Asprirant-Tweede Kamerlid voor DENK spreekt op bijeenkomst verboden voor vrouwen

05-02-2017 10:10

De nummer 2 op de lijst van DENK, Farid Azarkan, was gisteren hoofdspreker op een evenement van Samenwerkingsverband Van Islamitische Organisaties (SWVIO) afdeling Rijn en Gouwe. De bijeenkomst had tot doel om de islamitische sociaal-politieke structuur in de regio te versterken. Van de site:

Met deze themabijeenkomst willen wij ervoor zorgen dat de besturen van islamitische instellingen in Rijn en Gouwe elkaar beter leren kennen. Wij delen graag onze visie op verschillende thema’s met u maar zijn ook erg geïnteresseerd in de uwe. Samen kunnen we namelijk door het uitwisselen van ideeën en ervaringen tot nieuwe bruikbare inzichten komen. Het doel is om de samenwerking te bevorderen waardoor de organisaties en de activiteiten beter georganiseerd en gecoördineerd kunnen worden.

Op de Facebookpagina van de deelnemende Goudse Assalam-moskee valt echter vooral dit zinnetje op:

[Dit evenement is uitsluitend toegankelijk voor mannen]

Vreemd, dat de nummer twee van een partij die zegt te strijden tegen discriminatie en uitsluiting zich hiervoor leent. Uit het manifest van de partij: “Het is tijd om onszelf te laten horen, om verandering teweeg te
brengen, om polarisering en uitsluiting te bestrijden zoals nooit tevoren is gedaan.” Maarja, tegen deze ‘dubbele maat’ (een lelijke contaminatie van ‘met twee maten meten’ en ‘dubbele standaard’ die de DENKies hebben gemunt als kromtaal-slogan) zal vermoedelijk geen verzet zijn. Ook niet van de DENK vrouwenvleugel.

Via.