Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO.
Volledig scherm
Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO. © ShutterStock/PN

WHO paste coronabeleid aan op basis van data van obscuur Amerikaans bedrijfje. Bij het personeel: een sciencefictionschrijver en een pornomodel

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de regeringen van verscheidene landen hebben zich in hun aanpak van het coronavirus laten leiden door verdachte data van een obscuur bedrijfje uit de VS. Dat blijkt uit een onderzoek van de krant The Guardian, waarbij het ene lijk na het andere uit de kast viel. Surgisphere zou ook de data geleverd hebben voor enkele studies rond hydroxychloroquine, die verschenen in de gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften The Lancet en The New England Journal of Medicine en die de auteurs deze publicaties nu in verlegenheid brengen.

9 reacties

  • Frank Pierco

    4 jaar geleden
    Als dit niet om mensenlevens ging, zou het bijna grappig zijn. Bijna.
  • jos meurrens

    4 jaar geleden
    Men zou gaan denken dat Trump de enige president is tot nog toe die de waarheid zegt of durft te zeggen wat velen denken.
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Van Ranst beloog ons over de mondmaskers, de amerikanen over statistieken van medicijnen, de oostenrijkers over hun apres-ski-bars en de chinezen over het virus zelf. Proper boeltje...
  • Sebastiaan Vos

    4 jaar geleden
    Binnen de vape gemeenschap is de Wuhan gezondheidsorganistie al lang bekend als fantasten, wij zijn blij dat het nu breed begint uit te komen hoe ze ver van hun originele ideologie zijn aan het raken, iedereen met een aanzienlijk budget kan ze betalen, vraag het maar aan de vice premier van Japan :-)
  • Mario Roman

    4 jaar geleden
    Ze mogen van mijn part daar allemaal ontslag krijgen daar in het WHO, het zijn een bende amateurs