RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Tech

Nederlands stadsautootje op zonne-energie wordt sneller en krijgt deuren

Beeld © Squad

Twee oud-medewerkers van de Nederlandse automaker Lightyear ontwikkelen de Squad Solar City Car, een kleine zonneauto voor in de stad. Nog voor hij verschijnt is het aanbod uitgebreid met modellen met deuren en een airco.

De Squad Solar City Car werd eind vorig jaar onthuld. Het basismodel is een deurloos wagentje met zonnepanelen dat maximaal 45 kilometer per uur rijdt. Met een formaat van 1 bij 2 meter passen er drie tot vier exemplaren van de auto op een normale parkeerplaats.

Sqaud zei vorig jaar al dat als er voldoende vraag was, er ook een versie zou komen die 80 kilometer per uur kan rijden. Die vraag blijkt er te zijn en dus komen beide modellen op de markt. Met aanpassingen: naast het model zonder deuren komen er ook uitvoeringen met halve deuren tegen bijvoorbeeld opspattend water, en met volledige deuren voor tegen de regen. Vooral naar volledige deuren was veel vraag, ook met het oog op diefstal of ongewenst gebruik.

De uitvoering met volledige deuren krijgt ook een airco, volgens Squad uniek voor een auto van dit formaat en prijspunt. Het wagentje kost vanaf 5750 euro, exclusief btw. Halve deuren kosten 500 euro extra, volledige deuren 1000 euro extra en wie daar airco bij wil betaalt nog eens 1500 euro extra.

De eerste exemplaren van de Squad worden naar verwachting eind 2021 geleverd.

Elektrische
Lees ook:
Elektrische stadsauto van Citroën kost maar 7000 euro
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.