U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 13
Is het terecht dat de burgemeester aanblijft of moet ze alsnog opstappen omdat een burgemeester zich een dergelijke inschattingsfout in tijden van deze crisis niet kan permitteren? ...

29 dagen geleden door Hadito

REAGEER MET EEN EMOJI
29
1
1
4

Pffft ' inschattingsfout'. Met haar vinger in haar neus gelden blijkbaar regels niet voor haar en haar achterban. Keer op keer laat zij blijken zich niets aan te trekken van wetten.

1 gaulette    
29 dagen geleden door gaulette
6
Meld

Eruit met dat mens. Natuurlijk zonder wachtgeld.

2 Bram brabant    
29 dagen geleden door Bram brabant
6
Meld

Nu maar hopen dat Halsema een verstandig besluit neemt na de uitkomst van deze stelling......

3 LoydMorris    
29 dagen geleden door LoydMorris
6
Meld

Ik vind dat er te gemakkelijk met het vingertje naar Halsema wordt gewezen. Waar is de verantwoordelijkheid van de organisatoren en de demonstranten zelf. Het enige wat ze had moeten doen is zelf het podium op gaan en de demonstranten op hun verantwoordelijkheid wijzen. Verder kan een burgermeester op zo'n moment niet zoveel zonder dat het echt uit de hand loopt. We leven gelukkig niet in een politiestaat.

4 Prof. Zuurbekje    
29 dagen geleden door Prof. Zuurbekje
22
Meld

Haar arrogante houding maakt haar helaas niet echt geliefd bij het grote deel van de Nederlandse bevolking, zij is al zo vaak in opspraak gekomen in allerlei andere kwesties dus eens houdt het op natuurlijk.
Dus ik zeg ook inpakken strik er om en wegwezen.

5 welofniet    
29 dagen geleden door welofniet
8
Meld

@4 Maar ze stond er wel tussen en ook nog zonder mondkapje. Dus het slechtste voorbeeld!

6 kritischelezer    
29 dagen geleden door kritischelezer
4
Meld

@6 :
Ja, dat vond ik ook niet zo handig.

7 Prof. Zuurbekje    
29 dagen geleden door Prof. Zuurbekje
1
Meld

Is nog maar de vraag of ze een inschattingsfout gemaakt heeft voor de moraal ridders wel echter die de leugen om het corona gebeuren zien zal het mee vallen.

Ik heb de datum genoteerd als er over 2 weken niet een enorme uitbraak is zoals in Brabant dan heeft overheid behoorlijk gelogen voor de lockdown die ze genomen hebben, dus even 2 weken afwachten, ik denk dat het los zal lopen, maar wij zullen het over 2 weken mee gaan maken.

Moraal riddens val maar heerlijk over Halsema heen, maar misschien moeten wij als bevolking eens accepteren dat oudere mensen dood gaan heel naar, heel vervelend maar dat is leven.

8 Rattocasi    
29 dagen geleden door Rattocasi
20
Meld

@5 groot deel Nederland hoeft niets van haar te vinden. Wat vind de Amsterdammer van haar? En dan niet alleen navragen bij zwijntje en haar vrinden, maar heel Amsterdam.

9 Gut    
29 dagen geleden door Gut
14
Meld

@6 heb je nu nog niet door dat die mondkapjes schijnveiligheid zijn, ze werken niet als je steeds met je handen aanzit en ze onder je kin doet of ze een hele dag voor je snuffert hebt, het idee is leuk dat het veilig zou zijn maar dat is het echt niet. Meer een idee voor mensen dat ze daar mee veilig zijn echter vraag maar eens aan verpleegkundige hoe ze de mondkapjes moeten gebruiken.
En buiten hoeft niet heeft Rutte zelf gezegd, of was je dat al weer vergeten?

Dus nee Halsema gaf niet het slechte voorbeeld daarmee eerder het goede.

10 Rattocasi    
29 dagen geleden door Rattocasi
16
Meld

Toen bekend werd dat Halsema burgemeester zou worden van Amsterdam vond ik dat wel een goede keuze, GroenLinks maar redelijk liberaal.

Ze heeft ondertussen wel meer fouten gemaakt maar deze laatste is zo dom en onverantwoord dat ze beter kan oprotten.

11 JackKropotkin    
29 dagen geleden door JackKropotkin
6
Meld

@8 Ratje, je lult maar weer wat in het universum. Verder is het "moraalridder", een samengesteld woord. Zoek even op wat het betekent voordat je het weer gebruikt. Er is een collegiale zwetser van je op NK die ook dol is op dat woord en het steevast verkeerd gebruikt.

12 kritischelezer    
29 dagen geleden door kritischelezer
2
Meld

@9 Nou in dit geval wel! Het risico dat er mensen op de Dam besmet zijn geraakt en voor een nieuwe uitbraak kunnen zorgen kan of zal niet alleen Amsterdammers treffen! Er zullen vast ook veel mensen van buiten Amsterdam daar gestaan hebben en ook familieleden van de demonstranten waar een bezoekje aan wordt gebracht of waar bepaalde demonstranten nog thuis wonen zullen ook niet altijd in Amsterdam wonen!
Ook een stad als Amsterdam waar veel volk in en uitgaat, forenzen, toeristen, dagjesmensen kunnen ook in aanraking met het virus komen!
Ook de arrogante manier van praten van Halsema irriteert mij mateloos.
Ala er een nieuwe uitbraak komt dan worden winkels, toerisme en cafe's en restaurants nogmaals getroffen omdat de meesten die niet perse in Amsterdam hoeven te zijn, dan die stad zullen mijden mocht het tot een nieuwe besmettingshaard leiden!

13 Nieuwsgierig    
29 dagen geleden door Nieuwsgierig
1
Meld

@12 Heerlijk dat Halsema dit toegestaan heeft over 2 weken spreek ik met je verder als er dan niks aan de hand is wordt het duidelijk hoe wij voorgelogen zijn met de lockdown.

14 Rattocasi    
29 dagen geleden door Rattocasi
18
Meld

@13 Ik ben zo blij met Halsema, over twee weken weten wij hoe het echt in elkaar zit, een super mens van mij mag ze minister worden als over 2 weken blijkt dat er niks aan de hand is dan plaats ik haar op een voetstuk,dus even 2 weken afwachten dan komt de ware toedracht naar boven.

15 Rattocasi    
29 dagen geleden door Rattocasi
15
Meld

@14 Je doet maar. Ondertussen is er allang wat aan de hand, maar je lult maar door, nitwit.

16 kritischelezer    
29 dagen geleden door kritischelezer
3
Meld

@16 Zelfs een viroloog zei gisteren dat het wel eens mee kon vallen want het was buiten, met andere woorden sluiten ouderen binnen op maar buiten is het veiliger, jemig wat een lui vraag mij af of ze wel eens naar zichzelf luisteren.

17 Rattocasi    
29 dagen geleden door Rattocasi
11
Meld

@15 Weten hoe het precies zit? Dat weten we niet ook niet als blijkt dat het allemaal meevalt en er geen nieuwe uitbraak volgt! Ik hoop voor je dat er geen besmette personen tussen hebben gestaan die anderen hebben aangestoken, anders is straks Femke Halsema geen burgemeester van Amsterdam meer, dat geef ik je alvast op een briefje!

18 Nieuwsgierig    
29 dagen geleden door Nieuwsgierig
1
Meld

@14 je weet toch wel... Carnaval in volle, zweterige en afgesloten kroegjes zonder enige vorm van ventilatie en niemand met beschermende middelen. Dit weekend op de Dam in de frisse buitenlucht met groot aantal mensen met mondkapjes. Zoals gewoonlijk gaat jouw vergelijking helemaal mank.

19 Gut    
29 dagen geleden door Gut
10
Meld

@11 Ze kan beter oprotten.mag ze wel in eigen land blijven ?

20 jantje van leiden    
29 dagen geleden door jantje van leiden
12
Meld

@19 dacht niet dat het mak gaat bij mij eerder bij de overheid die op terrassen en stranden 1.5 meter toepassen terwijl dan mensen een cm van elkaar vandaan staan.

Maar als jij het wil geloven wat overheid je voorschotelt laat mij je dan niet tegenhouden dit te geloven, hoop dat als het anders blijkt te zijn dan MKB een kort geding tegen de staat gaat voeren met goede advocaten.

Want die 1.5 meter is niet gebaseerd op wetenschap.

21 Rattocasi    
29 dagen geleden door Rattocasi
10
Meld

De Telegraaf liegt met de meesten zonder mondkapjes.
De treinen naar Zandvoort opeengepakt met strandgangers.Enige weken geleden de stranden overvol met zonaanbidders en wandelaars,er zijn twee regeltjes aan besteed in de media.Zelfs roddelbladen mengen zich in het politieke debat.Nederland op zijn smalst.

22 jantje van leiden    
29 dagen geleden door jantje van leiden
8
Meld

Het was niet verstandig om zoveel mensen toe te laten op één locatie. Da's duidelijk mede gezien de regels waarmee "de overheid" allen belast in een al dan niet terechte poging "het" of "de" corona in te dammen.

Ik kan mij ook voorstellen dat een willekeurige terras uitbater momenteel "van zijn geloof valt" ziende dat maatschappelijke (gezondheid) regels ineens wel (op grond van demonstratierecht) overboord gegooid mogen worden.
Dezelfde terrasuitbater welke honderden tot duizenden euro's uit moet geven om zijn terras "corona-proof" te maken. (Nog niet gesproken over zijn inkomsten verlies.)
Tip voor iedere Amsterdamse terrasuitbater: maak er een "protest" van, dan mag het blijkbaar.

Blijft de hamvraag: wat weegt zwaarder, het demonstratie recht of de volksgezondheid. (Deze laatste ook in regels mede door de overheid vastgelegd.)

M.i. heeft Halsema de regels al dan niet bewust overtreden, de regels door de overheid gesteld. Zij had, als goed bestuurder, een maximum aantal deelnemers kunnen stellen (afgegeven demonstratie vergunning). Bij een grotere opkomst degene welke het maximum van de in de vergunning genoemden terecht kunnen weigeren, terug kunnen sturen. (Hiertoe bestaan als middel tot handhaving BOA's en (gemeente)politie.)

In mijn optiek heeft Halsema zijnde de bestuurder van Amsterdam, als de richtlijnen van de overheid een gerechte basis hebben, velen in de of een gevaren zone gebracht, zelfs nu het corona besmettingsgevaar bij "slechts" 1.2 ligt.

Duidelijk mogen zijn dat zij niet in wenste te grijpen uit angst voor rellen of andere uitbarstingen van anarchisme of geweld echter dit zegt dan weer veel over de "macht" welke sommige groeperingen hebben. (Een duidelijke "angst" cultuur of "angst" voor een bepaalde mogelijk politieke cultuur.)

Ik vraag mij af of zij, in corona tijd, een demonstratie op de Dam van 500 "White live maters to" of "No more sharia kills" figuren had toegestaan en wat had zij "bevolen" als hier 5.000 mensen op afgekomen zouden zijn?. question

23 Bezorgde Europeaan    
29 dagen geleden door Bezorgde Europeaan
2
Meld

@20 Haha, ja hoor, ze mag naar Zandvoort aan zee en naar Rotterdam of gewoon in A’dam blijven maar in de Algarve is het ook prima toeven. Hoe groot ben jij eigenlijk jantje?

24 JackKropotkin    
29 dagen geleden door JackKropotkin
3
Meld

Het gaat nog niet eens zozeer over het feit of mensen wel/niet zijn besmet, zelf denk ik ook dat dit wel meevalt. Maar de minachting van mensen die massaal schijt hadden, met de burgemeester voorop, aan de landelijk! geldende coronamaatregelen.

25 Sneeuwbal    
29 dagen geleden door Sneeuwbal
1
Meld

@22 Ja, toen gingen we ‘samen’ nog flink tekeer tegen die tokkies in de treinen, maar jij behoort ondertussen blijkbaar ook bij de ‘stop de lockdown’ gekkies.

26 JackKropotkin    
29 dagen geleden door JackKropotkin
4
Meld

Nee hoor.

Overigens pis ik mijn broek als er over twee weken als gevolg van deze demo geen uitbraak van corona is te melden. Dan heeft kabinet van Dissel I een probleem, want dan blijken al die voorschriften en regels zoals ik vermoed veel te ver doorgeslagen

27 krek    
29 dagen geleden door krek
14
Meld

@25 Dat is wel de grootste makke van deze hele bedoening. Je bepaalt gewoon zelf ‘de belangrijkheid’ en als het jouw overtuiging is dat zo’n demo belangrijker is dan de volksgezondheid dan mag zo’n beetje alles.

Halsema en Jensen, een paar apart.

28 JackKropotkin    
29 dagen geleden door JackKropotkin
2
Meld

@19

Nonsens, er werd zelfs geadviseerd om uit de stream van buitensporters te blijven.

Een hele hele hoop van de maatregelen zijn zwaar overtrokken. maar de angst zit er goed in bij velen dus ze slikken vrijwel alles

29 krek    
29 dagen geleden door krek
12
Meld

@27 Je weet dat je dan wel gaat stinken?

30 JackKropotkin    
29 dagen geleden door JackKropotkin
2
Meld

@19 Een beetje sullig argument, ten tijde van carnaval was er nog niemand ‘officieel’ besmet met Corona. Na 3+ maanden is er bij de meesten sprake van een voortschrijdend inzicht, alleen niet bij o.a. Halsema cs.

31 JackKropotkin    
29 dagen geleden door JackKropotkin
2
Meld

@27 Of er was toevallig geen enkel besmet persoon in die groep.

32 Criticaster    
29 dagen geleden door Criticaster
2
Meld

@29 Geen angst hier , ken wel mensen die in de zorg werken , en ik ben toch sowieso al geen liefhebber van drukte ...

Maar goed Halsema heeft wel een flinke fout gemaakt , dat de rest van het politieke theater daarna hypocriet is , dat dan weer wel , maar goed dat terzijden.

33 MarcusCole    
29 dagen geleden door MarcusCole
0
Meld

@3
Als het keer op keer fout gaat, waarom dan nu toch blijven hopen dat ze gaat? Deze hoop is toch helemaal nergens op gestoeld?

Persoonlijk mag ze van mij daar wel blijven, dan doet ze nergens anders kwaad. Dat scheelt weer wachtgeld en andere kosten...
Bovendien heeft de burgerij van het Lieve Mokum immers juist voor dit soort bestuur gekozen?

De hoop op een vlotte zeespiegelstijging is meer reëel en levert waarschijnlijk betere resultaten. question

34 Gandalf    
29 dagen geleden door Gandalf
1
Meld

@14 Je snapt dat er een groot verschil is tussen corona op het hoogtepunt en corona wat al flink op zijn retour is?

35 A Passenger    
29 dagen geleden door A Passenger
3
Meld

@20 Heeft ze twee paspoorten? Dat zal wel mooi zijn dan kan het Nederlandse worden afgenomen. Maar zo ver ik weet heeft ze er één dus ja dan mag ze gewoon hier blijven.

36 A Passenger    
29 dagen geleden door A Passenger
2
Meld

@35 Waarom worden wij dan bang gemaakt voor een tweede golf?

37 Rattocasi    
29 dagen geleden door Rattocasi
11
Meld

@37
Jij ben de enigste die het als bangmakerij ziet.
Iedereen anders ziet het als een advies om alert te blijven.
Niet over in zitten, regelen de volwassenen wel voor je.

38 Snorrie    
29 dagen geleden door Snorrie
5
Meld

@38
Je bedoelt die Rutte als kinderen toespreekt?

39 Rattocasi    
29 dagen geleden door Rattocasi
7
Meld

@38

Hear hear,

Het voorbeeld van iemand die alle maatregelen slikt en zelfs bereid is om nog veel verder gaande maatregelen te nemen.

Eerst maar eens zien of die tweede golf komt. Vooralsnog heeft Corona vooral huisgehouden in het zuiden van het land en reli-gemeentes., In mijn stad midden in de randstad slecht 280 officieel geregistreerde besmettingen op een bevolking van 160-170 K

40 krek    
28 dagen geleden door krek
8
Meld

@8

"... dan heeft overheid behoorlijk gelogen voor de lockdown die ze genomen hebben,..."

Mijn god...

- NIEMAND wist hoe het verloop van het virus zou zijn
- NIEMAND kon en kan voorspellen hoe het nu zal gaan
- men heeft voor veiligheid van mensen gekozen (onherstelbaar) boven economische schade (herstelbaar)

Dus ALS in 2 weken er geen spike is, dan wil dat alleen maar zeggen dat we volgende keer (er is een grote kans dat dit net als de griep terug blijft komen) andere maatregelen kunnen treffen daar we DAN daar de informatie voor hebben.
Er is dan ook geen "schuld" of "liegen" zeker daar de informatie overal ter wereld gewoon te bekijken is.

U heeft makkelijk praten he, van de zijlijn en met achteraf kennis.

Ik denk ook dat als we nu wel een spike krijgen we volgende keer gewoon iedereen moeten registreren die zich niet aan de regels wil houden en dus anderen in gevaar brengen.

Deze mensen dus zodanig gebruiken om het benodigde aantal IC bedden omlaag te brengen daar uiteraard deze mensen er dan ook voor kiezen om hier geen gebruik van de maken toch?

41 RvanR    
28 dagen geleden door RvanR
0
Meld

@41
"Ik denk ook dat als we nu wel een spike krijgen we volgende keer gewoon iedereen moeten registreren die zich niet aan de regels wil houden en dus anderen in gevaar brengen."

Ik mis de jodenster nog. brrrrrrrrrr enge man. Had je vast nooit van jezelf gedacht dat je zulk eng gedachtegoed hebt?

42 krek    
28 dagen geleden door krek
8
Meld

@42 Als de dood straks mocht komen is die straks welkom voor velen die al hun vrijheden ingeleverd hebben het lijk zo langzaam aan wel een sciencefiction waar je in terecht gekomen bent en dan nog een hele slechte film zonder eind.

43 Rattocasi    
28 dagen geleden door Rattocasi
7
Meld

@42

Ahhh u heeft geen inhoudelijke reactie meer?

En als u even verder had gedacht: dit is een normaal iets.

Mensen die zich niet aan de regels (lees wet) of anderen in gevaar brengen registreren we al lang: strafrecht, hechtenis, strafblad.

Deze mensen brengen dus ook moedwillig anderen in gevaar door moedwillig de regels aan hun laars te lappen en daar hoort naar mijn mening gewoon een straf op te staan.

Is gewoon een uitbreiding op het bestaande, iets wat regelmatig gebeurd.

(En daarbij gebeurt dit dus al deels he, met het strafblad verhaal na een corona-boete).

Stakker met je jodenster, links fascistje misschien als u dit soort opmerkingen direct in uw hoofd krijgt zonder na te denken?

44 RvanR    
28 dagen geleden door RvanR
0
Meld

@40

Ja vriend het zijn er "zo weinig" DOOR de maatregelen.

Kijk naar andere landen die later of minder deden.

Volgend jaar/keer (als die er komt) kunnen we passendere maatregelen nemen wellicht (afhankelijk van hoe het deze (eerste!) keer afloopt.

45 RvanR    
28 dagen geleden door RvanR
0
Meld

@41 --Deze mensen dus zodanig gebruiken om het benodigde aantal IC bedden omlaag te brengen daar uiteraard deze mensen er dan ook voor kiezen om hier geen gebruik van de maken toch?--

Helemaal mee eens, mag ik nu al mijn vrijheden terug want kies graag zelf in het leven wat ik wil en als ik bang zou zijn ging ik achter de geraniums zitten trillen, leven houd voor mij namelijk in dat je risico neemt, dood ga je toch op den duur je weet alleen niet hoe en wanneer.

Maar ik vind het te schofterig voor woorden dat een overheid een half jaar mensen beperkt in hun doen en laten op elk front zonder enkel overleg met personen van de economie, de grondwet gewoon even aanpassen om mensen onder de knoedel te houden.

Allemaal nep maatregelen van bedrijven verlangt die werkelijk nergens op slaat, doe je niet mee aan die gekte mag je niet open.
Dus heel mooi wat er gebeurd is met die demonstraties dit laat zien dat mensen klaar zijn met de angst en corona, het zal nog erger worden want mensen laten zich op den duur geen anderhalve meter door de strot duwen.

46 Rattocasi    
28 dagen geleden door Rattocasi
9
Meld

Het mooie is dat donkere mensen gevoeliger zijn voor corona.

Daarom heeft Darwin toch gelijk.
Alleen de sterkste en de slimste overleven question

47 meneer van het nieuws    
28 dagen geleden door meneer van het nieuws
4
Meld

@44 Ze brengen niemand in gevaar dan alleen zichzelf omdat iedereen die daar gestaan heeft zelf heeft kunnen uitmaken of ze ziek waren of niet en ik denk dat ze daar heus wel aan gedacht hebben en dat risico ook genomen hebben.

Wat ik goed vind is dat ze daar met duizenden hebben gestaan.

Maar de meeste Nederlanders klagen liever hier op NK dan zelf acties te ondernemen wanneer dat nodig is voor de zorg of lage lonen.

Je bent gewoon een NSB een laaghartig mens.

48 Raffa    
28 dagen geleden door Raffa
6
Meld

@4 ; >Verder kan een burgermeester op zo'n moment niet zoveel zonder dat het echt uit de hand loopt. We leven gelukkig niet in een politiestaat.<

Waarom kon Aboutaleb het dan wel?

49 Mariska3    
28 dagen geleden door Mariska3
3
Meld

@46

Ik begrijp de frustratie wel, ik voel het ook, ik zit er net als u en alle anderen ook in.

En natuurlijk heeft u de vrijheid om te beslissen wat er met uw leven gebeurt en hoeveel risico u neemt, uw recht.

Wat u niet heeft echter is het recht om een gevaar te zijn voor mij, anderen, etc.

En daar zit dus het probleem.

Als u een manier weet om uw vrijheden terug te krijgen ZONDER anderen in gevaar te brengen geen enkel probleem (nog sterker dan volg ik waarschijnlijk uw idee).

En vergeet ook niet dat dit een 1 malig iets is qua deze aanpak (enkel de eerste keer totdat we precies weten hoe dit virus afloopt).

Een eventuele volgend jaar/keer zal de aanpak minder zwaar zijn daar we meer informatie hebben.

Wellicht hebben we een vaccinatie of medicijn en is het totaal niet meer nodig, wellicht sterft het hele virus gewoon uit, misschien kunnen we het beperken tot een aantal weken zeer gericht?

Deze tijd zal het leren daar het voor iedereen gewoon nog onbekend is.

Tot die tijd moet u kunnen begrijpen dat uw tijdelijke beperkte vrijheid niet boven mensenlevens gaat en zeker niet zonder dat we precies kunnen zeggen hoe/wat/waar en zult u, net als ik, net als alle anderen zich gewoon nog even aan moeten passen.

Besef dat we uitgaande van 0.3-3% sterfte een totaal aantal doden "missen" van 45.000-335.000.
Ik neem aan dat die aantallen hoog genoeg zijn om tijdelijk wat vrijheden in te leveren?

Besef dat in het verwachte geval dit betekend dat 1 op de 50 mensen om u heen zal sterven waarbij de kans dus zeer groot is dat die ene persoon het dus gekregen heeft van 1 van die 15 in die 50 die besmet is.

En dat zou zomaar heel makkelijk dus een vader, moeder, kind, vriend, vriendin van u kunnen zijn die door u besmet wordt.

Gewoon even doorbijten, gewoon aanpassen en uitzitten, net als ik, net als alle anderen.

50 RvanR    
28 dagen geleden door RvanR
0
Meld

@48

"Ze brengen niemand in gevaar dan alleen zichzelf omdat iedereen die daar gestaan heeft zelf heeft kunnen uitmaken of ze ziek waren of niet en ik denk dat ze daar heus wel aan gedacht hebben en dat risico ook genomen hebben."

Ah ze gaan allemaal in zelf-quarantaine nu dus begrijp ik? zoniet kunnen ze het virus dus gewoon doorgeven ergens de komende 2 weken aan mensen buiten hun groep en keuze.

"Wat ik goed vind is dat ze daar met duizenden hebben gestaan."

Ik ook, echter het had dus slimmer gekund, met respect voor het zorgpersoneel, alle mensen die zich wel aan de regels houden etc etc.
Men had andere locatie kunnen doen, zelf 1.5 meter kunnen houden etc.
Respect vragen zonder respect te tonen zal nooit tot begrip leiden, getuige de reacties.

"Maar de meeste Nederlanders klagen liever hier op NK dan zelf acties te ondernemen wanneer dat nodig is voor de zorg of lage lonen."
En dat is hun goed recht. Niet naar een demonstratie gaan wil niet zeggen dat je tegen bent. Dat zou mooi worden.

"Je bent gewoon een NSB een laaghartig mens."
Zoals als ik al aangaf, het is iets wat al gebeurt.
En het lijkt er meer op dat u de NSBer bent, met het "verraden" van het zorgpersoneel, de bedrijven, alle andere mensen die zich wel aan de regels houden, de mensen die waarchijnlijk komen te overlijden door infecties, mensen die wel boetes hebben gehad, etc, etc.

En bovenop dit alles is juist DOOR dit gedrag ook nog eens de werkelijke reden voor de demonstratie compleet overschaduwd door een terechte discussie en reactie.

Klasse beslissing, heel goed gedaan, nu hebben al die mensen ook nog risico gelopen en anderen voor nagenoeg niets.

51 RvanR    
28 dagen geleden door RvanR
0
Meld

Voor mij onacceptabel en ook Aboutaleb van Rotterdam mag opstappen. Ook de burgermeester van Rotterdam wegens het, ondanks het debacle in Amsterdam, door laten gaan van de anti racisme demo in Rotterdam. Aboutaleb greep weliswaar in maar het kwaad van een eventuele corona verspreiding/uitbraak was toen al lang geschied.

Ik hoor het Aboutaleb nog zeggen. We maken een lint op de Erasmusbrug en kunnen dit uitbreiden naar de Boompjes en de Willemsbrug. Hoe naïef was dat.

Halsema spant natuurlijk de kroon door helemaal niets te doen en zelfs als demonstrant mee te doen.

Nou, nog een burgermeester die een demo met onbekend aantal deelnemers en gèèn corona maatregelen, niet expliciet verbiedt?

52 Hendrianus    
28 dagen geleden door Hendrianus
16
Meld

Mijn voorstel is om een demo aan te vragen in een Brabantse stad waar het corona virus stevig heeft gewoed. Eens kijken of daar een burgermeester zo naïef is om een demo door te laten gaan.

53 Hendrianus    
28 dagen geleden door Hendrianus
15
Meld

@41
Dus carnaval vieren en de stevige Covid-19 uitbraak in Limburg en Brabant heeft geen verband?

54 Hendrianus    
28 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@41

Excuus, @54 is voor @8 Je @41 is +++++

55 Hendrianus    
28 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@52

Qua halsema ben ik het volkomen met u eens.

Met aboutaleb iets minder.

Ja hij had misschien meer kunnen doen maar ik denk dat dit toch de juiste middenweg is geweest.

Demonstratie niet verbieden zolang regels worden gevolgd, en dan ook handhaven - dus gewoon allemaal boetes, net als de talloze andere mensen die boetes (de terechte althans) hebben gehad, bedrijven die inkomsten mislopen of de zaak kunnen sluiten etc.

Pomp dat geld maar terug naar de bedrijven en mensen die zich wel aan de regels houden en verlies van inkomsten hebben.


Ik denk dat in het geval van rotterdam de "schuld" meer ligt bij de organisatie(s), de mensen zelf en de mensen die al weken met achteraf informatie lopen te verkondigen "zie je wel, het valt wel mee, we kunnen gewoon weer, we willen gewoon weer, we GAAN gewoon weer."

56 RvanR    
28 dagen geleden door RvanR
0
Meld

@46

'.....leven houd voor mij namelijk in dat je risico neemt....."

Dat doet iedereen elke dag al. Waar het om gaat is dat je geen onnodige risico's neemt en zeker niet als dat risico niet alleen jezelf betreft zoals bij corona. Ik neem aan dat u een autogordel draagt, een helm opheeft bij het motorrijden en het licht op de fiets ontsteekt? Mogelijk heeft u een brandmelder in huis?

57 Hendrianus    
28 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@50 Als jij vind dat je ergens een gevaar loop blijf je daar toch weg.
Je kan alles thuis bestellen wordt bij je voordeur afgeleverd.
Als je bang bent te sporten blijf je uit de sportschool.
Als je bang bent gevaar te lopen in een park blijf je uit het park ,
echter om een ander zijn angst mag niemand meer iets doen, en mag je veel ondernemers om zeep helpen want denk je dat die voor angst voelen nu?
Moet een ieder voor de ander zijn angst op 1,5 meter uit elkaar blijven wat niet eens bewezen is dat het werkt want in die kerk waar gezongen is zijn gewoon veel ziek geworden hoe kan dat dan, tja daar hebben wij het maar even niet over toch!

Als een ander angst heeft dichtbij te komen blijft hij toch gewoon op afstand maar ga je niet de hele bevolking die regels die niet werken opleggen.

En wie denk je dat straks de IC gaat betalen met hele MKB om zeep geholpen te hebben?
Zijn de grootste belasting betalers daar krijgt de overheid nu niks van binnen het is zelf nog sterker daar stopt overheid veel geld in voor iets wat niet kan overleven met maar een derde van de klanten.

En het is niet even door bijten het was het nieuwe normaal toch volgens Rutte!
Dus waar moet je dan door bijten?

Wist je dat leven gevaar oplevert, elke keer als je in de auto stapt is gevaar elke keer als je op de fiets stapt is gevaar elke keer als je naar buiten gaat is gevaar zeggen ze nu je mag dit nooit meer doen want het levert doden op? gevaar loert overal als je niet wil leven misschien meteen in je kist gaan liggen hoef je alleen de deksel nog naar beneden te laten gaan.

Risico hoort bij het leven dat is namelijk het leven.
En ik vind het van de pot gerukt dat een overheid zo maar de grondwet aanpast voor iets wat zelfs nog niet op de griepaantal doden van 2018 haalt, hebben ze toen elke dag de dodenaantal genoemd die vielen door griep? Nee toch!

En met getallen hoef je bij mij niet meer te komen ik weet hoe er gemanipuleerd wordt met getallen, het staat als een paal boven water dat het virus afneemt en dat het ook in zweden gebeurd die geen maatregelen heeft genomen, een doorn in de ogen van de hele wereld is zweden het bewijs dat het gewoon ook vanzelf verdwijnt.

58 Rattocasi    
28 dagen geleden door Rattocasi
5
Meld

@43
'.... het lijk zo langzaam aan wel een sciencefiction waar je in terecht gekomen bent en dan nog een hele slechte film zonder eind.'

Of een rampenfilm. Zeker, zo ervaar ik dat ook en daarin zijn we zeker niet de enige. Wie had dit begin dit jaar kunnen denken? Foto's van feestende mensenmassa's of een simpele barbecue in een park met vrienden doen aan als, 'voor de uitbraak'.

Het geeft maar aan hoe snel de wereld kan veranderen.

59 Hendrianus    
28 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

@57 Laatst ging iemand naar het werk had haar autogordel om reed een mist in botste frontaal op een ander was op slag dood, gaan wij nu een ieder verbieden in de auto te stappen omdat het zoveel verdriet geeft voor de naaste?

Nog een voorbeeld Loopt een vrouw lekker te wandelen, krijgt van en verwarde man een slap op haar hoofd op slag dood, gaan wij nu alle verwarde mensen opsluiten?

Nog een voorbeeld man door corona ziet zijn bedrijf te gronde gaan moet 15 mensen ontslaan ziet het niet meer zitten pleegt zelfmoord, hoe gaan wij dat oplossen?

Achter elke dood zit een drama maar moeten wij de grondwet aanpassen en een iedereen in lockdown zetten terwijl het ook vanzelf weer weg gaat! Zet jezelf in lockdown als je bang bent je kan ook een helm opdoen als je bang in de auto bent toch? Maar daarom hoeft nog niet iedereen een helm te dragen in de auto.

60 Rattocasi    
28 dagen geleden door Rattocasi
5
Meld

@59 Is maar de vraag of je het moet willen voor die o.oo4 % op de wereldbevolking.
Aan griep gaan er jaarlijks meer dood echter daar tellen ze niet elke dag de doden van toch?

61 Rattocasi    
28 dagen geleden door Rattocasi
4
Meld

@58
"Als jij vind dat je ergens een gevaar loop blijf je daar ... hebben wij het maar even niet over toch!"
Een groot deel van die informatie hadden we toen dus niet dus was de beslissing (onherstelbare schade = belanrijker dan herstelbare) gewoon de juiste.

"Als een ander angst heeft dichtbij te komen blijft hij toch gewoon op afstand maar ga je niet de hele bevolking die regels die niet werken opleggen."
De regels hebben wel gewerkt getuige de landen met gelijke aanpak vs de landen met mindere (of met meerdere zoals zuid korea).

"En wie denk je dat straks de IC gaat betalen met hele MKB om zeep geholpen te hebben?
Zijn de grootste belasting betalers daar krijgt de overheid nu niks van binnen het is zelf nog sterker daar stopt overheid veel geld in voor iets wat niet kan overleven met maar een derde van de klanten."
Daar wordt wel een oplossing voor gevonden. Een markt hersteld zich altijd van een crisis (herhaaldelijk aangetoond). Er moet wel heel goed gekeken worden hoe en waar mensen die verliezen hebben geholpen kunnen worden.

"En het is niet even door bijten het was het nieuwe normaal toch volgens Rutte!
Dus waar moet je dan door bijten?"
Het nieuwe normaal is niets iets vasts zoals blijkt uit de stappen naar meer vrijheden nu er meer informatie/duidelijkheid over het verloop van het virus komt.
Het gaat gewoon terug naar het absolute minimum aan beperkingen en zeer waarschijnlijk naar gewoon compleet (vaccin/medicijn).

"Wist je dat ... laten gaan."
"Risico hoort bij het leven dat is namelijk het leven."
klopt, maar je kijkt om je heen voor je de weg overloopt, je draagt een gordel, auto's moeten aan veiligheidseisen voldoen.
We beperken dus het risico.
U dacht toch niet dat u in het verkeer "vrijheid" had he?


"En ik vind het van de pot gerukt dat een overheid zo maar de grondwet aanpast voor iets wat zelfs nog niet op de griepaantal doden van 2018 haalt, hebben ze toen elke dag de dodenaantal genoemd die vielen door griep? Nee toch!"
Nee, omdat het griepvirus inmiddels zoveel varianten heeft gehad dat we het verloop kennen ondanks dat het muteert.
Van dit virus wisten we lange tijd niet eens waarom mensen overleden (preciese werking).
Indien volgende keer zal de aanpak veel passender en gerichter zijn.


"En met getallen hoef je bij mij niet meer te komen ik weet hoe er gemanipuleerd wordt met getallen, het staat als een paal boven water dat het virus afneemt en dat het ook in zweden gebeurd die geen maatregelen heeft genomen, een doorn in de ogen van de hele wereld is zweden het bewijs dat het gewoon ook vanzelf verdwijnt."
Dit al gelezen:
https://nos.nl/artikel/2336019-zweedse-coronastrateeg-geeft-toe-we-hadden-meer-maatregelen-moeten-nemen.html
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/corona-buitenbeentje-zweden-is-nu-een-noordelijke-paria~bf57a866/
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5127826/zweden-corona-coronavirus-verzorgingstehuis-verpleegtehuis
https://www.welingelichtekringen.nl/economie/1792597/gevaarlijke-zweedse-corona-aanpak-heeft-de-economie-niet-eens-geholpen.html

Daarbij heb ik vrienden in zweden en die zien toch echt ONS (ons = landen met een aanpak zoals de onze) als voorbeeld.

62 RvanR    
28 dagen geleden door RvanR
0
Meld

@60
-"Laatst ging iemand naar het werk had haar autogordel om reed een mist in botste frontaal op een ander was op slag dood, gaan wij nu een ieder verbieden in de auto te stappen omdat het zoveel verdriet geeft voor de naaste?"
Nee en mist is ook buiten de macht van de overheid.
Daar is de enige oplossing "eigen verantwoording".
Kijk, ongelukken gebeuren nu eenmaal maar we proberen altijd het risico zo veel mogelijk te beperken natuurlijk.

-"Nog een voorbeeld Loopt een vrouw lekker te wandelen, krijgt van en verwarde man een slap op haar hoofd op slag dood, gaan wij nu alle verwarde mensen opsluiten?"
Dit is wel de huidige richtlijn. Het is soms lastig om die dingen vast te stellen maar over het algemeen zijn "verwarde mensen die een gevaar zijn voor anderen" op/ingesloten.

-"Nog een voorbeeld man door corona ziet zijn bedrijf te gronde gaan moet 15 mensen ontslaan ziet het niet meer zitten pleegt zelfmoord, hoe gaan wij dat oplossen?"
Door bedrijven en mensen die ontslagen zijn te helpen zoals nu gebeurd waarbij ik wel toegeef dat er meer moet gebeuren.
En heel vervelende maar wel realistische benadering:1 dode vs meerdere - uiteraard niet de keuze die zo gemaakt is maar wel het eindresultaat.
Heel hard, en ik hoop dat soort keuzes nooit te hoeven maken maar het is wel zo.

Maar wat denk u dan van de keuze die zorgpersoneel had moeten maken indien we ver boven de IC capaciteit hadden gekomen (wat zeker is - we hadden ~150 bedden extra in duitsland)? Dan moet je gaan kiezen wie de grootste overlevingskans heeft en/of de meeste jaren nog (zoals dus in zweden is gedaan) en enkel die mensen helpen.
U vind dat eerlijker? Want dat is wel de consequentie er van.

-"Achter elke dood zit een drama maar moeten wij de grondwet aanpassen en een iedereen in lockdown zetten terwijl het ook vanzelf weer weg gaat! "
Indien als we het totale verloop van het virus blijkt dat dat inderdaad haalbaar is en uitvoerbaar dan zou een zeer gerichte lockdown de beste keuze zijn.
Nogmaals die informatie hebben/hadden we nog niet.
Er is en was nog teveel niet bekend om dat soort beslissingen te nemen.
Het had net zo goed gigantisch verkeerd kunnen lopen waarbij een veel groter deel (lees: boven de IC capaciteit) besmet was geraakt met alle gevolgen en keuzes vandien.

- "...als je bang bent je kan ook een helm opdoen als je bang in de auto bent toch? Maar daarom hoeft nog niet iedereen een helm te dragen in de auto."
Als die helm een ander zou beschermen dan wel, indien je met een actie enkel en alleen jezelf in gevaar brengt: dat is je recht.

63 RvanR    
28 dagen geleden door RvanR
0
Meld

@47 Je hebt de tekst van Darwin verkeerd vertaald, dus je hoort in elk geval niet bij de slimsten.

64 kritischelezer    
28 dagen geleden door kritischelezer
0
Meld

@61
Er gaan niet meer mensen aan de griep dood jaarlijks.

Jaarlijks gaan er wereldwijd maximaal ~350.000 mensen dood aan de griep
Corona staat nu op 386,091 en het jaar is nog niet voorbij, er is nog geen vaccin en nog geen medicijn.
Het is gegarandeerd dat dat nummer omhoog gaat.

65 RvanR    
28 dagen geleden door RvanR
0
Meld

@51 Corona fans zoals jij moeten eens leren dat jullie zelf het probleem in plaats van de ander daar de schuld van geven.

Als zij ziek worden is dat toch hun probleem en niet dat van jou dus waar huil je om als ik vragen mag. Je hoeft in het leven alleen verantwoordelijk te zijn voor jezelf en niet voor de ander met uitzondering van een kind tot zijn 18e jaar. Iedereen is baas over zijn eigen leven.

De helft mijn mijn familie werkt in de zorg en vinden het allemaal achterlijke maatregelen en vertellen mij ook dat het niets bijzonders is dan alleen zielig voor ouderen. Ze zeggen zelfs dat de top banger is voor corona dan het personeel die aan de bedden staat.

Wat voor discussie want er mag geen enkel weerwoord gegeven worden want dan ben je achterlijk, neem je geen verantwoordelijkheid, ben je fantast of plotter en ga zo maar door.

Dit is hoe hier elke dag gediscussieerd wordt en al lang niet meer op een normaal niveau kan mede dankzij NK die zelfs hun eigen huisregels niet in acht neemt.

Het is zo erg de laatste tijd dat je verplicht wordt om bewijzen te leveren voor een mening die je hebt. Te belachelijk voor woorden.

Het enige dat ik weet is dat bij velen hier de algemene kennis beneden pijl is en je dan maar in nodeloze discussies terecht komt zoals deze omdat een mening gezien wordt als feit of waarheid.

66 Raffa    
28 dagen geleden door Raffa
2
Meld

De stelling is: 'Halsema is onhoudbaar en moet aftreden....maar Halsema gaat gewoon door....'

Geldt voor de hele kliek van de Linkse Kerk!

67 CoolMemories    
28 dagen geleden door CoolMemories
2
Meld

"Deze mensen dus zodanig gebruiken om het benodigde aantal IC bedden omlaag te brengen daar uiteraard deze mensen er dan ook voor kiezen om hier geen gebruik van de maken toch?"
Dat er IC bedden te kort waren( wat ook niet het geval bleek) kwam omdat overheid ze in de loop der jaren gehalveerd hadden, over dat puntje moet je dus even de overheid op aanspreken maar zet je niet bevolking in de houtgreep.

"De regels hebben wel gewerkt getuige de landen met gelijke aanpak vs de landen met mindere (of met meerdere zoals zuid korea)."
Korea is een dictatuur geef je nu toe dat het hier ook een dictatuur is?
'
"Daar wordt wel een oplossing voor gevonden. Een markt hersteld zich altijd van een crisis (herhaaldelijk aangetoond). Er moet wel heel goed gekeken worden hoe en waar mensen die verliezen hebben geholpen kunnen worden."
Die oplossing had er van het begin afgaan moeten zijn nu hebben ze door een koker gekeken en heel veel bedrijven kapot gemaakt. Regeren is elke bevolkingsgroep er bij betrekken niet alleen maar de 80+

"Het nieuwe normaal is niets iets vasts zoals blijkt uit de stappen naar meer vrijheden nu er meer informatie/duidelijkheid over het verloop van het virus komt.
Het gaat gewoon terug naar het absolute minimum aan beperkingen en zeer waarschijnlijk naar gewoon compleet (vaccin/medicijn)."
Is er al een vaccin voor sars of hiv of wat dan ook NEE dat duurt jaren dus met andere woorden dit gaan wij jaren lang vol houden en door bijten voor hoeveel 80+ ers die een paar maanden respijt krijgen?

"Nee, omdat het griepvirus inmiddels zoveel varianten heeft gehad dat we het verloop kennen ondanks dat het muteert.
Van dit virus wisten we lange tijd niet eens waarom mensen overleden (preciese werking).
Indien volgende keer zal de aanpak veel passender en gerichter zijn."
Nou ze kwamen er al snel achter om welke doelgroep het was, ook kwamen ze er achter dat je buiten weinig gevaar loopt ook kwamen ze erachter met goede ventilatie dat er weinig gevaar was wat hebben ze daar mee gedaan niks toch! houden zich nog steeds vast aan de 1.5 meter die werkelijk nergens op slaat of de handen in de winkel met gel poetsen wat nergens op slaat, mondkapjes voor in de trein wat nergens op slaat enz enz niks nemen ze aan kijken door een koker. Hebben mensen tot robot verheven achter elkaar aanlopen zwemmen sporten door de winkelstraat enz enz

Leuk al die linkjes kranten hitsen op en zeker welingelichte kringen daar heb ik zeker geen hoge pet meer van op, trouwens heb nog niet een goede vraag aan Rutte gehoord met zijn dubbele signalen in een bericht over de mondkapjes moet je niet denken dat een journalist daar ook maar een vraag over stelt.
Echte journalisten zijn er niet meer het wauwelt elkaar allemaal na en nemen de berichten van elkaar over. En natuurlijk veel zielig zielig verhalen om mensen goed bang te houden, zielig verhalen verkopen namelijk, jank programma's ook op tv verkopen super.

Je moet is weten wat mijn vrienden allemaal vinden, echter velen zeggen niks leiden gewoon hun leven en hebben lak aan alle regels maar tja dat weet niemand toch, en zolang de verklikkers het niet door hebben is er niks aan het handje.

Ga nu even wat anders doen moet even veel eenzame mensen knuffelen want die gaan bijna dood van eenzaamheid.68 Rattocasi    
28 dagen geleden door Rattocasi
5
Meld

@68

-"Dat er IC bedden te kort waren( wat ook niet het geval bleek) kwam omdat overheid ze in de loop der jaren gehalveerd hadden, over dat puntje moet je dus even de overheid op aanspreken ...."
Het was wel het geval, we hadden 150 IC bedden in duitsland nodig en veel meer als we dus niet de maatregelen gehad hadden.
-
Mee eens met het overheid deel. Echter we HADDEN die bedden niet en de overheid de schuld geven had niet magisch ineens die bedden wel gecreeerd op het moment dat we ze nodig hadden.

-"Korea is een dictatuur geef je nu toe dat het hier ook een dictatuur is?"
NOORD korea is een dictatuur, ZUID korea is een democratische republiek.

'
-"Die oplossing had er van het begin afgaan moeten zijn nu hebben ze door een koker gekeken en heel veel bedrijven kapot gemaakt. Regeren is elke bevolkingsgroep er bij betrekken niet alleen maar de 80+"
Mee eens, en NU weten we welke bevolkingsgroepen het ergst getroffen worden en kunnen dus de VOLGENDE keer hier passendere maatregelen nemen.
Nogmaals die informatie hadden we toen niet.


-"Is er al een vaccin voor sars of hiv of wat dan ook NEE dat duurt jaren dus met andere woorden dit gaan wij jaren lang vol houden en door bijten voor hoeveel 80+ ers die een paar maanden respijt krijgen?
Nee, doen we nu toch al niet? nu we meer informatie weten over welke groepen het meeste risico lopen, hoe het virus verspreid etc etc passen we de maatregelen toch aan?
(en het vaccin/medicijn wordt binnen 6 maanden verwacht trouwens).


-"Nou ze kwamen er al snel achter om welke doelgroep het was, ook kwamen ze er achter dat je buiten weinig gevaar loopt ook kwamen ze erachter met goede ventilatie dat er weinig gevaar was wat hebben ze daar mee gedaan niks toch! houden zich nog steeds vast aan de 1.5 meter die werkelijk nergens op slaat of de handen in de winkel met gel poetsen wat nergens op slaat, mondkapjes voor in de trein wat nergens op slaat enz enz niks nemen ze aan kijken door een koker. Hebben mensen tot robot verheven achter elkaar aanlopen zwemmen sporten door de winkelstraat enz enz"
-Doelgroep: werd duidelijk en er is dus ook aangepast (wel mensen in eigen huis, voorkomen contact met risicogroepen)
-Buiten weinig gevaar: dit is ~1-2 weken geleden bevestigd na controle onderzoeken. verwacht hier iets mee binnen de komende weken.
-1.5 meter: Dit is gebaseerd op verspreiding via aerosol van virusdeeltjes bij hoesten, niezen etc. Buiten, indien er wind staat zal dit of korter zijn (kleine kans) of vergroten (meest aannemelijk). Indien er geen wind staat is het gelijk aan binnen (afgezien van luchtcirculatie binnen).
-Winkel en gel: 100% nuttig, na het beetpakken van karretjes, deuren etc - is 100% bewezen. nog sterker, de voornaamste reden van beperking van het virus is handhygiene.
- Mondkapjes: lijkt onnodig totdat je beseft dat je in een gesloten ruimte zit met een berg mensen waar lucht circuleert. Het is echter ALLEEN nuttig om anderen te beschermen. Denk bijv aan iemand met een rokershoest of allergie. DIE mensen moeten een kapje dragen (en weten hoe ze werken). Dan nog werkt het maar beperkt. Maar het is in die specifieke situatie beter dan niets.
- Mensen/Robot: Dit valt best mee. Of iedereen nu een karretje heeft in de winkel tegenover een deel niet is niet zo'n verschil. 1.5 meter op straat doen de meeste mensen uit zichzelf al, alleen bij verzamelpunten is dit anders.

-"Leuk al die linkjes.... "
Is de officiele verantwoordelijke voor het beleid in zweden die dat dus zegt, en, wat ook de mening is van de mensen, de regering en zorg daar.

-"Je moet is weten wat mijn vrienden allemaal vinden, echter velen zeggen niks leiden gewoon hun leven en hebben lak aan alle regels maar tja dat weet niemand toch, en zolang de verklikkers het niet door hebben is er niks aan het handje."
Dan zijn uw vrienden dus verantwoordelijk dat uw situatie waar u zoveel stress van heeft (wat ik begrijp) dus langer duurt.
Het is bewezen dat de maatregelen effect gehad hebben, het is duidelijk dat de stappen ter vermindering van de maatregelen direct gekoppeld zijn aan aantal opnames en IC bedden en indien uw vrienden (en alle anderen) gewoon de regels hadden gevolgd hadden we dus eerder lagere nummers gehad en dus ook eerder meer vrijheid.

-"Ga nu even wat anders doen moet even veel eenzame mensen knuffelen want die gaan bijna dood van eenzaamheid."
Ik hoop dat u voorzichtig bent voor zowel uzelf en anderen en ik hoop oprecht dat als u dat inderdaad doet en niet enkel zegt voor de discussie hier dat u er geen spijt van krijgt.

Tevens waardeer ik wel dat u gewoon in disussie blijft dat doen er niet veel.

En nogmaals, ik BEGRIJP uw stress, is absoluut natuurlijk en normaal, maar we zijn nu aan maatregelen aan het afbouwen.
Hou gewoon even vol het gaat absoluut naar een oplossing toe die voor u acceptabel is (persoonlijk verwacht ik dat we inderdaad naar een zeer gerichte situatie toegaan van semi-quarantaine van alleen risicogroepen op dit moment).

70 RvanR    
28 dagen geleden door RvanR
0
Meld

@65

Jaarlijks gaan er ongeveer 650K dood aan griep.

Dat scheelt dus nog bijna 300K. Je doet ook alsof het een vast gegeven is dat het aantal Coronadoden dit jaar het aantal griepdoden gaat overtreffen. Dat is een pure aanname, en, niet in tegenstelling wat de goegemeente op NK vindt, de waarheid.
En for the record, jij haalt de griep aan in je reactie. It isn't me.

Als het aan volk zoals jou ligt en nog een groot aantal op NK gaat het aantal maatregelen nog verder omhoog en worden mensen met een andere mening de mond gesnoerd en mensen die zich niet aan de regels houden nog net niet gebrandmerkt. Je werd zeker bang van de beelden van een IC? Ja dat is schrikken als je nog nooit op een IC bent geweest, het is geen speeltuin

386000 doden op een bevolking van 7,8 miljard is 0,005% . Schokkend hoor........................

6000 doden op 17,5 miljoen is 0,035%. Schokkend hoor op marconiveau............. Bovendien had het gros toch binnen afzienbare tijd de laatste adem uitgeblazen, corona versnelde het proces

71 krek    
28 dagen geleden door krek
2
Meld

@66
-"Corona fans zoals jij moeten eens leren dat jullie zelf het probleem in plaats van de ander daar de schuld van geven."
Ik ben geen fan van Corona, ik ben wel voorstander van voorzichtig omgaan met onbekende virussen.

-"Als zij ziek worden is dat toch hun probleem en niet dat van jou dus waar huil je om als ik vragen mag. Je hoeft in het leven alleen verantwoordelijk te zijn voor jezelf en niet voor de ander met uitzondering van een kind tot zijn 18e jaar. Iedereen is baas over zijn eigen leven."
Ok...
Theoretisch, egoistisch gezien (wat mag) heeft u gelijk, maar, ik heb ook nog een moeder van 82 die ik graag iets langer wil zien en een zusje+gezin. Tevens woon ik in een flat waar vrij veel ouderen wonen die ik regelmatig help (hielp tijdelijk) met dingen met hun computer, boodschappen of wat dan ook.
Daarnaast ken ik u absoluut niet (althans dat denk ik question) en toch heb ik geen enkele interesse om u of via u uw familie te besmetten.
En noem me idealistisch of dromer, maar ik denk dat we een overschot aan egoisten hebben en een tekort aan altruisten op deze planeet.
Daarbij zou u toch ook niet willen dat een ander die dus ook enkel aan zichzelf denkt u of uw familie/vrienden/dierbaren infecteerd?


-"De helft mijn mijn familie werkt in de zorg en vinden het allemaal achterlijke maatregelen en vertellen mij ook dat het niets bijzonders is dan alleen zielig voor ouderen. Ze zeggen zelfs dat de top banger is voor corona dan het personeel die aan de bedden staat."
Wat betreft de verzorgingshuizen ben ik absoluut met u eens dat daar veel meer mee gedaan had moeten worden. Echter er zijn ook verzorgingshuizen waar het gewoon goed gaat door oplossingen die ze zelf bedacht hebben dus daar zit ook een stukje eerder reageren/creativiteit naar mijn mening.

Wat betreft de achterlijke maatregelen: dan moet u eens met zorgpersoneel praten op de IC die de lijdensweg meemaken van mensen die weken vechten voor hun leven en dan overlijden of van hun collega's die komen te overlijden omdat ze geprobeerd hebben een onbekende het leven te redden.
Daarnaast heb ik ook vrienden en familie (zusje) in de zorg en die denken er toch echt heel anders over.


-"Wat voor discussie want er mag geen enkel weerwoord gegeven worden want dan ben je achterlijk, neem je geen verantwoordelijkheid, ben je fantast of plotter en ga zo maar door."
Dit zult u mij niet horen zeggen (tenzij u tegen mij begint te schelden oid - dan reageer ik hetzelfde) en ik vind u ook niet onverantwoordelijk of een fantast of plotter.
Ik vind elke discussie (echte discussie) waarde hebben. Er zijn genoeg dingen die ik geleerd heb of anders tegen dingen ben gaan kijken.
Ik zie dit niet meer als een verschil van mening waarbij ik u enkel kan laten weten wat ik denk dat u zou moeten doen maar kan u en zal u nooit dwingen en ik zie uw reacties als gelijk.

-"Dit is hoe hier elke dag gediscussieerd wordt en al lang niet meer op een normaal niveau kan mede dankzij NK die zelfs hun eigen huisregels niet in acht neemt."
Jaaa daar moet u overheen lezen, op een gegeven moment zie je vanzelf welke mensen wel normaal willen praten en welke niet.
Forum groepen zouden ideaal zijn (zou dat graag hebben zelfs, en het liefst NIET met eensgezinden maar wel met mensen die normaal willen discusseren).
Andere kant is dat je HELE goeie moderators moet hebben omdat het anders heel snel een (politieke) kant op gaat (kijk bijv. NU.nl). Dan filter ik in deze situatie liever zelf.

-"Het is zo erg de laatste tijd dat je verplicht wordt om bewijzen te leveren voor een mening die je hebt. Te belachelijk voor woorden."
Mee eens, persoonlijk wijt ik dat meer aan internet/media waar zooo veel onzin op staat en wat dan ook weer mensen beinvloed die niet verder kijken/lezen/zoeken.
Maar het is absoluut jammer.

-"Het enige dat ik weet is dat bij velen hier de algemene kennis beneden pijl is en je dan maar in nodeloze discussies terecht komt zoals deze omdat een mening gezien wordt als feit of waarheid."
Een gebrek aan kennis (en vaker een gebrek aan wil om kennis te wijzigen) is een algemeen groeiend probleem en niet enkel hier.
En ik zie de discussie tussen u en mij hier niet als nodeloos. Kennis is kennis naar mijn mening en of ik het wel of niet met u eens ben, ik leer wel een andere mening. Meer kennis/inzicht leidt tot betere meningen, conclusies en oplossingen.

72 RvanR    
28 dagen geleden door RvanR
0
Meld

Dan moet Aboutaleb ook opstappen, en vergeet Rutte niet. En de rest van de Haagse kliek, die zijn allemaal op hun gezicht gevallen.

73 samcash    
28 dagen geleden door samcash
12
Meld

@71
65

-"Jaarlijks gaan er ongeveer 650K dood aan griep."
Dat was 2018, is een uitschieter, normaal rond de 350.000

-"Je doet ook alsof het een vast gegeven is dat het aantal Coronadoden dit jaar het aantal griepdoden gaat overtreffen. "
Zie eerder antwoord: het heeft het al overtroffen

-"Dat is een pure aanname, en, niet in tegenstelling wat de goegemeente op NK vindt, de waarheid."
Dat is correct, veel dingen zijn aannames daar er nog veel dingen onbekend zijn. Ik concludeer met de informatie die ik heb (en die kan dus ook veranderen indien iemand mij informatie geeft die ik niet heb),
Wat men "de waarheid" vind vind ik niet zo belangrijk. Wat ik wel belangrijk vind is dat mijn mening gebaseerd is op waarheid. Als men dingen zegt of linkt of wat dan ook lees ik dat, denk ik er over na en indien nodig is er google(scholar). En ja, ik zit ook soms fout (wat ik dan ook gewoon toegeef).

-"Als het aan volk zoals jou ligt en nog een groot aantal op NK gaat het aantal maatregelen nog verder omhoog"
Absoluut niet, het liefst minder. Maar het moet wel verantwoord zijn met een zeer vervelende incubatietijd van ~2 weken.

-"... en worden mensen met een andere mening de mond gesnoerd"
Ik praat toch gewoon met u? Wij verschillen van mening, meer niet.

-"...en mensen die zich niet aan de regels houden nog net niet gebrandmerkt."
Nee hoor, misschien heb ik dat iets te hard neergezet maar dat is absoluut niet wat ik wil.
Mijn punt daarmee was dat als je zegt "Ik wil me niet aan de regels houden" dat je dan ook zegt "Omdat ik me niet aan de regels houdt en dus het risico voor mij en anderen zo klein mogelijk maak, maak ik ook geen aanspraak op een IC bed"
Het zou natuurlijk niet eerlijk zijn omdat mensen zeggen "Mij interesseerd het niet" dat men dan een bed gaat bezetten en er dan tegen een ander gezegd moet worden "sorry, u bent te oud" of "sorry. we verwachten meer levensjaren uit andere patienten"
En daar het gros dat dus niet zal doen, vrijwillig afstand (die zullen namelijk huilend aan het bed staan van "help mijn moeder/vader/vrouw etc alstublieft") kwam daar de opmerking vandaan van de registratie.
Het gaat ook een stap te ver maar het zou wel eerlijk zijn.

-" Je werd zeker bang van de beelden van een IC? Ja dat is schrikken als je nog nooit op een IC bent geweest, het is geen speeltuin"
Nee hoor, ik heb genoeg IC en trauma gezien niet iets waar ik denk ik ooit aan gewend zal raken maar genoeg om het shock effect niet (meer) te hebben.
Ik ben gewoon heel erg bekend met hoe virussen etc werken en hoe gevaarlijk ze kunnen (kunnen) zijn.

-"386000 doden op een bevolking van 7,8 miljard is 0,005% . Schokkend hoor........................
6000 doden op 17,5 miljoen is 0,035%. Schokkend hoor op marconiveau............. "
Ik begrijp met die getallen dat u dat zegt.
Echter:
U vergeet 2 dingen.
1. Er is nog geen vaccin en medicijn. Dit betekend dat het overgrote deel van alle mensen het virus zal krijgen in meer of mindere mate. De lockdown was ook niet om het virus te stoppen (niet na 1-2 weken althans) maar om het te vertragen zodat we onder de IC capaciteit blijven (zie 2)
2.De huidige verwachte sterfte globaal ligt tussen de 0.2% en 1.68% van mensen met symptomen (30%) - (let dit is huidig en wordt voortdurend bijgesteld)
17.000.000 x 30% = 5.100.000 totaal mensen met symptomen.
0.2% x 5.100.000 = 102.000
1.68% x 5.100.000 = 856.800
Op de IC verlaat door behandeling aandoeningen/care rond de 60%.
40% van 102.000 = 40.800
40% van 856.800 =342.720
We staan nu op 6000 doden.
Dit houdt in dat we 34.000 - 336.000 doden "missen" ALLEEN al in Nederland.

Dit is het probleem: we weten nu dus nog niet hoeveel van die 34k-336k niet geinfecteerd worden (uitroeing virus of zodanige verdunning), behandeld kunnen worden (situatie kan verbeteren), hoeveel er natuurlijk komen te overlijden of hoeveel er aan het virus overlijden.

U neemt niet mee dat mensen in lockdown en maatregelen dus ook niet geinfecteerd worden en dus ook (nog) niet mee mogen tellen in het totaal.

