U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 2
De protesten in de Amerikaanse stad Minneapolis worden steeds feller. Demonstranten hebben een politiegebouw in brand gestoken en de Amerikaanse staat Minnesota heeft vijfhonderd soldaten van de Nationale Garde op de stad afgestuurd. ...

ongeveer 1 maand geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
3
4

Ze hebben niet door dat dit alleen maar de aandacht afleid van de moord door die politie agent.

Eindelijk lijkt er een verandering op komst en dan verpesten bepaalde figuren het weer.

1 NLsandman    
ongeveer 1 maand geleden door NLsandman
1
Meld

Ze hebben geen vertegenwoordigers en geen eisen op tafel gelegd qua wetswijziging enzo. Dus zijn ze alleen aan het rellen en plunderen, en is die man een excuus.

Overigens vind ik het natuurlijk walgelijk en mensonterend hoe die agent op de nek van die man zat en zowel zijn eigen opmerkingen als die van omstanders negeerde dat hij geen lucht kreeg en zou sterven. Ongeacht de huidskleur van deze en gene. Ik zie teveel die mentaliteit naar ons overslaan, met wapenstok-eisende BOA's, daar moeten wij voor waken.

Wij burgers zijn geen vee dat met grof geweld in de pas gerost mag worden, desnoods met de dood tot gevolg.

2 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
6
Meld

De rellen daar zijn een reactie op deze rassenmoord, want dat is wat het was: moord. De politie in de VS heeft al jaren een zeer slechte naam. Te vaak zijn het racisten in uniform. Vooral kleurlingen maken dat ze wegkomen als er een politiewagen gezien wordt. Te vaak worden zij gemolesteerd en ten onrechte ergens van verdacht. Dus de rellen zijn logisch. Praten met de instanties is al talloze malen gedaan, maar blijkt iedere keer weer gewoon onzin en een doekje voor het bloeden.
Wat er daar moet gebeuren is de politie-opleidingen verzwaren. Racisme is in Amerika een heet hangijzer, maar moet uitgebannen worden. Er moeten zwaardere toelatingseisen komen, en een beter ballotage. Groepen neonazi's die politieagent worden; dat kan echt niet.

Dat de mensen nu politiebureau's in brand steken is geheel begrijpelijk. Het is een reactie op een racistische actie. En de politie flikte dit al talloze malen, dus nu gaat de vlam in de pan. Logisch, de politie daar is niet te vertrouwen.

3 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
5
Meld

De negers in Amerika moeten misschien ook eens naar de eigen gemeenschap. De criminaliteit binnen die groep is toren hoog. Dat de politie daardoor sneller en harder moet optreden tegen deze bevolkingsgroep is compleet begrijpelijk. Dat gaat praktisch altijd goed, maar soms ook niet.

Maar kijk eens naar de reactie, meteen leggen ze ALLE verantwoordelijkheid bij de politie, in plaats eens te erkennen dat een groot deel van ze er criminele activiteiten op nahoudt. En een politiebureau in brand steken kan natuurlijk echt niet, maar past wel bij het typische gedrag van ze.

Ik zou zeggen, stuur het leger er maar op af.

4 David    
ongeveer 1 maand geleden door David
7
Meld

@4 : Ze zijn een aantal generaties door racisme en een gebrek aan opleiding in een nadelige positie geweest. Daardoor heeft die positie teveel greep op ze gekregen, zowel door de gekleurde manier van kijken van de blanken als hun eigen minderwaardigheidscomplex. Dat laatste wordt juist bewezen door de felheid van hun reactie als er eens een bewijs lijkt te worden geleverd van zuiver racisme. Hoewel dit net zo goed police brutality is, wat mij betreft. Ik vraag me af wat die agent voor track record heeft wat dat betreft.

Hoewel wij niet uit het oog mogen verliezen, dat in US racisme heel anders is ontwikkeld dan hier. Misschien zijn wij vanuit onze eigen opvattingen en ervaringen, tezeer geneigd de blanken in US het voordeel van de twijfel te geven.

5 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
3
Meld

De Amerikaanse politie is veel zenuwachtiger en hardhandiger dan de Europese politie....logisch want iedere verdachte Amerikaan kan in principe een gun op zak hebben.

De rellen en plunderingen hebben dan ook niks met solidariteit met het slachtoffer van politiegeweld te maken ....het slachtoffer is slechts het excuus!

6 CoolMemories    
ongeveer 1 maand geleden door CoolMemories
4
Meld

@4
Je haalt oorzaak en gevolg door elkaar, en je hebt het over 'negers'. Sorry, maar racisme neem ik niet serieus. Met deze opmerkingen plaats je jezelf buiten de discussie. Dat die groep mensen meer misdaad kent is een logisch gevolg van de discriminatie door blanke machtigen. Algemeen bekend, hoor. Van gelijke kansen is namelijk totaal geen sprake, daar.

7 weerman    
ongeveer 1 maand geleden door weerman
7
Meld

@7
En juist precies deze instelling houdt het probleem in stand. Gefeliciteerd.

8 David    
ongeveer 1 maand geleden door David
5
Meld

@7 : In Nederland worden autochtonen stelselmatig gediscrimineerd om de bruine mensen maar ruim baan te geven. En dat heeft prima gewerkt tegen criminaliteit en achterstanden? Sarc/

9 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
5
Meld

@8 Nee David want neger is een een racistisch woord enkel gebruikt om de Afrikaan te vernederen of naar beneden halen van zijn persoonlijkheid.

Dit heeft niets te maken dat ik voor ze op wil komen of meeveren maar puur met feiten te maken hoe het woord ontstaan.

Mensen die beweren dat ze dat woord zelf gebruiken hebben er de ballen verstand van wat het verschil is tussen "nigger" (neger) en "nigga" (gabber, vriend, of gelijke).

10 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa
4
Meld

@4 want ' de negers van Amerika' zijn aan het rellen en brandstichten? Als je de verschillende beelden ziet lopen er allerlei huidskleurtjes te protesteren ( want dat is de grote meerderheid) en allerlei huidskleurtjes te rellen en te plunderen.

11 BlackNinja    
ongeveer 1 maand geleden door BlackNinja
2
Meld

@11 In dit filmpje niet.

12 solidsteel    
ongeveer 1 maand geleden door solidsteel
3
Meld

@10 Neger is een oorspronkelijke, donkerhuidige negroïde bewoner van Afrika ten zuiden van de Sahara. Het is in de 21e eeuw een beladen term geworden. Neger is afgeleid van het Spaanse en Portugese negro dat zwart betekent en weer afgeleid is van het Latijnse niger.

De term werd vanaf de 17e eeuw gebruikt om zowel zwarte slaven als vrije personen uit Zwart-Afrika aan te duiden. Later werd de term vrij gangbaar voor mensen met een donkere huidskleur in Afrika, Europa of Amerika. Ook de nakomelingen van Caraïbische en Amerikaanse slaven hebben het woord op een trotse, zelfbewuste manier gebruikt, zoals de vooraanstaande Afro-Amerikaanse mensenrechtenactivist W.E.B. Du Bois in zijn The Negro uit 1915, de Surinaamse Neger Politieke Partij uit 1946 en in de 21e eeuw door zwarten zelf als geuzennaam. Het gebruik door anderen wordt echter steeds meer ervaren als vervelend, kwetsend of zelfs racistisch beladen.[1]

13 Truffelaar    
ongeveer 1 maand geleden door Truffelaar
2
Meld

Het is maar de vraag of het om racisme ging, in elk geval buitensporig geweld van autoriteiten.

En nee het is geen protest tegen racisme maar het gebruikelijk clubje herrieschoppers die een spoor van vernieling trekken en zo lang doorgaan tot ze een pak slaag krijgen.


https://twitter.com/dcexaminer/status/1266018451895709698

https://twitter.com/Solmemes1/status/1266237083493953537

https://twitter.com/almostjingo/status/1266231801208422407

https://twitter.com/SophNar0747/status/1266186346336522244

https://twitter.com/almostjingo/status/1265907931599351809

https://twitter.com/almostjingo/status/1265905288428662784

14 Proemevla    
ongeveer 1 maand geleden door Proemevla
3
Meld

@12 ah excuus, daarop staan de negers van Amerika.

15 BlackNinja    
ongeveer 1 maand geleden door BlackNinja
3
Meld

@15 Zag op andere filmpjes idd antifatuig, overwegend blank, ook mee doen.

16 solidsteel    
ongeveer 1 maand geleden door solidsteel
2
Meld

@16 Maw , vooral democratische stemmers die aan vandalisme den in deze.

17 solidsteel    
ongeveer 1 maand geleden door solidsteel
2
Meld

@16 ah ok, ze hadden een grote A op hun voorhoofd staan.

18 BlackNinja    
ongeveer 1 maand geleden door BlackNinja
3
Meld

Schiet er maar wat rubberen kogels op af, wat een tuig.

19 Scrow    
ongeveer 1 maand geleden door Scrow
3
Meld

Stelletje beesten, die plunderaars en vernielers.
Oppakken en levenslang opsluiten wegens terrorisme!

20 xtremy    
ongeveer 1 maand geleden door xtremy
4
Meld

@18 Nee , de standaard zwarte outfit met zwarte maskertjes en andere uiterlijke kenmerken waardoor ze herkenbaar zijn.

21 solidsteel    
ongeveer 1 maand geleden door solidsteel
3
Meld

@18 Doe je nou net of je niet weet hoe antifa eruit ziet??

22 Truffelaar    
ongeveer 1 maand geleden door Truffelaar
3
Meld

Uiteraard is antifa betrokken, die zoeken altijd excuses om te rellen, plunderen en ander geweld te plegen.

