Zhao Lijian, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.
Volledig scherm
Zhao Lijian, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. © REUTERS

China gaat in "tegenaanval" na aankondigingen van Trump over veiligheidswet in Hongkong

China heeft vandaag aangekondigd dat het in de tegenaanval gaat na de recente verklaringen van de Amerikaanse president Donald Trump. Die wil namelijk de toegang tot het Amerikaanse grondgebied voor Chinese burgers beperken en handelssancties opleggen aan Hongkong. Het is de eerste keer dat Peking reageert sinds Trump zijn beslissingen vrijdag bekendmaakte.

4 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    China heeft al in eigen voet geschoten. Het permanent bespieden van mensen met gezichtsherkenning en het punten geven door een computer wordt door de simpelste mens als een daad van tirannie gezien.
  • Joël Hendrickx

    4 jaar geleden
    Stratego in 't echt. Trump is hiermee niet aan zijn proefstuk.Eerst je grootste handelspartner sarren, dat een tijdje volhouden en dan met groot vertoon samen alles weer goedmaken en goede handelsdeals sluiten. Lukt telkens weer. In een verkiezingsjaar kan hij dit nog even volhouden om dan de beleggers volledig op zijn hand te krijgen tegen de verkiezingen. Wedden dat de beurs zal stijgen? En wie wordt de volgende president? Juist!
  • Ludo Mens

    4 jaar geleden
    China pleegt al jaren lang koude oorlog door land op te eisen dat niet van hun is voorbeeld is Tibet en hun dagelijkse inmenging in Taiwan ook eilanden van andere landen zijn plots hun eigendom - op NL tv zag ik hoe ze honderden 2m kopen in Afrika en daar een chinese provincie maken zoals in China en alleen hun taal en schrijven is geldig.
  • Willy van craen

    4 jaar geleden
    Als je Trump wil raken moet China niet reageren op de uitspraken van hem. Enkele dagen later zegt hij weer wat anders.