4 maanden geleden door samcash
15
Meld

Goh, 14 domme minnetjes op mijn reactie en geen enkel tegenargument. Dat kan ook niet want wat ik daar schrijf is gewoon te staven.

Net als dat Halsema in de hoek wordt gezet door dezelfde idioten terwijl ze een verstandige beslissing heeft genomen.

Stakkers.

77 Hollander1967    
4 maanden geleden door Hollander1967
12
Meld

@77

Je moet er de 11 die automatisch gegenereerd worden van aftrekken, question

78 Hendrianus    
4 maanden geleden door Hendrianus
13
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trouwstoet lapt verkeersregels aan laars en h...
De automobilisten trokken zich onder meer nik...

12 uur geleden door Schildpad

Wereldwijd nu meer dan 30 miljoen besmettinge...
Over de hele wereld zijn al meer dan 30,6 mi...

19 uur geleden door Crezee

USA is géén democratie meer
'Er is geen democratie meer in Amerika. Het i...

3 uur geleden door Lidpver

Ruth Bader Ginsburg dies at 87
Ruth Bader Ginsburg, Supreme Court rechter in...

1 dag geleden door sparta

Johan Derksen: ’ Akwasi híj is d...
De rapper en activist – die onlangs, vooralsn...

1 dag geleden door zilvergoud


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Weetal
Tweede Republikeinse senator wil stemming nie...
hin.be is kampioen nep nieuws verspreiden....

1 minuut geleden door Weetal

XingFu
Corona of niet, carnaval gaat door: 'Verbiede...
@44.Doe niet zo dom. Dit gaat niet alléén...

3 minuten geleden door XingFu

Huskymanus
Washington kondigt terugkeer van VN sancties ...
Laten die Yanken de vinkentering krijgen....

4 minuten geleden door Huskymanus

Eindpenthode
BLM blokkeren de I90 snelweg....
En hier krijgen ze nog podia ook omdat het vr...

5 minuten geleden door Eindpenthode

RvdM
Trump zegt te genieten van neerschieten journ...
@27 Trump zegt wel meer. Wat er gaat gebeuren...

5 minuten geleden door RvdM

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig