OVER BOYCOT (BDS) ISRAEL (docp.nl)


Pagina niet gevonden - BDS Nederland ...

door Hendrianus in Lifestyle  ·  23 Reacties

  • 0
  • 289x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Graag uw aandacht voor dit uitstekende initiatief, BDS, om vanuit de burgers en maatschappelijke instellingen dat proberen te bereiken waarin de politiek al decennia faalt.

15
1 Hendrianus

Gelukkig is de subsidie ingetrokken van die groep in Nederland.

1
2 charmeur

Verdragen, rechten en plichten............toch mooi dat zo'n fijn land als Palestina, dat hoog in het vaandel heeft staan. Het moet daar goed toeven zijn kennelijk.

3
3 Tutor

Gelukkig heeft die hele BDS beweging sinds de oprichting ervan in 2005 tot nu toe finaal gefaald. Er is geen boycott, er wordt meer dan ooit in Israël geïnvesteerd en geen sancties. Israël heeft hartstikke veel te bieden voor de rest van de wereld.

1
4 uberqwerty

@4

Dan heb je toch veel gemist. Tot in de hoogste regeringskringen is dit initiatief doorgedrongen, niet alleen in Nederland. Israel is er zeer ontstemd over. Veel wetenschappers en kunstenaars steunen deze actie actef. Met name in Engeland is daar veel ophef over.

Sowieso is het goed dat de kwestie, ook op deze manier, onder de aandacht blijft. Dat is natuurlijk een doorn in het oog van de liefhebbers van de Israelische nederzettingen onderneming. Die doen er alles aan om deze vreedzame beweging te verbieden dan wel dwars te zitten.

11
5 Hendrianus

@3

Als de Palestijnen het recht op zelfbeschikking krijgen kunt u aankomen met deze kritiek. Voorlopig wonen de Palestijnen onder militair Israelisch recht in bezet gebied.

12
6 Hendrianus

Altijd fijn, dat overbodige misbruik van hoofdletters in een titel. Weet je van te voren dat het geen nut heeft om het artikel te lezen. Als er al in de titel geschreeuwd moet worden om mensen te overtuigen...

1
7 Dzzz

@6 Met recht op zelfbeschikking zijn de Palestijnen binnen 3 jaar met uitsterven bedreigd.

1
8 Dzzz

Ik koop juist zoveel mogelijk Israëlische producten. Het liefst uit Judea en Samaria.

1
9 greenmango

@7

Gebeurt vaker hoor dat een kop in hoofdletters geschreven is. Dat je het artikel verdr niet leest maar wel reageert is dan weer merkwaardig. Ben je een zeevende (reclame Volkskrant) kiezerquestion.

@8 Dan begrijp ik niet waarom ultra rechts Israel er alles aan doet om het Palestijns zelfbeschikkingsrecht tegen te houden. Het zal toch niet uit een erudiete zelfbeschermings overweging zijn? Kun je dat verklaren?

11
10 Hendrianus

@9

Eenzijdige voeding is slecht voor geest en lichaam.

10
11 Hendrianus

@10 zeevende = zwevende

9
12 Hendrianus

@10 Lastig hè, het verschil tussen 'geen nut' en 'niet gelezen'...

1
13 Dzzz

@5 Dat er wat wetenschappers en wat politici pro-BDS zijn betekend niet dat het daadwerkelijk effectief is. Als je kijkt naar de doelen van BDS zie je dat ze simpelweg monumentaal gefaald hebben.

1
14 uberqwerty

@10 Een Palestijnse staat met zelfbeschikking is hoe dan ook niet levensvatbaar. Ze hebben geen economie, zullen wel weer een stel terroristen aan de macht krijgen. Daarnaast hebben ze weinig landbouw en een groot gebrek aan water. Zelfde in de Gazastrook mbt water, die Palestijnen planten zich hartstikke snel voort dus ze zullen over 10 jaar wel een tekort hebben aan alle eerste levensmiddelen. Daarnaast zullen ze natuurlijk ook een subsidiestaat van Qatar, de EU en de VN worden.

1
15 uberqwerty

Het is heel simpel, Israël is een groeibriljant in het midden oosten, daar moet een tegenwicht verder groeien tegen de Arabieren en de islam, Irak en Libië dienen ook gekoloniseerd te worden door seculieren , de islam moet teruggedrongen te worden. En dat gaat lukken.

1
16 charmeur

BDS vreedzaam?
Als ik naar hun protesten kijk op de Amerikaanse campussen dan zie ik een heel ander beeld.
Agressie, intimidaties of geweld worden niet geschuwd.
Dat beeld komt voor mij erg overeen met het beeld wat ik heb van de palestijnen (die de strijd aangaan met Israël, de stenengooiers op vrijdag of de grote groepen mensen/palestijnen op de Tempelberg die daar geen Jood willen zien).

Maar goed, deze beweging wil eigenlijk al die producten uit Israël (dus niet alleen die uit de betwiste gebieden) boycotten.
Ik zou zeggen; plak er, net als in de jaren '40 van de vorige eeuw, een Joden/Davidster op.
Dan zijn ze mooi goed zichtbaar voor de mensen die juist Israël willen steunen.

Maar nog even iets over iets anders.
Jaren geleden heb ik eens een discussie gehad met ene Anja Meulenbelt over de palestijnen.
Zij ging daar zo erg in op dat zij helemaal niet doorhad dat zij het alleen nog maar over Israël kon hebben (zij toonde haar ware gezicht).
Op de vraag waarom zij alleen maar opkomt voor de palestijnen die in directe relatie staan met Israël, kreeg ik het antwoord; 'Ik kan er niet voor elke palestijn zijn.'
M.a.w. al die miljoenen zogenaamde palestijnen in Jordanië, Syrië of Libanon, die daar nog steeds moeten leven in kampen en nog steeds geen status hebben gekregen, die groepen zogenaamde vluchtelingen kunnen niet op haar steun rekenen.
Haar ware gezicht kwam boven borrelen.
Blijkbaar gaat het haar niet om het welzijn van de palestijnse bevolking maar om haar haat t.o.v. Israël.
(De BDS movement straalt dat ook uit.)

"De campagne voor boycot, desinvestering en sancties (BDS) heeft als doel op te komen voor de rechten van het Palestijnse volk en richt zich op de belangen van vluchtelingen, van de Palestijnen die leven onder militaire bezetting op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, en op de Palestijnen woonachtig in Israel."

".....en richt zich op de belangen van vluchtelingen....."

Dat is dus niet waar.
Zij willen tegen Israël aan kunnen schoppen. Zij willen helemaal niet opkomen voor de rechten van de palestijnse vluchtelingen elders in de regio.
Dat soort palestijnen doen niet zo erg ter zake in de strijd tegen Israël anders dan dat zij als pressie middel kunnen gebruikt worden.
Hun status, welvaart & welzijn doen niet ter zake in de strijd tegen Israël, en zijn daarom minder interessant.

Nog iets anders.
Als die BDS movement op wil komen voor de rechten van de palestijnse bevolking, waarom hoor je die groepering nooit over hun democratische rechten?
Hamas houdt zichzelf wel in het zadel in de Gaza en gaat die macht nooit meer afstaan.
Abbas/Al-fatah doet precies hetzelfde in Judea en Samaria.
Verkiezingen worden al jarenlang niet meer uitgeschreven.

Heeft die BSD movement daar nog iets zinnigs over te vertellen?
Vast niet.
Het is een intern iets en daarmee kun je niet Israël bestoken.

-BSD......weg ermee!-

1
17 Malinois

@13

Er staat niet, 'geen nut' in @7 maar, '....dat het geen nut heeft om het artikel te lezen'.
Als je daarmee bedoelt dat het artikel geen nut heeft schrijf je dat toch echt anders.

8
18 Hendrianus

@17

Wie is er niet in conflict gekomen met Anja Meulenbelt? Als een reactie haar niet bevalt dan wordt
deze weg ge-anja-meulenbelt. Dus zie je daar niet of nauwelijks kritische reacties. Zelfde geldt voor het blog van, 'Brabosh'.Hugo van Minebrugge. Verklaring van beide is, het is mijn blog en ik laar het niet kapot schrijven..........Alsof inhoudelijk net commentaar de intentie heeft om, 'kapot te schrijven'.
Kortom, het niet met kritiek om kunnen gaan vind je zowel bij pro Palestijns als pro Israel.

De producten uit Israel zijn aan de barcode te herkennen en er zijn gratis apps te downloaden zodat je met je smartphone direct kan zien of het product uit Israel komt.

Wat betreft Hamas. Daar kleeft een vorgeschiedenis aan vast. In een notendop. In 2006 uitgenodigd
om mee te doen aan de verkiezingen. Abbas en de VS deden dat, Israel was sceptisch, in hoop dat het de wind uit de zeilen van de militante Hamas zou halen.

Abas vrzekerde de VS dat Hamas de verkiezingen niet zou winnen. Oeps, Hamas won en leiden, de VS, was in last. De VS heeft in samenwerking met Israel, Jordanië en Egypte Fatah milities bewapend en getraind om Hamas gewapenderhand uit te schakelen. Hamas kwam daarrachter en voordat Fatah de coup kon plegen pakte Hamas Fatah aan. Ook zijn in dat proces Hamas politici opgepakt en gedetinerd geweest. Hamas werd ook weer op de terreurlijst gezet.

Wat heft Hamas geleerd over het democratisch gehalte van met name de VS ? Wat is Hamas bijgebracht over de democratie? Het laat zich raden. Het meest hypocriete is nog wel de reactie van Israel waarin gesteld werd dat met het verdeelde Palestijnse leiderschap niet te onderhandelen viel. Israel heeft notabene zèlf aan die tweespalt bijgedragen.

Ja, de kwestie van de Palestijnse vluchtelingen. Ik ben er voorstander van dat zij gecompenseerd worden door Israel en in de buurlanden geintegreerd worden. Het terugkeren van hen naar Israel is totaal niet realistisch. Vind dat echter geen struikelblok om de BDS beweging te steunen. Isrsel moet inbinden!

9
19 Hendrianus

@19 Het Fatah verraad,

http://www.vanityfair.com/news/2008/04/gaza200804HE GAZA BOMBSHELL

After failing to anticipate Hamas’s victory over Fatah in the 2006 Palestinian election, the White House cooked up yet another scandalously covert and self-defeating Middle East debacle: part Iran-contra, part Bay of Pigs. With confidential documents, corroborated by outraged former and current U.S.
officials, the author reveals how President Bush, Condoleezza Rice, and Deputy National-Security
Adviser Elliott Abrams backed an armed force under Fatah strongman Muhammad Dahlan, touching
off a bloody civil war in Gaza and leaving Hamas stronger than ever.
---------
Als je, 'uva praten met hamas' googled dan ktijg je een link naar een pdf die in het Nederlands het Fatah verraad beschrijft.

8
20 Hendrianus
21 Hendrianus

@21 Je moet wel heel veel moeite in je eentje doen om het draadje levend te houden. Ik help je wel even met een schrijfseltje.

0
22 Dzzz

@22 Als iemand reageert op het artikel @17 dan ben ik niet te beroerd om daar op te reageren. Zouden meer mensen op nieuwskoerier moeten doen, inhoudelijk op elkaar reageren.

8
23 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Joodse Nederlander bekladde partijbureau ChristenUnie

    Op het draadje "Kantoor ChristenUnie beklad met anti-joodse leuzen - NieuwRechts.nl" "Extreem links en hun nostalgische gevoelens ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@18Wat bedoel je Bennie Bop ? ...

2 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Bart Nijman: 'De aangifte van Wilders tegen Timmermans is onverstandig en zinloos'

Juist niet, het meten met 2 of verschillende maten moet maar eens afgelopen zijn.Op de fouten daarvan uit het verleden kan je nu! maar beter n...

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@17 Wat heeft kritiek op een regering nou weer met jodenhaat te maken?...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@16Raar voorbeeld Snorrie, en het riekt een beetje naar jodenhaat.Kon je niets anders verzinnen ? ...

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bob Sleebaan
Muziekdraadje

Dance Reaction - Disco Trainhttps://www.youtube.com/watch?v=TKznwPpLRyY...

7 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

LoydMorris
Muziekdraadje

https://www.youtube.com/watch?v=lMwSlp7I7IQ&list=RDlMwSlp7I7IQ&start_radio=1...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Graaier1000
Muziekdraadje

Shakin' Stevens - This Ole Househttps://www.youtube.com/watch?v=dRvcrWGUmR4...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@15In 1948 in het gebied wat nu bekend staat als Israel plus de bezette gebieden.Aantal doden en gewonden is niet precies bekend maar stijgt...

10 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Punjabi Bhabhi SexPorn Only FansIndian Naked Blue FilmXxxfacesittingMature Asia PornPorne Video SiteFuta FuryDesi Sex KandErotic TmblrBhabhi Or DevarClaudia Kim NudeBlowjob Under DeskEploitedcollegegirlsBrightemily NudeGay Crossdresser PornErikka DevineSexy Bf Video ComHindi Bp XxxBest CreampieFitness Gym SexStriptease TeensOld Younger PornPrettytittiesPorn CominsAnimes PornCuckold ReditAllison Parker NudeTurksikişJock Gay PornXx Step MomSexy Video Full Hd 4kAngreji Sex Angreji SexX Short VideoX Men HentaiFull Hd SaxMom Son FuckingBrianna Bentley PornJasmine Lotus TsVoyer In PublicClinic Sex VideoSoftcore TubeMadison Beer TittiesHuge Sagging TittiesPunjabi GandFree Analvids PornOnlyfan Leak VideoAnna Belle RogersKitty CapriceAsianslutCougar EscortBelle Delphine R34Isidora Goreshter NudeTrue Detective Naked ScenesXxxx Sunny LionSeiren HentaiVídeos Pornográficos CaseirosMassage XxxxxAnime Big BoobysDani Mathers NudeCorey Chase VideosJulianne More NudeIndan XxxxBlonde CumswallowTrib LesboBreckie Hill Onlyfans LeaksBaby Akira PornCuteeassabuttonSubgirl0831 AnalFemdommilkingPremature PornCum SwallowingBig Assporn PicsVideos De IncestoNeedle PornReal Mom And Son TabooPornhdFuckpassvrLesibian Free PornKyonyuuPhenolope Cruz NudeSex Xxx MamaMariah Carey Nip SlipBokep SexBhad Bhabie Nude LeaksMother Huge TitsBiggest Nipple PornPrn GayAsian FacesittingPron Movies천삳티비Porn NoraPunjabi Sexy Video PornSheril BlossomBest Teen Porn SitesMallu Hot BedXxx Odia SexyPutalocura.cimSkylarmaexo Onlyfans LeakPorn HoustonGay Porn TwPorn Hd VidioeNicole AnistonpornDaisydelacroix NudeJav Sex VideoPetticoat SexIndian Hot Web Series DownloadSis Stuffed In A Hole Roughly By Stepbrother Hd LongestYoupornen FrançaisFree Punjabi SexPornstar InterviewBollywood Nude HotHookup Hotshot ComYoupornteenPornhub BdmsSunnhy LeoneJav MovieTsunda NudeSoft Gay PornPorn Vid DownloaderXxx Lesbian EbonyVeporn.nerDa ButtxxxBoobs Press In Bus2k PornHot Sex Blue FilmBangladeshi Teen SexChaturbate .comHeather Thomas NudeSax VideoEnglish Blue Film DownloadHells Paradise PornCece SeptemberCam PornolarıSite Pornor BrasileiroLand Ki ImageSexy JacklineMaid Fucking VideosPorn UncenceredPhone Sex Videoऐकस ऐकसGrandmas In Bondage10 Inche CockYoshi KawasakiTıravestı PornosuPorn PjotosRomantic Xxxx VideoBlue Picture BataoDoctor Porn IndianKarlee Grey PovHumiliation Kink