Onbegrip in Tweede Kamer over drukte bij racismebetoging: ‘klap in gezicht zorgverleners’ (ad.nl)


Het samendrommen van demonstranten op de Amsterdamse Dam vandaag is verkeerd gevallen bij een flink deel van de Tweede Kamer. De betogers hadden op zijn minst onderling 1,5 meter afstand moeten bewaren, vinden politici van VVD, CDA, PVV en FVD. Ze uiten flinke kritiek op burgemeester Halsema. ...

door Havermout in Binnenland  ·  133 Reacties

  • 46
  • 1675x gelezen
Reageer met een Emoji
1
16
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Als er wereldwijd in al die steden - [waar ze geweld gingen plegen, gingen plunderen en roven] - waar ze hebben geprotesteerd, over twee weken geen enorme explosie van corona doden komt, kan die anderhalve meter achterlijkheid ook meteen van tafel. Dan is het bewezen dat het werkelijk nergens op slaat. die anderhalve meter afstand.

Mooie test is dit dus geweest.
Al zullen we wel gaan zien dat ze ELKE dode, elke nieuwe besmetting zullen gaan (proberen te) koppelen aan deze rellen en plunderingen... euh protesten.

8
101 xtremy

Krijgt ze straks ook nog 10 jaar wachtgeld??

3
102 netcat

@100 Halsema is verantwoordelijk zij heeft in samenspraak met de gouden driehoek een beslissing genomen blijkbaar is verkeerd geadviseerd

4
103 jantje van leiden

@41 Eens tot punt 4.

Vanaf punt 4: question

1
104 Mappie

@102 Wat dacht je wat? questionquestionquestion

2
105 Tutor01

Beetje hypocriete reactie van de regering en de Kamer. De terrassen zijn weer open en de sportscholen gaan ook weer open. Iedereen weet intussen wel dat hele volksstammen zich tijdens de lockdown niet aan de regels hebben gehouden. Daar neemt de regering geen verantwoordelijkheid voor maar ze verwachten dat wel van mevrouw Halsema.
Als ze deze demonstratie had verboden dan had half Nederland haar voor een stiekeme racist uitgemaakt.

10
106 samcash

Beetje hypocriete reactie van de regering en de Kamer. De terrassen zijn weer open en de sportscholen gaan ook weer open. Iedereen weet intussen wel dat hele volksstammen zich tijdens de lockdown niet aan de regels hebben gehouden. Daar neemt de regering geen verantwoordelijkheid voor maar ze verwachten dat wel van mevrouw Halsema.
Als ze deze demonstratie had verboden dan had half Nederland haar voor een stiekeme racist uitgemaakt.

11
107 samcash

Mag aannemen dat ze aftreedt. Dit kan echt niet

2
108 Hefan430

@106

Nee dan handhaaft ze de wet. Uiteraard zullen er dan weer mensen (waarschijnlijk jij dus ook) die dan weer menen de racismekaart te moeten trekken.

2
109 Hefan430

We zullen het zien hoe "geschokt" ze wéér zijn.
Het vragenuurtje begint zo..
Kijken dus.

1
110 Dieke

@108 Halsema aftreden? Zo'n mooi salaris krijgt dat vrouwtje nergens anders.

2
111 Mac Benac

Wilders eist in vragenuurtje nu aftreden "anarchistische" burgemeester Halsema..

2
112 Strongoli

@41 mijn bericht
@104 Mappie

Kunt U mij aangeven wat U aan mijn punten 5 en 6 stoort?

2
113 duurendaal

Halsema was bang voor geweld als ze zou ingrijpen. Ze geeft in ieder geval wel toe dat de racisme schreeuwers dus gewelddadig zijn.

2
114 Reconquista

waar was deze onbegrip toen islamieten in Wolvega een stille tocht hielden? Een tocht begeleid door agenten en waar de 1,5 meter eveneens werd genegeerd. Toen zwegen dezelfde politici die nu commentaar hebben

2
115 Ik_heb_een_eigen_mening

Opstappen per direct. Zij had al veel eerder op moeten stappen maar nu zeker. De vorige keer al toen ze wapens in huis had zonder wapenvergunning. Bovendien horen wapens die je met vergunning in huis hebt in een kluis te liggen. Dit is een strafbaar feit en hiervoor had ze een strafblad moeten krijgen.

Ik dit geval als je weet dat er een demonstratie kom, en dat wist ze dan regel je alles tot in de puntjes. Ze "dacht"dat er 300 man op af kwam maar had moeten weten dat er duizenden op af kwamen. Dat had ze af kunnen lijden uit andere steden. En wat doe je dan? Je grendelt meteen alle stations af en laat iedereen weer vertrekken met dezelfde trein. Niemand laten uitstappen. Alle stations bewaken met politie en event hulp van het leger. Crowd control inschakelen. En alle toegangswegen naar de dam afsluiten.

Kijk dn heb je het in de hand. Maar niet als je zelf zonder mondkapje die overigens voor geen meter werken tussen de mensen in gaat staan. Dit is een enorm superspread event en ik hoop van harte dat ze over 2 weken op de IC ligt.

3
116 Goesenaar

@116 : handig als je (als zorgverlener) terug komt van je werk met de trein..

1
117 Jackd

@117 ja dat is jammer. In dit geval is er een superspread event geweest en heeft de zorg het over 2 weken weer druk. Dan maar een uurtje later thuis. Had ik er voor over gehad als ik zorg medewerker was geweest. Als hiermee een superspread event was te voorkomen zou ik blij geweest zijn ondanks dat ik later thuis was of later op mijn werk.

3
118 Goesenaar

De demonstratie op de Dam met als motto: Hoe creëer, of vererger, ik racisme!
Dom links snapt dat niet eens. Ze zien gewoon niet in dat de niet linkse bevolking ze steeds meer uitkotst. Net als bij de demonstratie in de VS waar geplunderd, gesloopt en gemoord wordt door de Afro's. Een kanttekening daarbij is dat de yanken wél racistisch zijn t.o.v. de zwarte bevolking maar de yanken sporen ook niet.

3
119 Dignes

Racismebetoging prima.
Maar nu zijn er beperkingen door Coronavirus.
Dat virus is echt heel gemeen, veroorzaakt veel en langdurige tot blijvende invaliditeit en hoge sterftecijfers, het werkelijke aantal doden is veel hoger als dagelijks gepubliceerd.

Dan de verpleging, de schoonmakers en de artsen die zich inzetten voor goede zorg, maar ook niet goed beschermd tegen dit rotvirus met ook bovenstaande risico's van dien, die draaien er straks weer voor op, net als met carnaval en diverse kerkdiensten.


Dan mag je verwachten dat deze manier van demonstreren meer als een belediging is naar de zorgverleners die er straks met de nodige gevaren voor zichzelf, er weer voor kunnen opdraaien.

Er is geen enkele poging gedaan om te voorkomen dat deze demonstranten de regels in acht namen en gewoon vrij spel kregen van oppermoeder Halsema.

Eerder zijn zoonlief en partner Oei al erg clement behandeld voor verboden wapenbezit in de ambtswoning. Er is geen huiszoeking naar meer gedaan zoals dat bij verboden wapenbezit gedaan hoort te worden.

Laat dat mens spruitjes gaan pellen, net als de namaak Juliana van de VPRO destijds.
Ook loopt ze weg als er vergadert gaat worden over de opvang en financiering van uitgeprocedeerde illegalen uit veilige landen.

Zelfs een verkrachte en later aan de verwondingen overleden vrouw op leeftijd door een asielzoeker-statushouder (dus ook zeer slecht beoordeeld door de asiel-industriëlen) kan haar niet wakker maken in Amsterdam.

