IGJ legt homeopaten forse boetes op (kwakzalverij.nl)


De IGJ heeft voor 35.000 euro aan boetes opgelegd aan homeopaten voor het aanprijzen van niet-geregistreerde geneesmiddelen. ...

door Wilmama in Gezondheid  ·  23 Reacties

  • 4
  • 375x gelezen
Reageer met een Emoji
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Goede zaak.
Ik mag hopen dat ze dit doorzetten.
Er zijn nog genoeg websites die zulk claims hebben staan.

2
1 carpenter

Maar dat statines ongevaarlijk zouden zijn en zouden helpen, hartaanvallen te voorkomen, dat mag je met droge ogen beweren.

9
2 Wendel

"De boetes, variërend van 1125 euro tot 15.000 euro, werden opgelegd voor medische aanprijzingen van onder meer de volgende middelen: pertussinum (kinkhoest), (poly)influenzinum (griep), meningococcinum (meningokokken-infecties), pyrogenium (tetanus) en arsenicum album. Dit laatste profylaxe middel zou volgens de homeopaten het coronavirus buiten de deur houden."

Waarom mogen we niet weten wie, hoe en wat?

8
3 Wendel

Men baseert politiek mandaat op onze uitgebrachte stem. Kennelijk zijn we intelligent genoeg om de politiek te kunnen beoordelen, en te weten wat goed voor onszelf is qua stemmen.

Maar om zelf keuzes te maken tussen verschillende geneeswijzen, over wat goed is voor onszelf en onze geliefden, ons lichaam, daar zijn we te stom voor. En dus moet ieder alternatief ons heel, heel grondig worden afgepakt.

Of is dat misschien toch omdat die monopoliepositie, 100% macht over ons lichaam en onze gezondheid, voor de banken/verzekeraars zo lucratief is? Vooral sinds ze de reguliere ziekenhuizen hebben opgeknipt en deels verwijderd, zodat er geen enkel machtsblok meer tegenwicht kan geven, bij een 100% wettelijk verplichte bevolking om hun verzekeringen EN exclusief hun methodes, medicijnen af te nemen?

9
4 Wendel

@3

Privacy wetgeving.
Net zoals jouw naam ook niet wordt gepubliceerd wanneer je een boete krijgt voor fout parkeren of voor het te laat betalen van jouw belasting.

1
5 carpenter

@3
[Waarom mogen we niet weten wie, hoe en wat?]
Wat precies is voor jou (nog steeds) niet duidelijk genoeg dan? Het hele artikel, inclusief de links, nog niet aandachtig genoeg doorgenomen zo lijkt het.

1
6 Wilmama

@2

Je loopt hopeloos achter.
Bij alle professionals zijn de risico's van statines intussen al lang bekend. Artsen en specialisten zijn de afgelopen 10 jaar ook veel voorzichtiger geworden met het voorschrijven daarvan.

De andere kant van het verhaal is dat er dankzij statines veel mensen met een erfelijke hypercholersterolemie nu veel langer in goede gezondheid leven .

Van bijvoorbeeld homeopatische profylaxe is nog nooit enige werking aangetoond.
Sterker nog. De homeopaten doen zelfs geen onderzoek om te kijken of het werkt. Ze zijn in hun arrogantie zo zeker van zichzelf dat ze elk verzinsel met hun 'gezag' proberen aan te prijzen.

Dat maakt het verschil

1
7 carpenter

@4
Het (blijven) overtreden van de geneesmiddelenwet is op geen enkele manier goed te praten.

1
8 Wilmama

@4

quote:
"Maar om zelf keuzes te maken tussen verschillende geneeswijzen, over wat goed is voor onszelf en onze geliefden, ons lichaam, daar zijn we te stom voor."

Daar is het overgrote deel van de bevolking inderdaad te stom voor. Ik ook. Daarom vertrouw ik op mensen die er voor gestudeerd hebben.
Net zoals mensen mij vertrouwen om een constructie voor hun huis te ontwerpen in plaats van iemand te vragen die daar geen verstand van heeft.

1
9 carpenter

@wilmama

Ik heb deze site ondertussen ook maar gemeld
https://www.natuvitaal.nl/homeopathische-kit-oftewel-een-homeopathische-huisapotheek/

Het stoort mij al tijden wat zij daar beweren. Er staan een paar zeer gevaarlijke claims in.
2 keer heb ik ze een beleefde mail gestuurd waarin ik ze er op attent maakte dat ze geen indicatie mogen vermelden zonder deze te onderbouwen.
Beide keren kreeg ik geen reactie en de onzin staat nog steeds op hun site.

0
10 carpenter

@10
Lol

Arg nit: Nr. 1 remedie bij angst voor vliegen

Ik heb het genomen toen ik een bromvlieg zag, maar het helpt niet! question
Maar vooral "nr 1 remedie" is kwalijk, terwijl er niet 1 splinter werking aangetoond kan worden.

@Topic
Goede zaak, Ik ben voor een hoop vrijheid wat uitingen betreft, maar niet als het bijv op gezondheid en voeding aankomt.

Behalve de directe claims zou de volgende constructie ook verboden moeten worden:

"Wij mogen tegenwoordig niet meer uitleggen waar het voor helpt, maar dat vertellen we u natuurlijk graag in een persoonlijk gesprek". En als ze met die shit blijven doorgaan zit er op een goed moment weinig anders op dat de middelen zelf op de zwarte lijst te plaatsen.

Corona zal voor wat meer no-nonsense zorgen, is mijn verwachting. Ook t.a.v. de antivaxers.

Waarom zijn er voor financiële adviezen wel allerlei eisen waar je aan moet voldoen en voor gezondheidsadviezen niet? Ook zo'n vraag.....

1
11 Gekste Henkie

Martin de Munck : “ Wie bepaalt of een claim onterecht is of niet? “
Dat wordt bepaald door de wetenschappelijke methode. Wordt een claim bevestigd middels die methode dan is de claim terecht. Zo niet, dan is de claim onterecht.
Dat is precies het pijnpunt van de homeopathie. Nog nooit is een claim van homeopaten voor de werkzaamheid van hun middelen bevestigd door de wetenschappelijke methode en dat gaat ook niet gebeuren. Dat komt omdat de kern van de homeopathie is gelegen in hun opvatting dat een homeopathisch middel zodanig moet worden verdund dat er geen enkele molecuul van het, volgens hen, werkzame middel kan worden teruggevonden. U ziet het al aankomen : er kan dus nooit een wetenschappelijke toetsing plaatsvinden d.m.v. de dubbelblinde proef want de werkzame stof ontbreekt…….Kwakzalverij dus…
Homeopaten beweren vervolgens dat je niet scheikundig moet denken maar natuurkundig : het zou de afdruk van de moleculen van het werkzame middel op de watermoleculen zijn die het gewenste resultaat oplevert. Alleen jammer dat dit natuurkundige principe bij geen enkele natuurkundige ter wereld bekend is.
Wie er in slaagt dit toch aan te tonen kan zich dus opmaken voor twee Nobel prijzen: voor Geneeskunde en Natuurkunde. Maar denkt u nou dat er 1 homeopaat is die zich daarmee bezighoudt? Ze weten zelf wel beter maar vullen toch graag hun zakken….

0
12 Magister Nivardus

@3
Een van deze homeopaten bedelt openlijk om geld om tegen de boete in beroep te gaan, dus me dunkt dat ik zijn smeekbede hier wel kan plaatsen: https://donotlink.it/Vg97k

"Juridische ondersteuning bij mijn bezwaarschrift en eventuele rechtzaak bij de bestuursrechter is kostbaar."
Mooi, laat hem maar flink bezwaar maken, rechtszaken aanspannen en geld kwijtraken. De geschiedenis leert dat homeopaten zo goed als nooit gelijk krijgen.
Dit soort arrogante kwakzalvers mogen al lang blij zijn met hun huidige (en veel te ruime) privileges; hun grote mond mag dan helpen om goedgelovige klantjes binnen te halen, het werkt niet bij rechters en juristen.

1
13 RichardR

@12
Martin de Munck is misschien wel de ergste bedrieger van het hele stel -- hij blijft uiterst hardnekkig volhouden dat 'homeopathische profylaxe' bewezen werkt, ondanks dat zelfs de bedenker van deze nonsens (ene Isaac Golden) al met zoveel woorden heeft toegegeven dat er nooit goed bewijs voor werkzaamheid is geleverd.

1
14 RichardR

@11

Arg nit: Nr. 1 remedie bij angst voor vliegen

Dat vind ik dan nog een van de minst erge.

De volgende vind ik een stuk kwalijker omdat het zaken zijn waar mee je naar een arts moet gaan

Belladonna Nr. 1 remedie bij hele hoge koorts
Carbo vegetalis Nr. 1 remedie bij reanimatie
Chelodonium Nr 1 remedie bij leverproblemen
Drosera Nr. 1 remedie bij kinkhoest
Ruta Nr. 1 remedie voor verwondingen aan pezen en oppervlakkig aan de botten


Helemaal lachwekkend is deze
China Nr. 1 remedie bij uitdroging

Mits goed verdund in grote hoeveelheden water question

1
15 carpenter

@15
Ik blijf deze het toppunt vinden:
https://www.homeopathycenter.org/drowning

Een reutelend en hoestend verdrinkingsslachtoffer suikerkorrels in de mond gieten, hoe dom kun je zijn ...

1
16 RichardR

@4
"Maar om zelf keuzes te maken tussen verschillende geneeswijzen, over wat goed is voor onszelf en onze geliefden, ons lichaam, daar zijn we te stom voor."
Nee hoor. Kwakzalvers bieden helemaal geen 'geneeswijze'. Wat zij bieden is bedrog -- met hooguit de verzachtende omstandigheid dat veel van deze lieden in de eerste plaats zichzelf bedriegen.

"En dus moet ieder alternatief ons heel, heel grondig worden afgepakt."
Nee hoor. Nogmaals: kwakzalvers bieden helemaal geen 'alternatief' voor echte geneeskunde. Sterker nog: ZIJ zijn juist degenen die ons wat willen afpakken, namelijk ons geld. En helaas pakken ze ons daarbij soms ook onze gezondheid af.

1
17 RichardR
18 MarcusCole

@16
Nu we het toch over toppunten hebben, vind ik dit staaltje van onverdunde leugens ook hoog scoren: https://kloptdatwel.nl/2020/06/02/vereniging-homeopathie-misleidt-met-donatiecampagne-voor-rechtszaak/

(**) Nergens vermeldt de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland echter dat het slechts om een klacht bij de Reclame Code Commissie gaat! Een klacht die vermoedelijk op formele gronden kansloos is (de vereniging verkoopt immers zelf geen homeopathische middelen) en die je makkelijk zelf zonder advocaat af kunt. Pure misleiding en in ieder geval weinig koninklijk.(**)

Inmiddels is er al ruim 20.000 euro binnengeharkt onder valse voorwendselen.

1
19 Wilmama

@19
Tja ... Hun hele broodwinning is 'valse voorwendselen' (want zij pretenderen iets te kunnen doen voor de gezondheid van mensen terwijl bewezen is dat zij dit helemaal niet kunnen), maar dit is inderdaad wel erg cru.

0
20 RichardR

Nogmaals: als alternatieve geneeskunde zou werken dan was die niet langer alternatief.........

0
21 Magister Nivardus

@19 @20

Die remedie tegen hebzucht is wel heel mooi gevonden RichardR.

0
22 carpenter

Helaas dat Penn & Teller volgens mij van youtube afgehaald is , maar tot een paar jaar terug stond er nog een heel geweldige programma over hun over vaccinaties op YouTube , met een paar stereo typische 'opgeleide anti vaxxers , want het internet heeft het zo gezegd' ..

0
23 MarcusCole

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

De fascist Baudet word gewoon regelrecht betaald door de oorlogsmisdadiger en dictator Poetin Oppakken voor landverraad dat gore zwijn...

8 minuten geleden geplaatst door Rinze

Malinois
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Nee. Ik ben daar nooit aan afgestudeerd. Jij?Maar dit is ook een uitzonderlijke situatie.Israël heeft ook niet te maken met een agre...

9 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Pleuris tuig. ...

11 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

Zwakzinnige klootzak. Jammer dat hij niet ter plekke afgerost werd. ...

13 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Knock-out na kaakslag, politie zoekt vechtersbaas

niet mee bemoeien, gewoon doorlopen/-klikken...

33 minuten geleden geplaatst door maarten1234

MARCUSAURELIUS
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@4Die omgebouwden willen perse tegen echte vrouwen spelen....

33 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

maarten1234
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@13 u vindt dat er geen praktische problemen zijn of dat wij in nabij toekomst daar tegenaan lopen met verandering in demografie?...

34 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@16 Je begrijpt kennelijk niet wat oorlogsrecht is....

34 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Niks bedreigends aan de woorden van Baudet. Ik zie het probleem totaal niet. ...

34 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Bop
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

@8 O.a. van Cultuur onder vuur....

36 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
The PorndudedSeegasm PornPhoenix Marie Strapon情色 小說TubepornsatrYamato PornClaudia Black NudePornoricoالینا لوپزTamanna BfMonal SexBoa Hancock HotHot Porn PicturesFree Horror PornAndra Aunty Sex VideosWwe Lita Sex VideoBelllesaDayana VendttaFreakslutsageXxxteen Porn HdXnxx SealThai Teen NudeToplessbikiniSkyrim Flower GirlsIce Spice Leaked VideoCumshotteenBbw FatpornHentiqPornos ListeXxx Free VideosLesbian Strap On PornPorn LésbicasXhamster Xxx MoviesLeg Sex VideoServipprnoPorn DoubleIran Girl XxxPorn En GrupoWww.leolist.comX Xx ImageWhat Is FrotingXnxx Hot YogaLuna Star NakedBe Real Pornسكس خلفيBlaced PornChatterbaterGawr Gura HentaiI Like Vagina CamillaUsa Porn MovieAssfucking My MomValeria Mint PornLesbian Porn Talk DirtyMeetii Kalher PornPhim18hdKaley CuoconudeJav PornmoviesTranssexual Porn GifBalck Porn HdRogue Like EvolutionCute Sex HdDaddy Caught Jerking OffForced OrgasmsRaunchy BastardsIsla Fisher NudaLuna Star - Shut Up And Eat My AssSunny Leone HardBhabhi NakedSex Video Bed RoomSex New XxxxHindi Hot Blue PictureShemalefuckersXxx CartoonvideoPutri Cinta XxxPriyanka Chopra XxIndian Teen Sex PornJul-720Hollywood Adult Movies HdLive Hairy PussyPornstar FonderLiteroiticaCow Girl HentaiMom Sxy VideoAmerucan Dad PornJosephine Jackson Sasha RoseGagged PornZoey Holloway PovReddit Nsfw IndexBisexual PormFollando DurísimoBysexual PornYounger Gay PornIsabella Stone VideosTamil College Sex Video HdFree Porn Xxxvideos.comDisney Porn AnimatedUpxoming HentaiFotoacompanhatesسکسی مامیFubuki HentAsianupskirtBrazilluan PornHule 34NebraskawutPiper BlushSexxy HdSchoolhentaiIndian Xxx VidioLuna StarFingering And SpankingMeanawolf PornJacquieetmichel NetBabe HerderAnallickCelina Smith XxxGay Daddy TwitterFast FuckOkk PronAunty Change BraI Fluencers Gone WildEating BlackpussyMassage Parlour Hidden CamNew JavAnal Creampie PornYoujiszReshma Hot Sexy VideoAi Porn Generator FreeDeadly VirtuesAdult Boob SuckingSindhi PornMomteach Sex VideoPornhd Video DownloaderBdsm MangsMassage With Happy Ending NearbyDoubledosetwins PornLatest Sex VideosTeen Creampie PornMadidon Ivy PornKylie StixxxInteractive Porn GamesReddit SelfieSxy[rnCondom Inside PornLena XxxBhabhi AnalTeempornPorn RankingHip PiercingsNezuko HentiOver Watch Tracer Porn