Stelling: Aanblijven Halsema onacceptabel (telegraaf.nl)


Is het terecht dat de burgemeester aanblijft of moet ze alsnog opstappen omdat een burgemeester zich een dergelijke inschattingsfout in tijden van deze crisis niet kan permitteren? ...

door Hadito in Binnenland  ·  80 Reacties

  • 13
  • 832x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48

"Ze brengen niemand in gevaar dan alleen zichzelf omdat iedereen die daar gestaan heeft zelf heeft kunnen uitmaken of ze ziek waren of niet en ik denk dat ze daar heus wel aan gedacht hebben en dat risico ook genomen hebben."

Ah ze gaan allemaal in zelf-quarantaine nu dus begrijp ik? zoniet kunnen ze het virus dus gewoon doorgeven ergens de komende 2 weken aan mensen buiten hun groep en keuze.

"Wat ik goed vind is dat ze daar met duizenden hebben gestaan."

Ik ook, echter het had dus slimmer gekund, met respect voor het zorgpersoneel, alle mensen die zich wel aan de regels houden etc etc.
Men had andere locatie kunnen doen, zelf 1.5 meter kunnen houden etc.
Respect vragen zonder respect te tonen zal nooit tot begrip leiden, getuige de reacties.

"Maar de meeste Nederlanders klagen liever hier op NK dan zelf acties te ondernemen wanneer dat nodig is voor de zorg of lage lonen."
En dat is hun goed recht. Niet naar een demonstratie gaan wil niet zeggen dat je tegen bent. Dat zou mooi worden.

"Je bent gewoon een NSB een laaghartig mens."
Zoals als ik al aangaf, het is iets wat al gebeurt.
En het lijkt er meer op dat u de NSBer bent, met het "verraden" van het zorgpersoneel, de bedrijven, alle andere mensen die zich wel aan de regels houden, de mensen die waarchijnlijk komen te overlijden door infecties, mensen die wel boetes hebben gehad, etc, etc.

En bovenop dit alles is juist DOOR dit gedrag ook nog eens de werkelijke reden voor de demonstratie compleet overschaduwd door een terechte discussie en reactie.

Klasse beslissing, heel goed gedaan, nu hebben al die mensen ook nog risico gelopen en anderen voor nagenoeg niets.

0
51 RvanR

Voor mij onacceptabel en ook Aboutaleb van Rotterdam mag opstappen. Ook de burgermeester van Rotterdam wegens het, ondanks het debacle in Amsterdam, door laten gaan van de anti racisme demo in Rotterdam. Aboutaleb greep weliswaar in maar het kwaad van een eventuele corona verspreiding/uitbraak was toen al lang geschied.

Ik hoor het Aboutaleb nog zeggen. We maken een lint op de Erasmusbrug en kunnen dit uitbreiden naar de Boompjes en de Willemsbrug. Hoe naïef was dat.

Halsema spant natuurlijk de kroon door helemaal niets te doen en zelfs als demonstrant mee te doen.

Nou, nog een burgermeester die een demo met onbekend aantal deelnemers en gèèn corona maatregelen, niet expliciet verbiedt?

6
52 Hendrianus

Mijn voorstel is om een demo aan te vragen in een Brabantse stad waar het corona virus stevig heeft gewoed. Eens kijken of daar een burgermeester zo naïef is om een demo door te laten gaan.

5
53 Hendrianus

@41
Dus carnaval vieren en de stevige Covid-19 uitbraak in Limburg en Brabant heeft geen verband?

4
54 Hendrianus

@41

Excuus, @54 is voor @8 Je @41 is +++++

4
55 Hendrianus

@52

Qua halsema ben ik het volkomen met u eens.

Met aboutaleb iets minder.

Ja hij had misschien meer kunnen doen maar ik denk dat dit toch de juiste middenweg is geweest.

Demonstratie niet verbieden zolang regels worden gevolgd, en dan ook handhaven - dus gewoon allemaal boetes, net als de talloze andere mensen die boetes (de terechte althans) hebben gehad, bedrijven die inkomsten mislopen of de zaak kunnen sluiten etc.

Pomp dat geld maar terug naar de bedrijven en mensen die zich wel aan de regels houden en verlies van inkomsten hebben.


Ik denk dat in het geval van rotterdam de "schuld" meer ligt bij de organisatie(s), de mensen zelf en de mensen die al weken met achteraf informatie lopen te verkondigen "zie je wel, het valt wel mee, we kunnen gewoon weer, we willen gewoon weer, we GAAN gewoon weer."

0
56 RvanR

@46

'.....leven houd voor mij namelijk in dat je risico neemt....."

Dat doet iedereen elke dag al. Waar het om gaat is dat je geen onnodige risico's neemt en zeker niet als dat risico niet alleen jezelf betreft zoals bij corona. Ik neem aan dat u een autogordel draagt, een helm opheeft bij het motorrijden en het licht op de fiets ontsteekt? Mogelijk heeft u een brandmelder in huis?

4
57 Hendrianus

@50 Als jij vind dat je ergens een gevaar loop blijf je daar toch weg.
Je kan alles thuis bestellen wordt bij je voordeur afgeleverd.
Als je bang bent te sporten blijf je uit de sportschool.
Als je bang bent gevaar te lopen in een park blijf je uit het park ,
echter om een ander zijn angst mag niemand meer iets doen, en mag je veel ondernemers om zeep helpen want denk je dat die voor angst voelen nu?
Moet een ieder voor de ander zijn angst op 1,5 meter uit elkaar blijven wat niet eens bewezen is dat het werkt want in die kerk waar gezongen is zijn gewoon veel ziek geworden hoe kan dat dan, tja daar hebben wij het maar even niet over toch!

Als een ander angst heeft dichtbij te komen blijft hij toch gewoon op afstand maar ga je niet de hele bevolking die regels die niet werken opleggen.

En wie denk je dat straks de IC gaat betalen met hele MKB om zeep geholpen te hebben?
Zijn de grootste belasting betalers daar krijgt de overheid nu niks van binnen het is zelf nog sterker daar stopt overheid veel geld in voor iets wat niet kan overleven met maar een derde van de klanten.

En het is niet even door bijten het was het nieuwe normaal toch volgens Rutte!
Dus waar moet je dan door bijten?

Wist je dat leven gevaar oplevert, elke keer als je in de auto stapt is gevaar elke keer als je op de fiets stapt is gevaar elke keer als je naar buiten gaat is gevaar zeggen ze nu je mag dit nooit meer doen want het levert doden op? gevaar loert overal als je niet wil leven misschien meteen in je kist gaan liggen hoef je alleen de deksel nog naar beneden te laten gaan.

Risico hoort bij het leven dat is namelijk het leven.
En ik vind het van de pot gerukt dat een overheid zo maar de grondwet aanpast voor iets wat zelfs nog niet op de griepaantal doden van 2018 haalt, hebben ze toen elke dag de dodenaantal genoemd die vielen door griep? Nee toch!

En met getallen hoef je bij mij niet meer te komen ik weet hoe er gemanipuleerd wordt met getallen, het staat als een paal boven water dat het virus afneemt en dat het ook in zweden gebeurd die geen maatregelen heeft genomen, een doorn in de ogen van de hele wereld is zweden het bewijs dat het gewoon ook vanzelf verdwijnt.

5
58 Rattocasi

@43
'.... het lijk zo langzaam aan wel een sciencefiction waar je in terecht gekomen bent en dan nog een hele slechte film zonder eind.'

Of een rampenfilm. Zeker, zo ervaar ik dat ook en daarin zijn we zeker niet de enige. Wie had dit begin dit jaar kunnen denken? Foto's van feestende mensenmassa's of een simpele barbecue in een park met vrienden doen aan als, 'voor de uitbraak'.

Het geeft maar aan hoe snel de wereld kan veranderen.

4
59 Hendrianus

@57 Laatst ging iemand naar het werk had haar autogordel om reed een mist in botste frontaal op een ander was op slag dood, gaan wij nu een ieder verbieden in de auto te stappen omdat het zoveel verdriet geeft voor de naaste?

Nog een voorbeeld Loopt een vrouw lekker te wandelen, krijgt van en verwarde man een slap op haar hoofd op slag dood, gaan wij nu alle verwarde mensen opsluiten?

Nog een voorbeeld man door corona ziet zijn bedrijf te gronde gaan moet 15 mensen ontslaan ziet het niet meer zitten pleegt zelfmoord, hoe gaan wij dat oplossen?

Achter elke dood zit een drama maar moeten wij de grondwet aanpassen en een iedereen in lockdown zetten terwijl het ook vanzelf weer weg gaat! Zet jezelf in lockdown als je bang bent je kan ook een helm opdoen als je bang in de auto bent toch? Maar daarom hoeft nog niet iedereen een helm te dragen in de auto.

5
60 Rattocasi

@59 Is maar de vraag of je het moet willen voor die o.oo4 % op de wereldbevolking.
Aan griep gaan er jaarlijks meer dood echter daar tellen ze niet elke dag de doden van toch?

4
61 Rattocasi

@58
"Als jij vind dat je ergens een gevaar loop blijf je daar ... hebben wij het maar even niet over toch!"
Een groot deel van die informatie hadden we toen dus niet dus was de beslissing (onherstelbare schade = belanrijker dan herstelbare) gewoon de juiste.

"Als een ander angst heeft dichtbij te komen blijft hij toch gewoon op afstand maar ga je niet de hele bevolking die regels die niet werken opleggen."
De regels hebben wel gewerkt getuige de landen met gelijke aanpak vs de landen met mindere (of met meerdere zoals zuid korea).

"En wie denk je dat straks de IC gaat betalen met hele MKB om zeep geholpen te hebben?
Zijn de grootste belasting betalers daar krijgt de overheid nu niks van binnen het is zelf nog sterker daar stopt overheid veel geld in voor iets wat niet kan overleven met maar een derde van de klanten."
Daar wordt wel een oplossing voor gevonden. Een markt hersteld zich altijd van een crisis (herhaaldelijk aangetoond). Er moet wel heel goed gekeken worden hoe en waar mensen die verliezen hebben geholpen kunnen worden.

"En het is niet even door bijten het was het nieuwe normaal toch volgens Rutte!
Dus waar moet je dan door bijten?"
Het nieuwe normaal is niets iets vasts zoals blijkt uit de stappen naar meer vrijheden nu er meer informatie/duidelijkheid over het verloop van het virus komt.
Het gaat gewoon terug naar het absolute minimum aan beperkingen en zeer waarschijnlijk naar gewoon compleet (vaccin/medicijn).

"Wist je dat ... laten gaan."
"Risico hoort bij het leven dat is namelijk het leven."
klopt, maar je kijkt om je heen voor je de weg overloopt, je draagt een gordel, auto's moeten aan veiligheidseisen voldoen.
We beperken dus het risico.
U dacht toch niet dat u in het verkeer "vrijheid" had he?


"En ik vind het van de pot gerukt dat een overheid zo maar de grondwet aanpast voor iets wat zelfs nog niet op de griepaantal doden van 2018 haalt, hebben ze toen elke dag de dodenaantal genoemd die vielen door griep? Nee toch!"
Nee, omdat het griepvirus inmiddels zoveel varianten heeft gehad dat we het verloop kennen ondanks dat het muteert.
Van dit virus wisten we lange tijd niet eens waarom mensen overleden (preciese werking).
Indien volgende keer zal de aanpak veel passender en gerichter zijn.