Ook dit was moord, net als op de ongelukkige in Amerika, maar geen woord hierover.
Liep ook niet mee in de stille tocht voor deze inwoonster vorig jaar.
Dat mens is totaal ongeschikt voor de haar "toevertrouwde" taak.
Maar een conclusie wordt er niet aan verbonden

1
120 Wil je niet weten

@87 Ik ben wel gelovig .,zielig figuur.

1
121 visvogel

@65
EnigSTe? Er bestaat geen eniger dan enigquestion
Aanrecht? Mens, ga koken!

1
122 Frouke

@87
Bidden voor iemands dood.... ehm, klinkt best moordzuchtig....

0
123 Frouke

@118 : "een superspread event" dat zou dan de 1e zijn in de buitenlucht.

1
124 Jackd

@113 "
Kunt U mij aangeven wat U aan mijn punten 5 en 6 stoort?"

Rieken wel erg naar complottheorieen en, hoewel ik ervan overtuigd ben dat er veel achterbaks en achter gesloten deuren geregeld wordt door machthebbers, gaat het mij te ver om te stellen dat de kern van demonstranten bestaat uit mensen die op de loonlijsten van de overheid staan b.v.
Voor wat betreft profileren gaat het me simpelweg te ver om te stellen:"Maar dan moet edere vorm van profileren worden uitgebannen."

Het moet toch mogelijk zijn om gegevens te GEbruiken zonder ze te MISbruiken.

0
125 Mappie

Zijn het dezelfde mensen die schreeuwden om vrijheid en die beweerden dat het virus in de buitenlucht nauwelijks besmettelijk was die nu Halsema willen lynchen?

Waarom is vliegen wél mogelijk maar demonstreren niet?

Wat is volgens de tegenstanders van deze demonstratie een effectieve manier om tegen racisme te demonstreren?

1
126 Lidpver

@109 Ze heeft de wet gehandhaafd. En ze was zelf aanwezig bij de demonstratie. Ze heeft gezien hoe het uit de hand liep en heeft na overleg met de politie besloten om niet in te grijpen. Anders waren er waarschijnlijk rellen uitgebroken over heel de stad en was iedereen daar weer over gevallen. Het was een vergissing om de demonstratie daar te houden, maar dat is wijsheid achteraf. Zelfs de minister is het daar intussen over eens. Grappenhaus heeft ongetwijfeld contact gehad met Halsema en hij heeft zijn mening bijgesteld. Tijd dat jij dat ook doet.

2
127 samcash

@120

Jouw voorbeeld was ook moord.
Dat is natuurlijk ook zeer ernstig en zeer fout en hoort naar behoren bestraft te worden .
Maar geweld van mensen die aangesteld zijn voor de veiligheid van burgers maar die burgers vermoorden , ligt toch anders.
En als er dan ook nog racisme bij komt en het niet bestraft wordt, is het nog erger.
Niet voor niets wordt in dit geval overal in de wereld gedemonstreerd.

2
128 Goodnews badnews

@113 mijn bericht.
@125 Mappie

Mijn dank voor Uw antwoord

Ik heb zelf wel eens, een beetje met de methoden van de Algemene Rekenkamer, gekeken op de begroting van Sociale Zaken, Arbeidsmarkt en Integratie. Toen nog onder Asscher.
Maar gepubliceerd over het onderwerp van activisten die officieus op de loonlijst staan van de politiek, heeft journalist Syp Winia:

https://tpo.nl/2019/11/23/syp-wynia-laat-sigrid-kaag-stoppen-met-het-sponsoren-van-actiegroepen/

Het is dus beter hem aan te voeren ter onderbouwing van mijn punt 5.


Wat betreft profileren. Het zou zeer prettig zijn allerlei databestanden aan elkaar te kunnen koppelen. Bijv. om fraude of criminele geldstromen te bestrijden.
Vanzelfsprekend. En uit concurrentieoverwegingen word je zelfs gedwongen. Maar daar staat tegenover dat malafide ontsporingen (zie CAF-II , ambtsmisdrijven bij de Belastingdienst) of zelfs maar ongelukken niet zijn uit te sluiten.

Het eerste studiejaar van een van mijn kinderen is vergald door zogenaamde social justice warriors op de universiteit. Omdat ze op basis van sociale media een profiel hadden gemaakt dat de plank volledig missloeg. Het legertje activisten werd aangestuurd, zo bleek, door de leiding van een vakgroep. Dus: wetenschappelijk personeel, geen studenten. Het heeft ons een groot deel van de zomer gekost om, nota bene, betrokken hoogleraren en medewerkers schaakmat te zetten. De bestuurlijke weg binnen de universiteit was niet begaanbaar vanwege de twisten en angst die de vakgroep omgaf. Men was kopschuw.
Daarom: indien je als burger niet over de benodigde connecties beschikt, zal een tegenoffensief niet lukken.
Iedere vorm van profileren, ook niet-etnisch profileren, is gevaarlijk. De enige uitweg die ik zie, is dat de burger wettelijk eigenaar wordt van zijn data. Indien een overheid of andere partij hem toch profileert, mag dat slechts in het kader van onderzoek op grond van een redelijk zware verdenking.

En dan nog zult U mij tegenwerpen dat iedere vorm van het inzamelen van inlichtingen over een andere partij al gauw overgaat in profileren. En dan heeft U gelijk. Het is een gevaarlijk gegeven dat zoveel nieuwe mogelijkheden van informatiegaring beschikbaar zijn gekomen. De risico's van verkeerde informatie of misbruik van informatie zijn als factor sterk toegenomen.

0
129 duurendaal

@116

Wat ik er van begrepen heb , was het niet haar wapen maar dat van haar echtgenoot.
Niemand wordt ontslagen om gedrag of daden van zijn of haar partner.
Gelukkig maar , zeker voor de kinderen .

2
130 Goodnews badnews

@129 " Het is een gevaarlijk gegeven dat zoveel nieuwe mogelijkheden van informatiegaring beschikbaar zijn gekomen. De risico's van verkeerde informatie of misbruik van informatie zijn als factor sterk toegenomen."

Helemaal mee eens.

0
131 Mappie

@124 Carnaval is ook in de buitenlucht

1
132 Goesenaar

@130 Dat kan wel. Als er in een huis een wapen word gevonden ben je als echtpaar beiden schuldig en zeker verantwoordelijk. En als burgemeester mag je geen wapens in huis hebben maar hoor je van onberispelijk gedrag te zijn. Geen verboden spullen in huis.

Een vrouw van een politie agent mag ook geen verboden spullen in huis hebben. Zij mag b.v. ook geen wietplantage op zolder hebben. Dan word ook de agent er voor aangerekend. Hij kan dan niet zeggen: ja maar het was van mijn vrouw.

1
133 Goesenaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
Advies: 90 procent minder uitstoot in 2040 is nét haalbaar en rechtvaardig

Dat lijkt me dan ook al meer dan genoeg! Mag je niet klagen. ...

zojuist geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Amsterdammers vliegen veel vaker dan gemiddeld

Het komt omdat voor Amsterdammers Schiphol vlakbij is. Scheelt veel parkeergeld!...

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

FrisseBries
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@60Wat rot, dat laatste. Toen mijn familie uit Nederlands-Indië aankwam werden ze o.a. "Bruintje Beer" genoemd. Dat vonden ze niet zo tof....

13 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

RobP
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@54 Daar heb je helemaal gelijk in. Het artikel had veel specifieker moeten zijn en spreken over oost-Aziaten cq 'typisch Aziatisch' uiterlijk....

14 minuten geleden geplaatst door RobP

rebo
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

Ik heb door mijn werk veel met Chinezen te maken. En mijn indruk is dat het nog wel zal schikken met de discriminatie van die groep in vergelijk...

18 minuten geleden geplaatst door rebo

Immanuel
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

Is trouwens niets nieuws hoor, was begin vorige eeuw ook al zo:Een hoge ambtenaar van het ministerie van Justitie, Simons, klaagde in 1929 ove...

18 minuten geleden geplaatst door Immanuel

FrisseBries
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@56Nee hoor. Dat is slechts jouw populistische constatering, want in werkelijk is dat niet zo....

19 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

RobP
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@55 Het ligt er maar net aan tov wat, blanke mannen vormen bv geen meerderheid tov de rest....

21 minuten geleden geplaatst door RobP

LoydMorris
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@55 Er zijn inderdaad regelmatig blanke mannen in de minderheid. . . . Wat dacht je van een bv. van een monteur uit Friesland die aan het w...

23 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

icnivad
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@55 Hier in Amsterdam zeker wel!...

23 minuten geleden geplaatst door icnivad

NK. App
Jav HindiHindi Porn MoviDesi Family SexReallifecamtoHairypussy BigtitsMinka Kelly BikiniHindi Sex Picture VideoAlejandra MercedesLuna Star Bound To Be KinkySex VietsubXxx Brazzers YogaJav Vr PornBirthday SexCumshotshemaleEnglish Sex Video Hd DownloadTamil Hot NavelAlice Coquine누토끼Xxx Com TamilWww Xvideo3 ComBrazzers Yoga XnxxEstefania Ha NudeSwxxxGod Of War Sif PornMilf LesbinsMinnie Mouse NakedPooja Kashyap Web SeriesSalieri PornPakistani Aunty Porn VideosJav Movie OnlinePorn GosMadison Pettis SexyCzech Casting PornstarsRomi ChaseLiv Morgan PornEiia HughesNude ParidiseHollywood Movie Nude ScenePeliculas PornosxxxDan Benson PornLadka XxxLexi LeakedXnxx ComsunnyFellusia BlowSph RedditXnxx Of FamilyShojuo RamuneTina Leoni NudeEnglish Super SexBred PornPenes Grandes PornFraterity XSonali PornBig TitsonlyfansToroedo TitsXnxx TruckHusbandfistwifeLesbian Latin PornUsasecguidePlushie PornJenni MorrisonDinorubeVideos On BdsmNude AmadorCara DelevingnesexyHentai TrailerXxx KidnepLena The Plug And BbcJaponese PornstarsWesternporn ComicsBig Huge Boobs TitsGayporno LatinosDrogon PornPorn CougarBhabhi Xnxx VideoKajal FuckDouble Barrel BlowjobsHot Carmen ElectraHero Sex VideoXvideos CPred482KushpipeherMale Masterbating ToysLauren Cohan NudeJennybligheIndianxxxnBoor Ka PaniClear Hindi Audio XxxIndian Sex Girl HdNakedinpublic엑스비데오Xxx In Sexy VideoMula Kunis NakedVideos Of Naked Old WomenWives CumingHot Desi ChutMaslalaseenAdult Work.Rashmi R Nair PornWw X Blue FilmSpdate.comCorina Kopf NudesHoodflixIndian Boobs Sucking PornBerzzers Xxx VideoAnal HomemadeBella Bodhi NudeMondter Cock GayBeautifl PornMichelle AlterParty FuckForced Nude VideosClaire Redfield HentaiUltimate Surrender WrestlersPorn AnikeVideos Porn JapaneseAsian DeepthroatedHot Babes NudBhabi Xxx PhotoSex Videos Come FastDilyla BloomAdult Movies On LineBhabhi Devar KissSundress PornPorn Dirty TalkDilara PornMonstersexZoey HolewayDotos PornosThick Latina NudeNana Korean ActressDisha Patani PornWww Free XvideoHot Sex Hindi VideoXx Porn Video HindiXxxx Porn VidioLisaann NudeAnime Guys NakedCum In PantsCosta Rica PornTied To The BedGabriellesantiniMobileporn GamesGay Arab PornVer. PornografiaSkokksSex In PublicTanya Tehanna NudeDesi53Busqueda Sex