Dierenactivisten laatste jaren steeds radicaler: 'Een gevaar van extremisme is imitatiegedrag' (eenvandaag.avrotros.nl)


De brandstichting bij een eendenslachterij in Ermelo is volgens de directeur het werk van dierenactivisten. Zijn slachthuis is volgens hem al langer het doelwit van intimidatie en bedreigingen. ...

door verwijderd322399 in Binnenland  ·  23 Reacties

  • 11
  • 433x gelezen
Reageer met een Emoji
1
16

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

""Je ziet dat de meeste mensen die voor dierenrechten opkomen dit op activistische wijze doen. Wat je vannacht zag, is mogelijkerwijs een vorm van extremisme om op die manier je gelijk te halen", vervolgt van den Bos."

Het zal neem ik aan eerder een vorm zijn van ervan overtuigd zijn dat je het gelijk al hebt, dat de meerderheid van de samenleving het ergens ook wel met je eens is (hoewel ze misschien niet allemaal bereid of in staat zijn meer te betalen bijvoorbeeld voor hun vlees) maar dat het praktisch niet tot consequenties leidt.

1
1 progressiefliberaal

Maar alleen extreemrechts (Wat ik ook verafschuw) is gevaarlijk.

14
2 skapoe

* Verwijderd door de redactie *

3 Yirush

Dit soort mensen die doorgeslagen zijn in extremen zijn ook geen dieractivisten, het gaat ze puur en alleen om de aandacht. Die plantproducten welke zij eten, hierbij gebruikt men pesticide. Deze doden miljarden insecten, insecten zijn dieren.

Veganisten zijn hypocriet, niets meer en niets minder.

4
4 Bluth

Dat er mensen radicaliseren van beelden van varkens die levend in water van 60 graden worden gedompeld hangend aan een haak achter een achillespees lijkt me niet verrassend.
De omstandigheden die louter door activisten en dus niet door de NVWA naar buiten worden gebracht blijken keer op keer nóg gruwelijker te zijn dan wie dan ook voor mogelijk had gehouden.
Tel daar bovenop dat 1 op de 5 miljonairs in Nederland een boer is en er zijn mensen te vinden die boos genoeg zijn dingen te doen die van de wet niet mogen, net zoals sommige veeboeren hun productiemiddelen mishandelen.

En dan rijst bij brandstichting altijd weer de vraag wie daar het meeste baat bij heeft...

Zijn alle boeren even slecht? Nee, natuurlijk niet, er zijn zelfs best diervriendelijke boeren te vinden. Er zijn er ook die totaal schijt hebben aan regelgeving en aan dierenwelzijn.

@4
Weer teveel fantasaus op je burgertje gemikt, je verzint er weer op los en generaliseert alsof het een lieve lust is en poneert het dan als 'waarheid'. De kans dat jij tikt dat "vegetariërs állemaal terroristen zijn!" zit er al weer aan te komen.

12
5 Lidpver

"Dierenactivisten worden steeds radicaler"

Me dunkt dat zo'n radiale uitbarsting als 2002 we al lange tijd niet meer gezien hebben.
De celstraf daarvoor is ook reeds lange tijd uitgezeten, althans de 66% die niet door de standaard opmerking "goedgedrag" wordt kwijt geschonken.

Dus dat "laatste jaren" daar valt nog wel het een en ander aan af te dingen. question

5
6 Gandalf

@5 Weer een op de persoon gerichte reactie van jou, inhoudelijk reageren is er niet bij.

Heb ik ooit getypt dat alle vegetariërs terroristen zijn? Ik heb het hier trouwens over specifiek extremistische veganisten, en niet over vegetariërs. Genuanceerd lezen is er bij jou niet bij hé? Mijn naam werkt bij jou als een rode lap op een stier. question

3
7 Bluth

@7
Mogelijk ben je ijdel genoeg om alleen het stukje dat over jou gaat te lezen.

10
8 Lidpver

Hebben ze Volkert nog wel in beeld? Of zou die weer op zijn oude gedrag zijn teruggevallen?

4
9 greenmango

@5 ; >Tel daar bovenop dat 1 op de 5 miljonairs in Nederland een boer is <

Weet je dat boeren daar helemaal niet blij mee zijn? Dat geld zit namelijk voor 100% in hun bedrijf. Ze betalen ook grof belastingen over dat 'vermogen' en wanneer zij geen opvolger hebben is het kas onmogelijk om het bedrijf te laten voortbestaan, ondanks alle moeite, energie, bloed, zweet en tranen die zij daar in hebben zitten omdat startende boeren (van burger naar boer) hun bedrijf domweg niet kunnen betalen.

Een boer leeft over het algemeen goed maar niet beter dan een ambtenaar.

5
10 Mariska3

Al dat soort fanaten moeten op een lijn behandeld worden al terroristen en keihard aangepakt worden!

3
11 Zie Hier

Trouwens opvallend dat dit soort acties altijd uitgevoerd worden door linkse groepen die zogenaamd zo goed voor hebben met andere die daar totaal niet om gevraagd hebben!

3
12 Zie Hier

@10
In de bio-industrie zijn het bloed, het zweet en de tranen vooral van de dieren die zo goedkoop mogelijk omgezet moeten worden in eetbare brokken voor de consument, ongeacht het leed dat ze wordt aangedaan.

7
13 Lidpver

@8 Je hebt het dan ook alleen over mij. Iets inhoudelijk weerleggen lukt je niet. Zeggen dat het niet zo is, en daar blijft het bij, geen onderbouwing, niks. Dat is altijd zo het geval met jou, als een ware populist roepen roepen roepen.

Wat denk jij nou over al die miljarden insecten die de dood vinden om veganisten in hun voedsel te voorzien? Is dat niet heel erg hypocriet omdat ze geen dierlijke eten omdat ze geen dieren willen doden, maar miljarden insecten (ook dieren) is geen probleem? Of wat te denken van de soja-productie voor hun ranzige nepvlees?

2
14 Bluth

In @5 gaat maar een heel klein deel over jou, dat begint met de zin over 'teveel fantasaus'.

En iets weerleggen dat voortspruit uit jouw overontwikkelde stukje fantasiebrein zie ik niet als mijn taak.
Bijvoorbeeld de bestrijdingsmiddelen in de landbouw: het zijn nu juist de politieke partijen waarbij het dierenwelzijn hoog in het vaandel staat die succesvol zijn in het terugdringen van die middelen zoals imidacloprid, een neonicotinoïde en roundup.
De miljarden insecten hoeven van die veganisten helemaal niet dood, dat maakt jouw fantasie er van. Het dus ook niet hypocriet.

"Of wat te denken van de soja-productie voor hun ranzige nepvlees?"
75% van de sojaproductie gaat naar veevoer.
"Ranzig" is subjectief, net zoals "nepvlees".

Maar joh, raas maar lekker door in je eigen gecreëerde wereldje; je bent tal van keren er op gewezen dat je zomaar wat blaatte en je leert er kennelijk niets van. Fijne BBQ alvast en denk níet aan wat je eet want straks bederft dat nog je eetlust.

7
15 Lidpver

Iedere keer valt me op hoe dom veel van de activisten uit de hoek komen en dat ze niet eens in de gaten hebben hoe dom iedereen ze vind!

3
16 Zie Hier

Geldt ook voor de 5G-activisten!

Hun overkoepelend orgaan zegt ten de acties te zijn maar is stiekem dolblij met deze acties...

1
17 ObJener

@5 De meeste van die miljonairs zijn akkerbouwers. Vrijwel alle akkerbouwers hebben grond die miljoenen waard is, maar ook bijbehorende hypotheken. Die waarde staat niet in verhouding tot de opbrengst. Daarom moeten ouders vaak het grootste deel van die waarde schenken aan de opvolger. Dat laatste kan grotendeels belastingvrij. Daardoor ontstaat hetzelfde probleem als bij de hypotheekrenteaftrek, namelijk prijsopdrijving. Die vrijstelling geldt trouwens voor alle bedrijven bij overdracht aan een familielid.

1
18 Myth63

Of het is wanhoop, dan is het extreem zielig, of het is fascistoïde gedrag om zo je gelijk te halen. In dat geval bevestigen ze het alom gangbare credo dat links-extremisme eigenlijk fascisme is, toch?

1
19 Rolmops

@15 Eens even kijken...

Ik heb het specifiek over extremistische veganisten, en jij gaat het in @5 hebben over vegetariërs.

Nergens zeg ik dat de insecten dood moeten van de veganisten. Dit is weer eens een verzinsel van jou. Geen enkel dier hoeft onnodig te lijden van mensen die vlees eten. Het punt is echter dat er miljarden insecten overlijden door het verbouwen van gewassen, gewassen welke veganisten eten. Tellen de miljarden insecten niet mee?

Goh, het meeste terrorisme komt voor in het Midden-Oosten, laten wij ons over terroristen in ons land niet druk maken. Dat is de logica die jij daar hanteert, de tering hey. question Bij de productie van soja gaan er aardig wat insecten, en ook andere dieren dood. Veganisten eten veel sojaproducten... Snap je?

Nee, inhoudelijk reageren gaat je weer niet lukken.

2
20 Bluth

Ja ja, heeft de eigenaar waarschijnlijk zelf in de fik gezet voor een verzekeringsuitkering.

@20 “ Het punt is echter dat er miljarden insecten overlijden ...”

Haha, je leest wel eens wat idioots maar dit is dan weer een nieuwe. Kijken of tie bij de anti-Vegan bingo past.

1
21 JackKropotkin

@21 Lees mijn argument nou eens goed. Man man man, veel dommer kan niet. question

2
22 Bluth

@20
"Ik heb het specifiek over extremistische veganisten"
Nope, want je schrijft "Veganisten zijn hypocriet,"

"Nergens zeg ik dat de insecten dood moeten van de veganisten. "
Jawel hoor, je schrijft letterlijk
"Deze doden miljarden insecten".

En ja ik weet dat je nu gaat kronkelen om het te doen voorkomen dat je niet vooringenomen bent.
Wederom wens ik je daarbij alle moed, vertrouwen en wijsheid toe.

De rest van je bijdrage is wederom dusdanig off-topic dat je dat verder alleen mag koesteren.
Of je ga weer eendenkuikens schieten. Of schelden op andere deelnemers als @21 . Als het je maar oplucht is het prima al zou in plaats van die agressie een beetje zelfreflectie vanuit jou voor de samenleving prettiger zijn.

0
23 Lidpver

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

32 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

1 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

1 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

1 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Mac Benac
Verscherpt politietoezicht bij de 4 mei-herdenkingen in Den Haag

Je houdt je hart vast met een extreemrechtse Kamervoorzitter die in actie komt tijdens dodenherdenking. Je weet het nooit met dat soort lieden....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Bhai Behan XvideoIndian Malayalam PornYamamoto PornTransgender Porn VidGay Rule34Sister BfFem Dom Forced BiEscorts Tsافلام نييكBluehaze200XxxnnmXxxx NightRandi Khana SexXxx Muvi HdSexo Anal EnJabardasti Hindi Sex VideoTeenassholeSneesnaw LeaksPornô Sem DóسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسسكسFistedSeixy VideoCartoon Family XxxDirty RouletAva Afams69xGrace Charis TitsAishwarya Rai Ki Blue FilmTall Girl Porn VideosBengali Bf Dekhte ChaiTheupperfloorAi Porn Generator FreeHiden Camera PornVoyeur Hous3Filmes Pornos AsiaticosColombiana AnalCrush XxxNew Zealand Xxx VideoJessica Weaver PornTamil Heroines Nude ImagesSnapchat MastubationWww 91porn ComE621.nrtHampstersHolly BroughamStrip Clubs Near MePorn JifMan Sucks BoobsXxx Sexy Porn Hd VideoCreampie Brother SisterThat PornguyFriends Mom XvideosEscorts LatinasHorny Lily TamilPorn Video NepalTiktok PornbHentai Hq 3dViejas PornXxx Sex 3gpGoth NymphosKumari Dulhan Sex VideoLesbian Romantic Porn VideosNude Beauty ContestFace Riding GifTamil Actress XhamsterSkylar Vox GifJapanese SextubeBukakee PornKarma Sutra PornFreeporn SeduceчмшвущыWatch Porn For Free OnlineTittyfucking PovNina Agdal Leaked SextapeVideos De Sexo Brasileiro AmadorGangbag WifeBrazzers Upcoming MoviesLatest New PornTeacher N Student SexDehati FuckLesbian X VideosMom Asia PornPorn Mexicano XxxRumah PerjakaModels Naked WomenAnime PonosHex Maniac PornZxxxxzParon HdLatest PronMisslexa Onlyfans LeakHot Bhabi MmsUnfaithful Wife PornGladiator PornHuge Bouncing TittysHentais GostosaChun Li Rule 34Tiktok Live Nip SlipLezbianpornoNlackmail PornReddit TeenmomHouse Party Game SexMayli Facial AbuseXxxii HdHot Girl Sex ImageSoycideJapanese Teacher SexWestern Sex VideoXxx Videos Torrent MagnetEsperanza GomesForced MasturbateCumshots All OverXxx Bilu VideoSexy Lap DancersNigger CockTaunade PornPovaddivtPorn Site LesbiansPornopour Femmeسكس بتاJaidrn Animations PornJohnny Sins Xxx VideoBbw PussyHot Adian PornAnal Suprise PornTiny TittiesSali Ko Jija Ne ChodaNadia Ali Xxx HdSky Bri Onlyfans LeakJapenese Uncensored Porn3d DeepthroatLyndie Greenwood NudeReddit Nude CelebsIndian Railway SexBugortheletterIndian Village Girl SexGatapopSexy Indian XxReal IncesttubeDreammovied ComRampantvGrupps De PutariaCameron Diaz SextapeXxx Big BobasKatie McgrathnudeSunny Leone And Lexi StoneFriend's Mom AnalSmall PusyBollywoodactresssexWifeys Word