UMC’s pleiten voor hoger salaris verpleegkundigen: ‘Laten we allemaal 10 euro meer zorgpremie betalen’ (ad.nl)


Verpleegkundigen verdienen een beter salaris en meer doorgroeimogelijkheden. Niet alleen in crisistijd, maar structureel. Dat stelt prof. dr. Willy Spaan, voorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). ...

door Havermout in Overig  ·  28 Reacties

  • 1
  • 431x gelezen
Reageer met een Emoji
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Schraap het eerst maar eens bij de top weg, die weglopen met salarissen van tot wel 300.000 Euro.
Over de top van de verzekeraars nog niet gesproken.
'Dan, dan wil ik wel 5 euro meer gaan betalen...

1
1 KingOfSorrow

De verplegenden worden niet door de verzekeraars betaald.

2
2 kritischelezer

De zorgpremie is al hoog genoeg het meeste geld gaat naar de zorgverzekeraars waar aan de top gigantische salarissen betaald worden ook maken de meeste zorgverzekeraars enorme winsten die zij ook weer gebruiken in beleggingen.
Laat de overheid die mensen maar eens beter belonen.
Het hele zorgsysteem had nooit geprivatiseerd mogen worden de marktwerking heeft gezorgd voor een wildhandel in gezondheidszorg.
Gezondheidszorg is een van de belangrijkste dingen in de maatschappij dat was voorheen een overheidszaak die altijd prima gefunctioneerd heeft.
Een verandering is per definitie niet altijd een verbetering dat is inmiddels wel gebleken.

2
3 welofniet

Tien euro per verzekerde? Dan praat je al gauw over honderdvijftig miljoen euro per maand. We hebben in Nederland ongeveer 200.000 verpleegkundigen. Dan krijgen ze er gemiddeld 750 euro per maand bij. Ik denk dat ze daar heel erg blij van zouden worden.
Persoonlijk vind ik het licht overdreven of zou er onderweg zoveel aan de strijkstok blijven hangen dat er maar 75 euro per verpleegkundige overblijft?

3
4 samcash

Meer aan zorg premie betalen heeft geen zin. De salarissen bij de zorgpremie incasseerders zijn bij velen al te hoog en zitten in zeer dure ingerichte kantoren. Op dat geld is geen betrouwbare controle. De patiënt betaald vaak voor onderdelen die niet gebruikt zijn omdat er pakket afspraken tussen ziekenhuizen en verzekeringen bestaan. De zorg is oncontroleerbaar door privacy en toeslagen zoals de PGB. In de Carona-tijd is ook gebleken dat er veel te veel druk op het te krappe personeelsbestand staat. In de zorg werken is veel zwaarder dan dat de specialisten voor werk verrichten. Zieken en zorg instellingen doen zogenaamd aan marktwerking en het gaat om de financiële winst. Het is te vergelijken met de auto naar de garage brengen voor een onderhoudsbeurt.

1
5 Verwonderd

Het gaat meer kosten dan die 10 euro. Door de komende recessie zullen veel meer mensen in aanmerking komen voor een (hogere) zorgtoeslag.

0
6 Myth63

@5
Inderdaad woekerwinsten, bij veel mensen die afhankelijk zijn van medicijnen wordt elke 3 maanden bij het afhalen van de medicijnen een extra bedrag ingehouden van ik meen ongeveer 7 euro voor de uitleg van de Apotheker over de werking van de medicijnen, die mensen behoeven geen uitleg meer omdat zij die medicijnen meestal al jaren gebruiken en het dan om herhaal recepten gaat.

1
7 welofniet

De bovenstaande reacties zijn heel voorspelbaar. Het klootjesvolk roept moord en brand om de bezuinigingen in de zorg en de minimale betaling van het petsoneel. Maar wanneer blijkt dat zij toch moeten bijdragen geven ze niet thuis. Zo ziek dat volk.

11
8 Gut

* Verwijderd door de redactie *

9 Scholar007

@8
Tot welke groep behoort u dan? bent u meer dan wat u noemt het klootjesvolk.???????????

2
10 welofniet

@8
Dit zijn de mensen die vreselijk hard gewerkt hebben in de zorg die ook klagen over de bezuinigingen, behoren die nu ook tot het klootjesvolk om maar even in uw termen te blijven.

/photo/1

1
11 welofniet

@8
Het volk wordt juist ‘ziek’ gemaakt. Is een heel verschil over het al ziek zijn. U gaat gemakshalve aan de #oorzaak van het ziek gemaakt worden voorbij !
Nou en nu zelf maar ff uitzoeken waar de oorzaken hiervan zo door de járen heen zich inmiddels allemaal ‘huisvesten’. S7
Kleine tip: antwoorden over sommige (hoofd) oorzaken worden hierboven door enkele mensen trouwens al beschreven. question

2
12 Tante Annie

@8 De verzekering betaald de salarissen van verzorgende en verpleegkundige niet.

De bezuinigingen op de zorg van de afgelopen 10 jaar moeten gewoon terug worden gedraaid, geen duurbetaalde managers meer, geen duurbetaalde bedrijfsuitjes meer. Keihard de regels handhaven, managers die er met de pet naar gooien direct ontslaan.

Maar dat zal nooit gebeuren, aangezien de politiek ook nooit geld in zal leveren.

1
13 Bluth

Blijft voorspelbaar gedrag . Janken janken janken. Maar wanneer het pay day is altijd weer naar de ander wikzen. Goed dat het NK klootjesvolk een klein marginaal clubje is.

10
14 Gut

@12 jouw volk misschien. Het NL volk is grosso modo gezond en blijft dat ook, wanneer ze toch iets onder de ledenen hebben, steken ze de handen uit de mouwen. Jouw volk gaat janken.

10
15 Gut

@14
Ach ja alles is beter dan een trol?

1
16 welofniet

@15 Ach gutteguttegut. Wat zijn we weer dwars vandaag.

1
17 Belazerd

@15
“Jouw volk ...”
Ja ja .... uw gedachten ws nog in een ál lang vervlogen tijd blijven hangen ... wat een hoogmoed ! Ga dr verder maar niet op in. Tijdverspilling. Zou zeggen: Carpe diem question

1
18 Tante Annie

@2 Niet? Waar komen de inkomsten van een ziekenhuis dan vandaan?

2
19 samcash

@8 Ik maak uit je reactie op dat je zelf niet tot het klootjesvolk behoort. Dan hoor je dus bij de andere groep, de adel en de elite. Dat zijn dan de uitbuiters, de uitvreters, de parasieten en de bloedzuigers. Dat is bij uitstek de groep die het beste voor de duurder wordende zorg kan betalen. Jullie hebben lang genoeg meegelift op de armoede van het klootjesvolk, tijd dat je eindelijk eens voor de kosten opdraait, dan heb je ook wat om over te janken.

4
20 samcash

@19 https://nl.wikipedia.org/wiki/Ziekenhuisfinanciering
Het ziekenhuis betaalt de salarissen van het personeel.

0
21 kritischelezer

@21 En waar komen de inkomsten van het ziekenhuis vandaan?

3
22 samcash

@22 Heb je de link wel aangeklikt? Daar staat het namelijk in detail.

1
23 kritischelezer

@23 Je bent in de war met de kosten van de gebouwen en andere infrastructuur. Een patiënt die wordt behandeld bouwt daarvoor een rekening op die wordt betaald door de patiënt zelf of door zijn verzekeraar. Van deze bedragen worden alle honoraria, medisch en niet medisch, betaald. Als je bedoelt dat het ziekenhuispersoneel niet rechtstreeks door de verzekeraar wordt betaald, dan heb je gelijk. Maar uiteindelijk komt het geld voor de salarissen binnen van de verzekeraars.

2
24 samcash

Ah, je hebt het begrepen. Mooi. Ik ben niet in de war hoor.
Boekhouden voor een ziekenhuis is ook een vak apart..... En vergeet niet dat artsen ook moeten betalen voor hun praktijk in een ziekenhuis en dat parkeren voor bezoekers ook niet gratis is, etc.

0
25 kritischelezer

Ik wil best akkoord gaan met 10 euro hogere zorgpremie voor hoger loon verpleegkundigen maar ik ben bang dat de volgende 10 euro hogere zorgpremie bestemd is voor hoger loon chirurgen de volgende 10 euro voor schoonmakers etc.

0
26 jantje van leiden

Met hoger loon voor verpleegkundigen stop je niet de perverse onnodige handelingen van artsen die daarmee voor zichzelf een zeer hoog loon garanderen en voor een hogere zorgpremie zorgen.Een veel beter idee is om de onnodige handelingen door artsen te minderen en daarmee voor een hoger loon voor verpleegkundigen zorgen.

0
27 jantje van leiden

Misschien moet de "zorg top" een wat minder geld binnenHARKEN ... zodat er ook nog wat over blijft voor de mensen die ECHT in de zorg werken.

0
28 Schildpad

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@7 Zeker!!!! Zijn post als Staatsecretaris overdragen aan iemand die wél verstand van zaken heeft en logisch kan nadenken!...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Bob en Bries op oorlogspad, en dat op witte donderdag voor Pasen. Wat staat ons morgen nog te wachten op goeie vrijdag en zwarte zaterdag. �...

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@6 Heb je een advies voor hem, behalve met pensioen gaan?...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

ongelovenloos
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat te kort blijft bestaan zolang er niets aan de oorzaak word gedaan....

7 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Marrie1
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

Mooi laten luiden die noodklok, de batterijen lopen vanzelf wel leeg....

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Mooi laten roepen die Van der Burg, hij wordt vanzelf wel stil. ...

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@2 Ligt er aan, wie zijn post over gaat nemen. . . . ...

11 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@5 Zo'n 10 jaar geleden hadden ze je voor gek uitgemaakt als je zou zeggen dat asielzoekers en gelukszoekers in cruiseschepen, vakantieparken e...

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
CIDI: Joodse vrouw uit Amstelveen aan huis geïntimideerd

@22Vraag even aan Bennie Bob of ze de klep van de Kubus even dicht wil doen, het stinkt hier behoorlijk naar ruzie zoekers. ...

12 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Hendrianus
Twee ongewapende Palestijnse mannen doodgeschoten door Israëlische leger, tonen door Al Jazeera uitgezonden beelden

https://www.nieuwskoerier.nl/news/977167-israeli-soldiers-shoot-and-kill-two-unarmed-palestinians-in-gaza-video%3Fbekijk=c%26orderBy=newest...

17 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
The Office PornHentay XxxFree To Play Porn GamesAmture Gone WildLa Sirena 69 XxxStepmom Xnxx VideoCelina Powell Lil MeechAntonio Mallorca Full VideosCameltoe FatEros .comAlexa Pearl Angela WhiteMature Nude PhotographsHotsex ScenesSocialmediagirlNozomi SasakiJeda Stevens AnalTeacher BjBroccolibuttsKristenhancherNuru Massage Near MeAsian Omegle PornOverflow UnvensoredSister Jerk OffPorn Pics.Beat Twitter PornBrazzers Mom DownloadVirginity Lose PornPorn Dad Son GayChineses TransandoCruse Ship PornBig Bank ChallengeKushboo HotJulianna Margulies NudeEva ParckerPonographicsBangla Sex PictureFarrah Abraham PornLpop DeepfakeMissmiafit PornGirlsway VideosPorn Wife IndianMz ButtaworthDaisy Taylor BlowjobNew Indian Hd PornCartun Sexi VideoFacesittung PornFit Gurl NudeCubanas Al DesnudoMalluboobBokki SugiuraShigeo Tokuda XxxGayass LickingGym69xxxHumaniplwxChinese Cam GirlsXvideos Brasileira NovinhasKiara Moon NudeFull Nangi GirlWww Xnxx Porn Video ComNubliesporn ComPornx.aiPornstar PhotoshootPorn BeurettesFilms PirnoHamesterxxDanielle Bregoli Onlyfans LeakPron StepVeronica VanozaTop Blonde Porn StarsXcomicsAnne Archer NudeDirty HookerArabian Nude MenKiara Mia XnxxBig Titts PicsToni Camille LeakSunny Leone Hot Xxxx VideoNude PornographyRéallifecam HouseLexi Luna BbcAy PornPorn HubbyChannel SantiniFamily Porn Sex MoviesShared WifeBig Tit Asian Blowjobسكس التويترGay ChatrandomOrgasmatrixsWarframe PornSofia Rose CreampieMusalman Ka SexBelleolivia3Mature Lingerie PornRomi Rain Cheat WifeMom Dater PornTanya Tate OnlyfansSexopornCream Pie CougarZoey Deuth NudeCodi Vore LesbianXxx Hd 720Celeb SextapeNadia NakedCaroon Gay PornSexmomvideoItsabbeywilsonSloan Harper PornIvy Steele PornNiks Indian Full VideosTiktok BugilStraight Forced Gay PornاباحيةItaly Women NudeFc2-ppv-3434785Indian Fucking AuntyCam4 Femmes FrançaisesAshley Tissale NudeOk Porn TubeSunny Lione XxxXxx Odia ComNatural Boobs PornstarHeidi Grey NudeBlack Saree SexBoobs Suck By BossLulu Chu ShoplyfterArabblowjobHentai20Jacquie Et MichekHentay OnlineHot Ledbian PornHentairealReal Prostitute PornHotest Milf VideosCharlie Puth NudeKajal Agarwal AssAmateurbdsmMarathi Sxi VideoBbw Ebony SquirtersFixfapNovinha OmegleGonzomoviesIndian Xxx Videos Full HdTelugu Mallu HotPure Taboo CreampieDesenhar SexoMyla Del Rey NudesNicolebrooks000Vintage Orgy With Hairy PeoplePornografia Sites