"En met getallen hoef je bij mij niet meer te komen ik weet hoe er gemanipuleerd wordt met getallen, het staat als een paal boven water dat het virus afneemt en dat het ook in zweden gebeurd die geen maatregelen heeft genomen, een doorn in de ogen van de hele wereld is zweden het bewijs dat het gewoon ook vanzelf verdwijnt."
Dit al gelezen:
https://nos.nl/artikel/2336019-zweedse-coronastrateeg-geeft-toe-we-hadden-meer-maatregelen-moeten-nemen.html
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/corona-buitenbeentje-zweden-is-nu-een-noordelijke-paria~bf57a866/
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5127826/zweden-corona-coronavirus-verzorgingstehuis-verpleegtehuis
https://www.welingelichtekringen.nl/economie/1792597/gevaarlijke-zweedse-corona-aanpak-heeft-de-economie-niet-eens-geholpen.html

Daarbij heb ik vrienden in zweden en die zien toch echt ONS (ons = landen met een aanpak zoals de onze) als voorbeeld.

0
62 RvanR

@60
-"Laatst ging iemand naar het werk had haar autogordel om reed een mist in botste frontaal op een ander was op slag dood, gaan wij nu een ieder verbieden in de auto te stappen omdat het zoveel verdriet geeft voor de naaste?"
Nee en mist is ook buiten de macht van de overheid.
Daar is de enige oplossing "eigen verantwoording".
Kijk, ongelukken gebeuren nu eenmaal maar we proberen altijd het risico zo veel mogelijk te beperken natuurlijk.

-"Nog een voorbeeld Loopt een vrouw lekker te wandelen, krijgt van en verwarde man een slap op haar hoofd op slag dood, gaan wij nu alle verwarde mensen opsluiten?"
Dit is wel de huidige richtlijn. Het is soms lastig om die dingen vast te stellen maar over het algemeen zijn "verwarde mensen die een gevaar zijn voor anderen" op/ingesloten.

-"Nog een voorbeeld man door corona ziet zijn bedrijf te gronde gaan moet 15 mensen ontslaan ziet het niet meer zitten pleegt zelfmoord, hoe gaan wij dat oplossen?"
Door bedrijven en mensen die ontslagen zijn te helpen zoals nu gebeurd waarbij ik wel toegeef dat er meer moet gebeuren.
En heel vervelende maar wel realistische benadering:1 dode vs meerdere - uiteraard niet de keuze die zo gemaakt is maar wel het eindresultaat.
Heel hard, en ik hoop dat soort keuzes nooit te hoeven maken maar het is wel zo.

Maar wat denk u dan van de keuze die zorgpersoneel had moeten maken indien we ver boven de IC capaciteit hadden gekomen (wat zeker is - we hadden ~150 bedden extra in duitsland)? Dan moet je gaan kiezen wie de grootste overlevingskans heeft en/of de meeste jaren nog (zoals dus in zweden is gedaan) en enkel die mensen helpen.
U vind dat eerlijker? Want dat is wel de consequentie er van.

-"Achter elke dood zit een drama maar moeten wij de grondwet aanpassen en een iedereen in lockdown zetten terwijl het ook vanzelf weer weg gaat! "
Indien als we het totale verloop van het virus blijkt dat dat inderdaad haalbaar is en uitvoerbaar dan zou een zeer gerichte lockdown de beste keuze zijn.
Nogmaals die informatie hebben/hadden we nog niet.
Er is en was nog teveel niet bekend om dat soort beslissingen te nemen.
Het had net zo goed gigantisch verkeerd kunnen lopen waarbij een veel groter deel (lees: boven de IC capaciteit) besmet was geraakt met alle gevolgen en keuzes vandien.

- "...als je bang bent je kan ook een helm opdoen als je bang in de auto bent toch? Maar daarom hoeft nog niet iedereen een helm te dragen in de auto."
Als die helm een ander zou beschermen dan wel, indien je met een actie enkel en alleen jezelf in gevaar brengt: dat is je recht.

0
63 RvanR

@47 Je hebt de tekst van Darwin verkeerd vertaald, dus je hoort in elk geval niet bij de slimsten.

0
64 kritischelezer

@61
Er gaan niet meer mensen aan de griep dood jaarlijks.

Jaarlijks gaan er wereldwijd maximaal ~350.000 mensen dood aan de griep
Corona staat nu op 386,091 en het jaar is nog niet voorbij, er is nog geen vaccin en nog geen medicijn.
Het is gegarandeerd dat dat nummer omhoog gaat.

0
65 RvanR

* Verwijderd door de redactie *

66 Raffa

De stelling is: 'Halsema is onhoudbaar en moet aftreden....maar Halsema gaat gewoon door....'

Geldt voor de hele kliek van de Linkse Kerk!

2
67 CoolMemories

"Deze mensen dus zodanig gebruiken om het benodigde aantal IC bedden omlaag te brengen daar uiteraard deze mensen er dan ook voor kiezen om hier geen gebruik van de maken toch?"
Dat er IC bedden te kort waren( wat ook niet het geval bleek) kwam omdat overheid ze in de loop der jaren gehalveerd hadden, over dat puntje moet je dus even de overheid op aanspreken maar zet je niet bevolking in de houtgreep.

"De regels hebben wel gewerkt getuige de landen met gelijke aanpak vs de landen met mindere (of met meerdere zoals zuid korea)."
Korea is een dictatuur geef je nu toe dat het hier ook een dictatuur is?
'
"Daar wordt wel een oplossing voor gevonden. Een markt hersteld zich altijd van een crisis (herhaaldelijk aangetoond). Er moet wel heel goed gekeken worden hoe en waar mensen die verliezen hebben geholpen kunnen worden."
Die oplossing had er van het begin afgaan moeten zijn nu hebben ze door een koker gekeken en heel veel bedrijven kapot gemaakt. Regeren is elke bevolkingsgroep er bij betrekken niet alleen maar de 80+

"Het nieuwe normaal is niets iets vasts zoals blijkt uit de stappen naar meer vrijheden nu er meer informatie/duidelijkheid over het verloop van het virus komt.
Het gaat gewoon terug naar het absolute minimum aan beperkingen en zeer waarschijnlijk naar gewoon compleet (vaccin/medicijn)."
Is er al een vaccin voor sars of hiv of wat dan ook NEE dat duurt jaren dus met andere woorden dit gaan wij jaren lang vol houden en door bijten voor hoeveel 80+ ers die een paar maanden respijt krijgen?

"Nee, omdat het griepvirus inmiddels zoveel varianten heeft gehad dat we het verloop kennen ondanks dat het muteert.
Van dit virus wisten we lange tijd niet eens waarom mensen overleden (preciese werking).
Indien volgende keer zal de aanpak veel passender en gerichter zijn."
Nou ze kwamen er al snel achter om welke doelgroep het was, ook kwamen ze er achter dat je buiten weinig gevaar loopt ook kwamen ze erachter met goede ventilatie dat er weinig gevaar was wat hebben ze daar mee gedaan niks toch! houden zich nog steeds vast aan de 1.5 meter die werkelijk nergens op slaat of de handen in de winkel met gel poetsen wat nergens op slaat, mondkapjes voor in de trein wat nergens op slaat enz enz niks nemen ze aan kijken door een koker. Hebben mensen tot robot verheven achter elkaar aanlopen zwemmen sporten door de winkelstraat enz enz

Leuk al die linkjes kranten hitsen op en zeker welingelichte kringen daar heb ik zeker geen hoge pet meer van op, trouwens heb nog niet een goede vraag aan Rutte gehoord met zijn dubbele signalen in een bericht over de mondkapjes moet je niet denken dat een journalist daar ook maar een vraag over stelt.
Echte journalisten zijn er niet meer het wauwelt elkaar allemaal na en nemen de berichten van elkaar over. En natuurlijk veel zielig zielig verhalen om mensen goed bang te houden, zielig verhalen verkopen namelijk, jank programma's ook op tv verkopen super.

Je moet is weten wat mijn vrienden allemaal vinden, echter velen zeggen niks leiden gewoon hun leven en hebben lak aan alle regels maar tja dat weet niemand toch, en zolang de verklikkers het niet door hebben is er niks aan het handje.

Ga nu even wat anders doen moet even veel eenzame mensen knuffelen want die gaan bijna dood van eenzaamheid.

5
68 Rattocasi
69 greenpollo

@68

-"Dat er IC bedden te kort waren( wat ook niet het geval bleek) kwam omdat overheid ze in de loop der jaren gehalveerd hadden, over dat puntje moet je dus even de overheid op aanspreken ...."
Het was wel het geval, we hadden 150 IC bedden in duitsland nodig en veel meer als we dus niet de maatregelen gehad hadden.
-
Mee eens met het overheid deel. Echter we HADDEN die bedden niet en de overheid de schuld geven had niet magisch ineens die bedden wel gecreeerd op het moment dat we ze nodig hadden.

-"Korea is een dictatuur geef je nu toe dat het hier ook een dictatuur is?"
NOORD korea is een dictatuur, ZUID korea is een democratische republiek.

'
-"Die oplossing had er van het begin afgaan moeten zijn nu hebben ze door een koker gekeken en heel veel bedrijven kapot gemaakt. Regeren is elke bevolkingsgroep er bij betrekken niet alleen maar de 80+"
Mee eens, en NU weten we welke bevolkingsgroepen het ergst getroffen worden en kunnen dus de VOLGENDE keer hier passendere maatregelen nemen.
Nogmaals die informatie hadden we toen niet.


-"Is er al een vaccin voor sars of hiv of wat dan ook NEE dat duurt jaren dus met andere woorden dit gaan wij jaren lang vol houden en door bijten voor hoeveel 80+ ers die een paar maanden respijt krijgen?
Nee, doen we nu toch al niet? nu we meer informatie weten over welke groepen het meeste risico lopen, hoe het virus verspreid etc etc passen we de maatregelen toch aan?
(en het vaccin/medicijn wordt binnen 6 maanden verwacht trouwens).


-"Nou ze kwamen er al snel achter om welke doelgroep het was, ook kwamen ze er achter dat je buiten weinig gevaar loopt ook kwamen ze erachter met goede ventilatie dat er weinig gevaar was wat hebben ze daar mee gedaan niks toch! houden zich nog steeds vast aan de 1.5 meter die werkelijk nergens op slaat of de handen in de winkel met gel poetsen wat nergens op slaat, mondkapjes voor in de trein wat nergens op slaat enz enz niks nemen ze aan kijken door een koker. Hebben mensen tot robot verheven achter elkaar aanlopen zwemmen sporten door de winkelstraat enz enz"
-Doelgroep: werd duidelijk en er is dus ook aangepast (wel mensen in eigen huis, voorkomen contact met risicogroepen)
-Buiten weinig gevaar: dit is ~1-2 weken geleden bevestigd na controle onderzoeken. verwacht hier iets mee binnen de komende weken.
-1.5 meter: Dit is gebaseerd op verspreiding via aerosol van virusdeeltjes bij hoesten, niezen etc. Buiten, indien er wind staat zal dit of korter zijn (kleine kans) of vergroten (meest aannemelijk). Indien er geen wind staat is het gelijk aan binnen (afgezien van luchtcirculatie binnen).
-Winkel en gel: 100% nuttig, na het beetpakken van karretjes, deuren etc - is 100% bewezen. nog sterker, de voornaamste reden van beperking van het virus is handhygiene.
- Mondkapjes: lijkt onnodig totdat je beseft dat je in een gesloten ruimte zit met een berg mensen waar lucht circuleert. Het is echter ALLEEN nuttig om anderen te beschermen. Denk bijv aan iemand met een rokershoest of allergie. DIE mensen moeten een kapje dragen (en weten hoe ze werken). Dan nog werkt het maar beperkt. Maar het is in die specifieke situatie beter dan niets.
- Mensen/Robot: Dit valt best mee. Of iedereen nu een karretje heeft in de winkel tegenover een deel niet is niet zo'n verschil. 1.5 meter op straat doen de meeste mensen uit zichzelf al, alleen bij verzamelpunten is dit anders.

-"Leuk al die linkjes.... "
Is de officiele verantwoordelijke voor het beleid in zweden die dat dus zegt, en, wat ook de mening is van de mensen, de regering en zorg daar.

-"Je moet is weten wat mijn vrienden allemaal vinden, echter velen zeggen niks leiden gewoon hun leven en hebben lak aan alle regels maar tja dat weet niemand toch, en zolang de verklikkers het niet door hebben is er niks aan het handje."
Dan zijn uw vrienden dus verantwoordelijk dat uw situatie waar u zoveel stress van heeft (wat ik begrijp) dus langer duurt.
Het is bewezen dat de maatregelen effect gehad hebben, het is duidelijk dat de stappen ter vermindering van de maatregelen direct gekoppeld zijn aan aantal opnames en IC bedden en indien uw vrienden (en alle anderen) gewoon de regels hadden gevolgd hadden we dus eerder lagere nummers gehad en dus ook eerder meer vrijheid.

-"Ga nu even wat anders doen moet even veel eenzame mensen knuffelen want die gaan bijna dood van eenzaamheid."
Ik hoop dat u voorzichtig bent voor zowel uzelf en anderen en ik hoop oprecht dat als u dat inderdaad doet en niet enkel zegt voor de discussie hier dat u er geen spijt van krijgt.

Tevens waardeer ik wel dat u gewoon in disussie blijft dat doen er niet veel.

En nogmaals, ik BEGRIJP uw stress, is absoluut natuurlijk en normaal, maar we zijn nu aan maatregelen aan het afbouwen.
Hou gewoon even vol het gaat absoluut naar een oplossing toe die voor u acceptabel is (persoonlijk verwacht ik dat we inderdaad naar een zeer gerichte situatie toegaan van semi-quarantaine van alleen risicogroepen op dit moment).

0
70 RvanR

@65

Jaarlijks gaan er ongeveer 650K dood aan griep.

Dat scheelt dus nog bijna 300K. Je doet ook alsof het een vast gegeven is dat het aantal Coronadoden dit jaar het aantal griepdoden gaat overtreffen. Dat is een pure aanname, en, niet in tegenstelling wat de goegemeente op NK vindt, de waarheid.
En for the record, jij haalt de griep aan in je reactie. It isn't me.

Als het aan volk zoals jou ligt en nog een groot aantal op NK gaat het aantal maatregelen nog verder omhoog en worden mensen met een andere mening de mond gesnoerd en mensen die zich niet aan de regels houden nog net niet gebrandmerkt. Je werd zeker bang van de beelden van een IC? Ja dat is schrikken als je nog nooit op een IC bent geweest, het is geen speeltuin

386000 doden op een bevolking van 7,8 miljard is 0,005% . Schokkend hoor........................

6000 doden op 17,5 miljoen is 0,035%. Schokkend hoor op marconiveau............. Bovendien had het gros toch binnen afzienbare tijd de laatste adem uitgeblazen, corona versnelde het proces

2
71 krek

@66
-"Corona fans zoals jij moeten eens leren dat jullie zelf het probleem in plaats van de ander daar de schuld van geven."
Ik ben geen fan van Corona, ik ben wel voorstander van voorzichtig omgaan met onbekende virussen.

-"Als zij ziek worden is dat toch hun probleem en niet dat van jou dus waar huil je om als ik vragen mag. Je hoeft in het leven alleen verantwoordelijk te zijn voor jezelf en niet voor de ander met uitzondering van een kind tot zijn 18e jaar. Iedereen is baas over zijn eigen leven."
Ok...
Theoretisch, egoistisch gezien (wat mag) heeft u gelijk, maar, ik heb ook nog een moeder van 82 die ik graag iets langer wil zien en een zusje+gezin. Tevens woon ik in een flat waar vrij veel ouderen wonen die ik regelmatig help (hielp tijdelijk) met dingen met hun computer, boodschappen of wat dan ook.
Daarnaast ken ik u absoluut niet (althans dat denk ik question) en toch heb ik geen enkele interesse om u of via u uw familie te besmetten.
En noem me idealistisch of dromer, maar ik denk dat we een overschot aan egoisten hebben en een tekort aan altruisten op deze planeet.
Daarbij zou u toch ook niet willen dat een ander die dus ook enkel aan zichzelf denkt u of uw familie/vrienden/dierbaren infecteerd?


-"De helft mijn mijn familie werkt in de zorg en vinden het allemaal achterlijke maatregelen en vertellen mij ook dat het niets bijzonders is dan alleen zielig voor ouderen. Ze zeggen zelfs dat de top banger is voor corona dan het personeel die aan de bedden staat."
Wat betreft de verzorgingshuizen ben ik absoluut met u eens dat daar veel meer mee gedaan had moeten worden. Echter er zijn ook verzorgingshuizen waar het gewoon goed gaat door oplossingen die ze zelf bedacht hebben dus daar zit ook een stukje eerder reageren/creativiteit naar mijn mening.

Wat betreft de achterlijke maatregelen: dan moet u eens met zorgpersoneel praten op de IC die de lijdensweg meemaken van mensen die weken vechten voor hun leven en dan overlijden of van hun collega's die komen te overlijden omdat ze geprobeerd hebben een onbekende het leven te redden.
Daarnaast heb ik ook vrienden en familie (zusje) in de zorg en die denken er toch echt heel anders over.


-"Wat voor discussie want er mag geen enkel weerwoord gegeven worden want dan ben je achterlijk, neem je geen verantwoordelijkheid, ben je fantast of plotter en ga zo maar door."
Dit zult u mij niet horen zeggen (tenzij u tegen mij begint te schelden oid - dan reageer ik hetzelfde) en ik vind u ook niet onverantwoordelijk of een fantast of plotter.
Ik vind elke discussie (echte discussie) waarde hebben. Er zijn genoeg dingen die ik geleerd heb of anders tegen dingen ben gaan kijken.
Ik zie dit niet meer als een verschil van mening waarbij ik u enkel kan laten weten wat ik denk dat u zou moeten doen maar kan u en zal u nooit dwingen en ik zie uw reacties als gelijk.

