Reiziger Lisa Maat doet haar mondkapje op: ‘Een beeld dat ik lang geassocieerd heb met Aziatische landen.’
Volledig scherm
PREMIUM
Reiziger Lisa Maat doet haar mondkapje op: ‘Een beeld dat ik lang geassocieerd heb met Aziatische landen.’ © Pim Ras Fotografie

Wennen aan mondkapjes in het ov: ‘Ik denk niet dat het echt helpt’

Een reizigerschaos is uitgebleven op de eerste ochtend dat de NS voor het eerst weer op volle kracht draait. Het overgrote deel van de mensen draagt het verplichte mondkapje, al is dat wel wennen. ,,Je ziet niet of mensen lachen.”

  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    17

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?
  2. Doodnormale autogarage is middelpunt van grote plofkraakbende: 16 verdachten voor de rechter
    PREMIUM
    reconstructie

    Doodnorma­le autogarage is middelpunt van grote plofkraak­ben­de: 16 verdachten voor de rechter

    Maar liefst tachtig zittingsdagen in de rechtbank: het grootste strafproces ooit rond plofkraken begint donderdag. Zestien verdachten uit Utrecht en omgeving staan in Duitsland terecht voor het veroorzaken van zo’n negentig explosies bij pinautomaten. Buit? Miljoenen euro’s in totaal. Hoe twee alerte politieagenten deze zaak aan het rollen brachten.
    Utrecht, Amersfoort, Soesterberg