Sylvana Simons: ‘Opstand is de taal van de ongehoorden, luister naar hen’ (parool.nl)


De beelden van de door politiegeweld om het leven gekomen George Floyd vervulden Sylvana Simons met walging, woede en verdriet. De lijsttrekker van Bij1 schrijft: ‘Ook in Amsterdam is opstand onontkoombaar als er steeds weer wordt gekozen voor repressie.’ ...

door ongelovenloos in Binnenland  ·  32 Reacties

  • 2
  • 507x gelezen
Reageer met een Emoji
1
17

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Gevaarlijk mens.

3
1 Saviro

"Ook in Amsterdam is opstand onontkoombaar als er steeds weer wordt gekozen voor repressie.’ ''
Heeft ze echt niet door dat ze de boel aanwakker, of doet ze dit expres?

3
2 ongelovenloos

Er wordt juist te veel naar jullie geluisterd. Tot het moment dat jullie verslaafd zijn geraakt en als elke verslaafde letterlijk de weg zijn kwijt geraakt. Een voorbeeld is de deelname aan Denk en blijven eisen dat men je serieus blijft nemen. Serial?

3
3 Honda RA302

@1 Idd een gevaarlijk persoontje. Laat de rechter z'n werk doen en klaar. Geen reden voor een opstand.

4
4 Cody

Hysterische mens, meer woorden wil ik daar helemaal niet aan vuil maken.

3
5 Ronin

Ongehoorden=Licht verstandelijk gehandicapten

12
6 Racism monitor 2020

@6 Jij vindt de demonstranten verstandelijk gehandicapt? Ok... weer een andere invalshoek.

8
7 Scrow

Wat de VS betreft klopt het wel, maar om dat te vergelijken met Nederland slaat helemaal nergens op. Ze heeft zelf wel eens gezegd dat haar kleurtje haar in Nederland juist heeft geholpen en ze volop kansen heeft gehad. Dat strook niet met wat ze nu allemaal roept. Maar goed, voor haar is het een verdienmodel.

2
8 Scrow

Ongehoorden hebben moeite met denken, zijn emotiebommen .... van beide kant.

9
9 Racism monitor 2020

Zijn alleen ongehoord al ze een bepaalde huidskleur hebben in het Sylvana Social Gerechtigheid, ga de gok doen wie de "vijanden" zijn xD
Alse we in het Tonganees praten zien we geen probleem in de zwarte wereld

4
10 DikkeTor

@9 Met ongehoorden wordt hier bedoeld mensen waar niet naar wordt geluisterd. In dit geval de zwarte, arme bevolking. Als jij die geestelijk gehandicapt vindt... ok, jouw mening.

9
11 Scrow

@8 dat is wel met meer zaken zo bij deze mevrouw. Zelf mocht ze wel oproepen om vooral niet een relatie te beginnen met donkere mannen en mocht ze daar op aangesproken worden gaat ze er niet op in en vol in de aanval.

Ze was gewoon niet meer relevant als tv persoonlijkheid en heeft een andere manier gevonden om aandacht te krijgen. Ze staat blijkbaar graag in de spotlights

1
12 Repelsteeltje

@12 Klopt, ze kreeg programma na programma. Ook nadat die programma's een aanfluiting waren. Na een zooi jaar kreeg ze geen aanbiedingen meer en moest ze wat anders. Ik heb uiteraard niets tegen mensen die zich echt inzetten tegen discriminatie en racisme maar zij is de laatste die ik daarin serieus neem.

1
13 Scrow

Vuurtjes aanwakkeren daar is dit mens een meesteres is..Blijf uit haar buurt!

2
14 shym

@11 ik vind mensen die gaan rellen en plunderen ook debiel. Jij niet dan?

Volgens mij is er op sociaal vlak altijd meer bereikt met geweldloos protest. Zowel in India, Zuid Afrika als in de VS zelf is dat de manier waarop onderdrukte minderheden uiteindelijk gehoord werden.

Plunderen en het eigendom van de hardwerkende middenstand slopen werkt alleen maar averechts en is ontzettend dom (als ze daadwerkelijk plunderen uit protest) of gewoonweg crimineel (degene die plunderen omdat ze de kans zien.

1
15 Repelsteeltje

@15 Ja, ik wel. Maar ik reageer op het artikel over ongehoorden en de opmerking van @6

Die plunderaars moeten keihard aangepakt worden. Die misbruiken juist de dood van die Floyd.

2
16 Scrow

Zomaar eens een gedachte:
Sylvana heeft een rot leven, net als zovele zwarte mensen in ons mooie Nederland. Zij voelen zich gediscrimineerd door de overwegend blanke bevolking. Zij worden etnisch geprofileerd door de politie. Aan deze gevoelens kan niemand wat veranderen (met uitzondering van zijzelf). Willen zij weer gelukkig door het leven gaan dan kunnen zij beter in een zwart land gaan wonen. Waarom helpen zij Suriname niet opbouwen. Je maak mij niet wijs dat in Suriname geen mensen nodig zijn die het land helpen opbouwen. Dus Sylvana, ga naar Suriname. Daar wordt je niet gediscrimineerd, daar is de politie overwegend zwart en zal daarom niet etnisch profileren.
Sylvana, wat weerhoudt je te verhuizen.

1
17 rlw

Wat een onzin.

Er is nogal een verschil tussen gedood worden door onnodig politiegeweld en menen dat je niet gehoord wordt (een klacht die vaak neerkomt op: niet alles in dit land gaat precies zoals ik en mijn ingebeelde meerderheid het wil).

0
18 progressiefliberaal

"In Nederland heerst nog steeds de gedachte, juíst door de expliciete racistische uitspattingen die plaatsvinden in de Verenigde Staten, dat wij een streepje voor hebben in termen van humaniteit, gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid. Onterecht, want Nederland heeft een gitzwart verleden als het gaat om het dehumaniseren, verhandelen en uitbuiten van zwarte mensen. "

Sylvana snapt de betekenis van 'verleden' blijkbaar niet helemaal, ondanks dat ze dat woord wel expliciet gebruikt.

5
19 progressiefliberaal

Och och. Madam komt ook uit haar schelp.

2
20 Bram brabant

Vuurtjesstoker en uitlokker die even een graantje denkt mee te pikken van wat er aan de overkant van de oceaan gebeurt.

2
21 Voorzittershamer

Opstand is de taal van de ongehoorden.In zijn algemeenheid een waarheid als een koe.

9
22 jantje van leiden

"Sylvana Simons bemoeit zich niet alleen met Nederland, maar ook met de gang van zaken in de Verenigde Staten. Uren na de laffe aanslag op politieagenten in Dallas waarbij vijf agenten werden doodgeschoten door linkse activisten, schaart Sylvana zich vierkant achter ‘Black Lives Matter’. Maar over de aanslag op politieagenten geen woord."

Het zou me niks verbazen als zij zich bij deze groepering heeft aangesloten. Dan is het voor SS van belang om hier ook even de boel op te stoken.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2016/07/sylvana-simons-steunt-black-lives-matter-na-moord-op-agenten-vs-maakt-all-lives-matter-belachelijk/

2
23 Cody

Ach als je je als mens gewoon gedraagt, is er niets aan de hand, welke kleur je ook hebt. Als je als mens gaat inbreken, stelen, verkrachten, inbreken, kopschoppen, met meerderen op iemand intrappen, dan krijg je problemen, ongeacht je kleur. Om dat gelijk als racistisch te benoemen, gaat mijn pet te boven.

2
24 gaulette

‘Ook in Amsterdam is opstand onontkoombaar als er steeds weer wordt gekozen voor repressie.’

Ophitser Sylvana Simons probeert Amsterdam op één lijn te stellen met Amerika.
Nou, in Nederland gaat het toch echt anders toe dan in Amerika.
Sylvana Simons heeft de plank kortgeleden al eens misgeslagen toen zij de Amsterdamse politie bij een optreden van etnisch profileren beschuldigde.
Bleek het daarbij niet om een donker iemand maar om een blanke man te gaan, mevrouw Simons sprak duidelijk voor haar beurt.

0
25 Graaier1000

Vind dit maar een vreemd artikel.
"Maar wie naar het gevangeniswezen in de VS kijkt, zal overeenkomsten zien met lang vervlogen tijden. Zwarte mannen en zogenaamde etnische minderheden zijn oververtegenwoordigd als gevolg van etnisch profileren door politie, justitie en de overheid. Waar witte demonstranten de vrijheid wordt gegund om tot de tanden bewapend de macht uit te dagen, reageert de politie op zwarte demonstranten met grof geschut en zero tolerance."

Waarom die zwarte mannen die allemaal vast zitten in de gevangenissen vergelijken met witte demonstranten?
Alsof er ineens geen zwarte mannen bestaan die overvallen plegen, drugs dealen, verkrachten, crimineel gedrag vertonen in gangs of moorden begaan.
Er is wel degelijk racisme en ik heb het te doen met de mensen die daar last van hebben.
Ik ben zelf ook geen racist.
Ik vind termen als 'zwarte man' al hinderlijk. Ik zie in eerste instantie een mens en ja, die is gekleurd maar die is net zo goed mens als wie dan ook.
Heeft gewoon rood bloed, witte botten en moet ook daags schijten op de pot.
Maar, en dit is niet racistisch bedoelt, je hoort maar heel weinig gekleurde mensen over hun eigen gemeenschappen en het 'imago' wat zijzelf hebben opgebouwd/gecreëerd hebben.
Natuurlijk krijgt niet iedereen dezelfde kansen om met eerlijk werk rijk te worden.
Maar dat geldt voor iedereen.
Ook blanke jongeren uit een bepaald milieu/achterstandswijken zie je niet vaak doorgroeien als bankdirecteur of wat dan ook.
Maar zij hebben allemaal de kans om zich te bewijzen in het leven en te voorzien in hun eigen behoeften.
Al dan niet als werknemer of werkslaaf.
Daarnaast zijn er ook legio voorbeelden van gekleurde mensen die het wel hebben gemaakt (denk aan zakenmensen, zangers, rappers, voetballers, rugbyspelers, politici/een president enz....).
Het hebben van een kleur is dus niet zomaar een excuus om niet te kunnen slagen.

Los van dit drama;
De Afro-........ gemeenschap kan in mijn ogen veel meer doen dan alleen of telkens in die 'slachtofferrol' kruipen.
Incidenteel zou dat ook best gerechtvaardigd zijn maar een grote meerderheid van die gemeenschappen denkt en handelt heel anders.

0
26 Malinois

Onze enige echte racist doet ook een duit in het zakje, zeker net bij gekomen van haar weekend lijntjes!

1
27 Zie Hier

@6 Zijn vooral de geestelijk gehandicapte beroeps racisten zoals de zoekers naar racisme!

2
28 Zie Hier
29 Hannie1

@17 , gum het onderlinge racisme niet uit in Suriname met de creolen, oud-javanen, arukanen etc etc.

0
30 caso

Ik neem dat mens niet meer serieus...
Gevalletje: lopen meer gekken buiten dan binnen...

0
31 Tjeesus...,

Luister dan ook trut!

0
32 niet-alles-geloven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Offtopic

@2682Kom vanavond wel even terug. Het is nu een beetje te vroeg voor zo'n cocktail. 😉...

6 minuten geleden geplaatst door Strongoli

skapoe
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

De zoveelste inhoudloze DDR66 muts, nog geen dag in het leven fatsoenlijk werk gedaan, maar een praatjes!...

22 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Nieuw azc leidt tot ernstige bedreigingen politici: ‘Er lag een plastic pistool op mijn motorkap’

Stop met dia asielwaanzin.Nederland is vol en wil geen haatbaard meer bij!!!!!...

23 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Ben bang dat timmerschrans I steeds dichterbij komt.De vvd zal zijn ware aard laten zien en zich weer pro immigrant opstellen....

24 minuten geleden geplaatst door skapoe

skapoe
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Ha(l)al ze maar binnen, die strijders!!! 🤮...

25 minuten geleden geplaatst door skapoe

Hendrianus
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@7 Ik weet eigenlijk niet of dat volgens de voorschriften is toegestaan. De opname wel natuurlijk maar wat je daarmee, in dit kader van 'herrie...

26 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@6 De ME, die er op los ramt, bij een aangemeld stil protest van 8 man? Dat is nog erger dan de Russische praktijken bij demonstraties. ...

38 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Hendrianus
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

(Het wordt een stil protest, zonder toespraken, maar de demonstranten willen op hun protestplek wel staan met bordjes waarop teksten staan als: ...

43 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 @1     "Dan ben je stil. Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen." Uit het artikel:"Het wordt een ST...

1 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
ChuaiAsian HardcoreSkarlite KnightHoodamatuersBrazzerx FreeNick Pulos NudeDianne Agron NudeYoya Grey PornIncest ComicFabswingersdRomantic Suhagrat VideoNude Desi SelfieXnxx TamelPictures Of Naked WivesGay SexpinoyPorn Star VietnamNaked Wives At The BeachGay Best Free PornPorn Com JaponesaNaked Women PoSquid Game SexVictoria Lit PornFree Porn TubesMotherless. ComAmateuretsexeOlder PornPublic XxxKinnar Sex VideoMen MasturbatingMallu New XxxAsian Sexual MoviesJapenese Step Mom PornTumble PornFree X HampsterSexos SafadosSexy Sara TendulkarFamilystrokes FreeNuru Masage PornEl Mejor PornoPorn Dos FamososLesbian XvideoFace SitSexxxtonsViviane Lomelin PornOk PornBj With TongueEmilia Clarke ButtJapaese Mom PornSouth Bf VideoXxx Mom Sexy VideosMeena Actress NudeNude SailingRedgidsHeanti HeavenLong CockTeens PornsitesPprn PicsJessbess LeakedRandom NudesClaire Black PornCourtney Eaton NudePorn Bikini PicturesHotel Me SexLillias Right NudeJizzhutyInsane DeepthroatIndian In NudeOnlyfanstitsJackplusjill SwapOld Aunty XxxBisforblowjobMmssexBig Boobes AuntyXxx Sexy Video IndanOld SpunkersSexy Mallu SexVax On Blondes FacialabuseHousewife Kelly AndersonReal SquirtSophie_foxiee PornVoyeurs SexesAdult Tik TokRagb TorrentHeather Graham NakedFilme PorStepmomporn VideosSpoiled Princess XxxTeen Porn Sex VideoGay Porn Black MalesNude Actress In IndiaCanale RomanestiAlyccia StarrNami HentXhamster Live PornSexy Jill Video3d Porn MosterTherealkayce884 NudeBabypeachhead LeakedKissing HandjobJapan Porn MassageSunneleone Xxx VideosAnna De Armas NudeBangla Sexy BfStuffy Bunny HentaiSite PornubBada Land XxxReal Hindi XxxKavita SexIndian Mother Son XxxGen Z PornBoquetes TopJaponesa Novinha PeladaFemboy CreampieHindi Xx Video HdAssamese Local XxxBhojpuri Sex PictureBoyfriend PornSoftcore RomanceErotic BeastialityBackshot CompilationJapanese PornstasBraazers Free PornPelis PornosGayporn PaidXnxx Video ChineseXxx Bf Porn VideosJija Sali Ka SexCheating Massage PornOld BigtitsSunnt Leon XxxYurixan BeltranCassidy KleunMonalisha Xxx VideoLulu-065Yeero KemonoLive Sexy XxxLap SexHdpor ComicsAi Sex GameSex FotkaEiffel Tower SexPutas CulonaCabin PornNeha NairPlease Stop PornBlacked PrinceFilmes Pormo GratisSonam Kapoor Hot SexKittykitty PornFokig