Protesten in Minneapolis worden feller, politiegebouw in brand gestoken (nu.nl)


De protesten in de Amerikaanse stad Minneapolis worden steeds feller. Demonstranten hebben een politiegebouw in brand gestoken en de Amerikaanse staat Minnesota heeft vijfhonderd soldaten van de Nationale Garde op de stad afgestuurd. ...

door Havermout in Buitenland  ·  34 Reacties

  • 2
  • 338x gelezen
Reageer met een Emoji
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ze hebben niet door dat dit alleen maar de aandacht afleid van de moord door die politie agent.

Eindelijk lijkt er een verandering op komst en dan verpesten bepaalde figuren het weer.

1
1 NLsandman

Ze hebben geen vertegenwoordigers en geen eisen op tafel gelegd qua wetswijziging enzo. Dus zijn ze alleen aan het rellen en plunderen, en is die man een excuus.

Overigens vind ik het natuurlijk walgelijk en mensonterend hoe die agent op de nek van die man zat en zowel zijn eigen opmerkingen als die van omstanders negeerde dat hij geen lucht kreeg en zou sterven. Ongeacht de huidskleur van deze en gene. Ik zie teveel die mentaliteit naar ons overslaan, met wapenstok-eisende BOA's, daar moeten wij voor waken.

Wij burgers zijn geen vee dat met grof geweld in de pas gerost mag worden, desnoods met de dood tot gevolg.

6
2 Wendel

De rellen daar zijn een reactie op deze rassenmoord, want dat is wat het was: moord. De politie in de VS heeft al jaren een zeer slechte naam. Te vaak zijn het racisten in uniform. Vooral kleurlingen maken dat ze wegkomen als er een politiewagen gezien wordt. Te vaak worden zij gemolesteerd en ten onrechte ergens van verdacht. Dus de rellen zijn logisch. Praten met de instanties is al talloze malen gedaan, maar blijkt iedere keer weer gewoon onzin en een doekje voor het bloeden.
Wat er daar moet gebeuren is de politie-opleidingen verzwaren. Racisme is in Amerika een heet hangijzer, maar moet uitgebannen worden. Er moeten zwaardere toelatingseisen komen, en een beter ballotage. Groepen neonazi's die politieagent worden; dat kan echt niet.

Dat de mensen nu politiebureau's in brand steken is geheel begrijpelijk. Het is een reactie op een racistische actie. En de politie flikte dit al talloze malen, dus nu gaat de vlam in de pan. Logisch, de politie daar is niet te vertrouwen.

5
3 weerman

De negers in Amerika moeten misschien ook eens naar de eigen gemeenschap. De criminaliteit binnen die groep is toren hoog. Dat de politie daardoor sneller en harder moet optreden tegen deze bevolkingsgroep is compleet begrijpelijk. Dat gaat praktisch altijd goed, maar soms ook niet.

Maar kijk eens naar de reactie, meteen leggen ze ALLE verantwoordelijkheid bij de politie, in plaats eens te erkennen dat een groot deel van ze er criminele activiteiten op nahoudt. En een politiebureau in brand steken kan natuurlijk echt niet, maar past wel bij het typische gedrag van ze.

Ik zou zeggen, stuur het leger er maar op af.

7
4 David

@4 : Ze zijn een aantal generaties door racisme en een gebrek aan opleiding in een nadelige positie geweest. Daardoor heeft die positie teveel greep op ze gekregen, zowel door de gekleurde manier van kijken van de blanken als hun eigen minderwaardigheidscomplex. Dat laatste wordt juist bewezen door de felheid van hun reactie als er eens een bewijs lijkt te worden geleverd van zuiver racisme. Hoewel dit net zo goed police brutality is, wat mij betreft. Ik vraag me af wat die agent voor track record heeft wat dat betreft.

Hoewel wij niet uit het oog mogen verliezen, dat in US racisme heel anders is ontwikkeld dan hier. Misschien zijn wij vanuit onze eigen opvattingen en ervaringen, tezeer geneigd de blanken in US het voordeel van de twijfel te geven.

3
5 Wendel

De Amerikaanse politie is veel zenuwachtiger en hardhandiger dan de Europese politie....logisch want iedere verdachte Amerikaan kan in principe een gun op zak hebben.

De rellen en plunderingen hebben dan ook niks met solidariteit met het slachtoffer van politiegeweld te maken ....het slachtoffer is slechts het excuus!

4
6 CoolMemories

@4
Je haalt oorzaak en gevolg door elkaar, en je hebt het over 'negers'. Sorry, maar racisme neem ik niet serieus. Met deze opmerkingen plaats je jezelf buiten de discussie. Dat die groep mensen meer misdaad kent is een logisch gevolg van de discriminatie door blanke machtigen. Algemeen bekend, hoor. Van gelijke kansen is namelijk totaal geen sprake, daar.

7
7 weerman

@7
En juist precies deze instelling houdt het probleem in stand. Gefeliciteerd.

5
8 David

@7 : In Nederland worden autochtonen stelselmatig gediscrimineerd om de bruine mensen maar ruim baan te geven. En dat heeft prima gewerkt tegen criminaliteit en achterstanden? Sarc/

5
9 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

10 Raffa

@4 want ' de negers van Amerika' zijn aan het rellen en brandstichten? Als je de verschillende beelden ziet lopen er allerlei huidskleurtjes te protesteren ( want dat is de grote meerderheid) en allerlei huidskleurtjes te rellen en te plunderen.

2
11 BlackNinja

@11 In dit filmpje niet.

3
12 solidsteel

@10 Neger is een oorspronkelijke, donkerhuidige negroïde bewoner van Afrika ten zuiden van de Sahara. Het is in de 21e eeuw een beladen term geworden. Neger is afgeleid van het Spaanse en Portugese negro dat zwart betekent en weer afgeleid is van het Latijnse niger.

De term werd vanaf de 17e eeuw gebruikt om zowel zwarte slaven als vrije personen uit Zwart-Afrika aan te duiden. Later werd de term vrij gangbaar voor mensen met een donkere huidskleur in Afrika, Europa of Amerika. Ook de nakomelingen van Caraïbische en Amerikaanse slaven hebben het woord op een trotse, zelfbewuste manier gebruikt, zoals de vooraanstaande Afro-Amerikaanse mensenrechtenactivist W.E.B. Du Bois in zijn The Negro uit 1915, de Surinaamse Neger Politieke Partij uit 1946 en in de 21e eeuw door zwarten zelf als geuzennaam. Het gebruik door anderen wordt echter steeds meer ervaren als vervelend, kwetsend of zelfs racistisch beladen.[1]

2
13 Truffelaar

Het is maar de vraag of het om racisme ging, in elk geval buitensporig geweld van autoriteiten.

En nee het is geen protest tegen racisme maar het gebruikelijk clubje herrieschoppers die een spoor van vernieling trekken en zo lang doorgaan tot ze een pak slaag krijgen.




https://twitter.com/Solmemes1/status/1266237083493953537

https://twitter.com/almostjingo/status/1266231801208422407

https://twitter.com/SophNar0747/status/1266186346336522244

https://twitter.com/almostjingo/status/1265907931599351809

https://twitter.com/almostjingo/status/1265905288428662784

3
14 Proemevla

@12 ah excuus, daarop staan de negers van Amerika.

3
15 BlackNinja

@15 Zag op andere filmpjes idd antifatuig, overwegend blank, ook mee doen.

2
16 solidsteel

@16 Maw , vooral democratische stemmers die aan vandalisme den in deze.

2
17 solidsteel

@16 ah ok, ze hadden een grote A op hun voorhoofd staan.

3
18 BlackNinja

Schiet er maar wat rubberen kogels op af, wat een tuig.

3
19 Scrow

Stelletje beesten, die plunderaars en vernielers.
Oppakken en levenslang opsluiten wegens terrorisme!

4
20 xtremy

@18 Nee , de standaard zwarte outfit met zwarte maskertjes en andere uiterlijke kenmerken waardoor ze herkenbaar zijn.

3
21 solidsteel

@18 Doe je nou net of je niet weet hoe antifa eruit ziet??

3
22 Truffelaar

Uiteraard is antifa betrokken, die zoeken altijd excuses om te rellen, plunderen en ander geweld te plegen.

3
23 Scrow

@18



https://twitter.com/almostjingo/status/1265905288428662784

Antifa.

2
24 Proemevla

@24 Man, wat een tuig, zeg. Daar mag wat mij betreft op de benen worden geschoten (om het nog enigszins netjes te houden). Je zal je winkeltje daar hebben.

3
25 Scrow

We have activated more than 500 soldiers to St. Paul, Minneapolis and surrounding communities. Our mission is to protect life, preserve property and the right to peacefully demonstrate. A key objective is to ensure fire departments are able to respond to calls.
5:41 a.m. · 29 mei 2020·Twitter Web App

1
26 Truffelaar

Staat daar activist op de rug van het t-shirt die daar de boel staat te slopen ?
Die ene die herkenbaar in beeld is, kunnen ze in ieder geval opsporen.

2
27 Marrie

@21 : Waardoor ze lekker onherkenbaar zijn, bedoelt u. Voor hetzelfde geld zitten er provocateurs onder.

1
28 Wendel

@24 : Dat lijken inderdaad bona fide Antifa's. Vrouwen, geen wapenstokken maar stukken hout.

1
29 Wendel

@28 Van welke groep dan? Want dat zijn vaak ook antifa gasten die zo laag zinken.

1
30 solidsteel

Antifa moeten ze keihard aanpakken, en niet alleen daar.

1
31 Xmod

Ik vind het sowieso een geval van extreem politiegeweld. Hoe dan ook heel erg fout, zelfs al zou er geen racisme meespelen.

0
32 Wendel

@30 : We hebben hier in NL al gezien dat er politie onder bleek te zitten. Vandaar dat ik op de stokken let en of ze kogelvrije vesten lijken te dragen.

0
33 Wendel

* Verwijderd door de redactie *

34 Raffa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Smelten van poolijs heeft invloed op de tijd

Dus je zal daardoor een paar seconden korter leven. ...

zojuist geplaatst door ThWil

ThWil
Politie in actie voor vroegpensioen: 'Doorwerken tot je 70ste? Mooi niet'

Ja en wie moeten dan al dat geld ophoesten dat nodig is voor bijv asielopvang, windmolens, wapenindustrie, uitkeringen, etc etc...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

Bop
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@29 Graag gedaan. Het was eigenlijk een testje. Even kijken hoe snel een positief verhaal omgebogen zou worden naar een negatief. Nou, dat duur...

3 minuten geleden geplaatst door Bop

ThWil
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Je zou moeten naar iets als wel of niet gestudeerd. ...

4 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Slavernijmuseum begint met pop-up-expo over verzet

Hoe durven die rechts-extremisten hier iets te zeggen over de slavernij. Zij draaien de boel gewoon om. Ik walg van jullie....

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

Moet ze toch ook naar die linkse uni's gaan want daar heerst een aardig antisemitisch sfeertje. ...

5 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
CIDI: Joodse vrouw uit Amstelveen aan huis geïntimideerd

@7Jij jaagt net zo goed op mensen die je haat. En dat zijn moslims. En nee, dat mag niet. En gelukkig maar....

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@32 Sta je nu weer voor de spiegel te oreren. ...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Slavernijmuseum begint met pop-up-expo over verzet

Lees ook wat boeken van historici die de slavernij hebben onderzocht. Kan je heel wat van opsteken. En laat men blij zijn dat het westen de slav...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Asielzoekers gevaarlijk? Godfried heeft als buurman azc heel andere ervaringen

@31Haha...je kunt niet begrijpend lezen. Gaaap.,...

11 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Sex Bf Video SexyMadison Ivy CreampiePriya Rae NudeGlory Hole Cumshot CompilationsPeggy Bundy PornOmegle BbcStreaming Film érotiquesSwisdRebel RyderTripura X VideoXnxx Vidio HindiDouble Lostنيك عربIndian Brother Sister PornDesi Blue XxxPriya Rai XxJenaveve Jolie PornFeedee BbwVideo Reality PornHindi Dirty Talk SexHollywood MoviexxxPron SideShagging My SisterComic NudePorn Amateur FrSonu Gowda Nude VideoAbella Danger HardcoreBlack PrnstarsNipple OrgasmSara Retali -Bf Video OpenKajal NudeJonny Sins SexSkinny Teenager NudeAj Applegate Sex Video3gp King PornHindi Audio Sex StoriesKinkgangbangNude BottyCouplecurchezPorn On TvPixel PornBbc BlondeSex Video Full VideoMarati SexiJ Cup PornStreamhub DownloadLeni Doll PornPelículas De PornográficasJaponaises PornEbony FingeringCumload In MouthVampire HentiKick The CockAlicedelish NudeCaydey MercuryGay Porn GifaRachitha SexPornos Amateurs MexicanosMiho IchiliSean CodysBoobs Kiss HollywoodDickfor LillyHentai Enema80s Porn StarMalayalam Hot Sex VideosBangladeshi Bangla Blue FilmKamsutra Video HdDesi Incest Sex VideosMolly Jane NudeBig Boob FlashersPlayboy Playmates In The NudePetite Teen PornRokettubeNatasha Lyonne NudeYua SakuyaCukold HomemadeMale Nude MassageNaruto Porn VideosThigh Job PornRosszlányomHentaismallDirtyloveholesAlmish PornMoti Gand Sexy VideoCelebrity Icloud LeaksSunny Leone Video FilmNaked Indian WomensZoey Sinn OnlyfansNovinha Do Tik Tok PeladaElitegirlsHottest B Grade MoviesIndian Teenage Girls PornSon Fucks Sleeping MomAtkingdom ComOrn ComicsBoy And Girl SaxBig Pussy PornJul 305Stacy Cruz Porn VideosForcedfuck PornVicky VettLuci Santana PornKenzie Anne BlackedNentendo PornPantylessSexing On The BedRobin Mae JoiPorn Elsa JeanGayxtapeReal Moms NakedسرايهHttp Xxx Video ComIndian Boobs XxxAsian Mom NudeKeade KarenHeavy R ComChaturbate Female CamsShemalles TubesBig Booty Asian NudeKokoboro Rule 34Big Cutie ChloeJewish PornstarInterracial Videos PornosBengali Foking VideoIncezt NetAshlynn Brooke PovHenatai HavenPorn Video CategoriesPornos Gay LatinosIndian Bhabhi Hot WebseriesLena The Plug SquirtAdult Sex GifSri Reddy XnxxCarice Van Houten NakedHindexxxSavita Bhavhi ComicVr Porn GameFushigi No Kuni No SuccubusRubi Rose TwerkXxx Sex Hindi2k Porn VideosEscorr PornFilms PornografiVoyier PornGehana Vasisth SexBrazzers ClipsHindi Sexy Video Mp4XvufroSexo Con Mi Hijastra