U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 46
Het samendrommen van demonstranten op de Amsterdamse Dam vandaag is verkeerd gevallen bij een flink deel van de Tweede Kamer. De betogers hadden op zijn minst onderling 1,5 meter afstand moeten bewaren, vinden politici van VVD, CDA, PVV en FVD. Ze uiten flinke kritiek op burgemeester Halse ...

ongeveer 1 maand geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
47
1
16
1
1

Als er wereldwijd in al die steden - [waar ze geweld gingen plegen, gingen plunderen en roven] - waar ze hebben geprotesteerd, over twee weken geen enorme explosie van corona doden komt, kan die anderhalve meter achterlijkheid ook meteen van tafel. Dan is het bewezen dat het werkelijk nergens op slaat. die anderhalve meter afstand.

Mooie test is dit dus geweest.
Al zullen we wel gaan zien dat ze ELKE dode, elke nieuwe besmetting zullen gaan (proberen te) koppelen aan deze rellen en plunderingen... euh protesten.

101 xtremy    
ongeveer 1 maand geleden door xtremy
8
Meld

Krijgt ze straks ook nog 10 jaar wachtgeld??

102 netcat    
ongeveer 1 maand geleden door netcat
3
Meld

@100 Halsema is verantwoordelijk zij heeft in samenspraak met de gouden driehoek een beslissing genomen blijkbaar is verkeerd geadviseerd

103 jantje van leiden    
ongeveer 1 maand geleden door jantje van leiden
4
Meld

@41 Eens tot punt 4.

Vanaf punt 4: question

104 Mappie    
ongeveer 1 maand geleden door Mappie
1
Meld

@102 Wat dacht je wat? questionquestionquestion

105 Tutor01    
ongeveer 1 maand geleden door Tutor01
2
Meld

Beetje hypocriete reactie van de regering en de Kamer. De terrassen zijn weer open en de sportscholen gaan ook weer open. Iedereen weet intussen wel dat hele volksstammen zich tijdens de lockdown niet aan de regels hebben gehouden. Daar neemt de regering geen verantwoordelijkheid voor maar ze verwachten dat wel van mevrouw Halsema.
Als ze deze demonstratie had verboden dan had half Nederland haar voor een stiekeme racist uitgemaakt.

106 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
20
Meld

Beetje hypocriete reactie van de regering en de Kamer. De terrassen zijn weer open en de sportscholen gaan ook weer open. Iedereen weet intussen wel dat hele volksstammen zich tijdens de lockdown niet aan de regels hebben gehouden. Daar neemt de regering geen verantwoordelijkheid voor maar ze verwachten dat wel van mevrouw Halsema.
Als ze deze demonstratie had verboden dan had half Nederland haar voor een stiekeme racist uitgemaakt.

107 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
21
Meld

Mag aannemen dat ze aftreedt. Dit kan echt niet

108 Hefan430    
ongeveer 1 maand geleden door Hefan430
2
Meld

@106

Nee dan handhaaft ze de wet. Uiteraard zullen er dan weer mensen (waarschijnlijk jij dus ook) die dan weer menen de racismekaart te moeten trekken.

109 Hefan430    
ongeveer 1 maand geleden door Hefan430
2
Meld

We zullen het zien hoe "geschokt" ze wéér zijn.
Het vragenuurtje begint zo..
Kijken dus.

110 Dieke    
ongeveer 1 maand geleden door Dieke
1
Meld

@108 Halsema aftreden? Zo'n mooi salaris krijgt dat vrouwtje nergens anders.

111 Mac Benac    
ongeveer 1 maand geleden door Mac Benac
2
Meld

Wilders eist in vragenuurtje nu aftreden "anarchistische" burgemeester Halsema..

112 Strongoli    
ongeveer 1 maand geleden door Strongoli
2
Meld

@41 mijn bericht
@104 Mappie

Kunt U mij aangeven wat U aan mijn punten 5 en 6 stoort?

113 duurendaal    
ongeveer 1 maand geleden door duurendaal
2
Meld

Halsema was bang voor geweld als ze zou ingrijpen. Ze geeft in ieder geval wel toe dat de racisme schreeuwers dus gewelddadig zijn.

114 Reconquista    
ongeveer 1 maand geleden door Reconquista
2
Meld

waar was deze onbegrip toen islamieten in Wolvega een stille tocht hielden? Een tocht begeleid door agenten en waar de 1,5 meter eveneens werd genegeerd. Toen zwegen dezelfde politici die nu commentaar hebben

115 Ik_heb_een_eigen_mening    
30 dagen geleden door Ik_heb_een_eigen_mening
2
Meld

Opstappen per direct. Zij had al veel eerder op moeten stappen maar nu zeker. De vorige keer al toen ze wapens in huis had zonder wapenvergunning. Bovendien horen wapens die je met vergunning in huis hebt in een kluis te liggen. Dit is een strafbaar feit en hiervoor had ze een strafblad moeten krijgen.

Ik dit geval als je weet dat er een demonstratie kom, en dat wist ze dan regel je alles tot in de puntjes. Ze "dacht"dat er 300 man op af kwam maar had moeten weten dat er duizenden op af kwamen. Dat had ze af kunnen lijden uit andere steden. En wat doe je dan? Je grendelt meteen alle stations af en laat iedereen weer vertrekken met dezelfde trein. Niemand laten uitstappen. Alle stations bewaken met politie en event hulp van het leger. Crowd control inschakelen. En alle toegangswegen naar de dam afsluiten.

Kijk dn heb je het in de hand. Maar niet als je zelf zonder mondkapje die overigens voor geen meter werken tussen de mensen in gaat staan. Dit is een enorm superspread event en ik hoop van harte dat ze over 2 weken op de IC ligt.

116 Goesenaar    
30 dagen geleden door Goesenaar
3
Meld

@116 : handig als je (als zorgverlener) terug komt van je werk met de trein..

117 Jackd    
30 dagen geleden door Jackd
1
Meld

@117 ja dat is jammer. In dit geval is er een superspread event geweest en heeft de zorg het over 2 weken weer druk. Dan maar een uurtje later thuis. Had ik er voor over gehad als ik zorg medewerker was geweest. Als hiermee een superspread event was te voorkomen zou ik blij geweest zijn ondanks dat ik later thuis was of later op mijn werk.

118 Goesenaar    
30 dagen geleden door Goesenaar
3
Meld

De demonstratie op de Dam met als motto: Hoe creëer, of vererger, ik racisme!
Dom links snapt dat niet eens. Ze zien gewoon niet in dat de niet linkse bevolking ze steeds meer uitkotst. Net als bij de demonstratie in de VS waar geplunderd, gesloopt en gemoord wordt door de Afro's. Een kanttekening daarbij is dat de yanken wél racistisch zijn t.o.v. de zwarte bevolking maar de yanken sporen ook niet.

119 Dignes    
30 dagen geleden door Dignes
3
Meld

Racismebetoging prima.
Maar nu zijn er beperkingen door Coronavirus.
Dat virus is echt heel gemeen, veroorzaakt veel en langdurige tot blijvende invaliditeit en hoge sterftecijfers, het werkelijke aantal doden is veel hoger als dagelijks gepubliceerd.

Dan de verpleging, de schoonmakers en de artsen die zich inzetten voor goede zorg, maar ook niet goed beschermd tegen dit rotvirus met ook bovenstaande risico's van dien, die draaien er straks weer voor op, net als met carnaval en diverse kerkdiensten.


Dan mag je verwachten dat deze manier van demonstreren meer als een belediging is naar de zorgverleners die er straks met de nodige gevaren voor zichzelf, er weer voor kunnen opdraaien.

Er is geen enkele poging gedaan om te voorkomen dat deze demonstranten de regels in acht namen en gewoon vrij spel kregen van oppermoeder Halsema.

Eerder zijn zoonlief en partner Oei al erg clement behandeld voor verboden wapenbezit in de ambtswoning. Er is geen huiszoeking naar meer gedaan zoals dat bij verboden wapenbezit gedaan hoort te worden.

Laat dat mens spruitjes gaan pellen, net als de namaak Juliana van de VPRO destijds.
Ook loopt ze weg als er vergadert gaat worden over de opvang en financiering van uitgeprocedeerde illegalen uit veilige landen.

Zelfs een verkrachte en later aan de verwondingen overleden vrouw op leeftijd door een asielzoeker-statushouder (dus ook zeer slecht beoordeeld door de asiel-industriëlen) kan haar niet wakker maken in Amsterdam.

Ook dit was moord, net als op de ongelukkige in Amerika, maar geen woord hierover.
Liep ook niet mee in de stille tocht voor deze inwoonster vorig jaar.
Dat mens is totaal ongeschikt voor de haar "toevertrouwde" taak.
Maar een conclusie wordt er niet aan verbonden

120 Wil je niet weten    
30 dagen geleden door Wil je niet weten
1
Meld

@87 Ik ben wel gelovig .,zielig figuur.

121 visvogel    
30 dagen geleden door visvogel
1
Meld

@65
EnigSTe? Er bestaat geen eniger dan enigquestion
Aanrecht? Mens, ga koken!

122 Frouke    
30 dagen geleden door Frouke
1
Meld

@87
Bidden voor iemands dood.... ehm, klinkt best moordzuchtig....

123 Frouke    
30 dagen geleden door Frouke
0
Meld

@118 : "een superspread event" dat zou dan de 1e zijn in de buitenlucht.

124 Jackd    
30 dagen geleden door Jackd
1
Meld

@113 "
Kunt U mij aangeven wat U aan mijn punten 5 en 6 stoort?"

Rieken wel erg naar complottheorieen en, hoewel ik ervan overtuigd ben dat er veel achterbaks en achter gesloten deuren geregeld wordt door machthebbers, gaat het mij te ver om te stellen dat de kern van demonstranten bestaat uit mensen die op de loonlijsten van de overheid staan b.v.
Voor wat betreft profileren gaat het me simpelweg te ver om te stellen:"Maar dan moet edere vorm van profileren worden uitgebannen."

Het moet toch mogelijk zijn om gegevens te GEbruiken zonder ze te MISbruiken.

125 Mappie    
29 dagen geleden door Mappie
0
Meld

Zijn het dezelfde mensen die schreeuwden om vrijheid en die beweerden dat het virus in de buitenlucht nauwelijks besmettelijk was die nu Halsema willen lynchen?

Waarom is vliegen wél mogelijk maar demonstreren niet?

Wat is volgens de tegenstanders van deze demonstratie een effectieve manier om tegen racisme te demonstreren?

126 Lidpver    
29 dagen geleden door Lidpver
1
Meld

@109 Ze heeft de wet gehandhaafd. En ze was zelf aanwezig bij de demonstratie. Ze heeft gezien hoe het uit de hand liep en heeft na overleg met de politie besloten om niet in te grijpen. Anders waren er waarschijnlijk rellen uitgebroken over heel de stad en was iedereen daar weer over gevallen. Het was een vergissing om de demonstratie daar te houden, maar dat is wijsheid achteraf. Zelfs de minister is het daar intussen over eens. Grappenhaus heeft ongetwijfeld contact gehad met Halsema en hij heeft zijn mening bijgesteld. Tijd dat jij dat ook doet.

127 samcash    
29 dagen geleden door samcash
12
Meld

@120

Jouw voorbeeld was ook moord.
Dat is natuurlijk ook zeer ernstig en zeer fout en hoort naar behoren bestraft te worden .
Maar geweld van mensen die aangesteld zijn voor de veiligheid van burgers maar die burgers vermoorden , ligt toch anders.
En als er dan ook nog racisme bij komt en het niet bestraft wordt, is het nog erger.
Niet voor niets wordt in dit geval overal in de wereld gedemonstreerd.

128 Goodnews badnews    
29 dagen geleden door Goodnews badnews
2
Meld

@113 mijn bericht.
@125 Mappie

Mijn dank voor Uw antwoord

Ik heb zelf wel eens, een beetje met de methoden van de Algemene Rekenkamer, gekeken op de begroting van Sociale Zaken, Arbeidsmarkt en Integratie. Toen nog onder Asscher.
Maar gepubliceerd over het onderwerp van activisten die officieus op de loonlijst staan van de politiek, heeft journalist Syp Winia:

https://tpo.nl/2019/11/23/syp-wynia-laat-sigrid-kaag-stoppen-met-het-sponsoren-van-actiegroepen/

Het is dus beter hem aan te voeren ter onderbouwing van mijn punt 5.


Wat betreft profileren. Het zou zeer prettig zijn allerlei databestanden aan elkaar te kunnen koppelen. Bijv. om fraude of criminele geldstromen te bestrijden.
Vanzelfsprekend. En uit concurrentieoverwegingen word je zelfs gedwongen. Maar daar staat tegenover dat malafide ontsporingen (zie CAF-II , ambtsmisdrijven bij de Belastingdienst) of zelfs maar ongelukken niet zijn uit te sluiten.

Het eerste studiejaar van een van mijn kinderen is vergald door zogenaamde social justice warriors op de universiteit. Omdat ze op basis van sociale media een profiel hadden gemaakt dat de plank volledig missloeg. Het legertje activisten werd aangestuurd, zo bleek, door de leiding van een vakgroep. Dus: wetenschappelijk personeel, geen studenten. Het heeft ons een groot deel van de zomer gekost om, nota bene, betrokken hoogleraren en medewerkers schaakmat te zetten. De bestuurlijke weg binnen de universiteit was niet begaanbaar vanwege de twisten en angst die de vakgroep omgaf. Men was kopschuw.
Daarom: indien je als burger niet over de benodigde connecties beschikt, zal een tegenoffensief niet lukken.
Iedere vorm van profileren, ook niet-etnisch profileren, is gevaarlijk. De enige uitweg die ik zie, is dat de burger wettelijk eigenaar wordt van zijn data. Indien een overheid of andere partij hem toch profileert, mag dat slechts in het kader van onderzoek op grond van een redelijk zware verdenking.

En dan nog zult U mij tegenwerpen dat iedere vorm van het inzamelen van inlichtingen over een andere partij al gauw overgaat in profileren. En dan heeft U gelijk. Het is een gevaarlijk gegeven dat zoveel nieuwe mogelijkheden van informatiegaring beschikbaar zijn gekomen. De risico's van verkeerde informatie of misbruik van informatie zijn als factor sterk toegenomen.

129 duurendaal    
29 dagen geleden door duurendaal
0
Meld

@116

Wat ik er van begrepen heb , was het niet haar wapen maar dat van haar echtgenoot.
Niemand wordt ontslagen om gedrag of daden van zijn of haar partner.
Gelukkig maar , zeker voor de kinderen .


130 Goodnews badnews    
29 dagen geleden door Goodnews badnews
2
Meld

@129 " Het is een gevaarlijk gegeven dat zoveel nieuwe mogelijkheden van informatiegaring beschikbaar zijn gekomen. De risico's van verkeerde informatie of misbruik van informatie zijn als factor sterk toegenomen."

Helemaal mee eens.

131 Mappie    
29 dagen geleden door Mappie
0
Meld

@124 Carnaval is ook in de buitenlucht

132 Goesenaar    
28 dagen geleden door Goesenaar
1
Meld

@130 Dat kan wel. Als er in een huis een wapen word gevonden ben je als echtpaar beiden schuldig en zeker verantwoordelijk. En als burgemeester mag je geen wapens in huis hebben maar hoor je van onberispelijk gedrag te zijn. Geen verboden spullen in huis.

Een vrouw van een politie agent mag ook geen verboden spullen in huis hebben. Zij mag b.v. ook geen wietplantage op zolder hebben. Dan word ook de agent er voor aangerekend. Hij kan dan niet zeggen: ja maar het was van mijn vrouw.

133 Goesenaar    
28 dagen geleden door Goesenaar
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
LIVE | Nieuw dieptepunt voor VS: 47.000 besme...
De Verenigde Staten bereiken een nieuw diepte...

1 dag geleden door AD

'Erken dat er sprake is van 'afrofo...
Het Landelijk Platform Slavernijverleden roep...

1 dag geleden door NOS

BLM wil nu ook “white supremacy-beelden...
Niets of niemand is meer veilig voor de furie...

1 dag geleden door Racism monitor 2020

Geert Wilders: ''Jullie sluiten all...
Institutioneel racisme in Nederland.

7 uur geleden door Moskowfiets

Trump heeft een geheim plan om te winnen
Tweets zijn gratis, advertenties die met veel...

20 uur geleden door progressiefliberaal


ADVERTENTIE


Laatste reacties
DaisyDaisy
OT 82...
@97 Die tas!...

minder dan een minuut geleden door DaisyDaisy

120db
OT 82...
@95 nu is het voor mij ( voor jou dus ook) ...

minder dan een minuut geleden door 120db

Nicks R. Van
Fietsers negeren verbod en appen er nog volop...
Het alom bekende euvel: wel regels instellen ...

1 minuut geleden door Nicks R. Van

SBD
Derek de Lint nieuwe Sinterklaas bij aangepas...
"...Vanwege het coronavirus gaat de Stichting...

2 minuten geleden door SBD

Marrie
BLM wil nu ook “white supremacy-beelden” ...
@162Ja, maar de waarheid zullen ze nooit be...

2 minuten geleden door Marrie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig