Amerikaans president Donald Trump.
Volledig scherm
Amerikaans president Donald Trump. © EPA

Trump: “We beëindigen vandaag onze relatie met de WHO”, extra sancties tegen China om aanpak Hongkong

De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd extra sancties in te stellen tegen de financiële sector in China, en nieuwe reisbeperkingen in te voeren. Ook kondigde Trump nogmaals aan “vandaag” uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te stappen. Met de sancties wil het Witte Huis de Volksrepubliek straffen voor de aanpak van de corona-uitbraak en voor een nieuwe wet die de autonomie van Honkong beperkt.

53 reacties

  • Ja Rodrigus

    4 jaar geleden
    belgie zou er beter ook uitstappen, DE WHO heeft voor BELGIE niets gedaan, en advies geven kan iedereen daar hebben we die onnozelaars niet voor nodig
  • Jo Van Echelpoel

    4 jaar geleden
    Trump dient zijn sponsers en andere rijke narcisten aan banden te leggen en toe te komen met de middelen die zijn eigen grondgebied voorziet. Neoliberale kolonisatie veroorzaakt oorlog, armoede en onderlinge onverdraagzaamheid. En niet te vergeten de vernietiging van moeder natuur!
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Het is omdat de VS van Trump op het wereldtroneel niet veel meer voorstelt dat China zijn gang kan gaan in Hong Kong. Nog niet zo snel. Maar Taiwan zal volgen. En de VS zal lijdzaam toekijken.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Trump is weeral de enige die het probleem van de WHO durft aan te kaarten. Afhankelijk zijn van communistische staten is op lange termijn gelijk aan zelfmoord. Maar dat zullen laks(ff)e autoriteiten pas herkennen als het te laat is.
  • John Stahl

    4 jaar geleden
    Met de lang gewenste aanpak van de Internetgiganten gisteren en de nieuwe maatregelen tov China, lijkt Trump het weer goed te doen. Hier in Europa slapen de politiekers verder.