Archiefbeeld van de burgemeester van Londen Sadiq Khan
Volledig scherm
Archiefbeeld van de burgemeester van Londen Sadiq Khan © Photo News

Londense burgemeester vraagt om overgangsperiode Brexit te verlengen

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, heeft er vandaag bij de regering van premier Boris Johnson op aangedrongen om de met de Europese Unie afgesproken overgangsperiode in het kader van de brexit te verlengen, zodat er verder onderhandeld kan worden over de toekomstige relaties tussen Brussel en Londen.

7 reacties

  • Tom H

    4 jaar geleden
    Uiteraard willen ze langer blijven want er worden Europese Coronamiljarden uitgedeeld. Voor geld danst den beer en men alle idealen opzij. Geen cent mogen ze krijgen. Zelfs geen eurocent. Buiten is buiten. Met de wind vanachter.
  • Julien Tijtgat

    4 jaar geleden
    Zij wilden uit de unie,dat ze hun plan trekken nu zou ik zeggen,en geen toegevingen meer,die hebben ze al genoeg gekregen.
  • Chris Hom

    4 jaar geleden
    Hoeveel tijd is er volgens de Britten nog nodig om zonder Europa verder te kunnen?
  • Gert Veer

    4 jaar geleden
    Vragen mag, maar Johnson heeft andere plannen. Ik hoop dat het geduld van de EU ook op is: onderhandelen met een onwillige partner heeft geen enkele zin. Eens kijken hoe goed het VK het doet in coronatijden, dat is vast een toevalligheidje waar Boris niet op gerekend had.
  • Eddy DESMET

    4 jaar geleden
    Het wordt steeds duidelijker : de Britten willen de lusten, maar niet de lasten van een Brexit. Het Verenigd Koninkrijk heeft van meet af aan steeds over van alles en nog wat dwars gelegen. Toen de euro werd ingevoerd, deden ze niet mee. Je kan het vergelijken met Zwitserland : ze horen nergens bij, maar profiteren over van alles en nog wat !