Laurens Meyer.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurens Meyer. © Pix4Profs-Ron Magielse

Terrassen open! Grootste kroegbaas van het land is zelf ook hard aan een rondje toe

InterviewDe ongekroonde koning van het Nederlandse kroegwezen. Geprezen door het bedrijfsleven en het volk dat in deze coronacrisis snakt naar brood en spelen. Bekritiseerd door ministers en uitgeputte zorgverleners. Gesprek met Laurens Meyer, aan de vooravond van de horeca-heropening.

  1. Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalenkroket? Onbestaanbaar!
    24

    Belgen met handen in het haar: menukaart zonder garnalen­kro­ket? Onbestaan­baar!

    De hoge garnalenprijs drijft vooral Belgen tot wanhoop. In Nederland eten we graag een garnalencocktail of een broodje verse garnaal, maar onze zuiderburen zijn helemaal dol op de gepelde delicatesse. Vooral als ze zijn verwerkt in een kroket. Hun culinaire snack wordt door schaarste onbetaalbaar en de garnalenkroket dreigt zelfs van de menukaart te worden geschrapt. ,,Een kiloprijs van 80 euro, niet normaal meer.’’