Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Drie coronapatiënten minder op intensive care: 'Zal nog iets verder dalen’

Op de intensive cares van ziekenhuizen liggen 113 mensen met het coronavirus. Dat zijn er drie minder dan gisteren. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) verwacht dat het aantal ic-patiënten de komende tijd ‘nog iets verder zal dalen’. Het RIVM heeft de afgelopen vierentwintig uur 13 nieuwe meldingen van sterfgevallen door het coronavirus binnen gekregen. 

  1. Steeds meer mensen krijgen huidkanker, nu ook Dieuwertje Blok: ‘Het komt over het hele lichaam voor’
    PREMIUM
    7 stellingen

    Steeds meer mensen krijgen huidkanker, nu ook Dieuwertje Blok: ‘Het komt over het hele lichaam voor’

    Dieuwertje Blok maakte vrijdag bekend huidkanker te hebben aan haar neus, die daarom geamputeerd moet worden. Het gaat om het zogenoemd plaveiselcelcarcinoom. Bij ziekenhuizen en het KWF merken ze de laatste tijd meer belangstelling voor dit carcinoom. Daarom leggen wij 7 stellingen over huidkanker voor aan dermatoloog en onderzoeker Marlies Wakkee van het Erasmus MC Kanker Instituut en aan Gemma van den Boog, woordvoerder KWF. ,,Let op moedervlekken die na je 40ste ontstaan.’’
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?