Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jerry Afriyie

01-06-2020 09:31

Bol.com Algemeen

 

Beste Jerry,

Je gaat vandaag weer een uurtje ‘werken’, las ik.

‘Stop Blackface’, ‘Nederland Wordt Beter’, ‘Zwarte Piet is Racisme’ en ‘Black Queer & Trans Resistance Netherlands’ organiseren vanmiddag tussen vijf en zes een demonstratie op de Dam.

Het gruwelijke politiegeweld in Minneapolis waaraan George Floyd overleed, grijpen die obscure clubjes van jou en andere subsidietietlurkers aan om te protesteren tegen racistisch geweld in de Verenigde Staten én de EU.

Dat racistisch geweld bestaat, daar en hier, valt niet te ontkennen.

Dat ieder weldenkend mens vindt dat het moet worden uitgebannen, lijkt me evident.

Vandaar ook de ophef in Nederland na de dood van Mitch Henriquez op 28 juni 2015, waarvoor de verantwoordelijke politieagent door de rechtbank en in hoger beroep is veroordeeld. Weliswaar tot een D66-strafje (zes maanden voorwaardelijk), maar veroordeeld.

Waarbij trouwens nooit is vastgesteld dat de agent die disproportioneel geweld toepaste op Henriquez racistische motieven had. Als een kleine kale man met een bril overlijdt aan politiegeweld, is dat ook niet per se omdat de diender in kwestie haat heeft aan kleine kale mannen met brillen.

Maar goed, omdat we het ook niet kunnen uitsluiten, kunnen jullie vanmiddag de zaak-Henriquez gebruiken om (samen met jullie fascistische vrienden van  Antifa) op de Dam te suggereren dat ook een EU-land als Nederland doordrenkt is van overheidsracisme.

Gezondheid

Ik schoot alleen keihard in de lach toen ik jullie ellenlange oproep om vanmiddag te komen protesteren op de Dam helemaal zat te lezen.

Want weet je wie volgens jullie net zo schandalig behandeld is als de betreurde George Floyd?

Jij.

Jullie schrijven: “De laatste woorden van George Floyd ‘Ik kan niet ademen’ deden denken aan het disproportionele politiegeweld bij de arrestatie van Jerry Afriyie tijdens de intocht in Gouda in 2014”.

LOL.

Als het woord ‘potsierlijk’ nog niet had bestaan, had ik het vandaag speciaal voor jou uitgevonden.

Ik snap best dat je graag de martelaar wilt uithangen, maar dit is toch echt pissen op het graf van George Floyd en al die andere échte slachtoffers van buitenproportioneel politiegeweld.

Veel dieper kun je niet zinken.

Groet,

JanD

PS. Ik heb een supergaaf cadeau voor je gevonden, waarvan ik zeker weet dat half Nederland het je gunt!

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com en Amazon wordt ook gewaardeerd)