Hoogleraar: Kabinet kan Femke Halsema wél ontslaan (tpo.nl)


Ferd Grapperhaus zei dat dat aan de Amsterdamse gemeenteraad is ...

door Inter in Politiek  ·  90 Reacties

  • 36
  • 1124x gelezen
Reageer met een Emoji
2
9

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De burgemeester kan worden ontslagen

De bewoonster van het gemeentelijk illegaal wapendepot, DOEN

0
51 Wil je niet weten
52 zeikenderechter

@50 Daar komen een heleboel voorwaarden achteraan.

1
53 Smiling

Iemand die disfunctioneert mág op díe gronden ontslagen worden.
Dát gebeurt in het bedrijfsleven ook.
Waarom dát bij deze Halsema níet zou kunnen, is een raadsel.

0
54 Strongoli

@49 Halsema deed wel actief aan de demonstratie mee; geen ambtsketen maar wel een button van een demonstrerende partij !! Op dat moment is ze als privepersoon strafbaar vanwege de 1.5meter regel EN verantwoordelijk voor het hele gedonder. Voor de hele club demonstranten gold de 1.5. meter regel blijkbaar niet omdat er niet handhavend werd opgetreden. Wanneer je met z'n tweeen bent of een horeca bedrijf in de fout gaat wordt er wel gelijk bekeurd. Bang voor de massa ? Dan maar met wapens in de aanslag !!

0
55 Strokealpha

Verwacht iemand wel iets van minister badmuts en de rest van dit dweil kabinent...........ik niet.

Ze kunnen de eigen wetten niet eens en kordaat optreden is geschrapt uit de van Dale

0
56 Uitede aka Espede

@13 "...De minister zei dat Halsema gisteren contact met hem heeft gezocht toen bleek dat er veel mensen waren gekomen, maar dat werd besloten om niet in te grijpen..."

Een één-tweetje dus tussen Grapperhaus en Halsema, leden van dezelfde trans-nationale bende. Halsema deed haar plicht en kan verantwoordelijkheid delen of afschuiven op de regering en Grapperhaus kan zich op zijn beurt weer verschuilen achter 'een verkeerd beeld' waar Halsema dan weer deels verantwoordelijk voor is.....een soort bezweringsdansje om de verantwoordelijkheid.....en let op: door die gedeelde en inwisselbare verantwoordelijkheid blijft de aansprakelijkheid achterwege en blijft iedereen gewoon op zijn post......de afbraak van het Westen en de globaal georganiseerde volkswoede indirect tegen Trump moeten door gaan....!!

2
57 CoolMemories

@57

U bent zeker weer in de war met Trump, Bolsonaro en Poetin, die nergens verantwoordelijkheid voor nemen?

4
58 zeikenderechter

Hoe kan zijn nog burgemeester blijven als zij, met haar voorbeeldfunctie, de landelijke richtlijnen met de voeten treedt? Zij is burgemeester van alle Amsterdammers en niet alleen van de zwarten en islamieten.
Ik neem aan dat de doden, degene die de richtlijnen wel opgevolgd hebben maar door andere in gevaar zijn gebracht, die hierdoor vallen op rekening komen van de burgemeester, evenals het inkomensverlies dat daardoor ontstaat en de uitvaartkosten.
Als het kabinet dit ongestraft laat gebeuren dan haalt dat een streep door alle maatregelen die dit kabinet heeft genomen.

0
59 Ik_heb_een_eigen_mening

@46 oh ja het inkomen van femke kan men zien als uitkering (ze doet er weinig voor)
En de organisatie krijgt voldoende subsidies (als het terug komt ook mooi kan het aan wat nuttigs besteed worden) Nog mooier zou zijn dat ze op de fles gaan zijn we voorlopig van ze verlost

0
60 psje

@49 Aanspreken is iets anders dan verwijten.

Halsema heeft niet verwijtbaar gehandeld. Ze heeft een goed verhaal. Ze heeft gedaan wat mogelijk was net als Grapperhaus en de amsterdamse politie.

Je kunt mij ook aanspreken als een applicatie niet werkt. Als de bewuste server er uit ligt of het netwerk, kun je mij dat echter niet verwijten.

10
61 Hollander1967

@55 Er bestaat altijd nog zoiets als overmacht.

6
62 Hollander1967

Het is tekenend hoe de linkse partijen (GroenLinks en PvdA)Halsema blijven steunen en blijkbaar het recht op deze demonstratie belangrijker vinden dan de volksgezondheid. Zij hebben er geen problemen mee dat Nederlanders komen te sterven omdat een paar zwarten een demonstratie moeten houden voor kleurgenoten heel ver weg.
Zij geven daarmee de nabestaanden van de 2e WO en het niet doorgaan van de dodenherdenking op de dam ook nog eens een flinke klap in het gezicht en een forse trap na. Mensen hebben familie in verpleegtehuizen niet bezocht vwegens de risico's waardoor deze wekenlang in een isolement hebben geleefd. Ook deze mensen krijgen van de linkse partijen een klap in het gezicht.
Ondernemers hebben omzet geleden omdat zij zich hebben moeten houden aan de regels van de overheid. Regels die door een burgemeester en een allochtoon dankzij de demonstratie en slecht beleid met voeten worden getreden. Ik zou alle ondernemers in Amsterdam oproepen om een schadeclaim neer te leggen bij de gemeente. Laat de gemeente hier maar voor opdraaien en degene die op GroenLinks hebben gestemd, zolang de landelijke overheid financieel maar niet bijspringt bij die schadeclaims.
Vooralsnog zou iedereen adviseren om Amsterdam de komende weken te mijden evenals contact met de zwarte inwoners van Amsterdam. Je weet nooit wie bij de demonstratie is geweest. Ik kan nu al voorspellen dat deze demonstratie een averechts effect heeft en de discriminatie tegen zwarten alleen maar zal toenemen. Halsema heeft gezaaid en nu mag zij oogsten.
Amsterdam laat zien wat voor ellende op de bevolking afkomt als GroenLinks de macht krijgt.

0
63 Ik_heb_een_eigen_mening

@61 Onzin en typisch Links. Wel andere demonstraties tegen de 1,5m verbieden met meer dan 30 personen. Velen zijn hiervoor ook opgepakt.
Wel 1 dag eerder het Vondelpark sluiten omdat men het te druk vond.

Maar 5000 man toelaten bij da Dam is kennelijk geen probleem.

https://www.ad.nl/den-haag/me-grijpt-in-bij-lockdownprotest-den-haag-37-arrestaties~a4e031d0/

0
64 Snuggles

@61 Zie ik toch anders. Ze heeft juist niet gedaan wat wel mogelijk was. Namelijk het podium bestijgen en de menigte toe spreken met het dringende verzoek om de Dam rustig per direct te verlaten.

1
65 Tsaar

@64

Typisch kansenparel gelul om iets links te benoemen, wegens tekort aan hersencellen
Ze heeft gehandeld naar beste kunnen. De demonstratie zelf snap ik helemaal niets van, waarom zou je demonstreren om iets wat hier totaal niet relevant is. Onrechtvaardigheid in de kwestie van deze Amerikaan vind ik geen goede reden om in NL te demonstreren. Er gebeuren dagelijks vele zeer onrechtvaardige dingen in de wereld, sterker HET LEVEN is onrechtvaardig.

7
66 krek

"De burgemeester kan te allen tijde bij koninklijk besluit op voordracht van Onze Minister worden ontslagen. "

Ten minste dat lees ik hier dus als ik lieg dan lieg ik in commissie. Maar ik denk zelf dus dat alle argumenten dat het niet zou kunnen kutsmoezen zijn. En dat de vraag dan ook eerder zal zijn of de minister het zelf ook wil om de burgemeester te ontslaan.

https://www.uwwet.nl/wetten-en-regelingen/staatsrecht-en-bestuursrecht/gemeentewet/4-burgemeester-gemeente.htm

0
67 rebo

@64 Heeft te maken met de etnische achtergrond van de demonstranten (niet blank) en de politieke kleur van Halsema (links)

@66 Als de politiek dit toestaat dan kunnen alle bekeuringen die zijn uitgedeeld voor onvoldoende afstand houden de prullenbak in.
Ik neem aan dat u dit straks ook gaat uitleggen aan de nabestaanden van de doden die hierdoor vallen, of wilt u dat overlaten aan anderen omdat u zelf het lef niet hebt.
Halsema heeft helemaal niet gehandeld naar beste kunnen maar heeft helemaal niet gehandeld. Sterker nog, zij is midden tussen de demonstranten gaan staan.
Wat Halsema had moeten doen was het podium opgaan de microfoon pakken en mensen op te roepen om te vertrekken vanwege het gevaar voor de volksgezondheid en de 1,5 meter afstand. Dan had ze tenminste gehandeld, nu heeft ze gewoon met de armen over elkaar toe staan kijken.
Elke politieagent en BOA die in Amsterdam nog een bekeuring uit wil schrijven voor te weinig afstand houden zal vanaf nu de volle laag krijgen.
Halsema heeft het in haar eentje voor elkaar gekregen dat nog meer mensen de 1,5 meter regel gaan negeren en het gevaar voor een toename van de corona virus het gevolg kan zijn.

0
68 Ik_heb_een_eigen_mening

@62 Overmacht van de extreem linkse groene Khmer ????

1
69 Bollieboos

Moeten ze dat meteen doen.
Die vrouw is niet geschikt voor Burgemeester.
Die maak fout op fout.
En die demonstatie met zoveel mensen had zei kunnen voorkomen.
Maar nee ze ging er zelfs bij staan zonder mondkapje.
En nu allemaal rotsmoesjes bedenken.
Ze zit fout en moet weg nu.

0
70 annie

Is Femke Halsema
[ ] Geschikt
[x] ongeschikt
als burgemeester van Amsterdam?

0
71 Eric

Natuurlijk kan het Kabinet burgemeesters ontslaan.

van Hal burgemeester van Amsterdam werd immer ontslagen wegens incompetentie.
Hij bleef zijn hele leven er kwaad over, maar het bleek niet aanvechtbaar.

PS.
De benoeming van Halsema was een Historische vergissing.

0
72 MARCUSAURELIUS

Nou, ik ben benieuwd als de punnikvereniging van 5000 mensen op de Dam gaat staan, wat er dan gebeurt. Halsema zal niet ingrijpen..... Of is dit dan een protest wat niet in haar straatje past?
Ze is ongeschikt. Ze kan niet boven de partijen staan.

1
73 Rolmops

@73 wat zou er gebeuren als Pegida op de Dam ging protesteren met 500 man

0
74 Roomboterbabbelaar

Ik zeg doen!

1
75 skapoe

@74

Halasema zou haar kans grijpen en ze keihard uit elkaar slaan, ook al hielden ze 2m afstand.

1
76 MARCUSAURELIUS

@74
Die hebben toch nog nooit zoveel mensen bij elkaar gekregen? Als dat zou gebeuren zou het als een wonder in de annalen worden bijgeschreven.

4
77 PuurHagelslag

@77
Warom zijn ze dan zo bang voor ze?

1
78 MARCUSAURELIUS

Waarom zit dat incapabele mens nog steeds op die burgemeesterspost?

2
79 MeneerRontgen

@64 Er waren geen andere demonstraties. Dit was de eerste dang a de versoepelde lockdown.
@69 Er was geen podium om te bestijgen.

1
80 Hollander1967

Ja het kan wel maar het wordt dus overgelaten aan de gemeenteraad.

Ik snap niet wat hier onduidelijk aan is.

1
81 provo
82 Schildpad

Als het kabinet nu niet ingrijpt hoeft niemand zich meer te houden aan de 1,5 meter.

2
83 Ik_heb_een_eigen_mening

@81
Alles is onduidelijk.
De Gemeente raad kan haar niet ontslaan, hooguit alle vertrouwen in haar opzeggen.
Wat doet de Minister dan? Hij kan haar dan toch gewoon laten zitten.

1
84 MARCUSAURELIUS

@83
Oh jawel hoor, het is dan maar net hoe de oren van je burgemeester hangen.

2
85 MARCUSAURELIUS

@84
Als de raad het vertrouwen opzegt dan stapt ze zelf op omdat ze weet dat ze anders ontslagen wordt.

2
86 provo

@86
Als ze het niet doet en de Minister doet ook niets dan blijft ze gewoon.
Want de minister hoeft De Raad niet te volgen.

1
87 MARCUSAURELIUS

Ze zijn zo wie zo dom geweest ze hadden alle protesterende binnen een halve meter een bekeuring moeten geven. Had een goede bijdrage geweest voor de schatkist en dit soort dingen blijft voor Femke H toch geen punt en gevolgen te hebben dan was Ruttemans allang weg.


De reden van protest daar sta ik pal achter alleen de manier is dom naïef .

0
88 magikeven

@80 Jij bent me groen dom !!!!!

1
89 Bollieboos

@76 Juist geconcludeerd ! Ze zou er dan het schuim op haar muts
van krijgen dat groene loeder

0
90 Bollieboos

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@132 Nou nee, ik heb van jou geen erg hoge verwachtingen gezien je taalgebruik Bop.Je weet jezelf er niet meer uit te typen, dus dan ga je m...

zojuist geplaatst door VBOH

Bop
Offtopic

@2385 Geloof je het zelf?...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@131 Je moet je tabletjes tijdens het eten innemen. Niet vergeten hè? ...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Ronin
Offtopic

@2387Jij meldt maar een eind weg, pisvlek....

2 minuten geleden geplaatst door Ronin

Bop
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@130 Ik hoop niet dat jij nog denkt dat ik mezelf nog ga verdedigen op een anoniem forum over iets waar niemand ene reet vanaf weet, Vrouwtje H...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

spookrijder
Offtopic

@2386 Nu maak je het wel heel moeilijk voor Donny. Want je bent niet woke en redelijk conservatief op sommige punten. Dan ben je gewoon ext...

4 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Snorrie
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@51 En weer volledig fout. Probeer eens een keer van feiten uit te gaan ipv uit je nek te l&llen....

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
Offtopic

@2386 Vloeken, schelden, op de persoon spelen, beledigen.Gemeld. ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Blamage voor Rutte en Ollongren: "Het Oekraïense F-16-trainingsprogramma is mislukt", zeggen de Fransen - Dissident.one

@1 Als Oekraïners zoveel moeite hebben met Engels, dan zal het met Frans niet veel beter zijn....

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Ronin
Offtopic

@2384Ik ben sinds Rutte-1 lid van de SP, en 40 jaar (kader) lid van het FNV.Antisemitisch kutwijf....

10 minuten geleden geplaatst door Ronin

NK. App
Classmate Xxxس ک س دوجنسه هاHailey Biber NudeSex Hindi ComicsNanonanoNew Desi Hot PornEbony TribbNintendo PornNewgrounds NsfwEmma Hix Double PenetrationSanelione XxxAria NinaPeachyprime PornPornografícoJogos Pornograficos 3dHavans GingerAlura Jenson BrazzersPunjabi Full Hd Sexy VideoLesbians DryhumpingTushyrwa.comDemora AvariceBhabhi Nangi PhotoBaek Se RiXxx FireSharizelKatiana Kay Onlyfans LeakNicole Aniston Naughty AmericaDesi Bhabi TubeJackie Et Michel VideosXxxsex NewStrippers In The HoodxxxEbony Pornstar ListAlisha Lehmann ButtSnx VideoPatna Railway Station PornTeenager JoiShane DeseilFurry Porn SitesXxxindoPuerto Rican PornOverwatch Kiriko PornWww Xxnx Com HdFacesitting XxxXxx38Old Mature PussiesAi Nude ArtSex In JimDressing Room VoyeurismPornor AdultoGaynaletubeNude NaturistAlexis FawnHot Web Series Netflix 2021 ListChubby Porn LatinaDubai Porn VideoDesi.analFree Latian PornXvidios TabooGrupo De Telegram PornôKalee CarrollNatalie And ScottyStepdaughter Seduces MomCelebritynude VideosJoi BlondeWwxxx XXxx Video Hd TamilHindu Xxx VideoCockslappingSofa PornVr Porn MoviesSunny Leone Fuck With HusbandBreedingwife色漫Photos PornographieEn3 EscortListcrawler ClevelandNew Family SexNora Fatehi Porn VideoKushboo BoobsBgg SexAsia CreampiedXnxx KinarJawani XxxGranny Fuck BoyJav MomsSara Jay Naughty AmericanSister Sucks My CockMatuer TubeHanime MeReal Life Cam ToKelsie MonrouWomen Masturbating GifLovingeli1Www Lndian Sex ComMassagelesbian PornErotico SexualAshley Fires Fetish ClipsCumin Mouth CompilationWww Squirt OrgXxwxسكسالمانيBollywood Actress Nude LeakedStrippers For HireBlack LesbianpussyLydigh0stPorn GoreMallu Actress XnxxChatrrbateBf Xx BfIndian Sexual Intercourse VideosAtrizes Porn FamosasChina Ladies Sex VideoMoria Mills Only FansSex Telugu RomanceXxxhinEliza IberraMeuhentaiXwithyRomantic Love PornX Videos Dani DanielsIndian Sex Scandal VideoJapan School Xxx VideoBaap Beti Ka XxxPregnant PussyNude Heather LocklearMaitland Ward Movies And Tv ShowsTrinity MooreXnxx.com MomHannah OwoAlexa ScoutFree Porn Step DaughterCgi Vr PornلزلزVídeos Xxx PornográficoT S FoxxyCarol PenelopeXx Teen VideoXemstarKoumi-jima Shuu 7 De Umeru Mesu TachiAlexis Texas BlowjobSensi PealHomesexeFreeporn NastyGrope MilfBeastility VidsBengali Prone VideoBrazzers ForcedDesi Sex SisterSsbbwbbcFacial Creampie