RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tech

Apple blokkeert iPhones gestolen bij rellen VS: 'Breng ze onmiddelijk terug'

Beeld © Apple

Apple heeft de iPhones die zijn gestolen tijdens rellen in de Verenigde Staten op afstand geblokkeerd. De dieven wordt verzocht om de toestellen terug te brengen naar de Apple Store.

In meerdere Amerikaanse staten wordt geprotesteerd, na de dood van George Floyd tijdens een hardhandige arrestatie. Volgens demonstranten is dit het zoveelste voorbeeld van racisme en onnodig geweld bij de politie in het land.

Bij die protesten zijn ook meerdere rellen uitgebroken, waaronder in de stad Philadelphia. Daarbij werd een Apple Store overhoop gehaald en namen relschoppers telefoons met zich mee. 

Die toestellen blijken echter niet lang te werken: op een foto is te zien hoe de ontvreemde toestellen op afstand zijn geblokkeerd. Ze laten een enkele boodschap zien: "Kom terug naar de Apple Store op Walnut Street. Dit apparaat is op afstand uitgeschakeld en wordt gevolgd. De lokale autoriteiten worden op de hoogte gesteld."

Daarmee geeft Apple de dieven een laatste kans om het toestel terug te brengen en mee te werken bij een mogelijke vervolging. Dergelijke beveiliging zit al langer in iPhones die in Apple Stores worden geëtaleerd, en wordt nu ook bij de rellen ingezet. 

Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel iPhones er tijdens de rellen zijn gestolen. De rellen in meerdere Amerikaanse steden zijn nog steeds gaande, waar inmiddels ook steeds vaker de nationale garde wordt ingeschakeld.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.