Je kan pas over een totaal sterfte cijfer spreken als alles voorbij is en geteld.

Als iedereen geinfecteerd zou zijn (geweest) blijft het bij 6000 doden.
Indien dit niet zo is (wat dus feit is, lockdown) komt er nog een aantal tussen 0 en nu, 336.000.
Daar we ~3000 IC bedden hebben met hulp van duitsland moeten we dus voorzichtig zijn daar de keuze is gemaakt "we gaan geen keuzes maken over wie wel en wie niet hulp krijgt" (wat ik persoonlijk steun).

Als nu mensen de regels gaan negeren gaat de infectierate dus omhoog.
Meer infecties tegelijkertijd is meer IC bedden nodig.
Meer dan ~3000 IC bedden nodig is keuzes maken, EN, dus ook meer doden (dus hoger sterfte %).

Daarom moeten we dit, stap voor stap, met 2-3 wekelijkse perioden (incubatietijd) dus voorzichtig aanpassen.

Vergeet ook niet dat meer infecties = meer mutaties = meer kans op een slechte mutatie dus dit wil je zonder kennis van verloop, vaccin en/of medicijn absoluut gecontroleerd doen.


Men moet echt begrijpen dat gezien de keuze en limiet van IC bedden de maatregelen ECHT weer aangescherpt worden als het te hard gaat.

En dan duurt het dus langer, meer economische schade, meer doden, meer bedrijven over de kop, meer ontslagen etc etc etc.

Gewoon de maatregelen volgen is ECHT de snelste route met de minste doden.

Er staat wel tegenover dat de overheid uiteraard bedrijven en mensen helpen die hierdoor in de problemen komen (en hier mag wel meer aan gedaan worden naar mijn mening).


-"Bovendien had het gros toch binnen afzienbare tijd de laatste adem uitgeblazen, corona versnelde het proces"
Feitelijk: klopt, maar we redden dus rond de 60%.
Moreel: Als ik tegen u zeg "nah, sterf maar, zou je waarschijnlijk toch al doen" hoe komt dat op u over en wie bent u om dat over andermans leven te bepalen.
En dan maakt u een opmerking over mijn "registratie" ????

74 RvanR    
28 dagen geleden door RvanR
0
Meld

@60

In @57 schreef ik, "Waar het om gaat is dat je geen onnodige risico's neemt en zeker niet als dat risico niet alleen jezelf betreft zoals bij corona."

Je kunt met corona niet zeggen dat de thuisblijvers veilig zijn. Zij zullen door de gevolgen getroffen worden als velen met uw gedachtengang op de IC belanden en/of anderen besmetten, ook zij die thuisblijven. Het treft ook medisch personeel en andere medische diensten die uitgesteld moeten worden waar ook de thuisblijver last van heeft.

Wil je zelf risico nemen, doe geen autogordel om of ga zwemmen daar waar gewaarschuwd wordt dat niet te doen.

Bij Covid-19 ligt dat anders. Waarom denk je dat o.a. Rutte er steeds op hamert dat we het samen moeten doen?

75 Hendrianus    
28 dagen geleden door Hendrianus
14
Meld

"Het was wel het geval, we hadden 150 IC bedden in duitsland nodig en veel meer als we dus niet de maatregelen gehad hadden."
Onzin in het noorden hadden ze genoeg bedden over echter wilde de mensen daar niet naar toe hebben.

"ZUID korea is een democratische republiek."
Ja en die hebben het verslagen zonder lockdown, dus klopt daar had Nederland veel van kunnen leren.

"Mee eens, en NU weten we welke bevolkingsgroepen het ergst getroffen worden en kunnen dus de VOLGENDE keer hier passendere maatregelen nemen.
Nogmaals die informatie hadden we toen niet."
Ze leren er dus niks van want houden nog steeds in het noorden mensen gevangen in de 1.5 meter en lockdown voor bepaalde groepen bedrijven, dus leren er geen barst van maar houden de tunnelvisie.

"Nee, doen we nu toch al niet? nu we meer informatie weten over welke groepen het meeste risico lopen, hoe het virus verspreid etc etc passen we de maatregelen toch aan?
(en het vaccin/medicijn wordt binnen 6 maanden verwacht trouwens)."
Wat is er aangepast ? die 1.5 meter in ieder geval niet die idioterie met die ontsmettingsgel ook niet, de mondkapjes ook niet, alle regels van achter elkaar aanlopen ook niet, dus waar is er aangepast?
En mocht die vaccin komen wil ik niet dienen als proefkonijn dus op vrijwillige basis.

Mensen kunnen zelf aangeven of ze geknuffeld willen worden mensen weten de risico echter sommig leven liever met liefde, zijn liever dood als dat niet meer kan., door kinderen kleinkinderen en geliefdes.

"Dan zijn uw vrienden dus verantwoordelijk dat uw situatie waar u zoveel stress van heeft (wat ik begrijp) dus langer duurt.
Het is bewezen dat de maatregelen effect gehad hebben, het is duidelijk dat de stappen ter vermindering van de maatregelen direct gekoppeld zijn aan aantal opnames en IC bedden en indien uw vrienden (en alle anderen) gewoon de regels hadden gevolgd hadden we dus eerder lagere nummers gehad en dus ook eerder meer vrijheid."
Moet trouwens zeggen dat in onze omgeving niet een corona geval is geweest, dus wie moest dan wie aansteken? En waar het van bekent was, was zo maar weer over en niemand aangestoken. Maar wel de heleboel hier op slot heeft overheid ook niks van geleerd.


"En ik zie de discussie tussen u en mij hier niet als nodeloos. Kennis is kennis naar mijn mening en of ik het wel of niet met u eens ben, ik leer wel een andere mening. Meer kennis/inzicht leidt tot betere meningen, conclusies en oplossingen."

Mooi dat u een uitzondering op de regel bent, zie je niet snel op dit forum.

En nee ben het met veel dingen niet van u eens, want ik vind dat overheid al na twee weken andere beslissingen had kunnen nemen zodat de economie niet door de plee getrokken was.
Velen hebben hun levenswerk vernietigd zien worden met heel veel verdriet en schade.

76 Rattocasi    
28 dagen geleden door Rattocasi
2
Meld

@76
["ZUID korea is een democratische republiek."
Ja en die hebben het verslagen zonder lockdown, dus klopt daar had Nederland veel van kunnen leren.]

Dan moet ik je toch weer teleurstellen. Net als in Zweden is het in Zuid-Korea nog steeds geen gelopen race en was er wel degelijk sprake van een lockdown:
https://nos.nl/artikel/2335994-angst-voor-tweede-golf-in-zuid-korea-maskers-moeten-overal-weer-op.html

77 Wilmama    
28 dagen geleden door Wilmama
0
Meld

Aanblijven Halsema is vrij normaal. Ze heeft niet echt iets verkeerd gedaan. Zij heeft niet alleen de beslissing genomen dat de demonstratie door mocht gaan. Het gemeentebestuur heeft daaraan meegewerkt in de veronderstelling dat er slechts weinig mensen naartoe zouden komen. Dat lijkt mij een eerlijke vergissing.

78 samcash    
28 dagen geleden door samcash
12
Meld

Dat mens maakt van Amsterdam een puinhoop.

79 lisaaatjuh    
28 dagen geleden door lisaaatjuh
2
Meld

Wat een belachelijke stelling en mateloos arrogant. Het fascisme is steeds meer in opkomst.

80 samcash    
27 dagen geleden door samcash
12
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
LIVE | Nieuw dieptepunt voor VS: 47.000 besme...
De Verenigde Staten bereiken een nieuw diepte...

1 dag geleden door AD

'Erken dat er sprake is van 'afrofo...
Het Landelijk Platform Slavernijverleden roep...

1 dag geleden door NOS

BLM wil nu ook “white supremacy-beelden...
Niets of niemand is meer veilig voor de furie...

1 dag geleden door Racism monitor 2020

Geert Wilders: ''Jullie sluiten all...
Institutioneel racisme in Nederland.

7 uur geleden door Moskowfiets

Trump heeft een geheim plan om te winnen
Tweets zijn gratis, advertenties die met veel...

21 uur geleden door progressiefliberaal


ADVERTENTIE


Laatste reacties
student1255
Russische rechtbank ziet Bitcoin-diefstal nie...
wacht maar in hoger beroep wel. we hadden hie...

minder dan een minuut geleden door student1255

120db
OT 82...
pruttum ...

1 minuut geleden door 120db

Hendrianus
Kamermeerderheid: breng mogelijke sancties te...
@12Er wordt helemaal niet met twee maten ...

1 minuut geleden door Hendrianus

120db
OT 82...
@101 ok komt ie. :D...

1 minuut geleden door 120db

zeikenderechter
De 'Trump trein' is vertrokken....
@77Witte boorden maffia, die nu de macht ...

1 minuut geleden door zeikenderechter

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig