RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Humberto Tan blokkeert volgers na racistische reacties

Beeld © ANP

Humberto Tan (54) heeft flink wat van zijn volgers op Instagram verloren. Enkele blokkeerde hij zelf nadat hij privé-berichten kreeg 'waar de honden geen brood van lusten'. Reden voor die berichten is het overlijden van George Floyd, waar Humberto zich over uitspreekt. Anderen stapten zelf op nadat Humberto zich hardmaakte tegen racisme en politiegeweld.

"Ik hoop ook dat ze wegblijven"

Humberto vindt de dood van Floyd, die door racistisch politiegeweld om het leven kwam, 'brutaal'. Dat laat hij weten via een post op Instagram. Sinds het overlijden van Floyd wereldnieuws is, ontvangt Humberto naar eigen zeggen berichten die niet door de beugel kunnen. Om die reden is hij dankbaar voor de blokkeerknop op het medium. De personen die hem beledigen, blokkeert hij dan ook direct. 'Ik hoop ook dat ze wegblijven, want waarom zou je mij in hemelsnaam willen volgen als je me toch altijd al een k....neger hebt gevonden', schrijft Humberto.

Humberto
lees meer:
Humberto Tan sluit terugkeer op latenight niet uit

Toch hoopt Humberto dat alle negativiteit uiteindelijk leidt tot een mooiere samenleving. 'Ondertussen hebben we met z’n allen een gesprek te voeren, want hoe maken we onze samenleving samen mooier? Laat dat één van de inzichten zijn van deze week', schrijft hij.

Sterren wereldwijd zijn woest vanwege de dood op George Floyd en voeren actie. In de video hieronder zie je er meer over.

Sterren woedend door moord George Floyd en voeren actie

03:43