Meld je via ons aan bij Bitvavo en handel tot 10.000 euro gratis!

HomeBitcoin NieuwsEthereum een stuk minder anoniem dan Bitcoin volgens nieuw rapport

Ethereum een stuk minder anoniem dan Bitcoin volgens nieuw rapport

spot_img

Volgens een rapport dat op 29 mei door Ferenc Béres en een team onderzoekers is gepubliceerd, is het op de blockchain van Ethereum nog eenvoudiger om te achterhalen wie er achter transacties zitten dan met Bitcoin. Het onderzoek is nog niet geanalyseerd door andere onderzoekers, maar zou laten zien dat Ethereum een aantal eigenschappen heeft waardoor transacties minder anoniem zijn dan bij andere cryptovaluta zoals bitcoin.

De onderzoekers geven bijvoorbeeld aan dat de manier waarop de accounts van Ethereum werken al anders zijn dan het model van Bitcoin. Doordat wallets vaker gebruikt kunnen worden, is Ethereum minder anoniem. 

Namen gekoppeld aan Ethereum-adressen

Nog een unieke eigenschap van Ethereum, is dat adressen gekoppeld worden aan een .eth-domein dat door mensen eenvoudig te lezen is. De onderzoekers waren in staat om 890 domeinen van openbare Twitter-profielen te halen. Dit was voor de onderzoekers al voldoende om gevoelige gegevens te achterhalen. Zo was 10% van deze adressen gebruikt voor betalingen op gokplatforms en was 5% van de adressen gebruikt voor andere diensten speciaal voor volwassenen. 

De onderzoekers gingen vervolgens na of ze door middel van deze gegevens andere adressen konden vinden die aan de personen gelinkt waren. Ze bedachten verschillende methodes waarmee ze bepaalde Ethereum-bezitters aan verschillende accounts konden koppelen. Zo keken ze bijvoorbeeld naar de tijdzones, gedeelde activiteiten en benzineprijzen.

Mixer-diensten

Zogenaamde mixer-diensten kunnen gebruikt worden om transacties toch anoniem te maken. In de praktijk lukt het de onderzoekers echter ook om deze transacties soms te traceren. In 7,5% van de mixer-gevallen van mixer-dienst Tornado Cash die geanalyseerd werden door de onderzoekers, lieten gebruikers het bedrag op exact hetzelfde adres storten als waar het vandaan kwam. Daardoor had het gebruiken van de mixer-dienst geen enkele zin.

De onderzoekers gaven overigens aan dat transacties van veel crypto’s op basis van het UTXO-model, zoals Bitcoin, vaak ook nog te traceren zijn. Alleen zou dat iets minder eenvoudig gaan dan met Ethereum.

Beste Crypto Acties en Aanbiedingen

BrokerInformatieAanmelden
BitvavoBitvavo
200+ cryptovaluta kopen, verkopen en traden
Crypto staken voor vergoedingen
Gratis iPhone en Android app
Crypto actie:
- 10.000 euro gratis handelen (nieuwe klanten)
- hoe meer je handelt des te hoger de korting op de fees!
Crypto kopen acties en aanbiedingen!
RELATED ARTICLES

Most Popular

Direct Crypto Kopen