Wolf in Brabant doodt nog eens drie schapen. ‘Het is wachten totdat-ie een kind aanvalt’ (ad.nl)


De wolf die de afgelopen weken rondloopt in de kop van Noord-Brabant heeft in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw schapen aangevallen, dit keer in het dorpje Herpt, bij Heusden. Drie beesten overleefden de aanval niet, van één schaap wordt nog gevreesd dat het ook niet te redden i ...

door Tsaar in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 7
  • 567x gelezen
Reageer met een Emoji
2
4
9

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

"Het is hier te dichtbevolkt om zo'n beest rond te kunnen laten lopen. Ik vrees voor mijn kalveren, of voor honden en katten in de buurt. Ik denk zelfs dat het wachten is tot die wolf een keer een kind aanvalt.”

Ja hoor, dat gaat gebeuren. Dan pas gaan ze er iets aan doen.

10
1 Cody

Deze wolf had allang afgeschoten moet worden!!

Is totaal geen normaal wolven gedrag!

15
2 Zie Hier

Een wolf valt pas een mens aan als hij/zij zich bedreigd voelt

8
3 Oeps112

Dichtbevolkt Nederland is geen plek voor de wolf. En onze versnipperde parknatuur is geen geschikte biotoop voor roedels wolven.

Het is helaas niet anders. Wolven in Nederland werkt niet. En de beschikbare ruimte die er nog is wordt ook nog eens de komende jaren volgebouwd met nieuwe woonwijken, industrieterreien, vakantiepark nummer 10.000 zonnevelden en windmolens. Dat schiet ook allemaal niet op.

11
4 De Vliegende Brabander

@3 O ja?


Ken uw klassiekers...

6
5 Tsaar

Nederland moet zich gaan richten op de natuur die bij haar past en die toekomst heeft.

Een mooi voorbeeld is het aangelegde Markerwadden. Het bruist er nu al van het leven daar en die nieuwe natuur is derhalve zinvol. Het gebied is daarbij ook nog eens prachtig.

Probeer die wolven te vangen en breng ze over naar de Karpaten in Roemenië en Bulgarije of naar Spanje. Daar heb je uitgestorven gebieden op het platteland waar wolven prima zouden gedijen en waar roedels wolven nog toekomst hebben de komende jaren. In Nederland hebben ze dat niet. Met de groei van het aantal wolven in Nederland zullen de problemen alleen maar elk jaar toenemen.

6
6 De Vliegende Brabander

Quote: "...Het is wachten totdat-ie een kind aanvalt "

Hoezo? liggen in Brabant de kinderen dan 's nachts niet in hun bedje?
Me dunkt dat de kinderen die 's nachts nog rondlopen in de Extended-Randstad, gewapend zijn met een te lang mes. Als die zich laten vangen door een wolf, is er ook niks aan verloren. question

6
7 Gandalf

Een kind met een rood kapje.

1
8 Reagurius

@6 Mijn advies is breng zen naar het EU parlement in Brussel die hebben namelijk die beschermingsregels opgesteld!

6
9 Zie Hier

@1 Als het een wit kind is zal daar geen ruchtbaarheid aan gegeven worden. Mocht het een gekleurd kind zijn dan word de Mediamarkt en supermarkten geplunderd. Net als in Amerika!

2
10 Verwonderd

@4
Brabander...
Hmm, me dunkt dat Noord-Brabant bijna doorbuigt aan menselijke populatie, en dat uitgerekend Noord-Brabant dan ook heel gevoelig is voor allerlei ziekten: Corona, Q-koorts, Varkenspest en waarschijnlijk ook vogelgriep. Allerlei zaken die een probleem zijn, door dat het daar zo druk is...
En je pleit er nog voor om het geliefde Brabant nog verder vol te plempen met : "... nieuwe woonwijken, industrieterreinen, vakantiepark nummer 10.000 zonnevelden en windmolens."

Beter is het om te pleiten voor repatriëring en emigratie van mensen plus arbeid/economie naar Karpaten, Bulgarije dan wel Spanje.
Me dunkt dat die paar wolfjes niet je grote probleem zijn. De problemen in Randstad/Brabant zullen nog wel groter worden, ook zonder de aanwezigheid van een paar carnivoren. question

1
11 Gandalf

@7 Nee, de buitenlandse toeristen laten hun kinderen het liefst buiten als de lantaarns gaan branden, want dan is er weer werk aan de winkel.

4
12 Verwonderd

@12
Ja maar je kunt nu na zonsondergang je auto weer veilig neerzetten want de ramadan is inmiddels voorbij. question

2
13 rebo

@9

Brussel is in ieder geval wakker geschud na een hele lange slaap en nadat men heel lang de verwoesting van biotopen en natuur in geheel Europa niet wilde zien omdat men enkel oog had voor groei en economie.

Er is geen werelddeel dat meer aangetast is door de mens dan Europa. Zo ongeveer alles wat wij in Europa zien en nog steeds prachtig vinden is het schamele overblijfsel van wat er eens was.
Een voorbeeld. Velen vinden de Schotse hooglanden prachtig. Prachtig. Maar velen weten niet dat die eens bedekt waren met enorme wouden. En zo zijn er tientallen voorbeelden.

Er is nu een plan om gedeelten van Europa aan te wijzen om biotopen te herstellen. In Nederland is men daar mee bezig in gebieden langs de grote waterwegen. Het plan heet Rewilding Europe. Sommige gebieden zijn ongeveer aan het leeglopen omdat de mensen die daar woonden veelal naar de stad zijn verhuisd omdat daar alle economische activiteit en kansen liggen en steeds minder op het platteland. Dat geeft mogelijkheden om die gebieden als het ware terug te geven aan de natuur die er eens was. Vooral in Spanje en in Oost Europa zijn van dergelijke gebieden ondertussen al aangewezen. Ook een deel van het platteland in Frankrijk is nu aan het leeglopen. In die gebieden zijn er nu mogelijkheden voor een dier als de wolf. Maar in Nederland niet. Nederland is te klein, de bevolking te groot (en volgens horrorscenario's komen er nog miljoenen inwoners bij de komende jaren), en de bedrijvigheid overal te veel aanwezig.

De wolf heeft geen enkele toekomst in Nederland. Sommigen willen dat niet inzien. En het is ook jammer dat zo'n prachtig dier dat eigenlijk in onze contreien thuishoort zijn kans hier heeft gehad. Enkele eeuwen geleden ging dat prima. Nu niet meer. Nederland is te veel veranderd.

2
14 De Vliegende Brabander

Dus dat beest is beschermd en mag niet worden doodgeschoten...? Oke...
Nou stuur dan een stuk of 40 militairen in dat gebied met een verdovingsgeweer .
Leuke oefening voor ze en de winnaar krijgt 5000 Euro .
En nadat dat beest is verdooft geef het aan een dierentuin .

4
15 Tungsten

@14 : Enkele eeuwen geleden heeft men de wolf uitgeroeid hier, bedoel je? Nja, dat was niet voor niets. Als je dat filmpje van die moordende wolf bekijkt zie je dat hij gewoon lekker aan het spelen is. En gaat zo'n bespeeld schaap dan dood, np. er lopen er genoeg rond, leuk leuk, joepie! Schapen gaan rennen. En rennende schapen willen 'spelen' volgens die wolf. Honden vertonen hetzelfde gedrag. Tientallen dode schapen of 1 dooie want te speelse wolf, de keus lijkt me niet moeilijk.

6
16 Ness

Daar kun je inderdaad op wachten. Wolven staan erom bekend. Een Noors onderzoek uit 2002 heeft dat genoegzaam aangetoond. Met name in India weten ze daar alles van. In bepaalde streken daar is de wolf nog vrij algemeen.

5
17 samcash

@13 Nou, kijk maar uit met je auto, want als ze het koud krijgen steken ze die auto in de fik.

2
18 Verwonderd

@16

De mens heeft alles in zijn omgeving zo ongeveer opgejaagd die een bedreiging in zijn ogen was voor hemzelf of zijn vee. De boer doodde de wolf die zijn schapen kon pakken. De visser de dolfijn die vis eet. Enz Enz.

Probleem is natuurlijk geweest dat overal waar de wolf woonde mensen kwamen te wonen in zijn nabijheid die nergens meer de wolf duldden. En dus werd de wolf uitgeroeid. En zo is het met veel dieren gegaan. En daarbij kwam natuurlijk ook nog eens dat de mens continu het biotoop van de wolf en andere dieren bleef en blijft vernietigen. De mens kijkt toch meestal bij de inrichting van zijn leefomgeving enkel naar zichzelf en niet naar andere wezens. Die zien maar. Wat heb je nou aan een wolf of aan een boom. Dat levert geen geld op. Daat schiet ik niets mee op. Met het gevolg dat zo ongeveer de hele wereld ondertussen reeds vernietigd is of dat we nog steeds in 2020 ons ontzettende best doen met zijn 7 miljard om de laatste resten natuur ook nog op te offeren aan onze eigen domheid en waanzin.

0
19 De Vliegende Brabander

@19 : Jaja, ik ben het 100% met je eens. Maar nu wordt de boete voor die collectieve schuld opgelegd aan een paar schapenhouders. Plus deze ene wolf doet het voor de lol, dat moorden. Da's geen normaal gedrag. Er is dan ook veel te veel vee/prooi, en dat vee gedraagt zich ook al niet natuurlijk. De wolf was hier weg, had dat verdomme zo gelaten. Want het kan hier niet, dat blijkt wel.

5
20 Ness

@12
Dat is wat ik zeg: "Als die kinderen van buitenlandse toeristen, over het algemeen gewapend met een te lang mes ons zouden ontvallen aan een wolfje, is er niks aan verloren."

2
21 Gandalf

@19 : Ik had ooit een bouvier, schat van een beest, uit het asiel. Wat het asiel er niet bij had verteld was dat het een schapenmoordenaar was, daarom zat hij in het asiel, kwam ik achter. Maar ik liep eens lang een paar schapen aan een hek - hond stevig aan de lijn - en hij was zowat niet meer te houden. Die schapen moesten op slag allemaal DOOD. Hond was door het dolle heen. Ik denk ook omdat de schapen zomaar open en bloot en argeloos bleven staan kijken. Daar werd die hond helemaal razend van; ik heb hem weg moeten sleuren, de hele weg naar huis, en hij bleef maar terug willen. Ik woon op het platteland dus het risico dat hij op een dag 17 schapen zou doodbijten was me te groot. Ik heb de hond moeten evacueren naar hartje Den Haag. Kun je niet doen met een wolf... Maar dat is dus het probleem. Een prooidier heeft volgens die wolf geen recht op leven, die moet dood, meteen, punt. En daar zijn ze dan heel vasthoudend in.

0
22 Ness

Ik zie een boel meningen van mensen die zich nooit dieper informeerden over de terugkeer van de wolf. Want dan zou je heel anders praten. Niemand van de tegenstanders van die terugkeer heeft ooit met deskundigen gepraat, zie ik. Dat is jammer, want jullie zitten er naast. Hier wat sites met goeie info voor beginners. Lees dat nou eens en besef dat het tijd is om je uitgesproken mening te herzien.
Verder zijn meningen over hoe het was in, zeg, 19848, en hoe het is in verre landen, niet op de huidige Nederlandse situatie van toepassing. Dus die vergelijkingen gaan gewoon niet op.

https://www.wolveninnederland.nl/
https://www.natuurmonumenten.nl/standpunten/wolf
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/waarom-een-wolf-meerdere-schapen-doodt~a3cb8759/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

Goeie informatie die meer inzicht geeft. Trouwens, ik ga hier niet de zoveelste loopgravenoorlog met eens stel fanatieke wolvenhaters voeren. Daar pas ik voor. Men haat maar een eind weg; die wolven komen toch wel terug. Meer wolven de komende jaren zal ook meer discussie geven, meer emotie, meer angsten en meer ruzies. Dus: informeer je goed en laat je niet meesleuren in die ruzies. Tijdverspilling.

3
23 weerman

* Verwijderd door de redactie *

24 De vrijende rechter

* Verwijderd door de redactie *

25 De vrijende rechter

Er is niks mis met de wolf, er is iets mis met de onnatuurlijke manier dat mensen veel schapen bij elkaar verzamelen, de wolf moordt niet alleen om te eten maar ook om uit te dunnen.
dat is zijn instinct.
Maar of media dat je ooit zullen vertellen?
nee, de media heeft instructies altijd de mens te centraliseren!

5
26 Chaimileh

@24 wat een slechte vergelijking. Een wilde hond wordt ook van straat gehaald als die schade veroorzaakt. Daar wordt nog veel harder tegen opgetreden, dus je vergelijking gaat niet alleen niet op, je bewijst er het tegenovergestelde mee. De wolf krijgt een speciale behandeling, bij een wilde hond die een schaap dood had gebeten was er geen discussie geweest. Die was gewoon meteen afgemaakt.

4
27 Repelsteeltje

@25

Dan heeft u niet goed begrepen wat ik wilde zeggen.

Zoals ik al eerder zei hoort de wolf in deze contreien van nature thuis. De Marker Wadden is inderdaad net als de rest van Nederland op de Waddenzee na door de mens gecreëerde natuur.
Maar de Marker Wadden zorgt in ieder geval voor een biotoop voor enkele soorten. Niemand ook die er verder last van heeft. In tegendeel - het maakt Nederland een stukje rijker en mooier.

Nederland is in 2020 echter gen biotoop meer voor de wolf. Te druk. Te weinig ruimte. Te veel menselijke activiteit. Ik vind dat ook erg jammer. Maar dat is de realiteit. En als er nu nog maar 1 of 2 wolven zouden zitten. Maar ook wolven krijgen jongen en nemen toe in aantal zonder ingrijpen. Nee, in Nederland kan dat niet meer.

Mensen die de wolf willen handhaven in Nederland zullen dat steeds meer in de toekomst tegen beter weten in moeten doen. Want Nederland zal alleen nog maar voller gaan worden de komende decennia. Als je ziet wat er nog allemaal op stapel staat aan bouwplannen lopen je rillingen over je rug als je nog waarde hecht aan de laatste open stukken in het Nederlandse versnipperde cultuurlandschap.

0
28 De Vliegende Brabander

* Verwijderd door de redactie *

29 De vrijende rechter

En over de natuur gesproken in Nederland. Ik heb hier al vaak gezegd dat het platteland in Noord Brabant zo ongeveer zo dood is als een pier. Als je vroeger in het buitengebied fietste stikte het overal van leven. Nu zie je overal dode weilanden zonder enige vormen van leven. Geen bloemen, geen vogels meer. Af en toe een konijntje. Meer is het niet.

Ik las vandaag in Trouw dat de situatie in Friesland al hetzelfde is. Minder mensen. Zelfde schade. Ook al overal weilanden die verworden zijn tot dode akkers zonder leven.

Welkom Friesland bij de club. Maar troost je... we zijn wel efficiënt in de landbouw.

https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/in-de-friese-weilanden-hoor-je-bijna-niets-meer~b2c24550/?utm_source=link&utm_medium=app&utm_campaign=shared%20content&utm_content=free

0
30 De Vliegende Brabander

@27 , dat gaat niet over wilde honden, maar over honden die gewoon als huisdier worden gehouden. Zie bijvoorbeeld het verhaal @22 . Zulke honden bijten jaarlijks veel meer schapen dood dan wolven, maar blijkbaar is voor het sommige mensen pas een probleem als een wolf het doet.

En wat de kop van het artikel betreft, je moet je kinderen ook niet 's nachts buiten laten lopen.

2
31 Giesje

* Verwijderd door de redactie *

32 De vrijende rechter

Knal dat dier toch af. Die jaagt helemaal niet voor voedsel, is niets anders dan een moordenaar.

2
33 niet-alles-geloven

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@67 ik vermoed dat rooibos bij de thee familie hoort, ofwel pickwick die al eerder verwijdert is hier....

1 minuut geleden geplaatst door Tussenderegels

Tussenderegels
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@3 We gaan zien waar de Tsjechen mee komen. Vraag is of dit bij de veiligheidsdienst blijft hangen of dat het openbaar wordt....

14 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Hendrianus
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@20 Als je landen niet kan aanspreken op het humanitaire oorlogsrecht dan worden de misdaden nog groter en veelvuldiger gepleegd. Wat betreft 'n...

18 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Zie Hier
Wanstaltig! AD en Klaver BESMEREN Baudet met Rusland connectie 'Maar geen bewijs'

Is inderdaad wanstaltig Baudet had allang in een gesloten GGZ moeten zitten!...

20 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Tussenderegels
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@57 Dat ze je er maar snel van afgooien hier. Wat een smeerlap ben je....

29 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

5 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

7 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

8 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

NK. App
Old Man Xxx VideosGirlsdoporn EpisodesXvídeos Site OficialAnal With MaturesSunny Leone MasterbatingIndian SquirtKooku Web Series SexWorld's End Harem UncensoredXxx PeruNaked Japanese WomenThe Porn DideRachel CallaviTeenage Down BlouseReddit Biggest TitsNude Beech FamilyDard XxxUllu Web Series AdultHeavry RVer Ponografia GratisBigtitsbabeAmelialiddellBrublack OnlyfansNavajo Porn PicsAaliyah MilanPuerto Rico PornKarlee GrayStassi Sex TapeStickam OmegleSasu MovieChicago Gotti PornReddit CucklodIndian Home Made Sex VideosLatin PornHot Sexy Video XvideoPornografia OnlyfansFit Model PornPaige Vanzant PornosLesbian Teem PornShy BlowjobXxxn IndianMagi ChodaFart Sex VideoBlowjobshotManga ReddotLagertha ActressPorn HuibSabrina Nichole SexFat Women NakedDp Gay PornJonny Sins HdCelebrities TitiesFull Xxx VideosLilmochidollKannda Xxx ComHentai UncencoredHabbib ShowTitty EbonySexy Porn StarsMom Son AnalBig MexicantitsPornos AfricaSkylar_blue OnlyfansIndianprounSammi JefcoateCutepowerlegs LeakedSex Video Hot HdSex Videos Of StudentsMia Malkova Videos DownloadWhoppermeonlyfansModel Nude Zipset VideosBanging The MilfSouth Indian Sex ImagesCaptian AmebaAdult Ganes WorldLatina Xxx VideoSexy Hot SuhagratShower MasturbationAllciaravyIndian Aunty Ki Chudai VideoEscort Ts MarseilleSelena Banks PornHot Sexy Cute GirlsFlower Girls SeLilah_lovesyou NudeMasaes EroticosX Video Indian MmsDesi Sex X VideoWifeysworldLil HumersMariaryaNicolleloveRoommate PornhubPurple Bitch AnalAndrea EspadaAaliyahhadidHenti English DubXcartoon XxxAngela WhitrBlack Amature PornWebchoque.comYoutube On PornHe Porn VediosBridgit Mendler NakedBelle Delphine ForestGf Bf Porn VideosMast Xxx ComMia Malkova Brandi LoveFirst Time Anal CastingBdsmxDefiantpanda NudeYarnet Garcia NudeSex Go ProMia Malkova SquirtingPorno Hentai VostfrX Videos 3dXnxx SistarFirst Night SexyTo Love Ru NudeEva Lovia PicsMature Porn ViseosMexicanas MamandoHornylily PornFacialabuse VideosXnxx Hard IndianIndian Yoga Sex VideosAgent PornM Fuck ComIndianlocalsexMen Sucking Womens BoobsThe Porn FudeLuscoius PornSwapmomBoob LickingShilpi Viral VideoBang Bang SexPournhubDaddy Impregnate DaughterVirusfree Porn SitesSelf Facial JoiAmateur Teen HandjobX Hamster ComNoodlenagazineSara Jean Underwood PornMature Older Nude WomenBreast ForeplayGay Shots PornPorn WallDescargar VídeosxxxLatina Dildo RideGay Porn Tiktok