Minister wil reservering restaurant gebruiken voor opsporing corona (ad.nl)


Minister De Jonge (Volksgezondheid) wil de reserveringsgegevens van horecagelegenheden, zoals naam en contactgegevens, gebruiken om contacten van een coronapatiënt op te kunnen sporen. ...

door Havermout in Politiek  ·  32 Reacties

  • 2
  • 488x gelezen
Reageer met een Emoji
1
4
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De minister kan zo veel willen maar ik ben al heerlijk uit eten geweest bij mijn favoriete restaurant zonder te reserveren dat hoefde ook niet want het was er redelijk stil en de de eigenaar die mij goed kent was ontzettend blij dat hij weer mocht verwelkomen, nu zou Hugo natuurlijk graag willen weten welk restaurant dat was maar dat zeg ik dus niet en mijn telefoon lag thuis wat een pech voor onze spion Hugo.de Jonge.

0
1 welofniet

Gelukkig zal zo goed als niemand er een probleem mee hebben..Hugo de Grote vertelde gister nog dat een app er komt en dat samen met zijn dashboard zal maken dat er een heel grote bult aan data zal komen en waarin al je gangen tot op de centimeter nauwkeurig na te gaan zijn..als men dat nodig acht.

1
2 Voorzittershamer

De Jonge kan de boom in...
Ik geef expliciet géén toestemming, aan restauranthouders of cafehouders, om mijn gegevens door te spelen naar anderen.
Doeiiiiiii..
Die De Jonge, begint tegenwoordig óók te denken, dat hij Jezus is...

0
3 Strongoli

@3

Geen gegevens delen dan geen toegang..zoiets zal het worden. Wie weet wil de zorgverzekeraar straks ook dat je je mobiel overal mee na toeneemt dit om je bij gevaar te kunnen waarschuwen..want ook die zijn heel erg begaan.

0
4 Voorzittershamer

Ik heb een weggooi-mobiel gekocht met idem sim-kaart. Als die app verplicht wordt neem ik die mee, met app. Alleen zet ik hem uit en haal de batterij eruit tot ik de app moet tonen, dan gaat daarna weer de batterij eruit. Niks niet volgen overal en altijd. En zo vaak mogelijk alle data wissen, want bij elke uitlezing gaan ze proberen, alsnog je gangen tot dat moment op te slaan.

Net als bij een anonieme OV-kaart, als je daar in een fouilleer-gebied terechtkomt gaan ze zonder opgaaf van redenen even je kaart door een apparaat in de auto halen, zodat ze alsnog al je gangen hebben, dat vinden ze extra interessant want jij zal wel een reden hebben voor die anonieme kaart. Dat je niet permanent begluurd wilt worden, is vast een smoesje.

1
5 Wendel

Je kunt gewoon onder de Jonge reserveren.

0
6 Hannie1

@5 ; Die 'anonieme' OV kaart is helemaal niet zo anoniem. Toen ik er eentje aan moest schaffen voor mijn dochter (ik heb zelf sinds de invoering verdomd om met het OV te reizen) moest ik hem 'activeren' door er met een betaalautomaat geld op te zetten. Ook als je hem geactiveerd koopt online zijn jouw gegevens onmiddellijk gekoppeld aan die kaart.

Het enige verschil tussen een 'anonieme' en gepersonaliseerde OV kaart is dat je de eerste ook uit kunt lenen of delen met anderen.

2
7 Mariska3

Er zijn verschillende mogelijkheden, of de overheid heeft ons voorgelogen over Corona en maakt nu misbruik van de situatie door iedereen via de telefoon te volgen.
Of de overheid is zo dom als het achtereind van een koe, en worden op hun beurt weer gemanipuleerd door Brussel en andere belanghebbenden.
Maar één ding is zeker, wat er ook voor vreselijks gebeurt in dit land, de overheid praat recht wat krom is, zelfs als het om de volksgezondheid gaat tijdens een pandemie.

3
8 Marrie

@4
Dat is dan jammer voor die restaurants maar ik geef altijd alleen een naam door in onbekende restaurants en als dat niet voldoende is kies ik een ander restaurant en als ik uit eten ga laat ik of de telefoon thuis of zet hem volledig uit want het is zeer onprettig om telefoon te krijgen als je gezellig met een gezelschap zit te eten.

0
9 welofniet

We kunnen nu ook allemaal reserveren op de naam van Dissel.

Dan vragen zij bent u DE van Dissel van de T.V dan zeg je Nee dat niet maar ik zeg wel graag de niet te begrijpen zelfde onzin.

0
10 welofniet

@7 : Kun je hem niet meer aan het loket kopen dan? Ik woon dicht bij het Amstel-station, daar heb ik hem vandaan. En kun je er bij datzelfde loket geen geld meer op zetten?

1
11 Wendel

@9

Nu kun je nog uitwijken naar iets anders maar als de Jonge zijn dashboard en app af zijn kunnen de eisen strenger worden en anders kom je er niet in..slechts weinigen zullen afhaken want het uit eten is belangrijker dan wat gegevens verzamelen.

2
12 Voorzittershamer

@12
Nou ik laat mij niet ringeloren mijn vrouw en ik kunnen heerlijk zelf koken dus dan maar niet uit eten.
Ik gun die spionnen het plezier niet.
Het wordt tijd dat zij die spionage activiteiten van Hugo een halt toe roepen ik ben niet zo gecharmeerd van een minister in een kostuum met fel gekleurde schoentjes.

0
13 welofniet

@13

Verstandig..ik kom binnenkort langs of het klopt van dat heerlijk koken.

1
14 Voorzittershamer

Reserveren onder een pseudonaam is dan het beste. Het gaat de minster NIETS aan of en wanneer ik uit eten ga. We leven niet in de DDR.

1
15 PFL

Aangezien de kosten van bellen binnen de EU inmiddels overal gelijk zijn is het wellicht een idee om een buitenlandse simkaart in je telefoon te stoppen? Dan volgt een ander land je in Nederland (waar ze niks mee kunnen) en geef je onze overheid het nakijken.

1
16 PFL

@8 ; Er zijn nog twee mogelijkheden:

1) De overheid liegt niet over corona, heeft goede bedoelingen met de app (maar die zal later misbruikt worden)
2) De overheid liegt niet over corona en misbruikt de situatie om er een app doorheen te drukken die het laatste restje privacy van de burgers afneemt.

2
17 Mariska3

@11 ; Toen kon ik niet gelijk activeren aan de balie doen maar werd daarvoor verwezen naar een automaat die alleen met de bankpas werkte; kon niet contant.

Dus; je duwt je nieuwe 'anonieme' kaart in het apparaat EN je bankpas.. en activeert de kaart met je bank die al je gegevens heeft. Wie nog steeds gelooft dat daar niet onmiddellijk een koppeling plaatsvindt is zo naïef als een schaap.

Het mooiste van alles is dat al deze privacyschendingen ons door de strot geduwd worden onder het mom van 'veiligheid' en 'terrorismebestrijding' terwijl ruim na de invoering van dit gedrocht een gezochte terrorist na zijn aanslag gewoon met de trein door Nederland kon reizen zonder dat de veiligheidsdiensten ook maar iets in de gaten hadden. Al deze maatregelen beteugelen de eigen burgers maar niet de terroristen die binnen komen om moord en verderf te zaaien.

Dus vraag jezelf af waarom de overheid dit dan toch zo graag wil; Zij zijn banger voor 'het volk' (opstand) dan voor een aanslag want daarbij worden toch maar 'burgertjes' getroffen.

2
18 Mariska3

Die Minister kan wel meer willen maar daar heeft hij het recht niet toe, wat hij wil is in strijd met de privacywetgeving.

0
19 WHuls

@14
Maar bij ons moet je wel reserveren niet om te zien of je besmet bent maar wel om te zien dat je niet op Hugo, Mark of op Femke stemt want dan ben je bij ons niet welkom.

1
20 welofniet

@18 : Dat is dan nieuw, dat die automaten geen contant meer aanpakken.

0
21 Wendel

@20

Je mag mijn reacties terug lezen, de namen die je noemt heb ik nog nooit van een stem voorzien...je hoeft niet al mijn reacties terug te lezen want dat is een hele kluif, pak er maar willekeurig een paar uit.

0
22 Voorzittershamer

Nee, dat gaat nooit lukken Hugo! Daar stinken wij Nederlanders niet in.

0
23 Nicks R. Van

Zoals ik al veel langer zeg... Dit virus gaan "ze" misbruiken voor 3 dingen.
Macht, Geld en Controle.
Dit spionnen systeem valt onder "Controle".

3
24 xtremy

Ik heb geen smartphone en ik ben niet van plan om zo'n ding aan te schaffen.

0
25 Miyake

Meneer de Jonge.
Hoe weet u welke al geweest zijn?
Zou het niet handig zijn en nog meer ideeën uit de geschiedenis hier voor te gebruiken?
Wat dacht u van gele sterren verplicht. zichtbaar dragen?

1
26 dloops

Laat ie maar eerst beginnen met al die demonstranten.

0
27 ThWil

@25 Dat is dan verdacht. Dus als u bij een controle uw smartphone niet kunt tonen, wordt uw vriendelijk doch dringend gevraagd mee te gaan naar het politiebureau.
En na dit gesprek, dient u dag daarop aan te tonen een smartphone te hebben gekocht, met de volgapp.

/sarc off

0
28 knightofthenine

@27
Precies, als het goed is kan de Overheid en het RIVM nu al die duizenden telefoongegevens opvragen bij de zendmasten, om te zien waar de tweede besmettingsgolf gaat plaatsvinden.

1
29 Marrie

Nodig wat mensen uit en bestel eten bij een restaurant, dat hebben wij de afgelopen periode gedaan en is geweldig goed bevallen. Lekker uit eten aan je eigen tafel. Wbt reserveren restaurant kan je een simlock vrij prepaid toestel gebruiken met een buitenlandse simkaart. Wij willen toch geen DDR spionage praktijken.

0
30 ilse1

Als het met 'terrorisme' niet lukt, dan maar onder het mom 'corona', hè, mr. de Jonge?

0
31 Doehetlekkerzelf

De app is dus minder anoniem dan er eerst beloofd is. Steeds komen we een millimeter verder te weten wat de echte bedoeling is van de app. Totale controle, als alle gegevens gekoppeld worden.

1
32 Verwonderd

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@1 Kinderen slaan is een teken van onmacht. Er is nog nooit een kind beter gaan luisteren omdat ze geslagen worden of een klap krijgen. Met ...

3 minuten geleden geplaatst door VBOH

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

@15En hij gaat nog meer verliezen. Opschalen in een oorlogseconomie betekent letterlijk: 'Butter Oder Kanonen', of.... een nieuwe kruiptoc...

3 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

ongelovenloos
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Uit de EU en een Deal om asieleisers uit te zetten .Dat is pas een win win situatie....

4 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Vageali6888
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@65Ik vrees het ook ... maar hoop dat we er volledig naast zitten.De spanningen lopen in ieder geval op, en we blijven maar probleemgroepe...

6 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

veld1866
Caroline Tensen vermoeid na lange werkdagen: 'Soms wel 4,5 uur!'

@6 Ik heb in mijn jonge jaren nog in de bouw gewerkt en zat over het algemeen om 5:30 in de auto en begon met werken om 7:00. Dus zouden we tot ...

12 minuten geleden geplaatst door veld1866

baba jaga
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

Dat krijg je ervan als je je kind niet meer mag opvoeden en een klap geven....

14 minuten geleden geplaatst door baba jaga

ongelovenloos
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Of je nou als man kiest om als vrouw door het leven te gaan of andersom het veranderd niet wat je bij je geboorte was en dat hoort gewoon in je ...

16 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@28 Verdorie hij pakt het laatste haakje niet...

17 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@26 https://nl.wikipedia.org/wiki/Balkan_(schiereiland)Link werkte niet...

18 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Wedergeboren
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@25 Dank je wel Bop! Gelukkig zijn er ook nog enkele mensen hier die wél normaal kunnen regeageren. ...

18 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Desi Saree PornHot Model Big TitsKorean Nude SceneAmber LyenCojiendo A HijaDragon Ball SuperpornReal Cuckold VideosGermanypornXxx MesssageNipple BitingPisceus NudesXxx26Big Dick Porn VideosPublic Porn IndianPornogratiFictiobmaniaActrices PhornoJoan Cusack NudeHugetits PornstarsStepmothet FriendsFucking BerlinBangla Chuda Chudi Video HdDesi Boudi BfIslam PornWorldstar PornHotsex GirlSunny Leone Sex RomanceHotbigassThi NudeTsumamiguiWasian PornXvideo Porn HindiSpanking Sex VideosAriella Ferrera Full MovieXxx FgQueens Of Deepthroat6anninceXvideeisMiddle Eastern PornstarsPriyamani BoobsWet T Shirt PornSarah__marlow__Hardcore DominationHttps://kemono.party/XhapmsterEscorte GirlsXvideo Travestis BrasileiroSidney Sweeny NudeDasi Sax MmsBhartiya XvideoBrandi Love Creampie18 Teen Xxx VideoBoot Black PornLabyboy TubeMind Control Porn GameXxx Dehati HdReena Ki ChudaiNude WorkoutsToycrazykatieBeautiful Fuck VideosPorn In The BronxMrdeepfakers.comKendra Wilkinson NufeThe_amanda_nicoleHindi Bhabi Porn VideoSaneleon XxAssylumLifeseleectorNext Door NikkiXxxww ComKiara Hot PicsBhad Bhabie LeaksDogsxxxYoungandoldlesbianOnlyfans EmilyXvideos Amadores BrasileirosMelyssaford OnlyfansShemal GodsSex Rap TamilBendy And The Dark Revival PornCaged LadiesMiss Kobayashi's Dragon MaidhentaiGay Oral PornBrutal GangbangedStepsibblingKimochi.infoHardcore PornCheerleaders In The NudeUn Hombre Cogiéndose A Una MujerSpyxxxSexchutMilitary MilfsLorelei.finds NudeJohnny BroncoSaxye VideoKilosexKlesi MonroeRachel Jade PornAatma Ka SexTeen 4k PornHorny WivesGoddess Raika PornNagano IchikaPornos De PeruanasAirikacalXxx Mms ClipsAisneonBatman PorneOutdoorpornKatya Clover GalleryZarina Masood XxxTeen Porn AnalSahaiden RogueJasmin Live ChatBrooklyn Chase SexDesi Hot Couple SexHotel NudeVideos Pornos De Lana RhoadesWebchocRajsi Verma NudeXxxx VdieoAthna FarisTantric Massage VideosSteven Univers PornGeeta Ki ChudaiHollywood Actress Sex MoviesHot Daddy Gay PornPervy DaddyXvidiosjapanHi Heels PornMms Porn DesiSex Video Sex Sex Sex VideoPorn GimnasioBokep IndianLesbian Porn RealityDaty MeaningBig Boops Porn VideoBrazzers Dirty MasseurAnime With Big BoobiesSmall Lesbian TitsBdsm CncNude Midget WomenSkipthegames NashvilleBig Boob GifHardcore PoundingTelugu Sex Movies HdDesi Hindi Bf FilmLatest Tamil Sex VideosAmerican Mum Sex VideoKajal Agarwal Sex Video Hd