23 Scrow    
ongeveer 1 maand geleden door Scrow
3
Meld

@24 Man, wat een tuig, zeg. Daar mag wat mij betreft op de benen worden geschoten (om het nog enigszins netjes te houden). Je zal je winkeltje daar hebben.

25 Scrow    
ongeveer 1 maand geleden door Scrow
3
Meld

We have activated more than 500 soldiers to St. Paul, Minneapolis and surrounding communities. Our mission is to protect life, preserve property and the right to peacefully demonstrate. A key objective is to ensure fire departments are able to respond to calls.
5:41 a.m. · 29 mei 2020·Twitter Web App

https://twitter.com/MNNationalGuard/status/1266212998009536512

26 Truffelaar    
ongeveer 1 maand geleden door Truffelaar
1
Meld

Staat daar activist op de rug van het t-shirt die daar de boel staat te slopen ?
Die ene die herkenbaar in beeld is, kunnen ze in ieder geval opsporen.

27 Marrie    
ongeveer 1 maand geleden door Marrie
2
Meld

@21 : Waardoor ze lekker onherkenbaar zijn, bedoelt u. Voor hetzelfde geld zitten er provocateurs onder.

28 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
1
Meld

@24 : Dat lijken inderdaad bona fide Antifa's. Vrouwen, geen wapenstokken maar stukken hout.

29 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
1
Meld

@28 Van welke groep dan? Want dat zijn vaak ook antifa gasten die zo laag zinken.

30 solidsteel    
ongeveer 1 maand geleden door solidsteel
1
Meld

Antifa moeten ze keihard aanpakken, en niet alleen daar.

31 Xmod    
ongeveer 1 maand geleden door Xmod
1
Meld

Ik vind het sowieso een geval van extreem politiegeweld. Hoe dan ook heel erg fout, zelfs al zou er geen racisme meespelen.

32 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
0
Meld

@30 : We hebben hier in NL al gezien dat er politie onder bleek te zitten. Vandaar dat ik op de stokken let en of ze kogelvrije vesten lijken te dragen.

33 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
0
Meld

@13 Je hebt geen flauw benul waar je over praat.

Het woord "nigger" of "neger" zijn verkeerd geïnterpreteerde woorden vertaald uit het Engels die het ook weer verkeerd hadden geïnterpreteerd vanuit het Spaans "necro"

Waar de Spanjaarden letterlijk zwarte mensen mee bedoelden werd het door de Fransen, Engelsen en Nederlanders stomweg niet begrepen door de taal bariere en dus hun eigen versie van Necro maakte.

Dat is hoe het is ontstaan.

De term "nigger" komt voor uit het Engels (UK) maar omdat bijvoorbeeld de Schotten (ook verantwoordelijk voor de oprichting van Amerika in de zuidelijke staten) maar ook Ieren de klemtoon anders leggen en het dus verkeerd uitspreken.

De Engelsen hadden oorspronkelijk deze vertalingen: "negro(e)", "niger", "neger" en zo nog wat.

De Nederlander die veel met Engeland handelden hoorden het woord "neger" (uitspraak was lang door Engelsen/Ieren en Schotten) waardoor de Nederlander zei op zijn Hollands "neger"

Negroïde is dus ook racistisch maar omdat het zoveel gebruikt word vooral door blanken wordt het niet gezien als racisme.

Daar komt het woordje nigger en neger vandaan wat in de essentie dis hetzelfde betekend en uitsluitend bedoelt is om op denigrerende of kwetsende manier te gebruiken. (het neerhalen van de zwarte Afrikanen tijdens de slavernij)

34 Raffa    
ongeveer 1 maand geleden door Raffa
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Black Lives Matter-demonstratie in Weizigtpar...
In het Weizigtpark in Dordrecht vindt vanmidd...

11 uur geleden door Oeps112

Recordaantal besmettingen VS, Trump draagt vo...
De Amerikaanse president droeg het mondmasker...

15 uur geleden door NOS

Stone hield Trump uit de wind, Trump houdt St...
Reconstructie Stone en Trump

8 uur geleden door Crezee

OT 85
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter

Racismedebat: ‘Boycot uitzending’
‘Het huidige racismedebat drijft Nederland ui...

11 uur geleden door Racism monitor 2020


ADVERTENTIE


Laatste reacties
RonMVV
Eerste federale executie in VS in 17 jaar tij...
Doodstraf = moord ...

10 minuten geleden door RonMVV

HORK
Zanger en dialectschrijver Engel Reinhoudt ov...
R.I.P. woord kunstenaar!...

14 minuten geleden door HORK

Schildpad
OT 85...
@82Gewoon nieuw. Leuke fietsen hebben die z...

25 minuten geleden door Schildpad

Strongoli
Ter Apel helemaal klaar met asielzoekers...
@16Er is nóg niets ten goede veranderd daa...

39 minuten geleden door Strongoli

RonMVV
Complottheorie in Enschede: 'Hun plannetje kw...
@5 Heel Europa hebben ze ooit omgekocht....

ongeveer 1 uur geleden door RonMVV

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig