De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese tegenhanger Xi Jinping in juni 2019.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese tegenhanger Xi Jinping in juni 2019. © REUTERS

Duitsland wil bemiddelen tussen China en VS

Tijdens zijn voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie vanaf 1 juli wil Duitsland proberen te bemiddelen tussen de Verenigde Staten en China. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas aan de Duitse pers gezegd. 

6 reacties

  • Jan Bakker

    4 jaar geleden
    Dat klinkt allemaal mooi, maar het blijkt dat de Chinezen maling hebben aan beloftes en zelfs officiële verdragen. Als het hen zo uitkomt, hebben ze gewoon maling aan beloftes. Ze zijn niet te vertrouwen.
  • johan fransaert

    4 jaar geleden
    waarom moet alles van de andere kant van de wereld komen en wil je perse iets dat van daar komt betaal dan de juiste prijs voor en vooral reken niet te veel op naties als China en de Vs.
  • Louis Heyens

    4 jaar geleden
    bemiddelen doe je bijvoorbeeld als 2 kinderen het niet eens geraken over wie nu met het speelgoedje mag spelen maar omdat het hier over twee supermachten gaat denk ik dat de LEIDERS ervan toch een zekere vorm van intelligentie zullen hebben en dat het bemiddelaartje uit dat kleine landje niks anders kan zeggen dan "Wir schaffen das" ... Dat ze daar weg blijven en de kleuters verder laten spelen.
  • Dimitri Clicque

    4 jaar geleden
    Dat is het nu juist, ze kunnen geen beloftes houden: zie maar in Hong Kong. Het algemeen ( lees communistische 1 partij) belang staat boven echt alles.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Van China kan je gemakkelijk veel beloftes bekomen. Ze weten al op voorhand dat ze er zich toch niet aan zullen houden. Ze spelen met onze derderangspolitici 'wij Europeanen' alsof het een poppenkast is die ze dirigeren. En die handpoppen geloven dan ook nog dat ze iets in de pap te brokken hebben.