maandag 1 juni 2020

Dansoloog

De politie heeft zaterdag 38 personen gearresteerd in Den Haag tijdens een demonstratie tegen de lockdown. Uit de spandoeken en borden bleek weer eens het gebrek aan focus: van Rot op Rutte3 tot 5G en Stop de 1,5 meter waanzin, zoals altijd ontbreekt iedere coherentie.

Hoewel restaurants en cafés de deuren weer hebben geopend, net als musea en over een maand zelfs de sportscholen, zijn er nog steeds lieden die zich verzetten tegen de zogeheten anderhalvemetersamenleving.

Zoals Maurice de Hond en Quote 500-lid Klaas Hummel die met hun website SmartExit.nu de regelreving ‘onwerkbaar en onnodig' achten. De Hond begon over superverspreiders en aerosolen, maar het probleem is: waar virologen dan nog erkennen dat ze het ook lang niet allemaal precies weten, selecteert De Hond voornamelijk onderzoeken die zijn onverbiddelijke gelijk moeten aantonen. En niet alles daarvan blijkt te kloppen.

En dan komt er nog een kort geding tegen de staat, aangezwengeld door het coronakoppel Willem Engel en een Jeroen Pols. Die laatste procedeert de afgelopen 17 jaar tegen overheden 'die het niet zo nauw nemen met wet- en regelgeving', terwijl Engel een dansstudio heeft. En je begrijpt hem al: die is en blijft nog even gesloten.

Dus wat doe je dan? Je meld je bij Cafe Weltschmerz, want daar word je volkomen kritiekloos geïnterviewd door ene Ramon Bril. Die allang blij is dat hij iemand tegenover zich heeft die in een ver verleden bio farmaceutisch wetenschapper is geweest.

Maar dat interview wordt toch vooral gekenmerkt door eigenbelang. Engel is vanzelfsprekend zwaar gefrustreerd over het stilleggen van zijn studio, dus wordt gevaar van het virus voortdurend gedownplayed, de stelligheid van de wetenschap in twijfel getrokken en benadrukt dat social distancing slecht voor ons is. Of dat dansers in het algemeen 'minder ziek worden, want zij hebben een veel beter immuunsysteem'. Terwijl Engel dan wel weer erkent dat aerosolen een rol spelen bij de verspreiding van het virus van zangkoren.

Vergelijkingen tussen Zweden (9,4 miljoen inwoners) en onder meer Frankrijk (66,9 miljoen) qua sterfteratio zijn ook al niet echt handig. En de suggestie dat het grootste deel van de overledenen één of meerdere significante aandoeningen had is maar ten dele waar: het internet staat vol van getuigenissen van kerngezonde dertigers en veertigers die volledig gesloopt zijn.

De conclusie van de dansoloog dat met de anderhalvemetersamenleving een 'microdictatuur' is gecreëerd wordt al helemaal niet hard gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten