Trump: “We beëindigen vandaag onze relatie met de WHO”, extra sancties tegen financiële sector China (hln.be)


De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd extra sancties in te stellen tegen de financiële sector in China, en extra reisbeperkingen in te voeren. Ook kondigde Trump nogmaals aan “vandaag” uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te stappen. Met de sancties wil het Wit ...

door verwijderd322399 in Buitenland  ·  142 Reacties

  • 10
  • 780x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
2
4
12

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@100
Helaas zet NL geen fake nieuws vlaggetjes, anders waren al je posts, net als nu met trump het geval is, gebrandmerkt, wAr haal jij in hemelsnaam je eeuwige onzin vandaan?

0
101 Zwartwit

@100
En ja hoor, hier is 'ie weer, het lijflied van Trump -- en ook speciaal voor jou Proem!


"I'm an asshole, and I'm proud of it!"

2
102 RichardR

@102

Dacht eerder aan dit liedje voor Trump en de zijnen

0
103 Zwartwit

@100 Je beschrijft nu gewoon autoritarisme/totalitarisme, niet marxisme/communisme.
Ten eerste is marxisme een vorm van communisme dus ik snap je eerste zin niet helemaal; ten tweede is communisme/marxisme niet "dat de overheid heel veel dingen doet". Marxisme is een economische en ethische filosofische stroming. Dat zegt niets over of er wel of geen propaganda is of dat er wel of geen éénpartij-dictatuur is binnen het communisme / in overgang naar het communisme

1
104 ThierryBaedet

@101

Uit de ultrarechtse krochten van het internet, die bakken met vuilnis uitstorten over willekeurige onderwerpen op de queues van Trump.

Trump zegt A. Z'n zombies op het internet zeggen allemaal A. Wekenlang. Totdat A opeens niet waar is en Trump B zegt. Dan zeggen z'n zombies op het internet allemaal B. Wekenlang.

Dat het vliegende onzin is boeit ze niet. Wie hier weet er nou écht iets over de WHO? Maar die dombo's weten wel meteen te melden dat het een goeie beslissing was.

0
105 zeikenderechter

@102
En hoe voelt het om deel uit te maken van de kudde kakelende kippen zonder kop die al jaren het fake news nablaat dat bewezen totaal ende keihard gelogen heeft.

Misschien eens gaan proberen om voor jezelf te gaan denken en het dan ook doen.

14
106 Proemevla

@106

Als u ooit 'denkt' dan implodeert het universum. Dus gewoon zo doorgaan.

3
107 zeikenderechter

@100 @104 Ze zijn trouwens niet verkleed als kapitalisten. China noemt zichzelf een proletarische staat en noemt de staatsideologie "socialism with Chinese characteristics". Ze kleden zichzelf juist duidelijk als socialisten maar het is eerder een vorm van staatskapitalisme o.i.d.

2
108 ThierryBaedet

@106
En ja hoor, je wilt 'm nog een keer horen? Geen probleem!


Man man man wat ben een domme klootzak ... bijna net zo dom als Trump!

2
109 RichardR
110 Nurse Ratched

Goed van Trump ! de CCP heeft de wereld een loer gedraaid, zoals je van boosaardige communisten kan verwachten ; dat doen ze nl. altijd, Gates gaat nu invloed verliezen in Amerika en de rest van de wereld vanwege de oorlogsdaad van Peking.... De H van de WHO staat voor "horror" Goed dat Trump de relatie met crimineel China en deze Peking WHO verbreekt. Hoor Trump eind van de middag. - W.H.O. TERMINATED: President Trump Says Bye Bye To World Health Organization Relationship - YouTube
- Over de Chinese Communisten... klik CC om getr beter te begrijpen De CCP hebben een bloedige geschiedenis van veel onschuldigen doden ; onze linkse media laten dit nooit aan de bevolking zien; het zijn hun linkse rooie vrienden. deel 2 van hun wrede geschiedenis. Koop niks uit dat land, waar de bevolking bang is. Wel uit het vrije China Taiwan. - Nine Commentaries Pt 2: The Beginnings of the Chinese Communist Party - YouTube
-

12
111 flessenhals

@106 , @109
"Man man man wat ben een domme klootzak ..."
Woeps ... eerlijk is eerlijk, ik maakte een vergissing, en die moet ik bij dezen toch even rechtzetten:

Man man man wat ben JIJ een domme klootzak ... bijna net zo dom als Trump!

En voor de zekerheid toch ook nog maar een keer jouw lijflied:

1
112 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

113 Yirush

Wat wel boeiend is is dat Trump doet of het de VS en de WHO was, maar de VS was gewoon onderdeel van de WHO, er werkten Amerikanen.

Die moeten wel erg uit hun neus hebben gevreten.

0
114 Gekste Henkie

* Verwijderd door de redactie *

115 Yirush

@104
Misschien eens wat terugkijken, bijv. vóór fascisme fascisme heette.
Toen heette het nog marxisme.
Propaganda / indoctrinatie zit in de kern daarvan.
Het leidt altijd tot destructie omdat er geen 'zin' meer bestaat.
Jung beschreef die zaken heel goed.

China gaat dezelfde weg, binnen drie jaar.
Meer dan 1 miljard mensen kun je niet blijven controleren.

11
116 Proemevla

@112
Hahaha, misschien moet je eens gaan leren om te geven, echt te geven.
Is goed voor je bloeddruk.

13
117 Proemevla

@106

Dat wilde ik jou net vragen.
Jij bent tenslotte ervaringsdeskundige.

0
118 carpenter

@116
Sorry zwaar debiele zak die je bent, maar dit is toch echt de waarheid wanneer het gaat over Trump en over jou:

"I'm an asshole, and I'm proud of it!"

2
119 RichardR

@117
Oh, niks mis met mijn bloeddruk ...
Jouw hersens daarentegen:


"I'm an asshole, and I'm proud of it!"

2
120 RichardR

@116 "Misschien eens wat terugkijken, bijv. vóór fascisme fascisme heette.
Toen heette het nog marxisme."
Bron? Net zelf verzonnen? De marxistische interpretatie van fascisme is juist per definitie niet socialistisch.

"Propaganda / indoctrinatie zit in de kern daarvan."
Complete non-sequitur. Dat voorgaande marxistische-leninistische staten vaak dictatoriaal en autoritair waren betekent niet dat het marxisme(-leninisme) per definitie dictatoriaal en autoritair is. Die staten centraliseerden juist uit noodzaak tegen anti-revolutionair gedachtegoed, zowel interne sabotage als externe druk.

"Het leidt altijd tot destructie omdat er geen 'zin' meer bestaat."
Waar heb je het over? Wat heeft dit met marxisme te maken? Marx zei niet dat we allemaal maar zure nihilisten moeten worden

"China gaat dezelfde weg"
Klopt. China gaat ook richting het fascisme

1
121 ThierryBaedet

@120
"I'm an asshole, and I'm proud of it!"
die quote gebruik je zeker op alle draadjes.
Zie hem vaker
Wel mooi dat je zo eerlijk over jezelf ben.

8
122 Jongens van de Witt
123 GreyB

Een man ''Bill Gates'' de Messias voor de extreem linkse communisten, nu de grootste betaler aan de WHO. Dwazer kan het niet worden.

8
124 DONKEY R

* Verwijderd door de redactie *

125 dmpr2.3

Sommige Trumphatende linkse kerkgangers hier wonen liever in China dan in Hongkong...

2
126 CoolMemories

Prachtig hoe de anti-Trumpolianas om zich heen slaan terwijl wij er geen gram invloed op kunnen hebben! question

1
127 Verwonderd

Goede zaak dat Trump tegen China optreed. Na het luisteren van deze rapportage war ingegaan wordt op de rol die Hong Kong inneemt voor de Chinese economie, wordt veel duidelijk waarom de maatregel richting Honk Kong genomen wordt.

3
128 sparta

@121
Ik noemde al één bron, Jung.
De term 'fascisten' werd bedacht na de tweede wereldoorlog omdat nationaal socialisten (wat eigenlijk gewoon marxisten waren) niet goed uitkwam.

2
129 Proemevla

@125 Je snapt niet veel, maar dat wist ik al.

0
130 Nurse Ratched

Als je aandelen bezit.Verkopen zo snel mogelijk want Trump is weer bezig.

0
131 jantje van leiden

Prima. Trump is een leider die Amerika lang niet gehad heeft. Wat Hong Kong betreft dat hoort net zoals Singapore een sovereign land te worden en daar voor moet gevochten worden. Harde sancties dus en desnoods een handels embargo.

0
132 Goesenaar

@129 Proem lees je alsjeblieft in want je hebt geen flauw idee waar je het over hebt. Ik heb niet bepaald zin om een heel essay te schrijven omdat je waarschijnlijk toch maar met een nietszeggende oneliner reageert maar even kort:

''De term 'fascisten' werd bedacht na de tweede wereldoorlog''
Niet waar. Fascisme werd al in de jaren '20 gebruikt door fascisten zelf (m.n. in Italië) en door prominente marxisten zoals Trotsky en Brecht. Binnen het marxisme wordt fascisme gezien als de stuiptrekkingen van de bourgeoisie om hun machtspositie veilig te stellen als reactie op groeiend socialisme: het is een gewelddadige bescherming van de economische status quo.

Zie Italië: in begin jaren '20 was het voor het bedrijfsleven nodig om lonen te drukken en prijzen te laten stijgen, maar dat was niet zomaar mogelijk omdat in die tijd nog een grote linkse mobilisatie bestond. Dus wat er gebeurde was dat de zwarthemden van Mussolini veel financiële steun kregen van het grootkapitaal om deze mobilisatie op gewelddadige wijze neer te slaan: vakbondleiders en politici werden opgepakt of tegen de stoeprand geslagen en media van de oppositie werden verboden.

Wat wel veranderd is na de Tweede Wereldoorlog m.b.t. de definitie van fascisme is dat er meer de nadruk kwam op de overeenkomende eigenschappen van fascistische regimes / leiders onder invloed van academische werken van o.a. Arendt en Adorno. Daar is waar fascisme als ultranationalisme, autoritair leiderschap, zeer sterke hiërarchie etc. vandaan komt.

''nationaal socialisten (wat eigenlijk gewoon marxisten waren)''
Dat de nazi's socialistisch waren is al een opmerking van iemand met het IQ van een stoeptegel maar dat ze marxistisch zouden zijn is nog lachwekkender. Wederom was er in Duitsland met de Sturmabteilung een vergelijkende werkwijze als in Italië met de zwarthemden: de werknemersrechten die door middel van marxistische organisatie was ontstaan (recht op onafhankelijke vakbonden, 8-urige werkdag enz.) op gewelddadige wijze neergeslagen. Het economisch beleid van Hitler had helemaal niets met marxisme te maken. Niet voor niets dat de term 'privatisatie' haar oorsprong kent in Nazi-Duitsland. Leuk feitje: de enige flank van de Nazi-partij die tegen privatisatie was en wel degelijk kenmerken van zowel fascisme als socialisme wilden combineren (de flank van Strasser) werd in 1934 uitgemoord.

''niet goed uitkwam.''
Ja want de nazi's hadden na de Tweede Wereldoorlog nog zoooo veel invloed op Westerse academici dat zij zomaar de definitie van het fascisme konden wijzigen!!

0
133 ThierryBaedet

@129 Nog een klein dingetje: dat de Nazi's zich in eerste instantie überhaupt als proletarische / socialistische partij voordeden was om de indruk te wekken dat zij aan de kant van de werknemers stonden en zo electorale steun te vergaren. Dat is een van de meest basale en veel beschreven feiten van de opkomst van het Nazisme in Duitsland dus dat je überhaupt de ''insinuatie'' wil maken dat de Nazi's marxistisch waren geeft maar aan hoe simpel je naar dit onderwerp kijkt.

0
134 ThierryBaedet

@132 Trump is een leider die Amerika lang niet gehad heeft.Niet lang niet. Amerika heeft nog nooit een leider als Trump gehad waar ze God op de blote knietjes voor mogen danken.

0
135 jantje van leiden

@132

Singapore is zonder al te veel geweld uit Maleisië geschopt.

Dat zie ik China niet doen met Hong Kong. question

Hong Kong is China. Daar is na de Britse overdracht niet veel meer aan te doen. Maar dat China zich niet aan het verdrag houdt, ja, daar mogen ze wel op afgerekend worden. Alleen ziet het er naar uit dat dat ten koste zal gaan van de bevolking van Hong Kong en niet van Xi Jinping.

0
136 zeikenderechter

Dat ze tot 83 applausjes komen en maar 8 duimpjes lijkt me verdacht.
Ik ruik een samenzwering.
mijn alufolie is op.. verdorie..

0
137 Tussenderegels

@134
Je leutert jongûh.
NU wordt het fascisme genoemd, TOEN NIET.
Het is alleen verdraaid na de oorlog omdat het niet goed uitkwam en nu vind je er bijna niks meer van online.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/hitler-and-the-socialist-dream-1186455.html

Hitler was een marxist, dat hij aan de macht kwam omdat centrump en rechts zich bij hem aansloot is een andere zaak.
Hitler was ook adolaat van extreme islam.
De figuren om hitler heen waren vrijwel allemaal betrokken bij occulte organisaties die al honderden / duizenden jaren bezig waren en waarvan enkelen er nog steeds zijn.
Daarom heette het ook het derde rijk.
Nu is het vierde rijk dat zal instorten.

4
138 Proemevla

@138 Het werd voor de Tweede Wereldoorlog ook al fascisme genoemd. Je kan gewoon teksten vinden van mensen die fascisme als term gebruiken, zie Trotsky en Brecht die ik al eerder noemde.

En George Watson is een clown die gelooft dat socialisme rechts is want "rechts is als je racistisch bent en links is als je niet racistisch bent" en dat onderbouwt hij met een paar racistische quotes van Marx en Engels die NIETS met de economische theorie van het marxisme te maken hebben.

"Hitler was ook adolaat van extreme islam."
Dit is ook een leuke. De extreme islam is extreemrechts dus het is niet echt een sterk argument dat Hitler marxistisch was. Sterker nog, Marx en Engels waren zeer anti-theïstisch..

0
139 ThierryBaedet

Yup, extreme islam is extreem rechts.
Wat een moeite doe je toch om te ontkennen dat hitler en matties links waren.

0
140 Proemevla

@140 "Yup, extreme islam is extreem rechts"
Je klinkt sarcastisch. Dus wil je nu echt zeggen dat wahhabisme e.d. niet extreemrechts is? Wat is in hemelsnaam jouw definitie van extreemrechts dan? Extreme islamitische groepen zijn de meest conservatieve/reactionaire groepen die op de aarde rondlopen

"Wat een moeite doe je toch om te ontkennen dat hitler en matties links waren."
Nee hoor valt wel mee, slechts een paar posts die misschien 10 minuten van mijn tijd kosten om te schrijven. Maar ik begrijp wel dat een onelinerkoning / twitterquotekoning zoals jij 300 woorden schrijven al veel moeite vindt. Het is trouwens wel duidelijk dat jij 0,0 moeite doet om te beargumenteren dat Hitler links zou zijn want je hebt niets in je eigen woorden uitgelegd. Alleen een onzinlinkje gestuurd.

0
141 ThierryBaedet

@135 Gelukkig zijn we van Obama af en zeker Bush met zijn privé wapenfabrieken.

0
142 Goesenaar

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Rinze
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@1 Nou gister werd er een bontkraagje met 1 hand door en reus van een politieman uit de Jumbo gehaald en achter in een arrestatiewagen gepleur...

1 minuut geleden geplaatst door Rinze

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@7 Jij, als stoere Friese kerel zult er weinig last van ondervinden. . . . maar ga tegenwoordig als jonge vrouw alleen of als Jood met een k...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Weetal
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Lekker toch.Laat maar komen.Des te eerder breekt de pl**res uit in Nederland....

2 minuten geleden geplaatst door Weetal

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@57 Dat was een 🖕 naar D66. De Prinsenvlag is een historische Nederlandse vlag die helemaal teruggaat tot aan de Tachtigjarige Oorlog (1568-...

7 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Reconquista
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@7Ik heb geen geloof en ik leef nu in het heden ten dage en niet in de geschiedenis. In de geschiedenis vind je vuile was van ieder volk en re...

7 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Rinze
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@7Welke vrijheden heb je precies ingeleverd ?...

10 minuten geleden geplaatst door Rinze

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Natuurlijk is hij op het feestje van de man die hem zijn vrouw heeft toegewezen.Natuurlijk wel met zijn russische speldje op de revers....

12 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Reconquista
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

""dan heeft de supermarkt in ieder geval extra bewijs voor de politie."'Vertederend dat Dirk nog denkt dat de politie daar iets mee doet. Er...

12 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@3 Kijk dan de geschiedenis van je eigen fijne geloof even na....

15 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Wedergeboren
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

   Ga je met de trein Geert? ...

16 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Sex Com PunjabiMallu Aunty Hot Romance VideosLea LexusBelessa FilmaSopank BangVr Pornhub DownloadVladislava Shelygina NudePorn JijaBrazzer MoviesBest Asian PornostarWrestling In PornMature Women NudeBengali Sex FilmGay PoranMichelle Anderson PornstarPorn Games DownX Rated TiktokHayleyxyzFlintstone PornBelly PunchBest Hindi Audio PornLetsdoeit PornKannada Sex Video OnlineFacial XxxVrkm-1062Imaubreykeys OnlyfansIndian Bhabhi Nude SexHinata SexThe Grinch Xxx3hentaiTube FemdomPorn Gay FistingDownblousFreexxxvideoPinay NudesVideo Brazzers DownloadMonica Bellucci ToplessElden Ring Rule 34Bridget Marquardt NudeJuanita Belle Sex TapeZoe Saldama NudeKaylakissSeptember Carrino NudeJapanese Train PornAttack On Titan Hen TaiNovinha Do Tiktok NuaVigirn PornBeautiful Naked TeensEro ProfileAna De Armas NudesSunny Leon XxShoplyfter Porn FullLeah Winters BbcPenelopecruznudeXander Corvus Porn VideosMadelene WrightHd Sexy Film Hd Sexy FilmXxx Hindi Bf ComAvluvAracely Arambula DesnudaCaribbean PornXxx Df ComSexin FranceCasey Calvert PissFat Teen NakedList Latina PornstarsMixed Wrestling FacesittingIndian Gay Sex ChatTherealbombshell_mintSexiest SuccubusDesi Blue MovieScarlett Johansson Sexy NakedFuck My Wife PornSexing On BedMay Thai GangbangItilian PussyRub Rankings91 Po R NTnflixPorntiktok.GelboorumJenna Coleman NudeMis KhalifaLeaked Mms XxxSouth African Porn VideosRedd TubeVoyeur MasturNancy Sinatra PlayboyMayrín VillanuevaxxxAnna Kami JavDecollectorDown BlouseStepmoms Seducing StepsonsJapanese PornjavDesi Aunty XxnxTrippie_bri OnlyfansPorndoeFake Hospital Sex VideosSexy Movie JabardastPornocasero LatinoBlack Pov PornBrazink ChatLexi Luna MomCartoon XnxzKhubLatest Pron Video18moviePornbub PremiumHot Doctor PornCeleberty Big TitsMelody Radford PornPornos En Español GratisPornographiques NoirGay Sex IndiaRajput Sex VideoPubliccreampieNude Belly DancerSporty TitsCumming.on Strangers.in PublicWomen Sucking A CockCollege Student SexDesi Mallu Aunty Sex VideoBangla Bf DaAbigaiil Morris PornSlimthick AsianAlyssapornCamel Toe RearM.hqpornerLana Roahdes Xxx射出精液Mothe Daughter PornRealistic Sex GamesNadia Ali SexyDesi Mother Son Sex VideoRus Mom PornFree Harcore PornSommer Ray SextapeShiraz KaramXhamster GymXxx Rep SexCarrie AmberlynBlack Hommade PornWhat Happened To Xvideos RedJodie Sweetin NudeBabosas.cokDollyparton NakedRexpormConsensual Non-consent PornFilipion PornSexy Bondage