-"Dit is hoe hier elke dag gediscussieerd wordt en al lang niet meer op een normaal niveau kan mede dankzij NK die zelfs hun eigen huisregels niet in acht neemt."
Jaaa daar moet u overheen lezen, op een gegeven moment zie je vanzelf welke mensen wel normaal willen praten en welke niet.
Forum groepen zouden ideaal zijn (zou dat graag hebben zelfs, en het liefst NIET met eensgezinden maar wel met mensen die normaal willen discusseren).
Andere kant is dat je HELE goeie moderators moet hebben omdat het anders heel snel een (politieke) kant op gaat (kijk bijv. NU.nl). Dan filter ik in deze situatie liever zelf.

-"Het is zo erg de laatste tijd dat je verplicht wordt om bewijzen te leveren voor een mening die je hebt. Te belachelijk voor woorden."
Mee eens, persoonlijk wijt ik dat meer aan internet/media waar zooo veel onzin op staat en wat dan ook weer mensen beinvloed die niet verder kijken/lezen/zoeken.
Maar het is absoluut jammer.

-"Het enige dat ik weet is dat bij velen hier de algemene kennis beneden pijl is en je dan maar in nodeloze discussies terecht komt zoals deze omdat een mening gezien wordt als feit of waarheid."
Een gebrek aan kennis (en vaker een gebrek aan wil om kennis te wijzigen) is een algemeen groeiend probleem en niet enkel hier.
En ik zie de discussie tussen u en mij hier niet als nodeloos. Kennis is kennis naar mijn mening en of ik het wel of niet met u eens ben, ik leer wel een andere mening. Meer kennis/inzicht leidt tot betere meningen, conclusies en oplossingen.

0
72 RvanR

Dan moet Aboutaleb ook opstappen, en vergeet Rutte niet. En de rest van de Haagse kliek, die zijn allemaal op hun gezicht gevallen.

2
73 samcash

@71
65

-"Jaarlijks gaan er ongeveer 650K dood aan griep."
Dat was 2018, is een uitschieter, normaal rond de 350.000

-"Je doet ook alsof het een vast gegeven is dat het aantal Coronadoden dit jaar het aantal griepdoden gaat overtreffen. "
Zie eerder antwoord: het heeft het al overtroffen

-"Dat is een pure aanname, en, niet in tegenstelling wat de goegemeente op NK vindt, de waarheid."
Dat is correct, veel dingen zijn aannames daar er nog veel dingen onbekend zijn. Ik concludeer met de informatie die ik heb (en die kan dus ook veranderen indien iemand mij informatie geeft die ik niet heb),
Wat men "de waarheid" vind vind ik niet zo belangrijk. Wat ik wel belangrijk vind is dat mijn mening gebaseerd is op waarheid. Als men dingen zegt of linkt of wat dan ook lees ik dat, denk ik er over na en indien nodig is er google(scholar). En ja, ik zit ook soms fout (wat ik dan ook gewoon toegeef).

-"Als het aan volk zoals jou ligt en nog een groot aantal op NK gaat het aantal maatregelen nog verder omhoog"
Absoluut niet, het liefst minder. Maar het moet wel verantwoord zijn met een zeer vervelende incubatietijd van ~2 weken.

-"... en worden mensen met een andere mening de mond gesnoerd"
Ik praat toch gewoon met u? Wij verschillen van mening, meer niet.

-"...en mensen die zich niet aan de regels houden nog net niet gebrandmerkt."
Nee hoor, misschien heb ik dat iets te hard neergezet maar dat is absoluut niet wat ik wil.
Mijn punt daarmee was dat als je zegt "Ik wil me niet aan de regels houden" dat je dan ook zegt "Omdat ik me niet aan de regels houdt en dus het risico voor mij en anderen zo klein mogelijk maak, maak ik ook geen aanspraak op een IC bed"
Het zou natuurlijk niet eerlijk zijn omdat mensen zeggen "Mij interesseerd het niet" dat men dan een bed gaat bezetten en er dan tegen een ander gezegd moet worden "sorry, u bent te oud" of "sorry. we verwachten meer levensjaren uit andere patienten"
En daar het gros dat dus niet zal doen, vrijwillig afstand (die zullen namelijk huilend aan het bed staan van "help mijn moeder/vader/vrouw etc alstublieft") kwam daar de opmerking vandaan van de registratie.
Het gaat ook een stap te ver maar het zou wel eerlijk zijn.

-" Je werd zeker bang van de beelden van een IC? Ja dat is schrikken als je nog nooit op een IC bent geweest, het is geen speeltuin"
Nee hoor, ik heb genoeg IC en trauma gezien niet iets waar ik denk ik ooit aan gewend zal raken maar genoeg om het shock effect niet (meer) te hebben.
Ik ben gewoon heel erg bekend met hoe virussen etc werken en hoe gevaarlijk ze kunnen (kunnen) zijn.

-"386000 doden op een bevolking van 7,8 miljard is 0,005% . Schokkend hoor........................
6000 doden op 17,5 miljoen is 0,035%. Schokkend hoor op marconiveau............. "
Ik begrijp met die getallen dat u dat zegt.
Echter:
U vergeet 2 dingen.
1. Er is nog geen vaccin en medicijn. Dit betekend dat het overgrote deel van alle mensen het virus zal krijgen in meer of mindere mate. De lockdown was ook niet om het virus te stoppen (niet na 1-2 weken althans) maar om het te vertragen zodat we onder de IC capaciteit blijven (zie 2)
2.De huidige verwachte sterfte globaal ligt tussen de 0.2% en 1.68% van mensen met symptomen (30%) - (let dit is huidig en wordt voortdurend bijgesteld)
17.000.000 x 30% = 5.100.000 totaal mensen met symptomen.
0.2% x 5.100.000 = 102.000
1.68% x 5.100.000 = 856.800
Op de IC verlaat door behandeling aandoeningen/care rond de 60%.
40% van 102.000 = 40.800
40% van 856.800 =342.720
We staan nu op 6000 doden.
Dit houdt in dat we 34.000 - 336.000 doden "missen" ALLEEN al in Nederland.

Dit is het probleem: we weten nu dus nog niet hoeveel van die 34k-336k niet geinfecteerd worden (uitroeing virus of zodanige verdunning), behandeld kunnen worden (situatie kan verbeteren), hoeveel er natuurlijk komen te overlijden of hoeveel er aan het virus overlijden.

U neemt niet mee dat mensen in lockdown en maatregelen dus ook niet geinfecteerd worden en dus ook (nog) niet mee mogen tellen in het totaal.

Je kan pas over een totaal sterfte cijfer spreken als alles voorbij is en geteld.

Als iedereen geinfecteerd zou zijn (geweest) blijft het bij 6000 doden.
Indien dit niet zo is (wat dus feit is, lockdown) komt er nog een aantal tussen 0 en nu, 336.000.
Daar we ~3000 IC bedden hebben met hulp van duitsland moeten we dus voorzichtig zijn daar de keuze is gemaakt "we gaan geen keuzes maken over wie wel en wie niet hulp krijgt" (wat ik persoonlijk steun).

Als nu mensen de regels gaan negeren gaat de infectierate dus omhoog.
Meer infecties tegelijkertijd is meer IC bedden nodig.
Meer dan ~3000 IC bedden nodig is keuzes maken, EN, dus ook meer doden (dus hoger sterfte %).

Daarom moeten we dit, stap voor stap, met 2-3 wekelijkse perioden (incubatietijd) dus voorzichtig aanpassen.

Vergeet ook niet dat meer infecties = meer mutaties = meer kans op een slechte mutatie dus dit wil je zonder kennis van verloop, vaccin en/of medicijn absoluut gecontroleerd doen.


Men moet echt begrijpen dat gezien de keuze en limiet van IC bedden de maatregelen ECHT weer aangescherpt worden als het te hard gaat.

En dan duurt het dus langer, meer economische schade, meer doden, meer bedrijven over de kop, meer ontslagen etc etc etc.

Gewoon de maatregelen volgen is ECHT de snelste route met de minste doden.

Er staat wel tegenover dat de overheid uiteraard bedrijven en mensen helpen die hierdoor in de problemen komen (en hier mag wel meer aan gedaan worden naar mijn mening).


-"Bovendien had het gros toch binnen afzienbare tijd de laatste adem uitgeblazen, corona versnelde het proces"
Feitelijk: klopt, maar we redden dus rond de 60%.
Moreel: Als ik tegen u zeg "nah, sterf maar, zou je waarschijnlijk toch al doen" hoe komt dat op u over en wie bent u om dat over andermans leven te bepalen.
En dan maakt u een opmerking over mijn "registratie" ????

0
74 RvanR

@60

In @57 schreef ik, "Waar het om gaat is dat je geen onnodige risico's neemt en zeker niet als dat risico niet alleen jezelf betreft zoals bij corona."

Je kunt met corona niet zeggen dat de thuisblijvers veilig zijn. Zij zullen door de gevolgen getroffen worden als velen met uw gedachtengang op de IC belanden en/of anderen besmetten, ook zij die thuisblijven. Het treft ook medisch personeel en andere medische diensten die uitgesteld moeten worden waar ook de thuisblijver last van heeft.

Wil je zelf risico nemen, doe geen autogordel om of ga zwemmen daar waar gewaarschuwd wordt dat niet te doen.

Bij Covid-19 ligt dat anders. Waarom denk je dat o.a. Rutte er steeds op hamert dat we het samen moeten doen?

4
75 Hendrianus

"Het was wel het geval, we hadden 150 IC bedden in duitsland nodig en veel meer als we dus niet de maatregelen gehad hadden."
Onzin in het noorden hadden ze genoeg bedden over echter wilde de mensen daar niet naar toe hebben.

"ZUID korea is een democratische republiek."
Ja en die hebben het verslagen zonder lockdown, dus klopt daar had Nederland veel van kunnen leren.

"Mee eens, en NU weten we welke bevolkingsgroepen het ergst getroffen worden en kunnen dus de VOLGENDE keer hier passendere maatregelen nemen.
Nogmaals die informatie hadden we toen niet."
Ze leren er dus niks van want houden nog steeds in het noorden mensen gevangen in de 1.5 meter en lockdown voor bepaalde groepen bedrijven, dus leren er geen barst van maar houden de tunnelvisie.

"Nee, doen we nu toch al niet? nu we meer informatie weten over welke groepen het meeste risico lopen, hoe het virus verspreid etc etc passen we de maatregelen toch aan?
(en het vaccin/medicijn wordt binnen 6 maanden verwacht trouwens)."
Wat is er aangepast ? die 1.5 meter in ieder geval niet die idioterie met die ontsmettingsgel ook niet, de mondkapjes ook niet, alle regels van achter elkaar aanlopen ook niet, dus waar is er aangepast?
En mocht die vaccin komen wil ik niet dienen als proefkonijn dus op vrijwillige basis.

Mensen kunnen zelf aangeven of ze geknuffeld willen worden mensen weten de risico echter sommig leven liever met liefde, zijn liever dood als dat niet meer kan., door kinderen kleinkinderen en geliefdes.

"Dan zijn uw vrienden dus verantwoordelijk dat uw situatie waar u zoveel stress van heeft (wat ik begrijp) dus langer duurt.
Het is bewezen dat de maatregelen effect gehad hebben, het is duidelijk dat de stappen ter vermindering van de maatregelen direct gekoppeld zijn aan aantal opnames en IC bedden en indien uw vrienden (en alle anderen) gewoon de regels hadden gevolgd hadden we dus eerder lagere nummers gehad en dus ook eerder meer vrijheid."
Moet trouwens zeggen dat in onze omgeving niet een corona geval is geweest, dus wie moest dan wie aansteken? En waar het van bekent was, was zo maar weer over en niemand aangestoken. Maar wel de heleboel hier op slot heeft overheid ook niks van geleerd.


"En ik zie de discussie tussen u en mij hier niet als nodeloos. Kennis is kennis naar mijn mening en of ik het wel of niet met u eens ben, ik leer wel een andere mening. Meer kennis/inzicht leidt tot betere meningen, conclusies en oplossingen."

Mooi dat u een uitzondering op de regel bent, zie je niet snel op dit forum.

En nee ben het met veel dingen niet van u eens, want ik vind dat overheid al na twee weken andere beslissingen had kunnen nemen zodat de economie niet door de plee getrokken was.
Velen hebben hun levenswerk vernietigd zien worden met heel veel verdriet en schade.

2
76 Rattocasi

@76
["ZUID korea is een democratische republiek."
Ja en die hebben het verslagen zonder lockdown, dus klopt daar had Nederland veel van kunnen leren.]

Dan moet ik je toch weer teleurstellen. Net als in Zweden is het in Zuid-Korea nog steeds geen gelopen race en was er wel degelijk sprake van een lockdown:
https://nos.nl/artikel/2335994-angst-voor-tweede-golf-in-zuid-korea-maskers-moeten-overal-weer-op.html

0
77 Wilmama

Aanblijven Halsema is vrij normaal. Ze heeft niet echt iets verkeerd gedaan. Zij heeft niet alleen de beslissing genomen dat de demonstratie door mocht gaan. Het gemeentebestuur heeft daaraan meegewerkt in de veronderstelling dat er slechts weinig mensen naartoe zouden komen. Dat lijkt mij een eerlijke vergissing.

2
78 samcash

Dat mens maakt van Amsterdam een puinhoop.

2
79 lisaaatjuh

Wat een belachelijke stelling en mateloos arrogant. Het fascisme is steeds meer in opkomst.

2
80 samcash

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@10Ook dat werkt niet. Hebben ze al geprobeerd....

2 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@6 "Veel dingen worden niet meer toegestaan of verboden, hetzij gewoon, of per wetgeving. "Wat is 'gewoon' niet meer toegestaan of verbieden...

3 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

sockknitter
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Ze zijn anti-woke, dus tegen sociale gerechtigheid.Nou, dat zal een leuk feestje worden met allemaal gelijkgestemden....

5 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Reconquista
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@8Met vrouwen onder elkaar sporten? Je mening mogen geven op sociale media platforms zoals Facebook of Youtube? Een fascistisch boekje verbran...

6 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Marrie1
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@20Helemaal mee eens....

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

Vrijheid is dat ik zonder er over hoef na te denken of een overheid dat wel ok vindt op pad kan gaan. Dat werd nog eens duidelijk toen dat met d...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Bob Sleebaan
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

In 2010 zei Angela Merkel: Duits multiculturalisme heeft ‘volkomen gefaald’.Waarom dan toch het land overspoelen met migranten uit landen ...

6 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Hendrianus
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Toch opmerkelijk dat waar je voedsel en huishoudartikelen e.d koopt sommigen de behoefte hebben om daar amok te maken. Het is toch die spullen i...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@10 Daar komt die gereïncarneerde prikkebeen weer aankakken met z'n gezwam. . ....

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Kate Winslet Xxx VideoWww.adultsearchPornhub Linda LovelacePuri NangiIndian Home Sex ComSerenity Cox DpVogeur HousePapikocicBangla Blue FilmStripchatebonySuccubus CafeIndian Bangla Sex VideoR/femboyAdultfriend Finder.comTwitter Aletta OceanPorna OyunuFat PussVijay Tv SexBreckie Hill NudesLeah_mifsud LeakedGum4kKamasutra Vidio HotMohini PornVideos Pornos IncestuososHuge Boobs FacialsVirtual Reality CreampieKink ChatTeenagers Black PornPorn TimyIndian Beautiful Porn VideosCheerleading TitsKingbang HentaiChristian Clay PornBody Massage Porn VideoThe Porno DudeOmeglewNhentai Ai HoshinoSehla RainAubree ValintineAsmr Claudy NudeBleeding Sex VideoMary TachibanaPorn StrappingHoneyitslisa NudeThiccivelvetPorn Girl PhotoFirst Night Sex StoriesAll Teacher Sex VideoXnxx Download ViedoSexy Blackgirl PornAloha PornosShemale Fucks Guy PornXnxx محجبهJennajameson NudeYoungnudepicsFull Romantic Porn VideosIndian Beauty Girl XxxErotica OnlineBlac Porn StarLewd NinjElastigirl AssGena GersonSeduced By My Best Friend AnimeNepali Mms Sex VideoKolkata Bf MovieDoctor And NursesexBanging Bros.comP O Rn HdLebian Massage PornSkye Blue LesbianCampcapsHentai Em QuadrinhoMegnut NudesLil TittyAssian Porn StarBest New Sex VideoKannada Sex MmsDoctorsexyBrazzers Videos IndianFree Bbw PornMomfuck HardPorn ZcechNew BrazzerAn Da JeongFemdom-joicomHq Porno HentaiThailander PornViral Video Of Kulhad Pizza CoupleGloryhole BukkakeAgence EscorteKame Paradise 3Nude DoctorJav中文Xxx VaduNiksindian HdTugratsSexyvieoThulasi Leaked VideoLeana Lovings RoughReddit Nsfw411Pornographie MatureRampant.tvShow The PornBollywood Sexy SongSex Move IndianFuck My Indian WifeFistingmomAnal AnimaRajasthani Hindi Sex VideoGumballs MomSpeedo HentaiMature AsianpussyRough Anal ForcedNhentai MonsterVr Porn Free FullJane MarieUra JutaijimaHotsex WifePak PornMother SexstoriesAlegra Cole PornMaria GajieliHotel Room PornQuadrinho.sexoPorn Teen LesbianLive Adult ChatHentay GayKendra Peach PornGay Femboi PornEnglish Xxx Porn VideoSsis-541Imogen Lucie LeaksXx Video KolkataNakedhentaiGilf SoloLily Lou GangbangTs Eden RaynesSonali Kulkarni SexDesimompornSexy Video Sexy Bf Sexy BfDoughter Dad PornFapello-leaksJoyhentai.Milftoon EspOral S ExCum HammerIndian Xxx Imageکس ایرانبJovenes CogiendoHindi Sexy Picture Blue